abbe je napisal/-a: 3. odstranitev fap filtra ni priporočljiva,ker vpliva na delovanje turbine (v primeru da sta katalizator in fap v istem ohišju).če odstraniš fap filter poteem nimaš nobenega backpresurja da bi lažje krmilil turbino in lahko pride do prevrtenjaa le te.seveda folk pravi da to ni možno.no men se je to zgodil,ker nisem hotel poslušat ljudi ki so mi govoril da se to lahko naredi (rsr)
Patrik_A3 je napisal/-a:Ja, iščem najcenejšo varianto, ker mi en bedni fap filter,ki mi povzroča sive lase nič ne pomeni, in mam raje da ga ni, pa je stvar rešena, kot pa da kupim spet to sranje ki mi bo odžrla 600€, kar meni ni malo.
abbe je napisal/-a:1. ti navijaš za najcenejšo rešitev ker očitno nimaš denarja za vzdrževanje vozila (po postih v tej temi sodeč)
2. a si preveril, če imaš dovolj eolis tekočine?
3. odstranitev fap filtra ni priporočljiva,ker vpliva na delovanje turbine (v primeru da sta katalizator in fap v istem ohišju).če odstraniš fap filter poteem nimaš nobenega backpresurja da bi lažje krmilil turbino in lahko pride do prevrtenjaa le te.seveda folk pravi da to ni možno.no men se je to zgodil,ker nisem hotel poslušat ljudi ki so mi govoril da se to lahko naredi (rsr)
4. 5w40 al 5w30 ni pomembno.pomembne so druge specifikacije olja.moje mnenje je sicer da kar se gradiacije tiče da je bolj met 5w30.
5. v ljubljani oz.okolici je podjetje ki se ukvarja z čiščenjem fap,dpf filtrou.ne z vapom ampak z sežiganjem v peči.(nekaj podobnega kot prisilna regeneracija,vendar brez stresa za motor)
6...
abbe je napisal/-a:@trioAdijo pa vsi ti ki si jih naštel so dal dol dpf al pa katalizator,pa vsi majo variabilno turbino?
sašo5 je napisal/-a:.........zakaj se nisi razpisal še o "šestem" ki je za Coswortha kr z angleškega neta potegnil dol program in se vozil od "Čateža do Brežic" v Župelevce so ga pa na vleki odpeljali.......
TrijoAdijo je napisal/-a:Sam si prevrtenje turbine raztlagam takole: odstraniš kat/fap/dpf in s tem povečaš pretok skozi auspuh. Zaradi povečanega pretoka skozi auspuh, se turbina bolj zavrti in jo zjaha. Samo če se bolj zavrti, potem mora dat od sebe tudi več tlaka,mar ne? Se motim?
.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov