Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: Toyota Avensis 2.0d 2007-Povečana poraba goriva

Napisal/-a abbe Če nov 01, 2012 1:46 am

olje ima posreden vpliv na porabo goriva sam 1 liter se mi vseeno mal prevec zdi.
to da si 2 pospeseval na polno do 4000 rpm ti je dvignio porabo za cca 0.2 litra.sem preprican,glede na to da si ostalo pot vozil umirjeno.
o olju castrol si povedal le da je edge 5-30. bolj pomembne so specifikacije c2,c3....je treba to pogledat.
to o pedalki za plin je spet tko tko.glede na to da pedalka ni na zajlo.ne pomeni da pritisnjenost za dolecen procent v vozilo brizga vedno enako kolicino goriva.\
glede na to da te vse to zelo skrbi oziroma si belis glavo s tem (mogoce celo upraviceno) ti jaz svetujem da zamenjas olje in oljni filter.daj v vozilo original olje in neki dober filter (mann,mahle) in bos videl na cem si.ce bo poraba ostala ista bos vsaj bolj mirno spal in imel manj skrbi ker bos vedel da je v vozilu pravo olje.
hladno vreme upliva na porabo,saj motor potrebuje dalj casa da se ogreje,kar pomeni da brizga vec goriva da vzdrzuje zeljene obrate.s tem da imajo nekatera vozila tko narejen da namerno brizgajo malo prevec da se motor se hitreje segreje,ker ce se hitrej segreje hitrej izpolnjuje dolocene ekoloske standarde.....
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Toyota Avensis 2.0d 2007-Povečana poraba goriva

Napisal/-a ~toMmy~ Če nov 01, 2012 2:51 am

Med 5,6 in 6,1l je še vedno majhna razlika na tako relativno kratko relacijo...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot], MercedesV in 12 gostov