Tudi moja zahvala tej temi (forumu). Enak motor in podobni simptomi kot pri Tomazu in pri obstojecem mehaniku v zadnjih 2 letih zamenjal dvomasni vztrajnik (komplet s sklopko), ki je sicer res že potresaval, tipalo temp. motorja, el. instalacijo šob, termostat.....pa je delno tresenje še vedno bilo prisotno
Ker sem sumil nosilce motorja (včasih se mi je zdelo, da motor potrese, ko ga ugasneš), sem mehanika prosil za pregled nosilcev in po njegovem mnenju so bili OK.
Tako sem se ze skoraj sprijaznil z dejstvom, da avto pac trese....ampak me je pa vseeno grozno motilo.
Ko sem prebral to temo sem poklical Blaža v B-Innovo in mu za en dan pustil avto medtem, ko sem šel na službeno pot. V vmesnem času je očistil brizgalni sistem, prav tako pa je pri preverjanju tresenja ugotovil, da je levi nosilce motorja zanič (spušča olje), desni pa najbrž tudi, ker je eno manšeto na desni pričelo trgati zaradi tresljajev.
Sedaj moram še cca. 2000 km prevoziti pred kontrolo pri njem in takrat bom zamenjal tudi nosilca motorja ter očitno (vsaj upam) končno rešil problem, ki me mori že 2 leti.
Ne morem pa verjeti, da obstoječi mehanik ni videl, da sta nosilca motorja hin pa čeprav sem ga prosil za pregled......(tako da sem z njim najbrz opravil).
Vsekakor pa VELIKA pohvala B-Innovi in Blažu (res je strokoven in prijazen), tako da ga priporočam.
LP