Nasveti in napotki ter povpraševanja...

stig
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Re: Audi A6 - menjalnik po relaciji

Napisal/-a stig Če maj 23, 2013 3:21 pm

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Če maj 23, 2013 3:39 pm

TorcidaST je napisal/-a:Prvi mehanik mi je po pregledu olja (ki je bilo OK) .

In kar od "oka" je videl rekel, da je olje OK? Kaj naj rečem, vsaka mu čast :lol:

@sirius13, če trese je najprej treba pogledati, kaj je s sklopko in vztrajnikom...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če maj 23, 2013 7:20 pm

imate težave že skoraj leto dni, pa nič :roll: ajd, da je to neka zajeb zadeva ala Stronic, Multitronic tako pa čista klasika: dualmass vztrajnik, potisna plošča/potisni ležaj, lamela, sinhroni, vilčke.....enostano dol vržt, vse pregledat, zložit nazaj_res je dva dni dela in moralo bi odpravit "težavo" obvezno pa naj to dela nekdo, ki mu ne bo to prvo gledanje v drobovje manjalnika, ampak kak stari maček, ker kaj zaboga bi pa drgega bilo :?: :idea: sploh pa v povezavi z klimo

TorcidaST
Nov uporabnik

Napisal/-a TorcidaST Pe maj 24, 2013 6:52 am

zlica22 je napisal/-a:

In kar od "oka" je videl rekel, da je olje OK? Kaj naj rečem, vsaka mu čast :lol:

@sirius13, če trese je najprej treba pogledati, kaj je s sklopko in vztrajnikom...

Dvignil je avto in preveril, ampak to ni poanta zgodbe, hotel sem samo povedati, da ni problem v olju.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Pe maj 24, 2013 9:05 am

TorcidaST je napisal/-a:
zlica22 je napisal/-a:

Dvignil je avto in preveril, ampak to ni poanta zgodbe, hotel sem samo povedati, da ni problem v olju.

No, jaz sem pa hotel povedati, da ni nujno, da ni problem v olju. S tem ko ga samo gledaš ne ugotoviš nič! Razen če je že srebrno od zmletih ležajev ipd...
Če je olja dovolj, ne pomeni, da le to ni iztrošeno.... Tudi olja v motorju je dovolj, pa se menja. Saj se tudi umivaš ne v isti vodi par let skupaj...

GranDuke_JK
Novinec

Napisal/-a GranDuke_JK Pe maj 24, 2013 9:16 am

sirius13 je napisal/-a:
GranDuke_JK je napisal/-a:Jaz sem imel na Puntotu popolnoma isti problem- po daljši vožnji je bilo speljevanje pravi loto če bom še dal v 1. oz. 2. brzino. S tem da mi je že prej treslo speljevanje v rikverc in sem že vedel da je sklopka slaba. Po menjavi le te se šalta kot novo, na stari se je videlo da ni prijela po celi površini.

Je bilo pa isto problem pri višji temperaturi. Zjutraj na šiht je šlo, nazaj mu je pa že dogajalo. Čudno res.

PS: ali ste akumulator že menjali? :lol:

Ja akumulator sem menjal, pa ni bilo nič bolje, sedaj bom dodal še enega dodatnega da vidim če bo kaj bolje :D

po zgoraj opisanem bi lahko bil to možen problem, namreč opžal sem tudi da mi je pa pri mestni vožnji, ko si dosti z nogo na sklopki, pri speljevanju zelo treslo. Še sedaj včasih enostavno v 1 ne morem lepo speljati, temveč avto "cuka" kot da sklopka "preskakuje". Noče lepo gladko spustit.

No če je to rešitev mojega problema, se ga prav nič ne veselim.....sem mislil, da bo kaj manjšega.

Lp,

Jah, sklopka je dobrih 90€, dela pa za en slab dopoldne. Pa kakšen vijak manj boš rabil za nazaj sestavit, kjer je alumijij je vse skupaj k**ac za nazaj šraufat.
Menjalnik pride iz Italije 150€ z dostavo, ga je manjal en znanec nedolgo nazaj.

Sam imam s tem avtom vsak mesec kakšen nov resen problem. Menjal sem že alternator, obe pesti, homo zglob, izpušni kolektor, dihtngo, pečka se mi je zamašila, kr neki mi je enkrat lučka za olje svetila, lak se lušči... Večji mesečni stroški kot pa če bi vozil Boeing 747 :/
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot], kiki13, MercedesV in 19 gostov