Nasveti in napotki ter povpraševanja...

buhti
Stalni uporabnik

Re: Menjava olja Peugeot 106 - velika packarija

Napisal/-a buhti To dec 18, 2012 2:46 pm

marko01 je napisal/-a:Upam trdit da vsi ki servisiramo avte prvo spustimo olje iz karterja, pustimo da se izteka ob tem pa zamenjamo še olni filter, nato pa komaj zapremo karter in damo novi filter gor.

pač vsi delate narobe easy as that

Seprav pravš, da pooblaščeni servisi delajo narobe? Sam vedno prvo odvijem oljni filter (malo počakam da se odteče, nato ga odstranim), nato odvijem še čep in počakam da se vse odteče... Je moj postopek skoraj isti kot ga je napisal marko01, edin to da on vmes odvije oljni filter...

PS: moje mnejne, ko sam menjam olje mi dosti pomeni, če spustim še tiste 2deci ven, sem picajzel, sam kaj nej. Saj nardim tako kot se zagre!

Lp
Slika

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To dec 18, 2012 3:02 pm

GranDuke_JK je napisal/-a:Samo ko sam menjaš olje začuda ne ratuje tako črno kot če ti ga pooblaščeni servis :mrgreen:
Ja, zanimiv, od kar ga menjam sam, še ene 2 tedna sploh ne vidim, do kam sega na šipki, ker je tako prozorno.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

GranDuke_JK
Novinec

Napisal/-a GranDuke_JK To dec 18, 2012 3:45 pm

Energetik81 je napisal/-a:
GranDuke_JK je napisal/-a:Samo ko sam menjaš olje začuda ne ratuje tako črno kot če ti ga pooblaščeni servis :mrgreen:
Ja, zanimiv, od kar ga menjam sam, še ene 2 tedna sploh ne vidim, do kam sega na šipki, ker je tako prozorno.

Saj res, tudi sam imam ta problem. Očitno ne znamo prav :lol:

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX To dec 18, 2012 4:42 pm

buhti je napisal/-a:
marko01 je napisal/-a:Upam trdit da vsi ki servisiramo avte prvo spustimo olje iz karterja, pustimo da se izteka ob tem pa zamenjamo še olni filter, nato pa komaj zapremo karter in damo novi filter gor.

Seprav pravš, da pooblaščeni servisi delajo narobe? Sam vedno prvo odvijem oljni filter (malo počakam da se odteče, nato ga odstranim), nato odvijem še čep in počakam da se vse odteče... Je moj postopek skoraj isti kot ga je napisal marko01, edin to da on vmes odvije oljni filter...

PS: moje mnejne, ko sam menjam olje mi dosti pomeni, če spustim še tiste 2deci ven, sem picajzel, sam kaj nej. Saj nardim tako kot se zagre!

Lp

ko bi ti vedu kako se na nekaterih pooblaščenih servisih dela, še karjole ne bi tja peljal

zadnja skrb jim je tistih par deci starga olja ki ostane v karterju
Zadnjič spremenil ESX, dne To dec 18, 2012 10:22 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 To dec 18, 2012 7:04 pm

ESX je napisal/-a:
Energetik81 je napisal/-a:Nikamor ne zgine, ostane v filtru, nekaj pa se izlije iz navoja filtra. Nič pa se ne izlije v karter.

Ni res, pri nekaterih avtomobilih nekaj olje steče v karter odvisno od pozicije oljnega filtra

crxdelsol je napisal/-a:Res je velik "big deal" tista 2dl olja če ostane noter ali ne. Pri hondi vti je tud predpisano nekaj manj kot 4l olja da gre noter, po generalki pa ga gre celih 5l, torej še 1 liter nekje ostaja...deci dva res gor/dol če ostane noter.

Citroen have in fact issued dealers with a specific bulletin for the changing of oil in the 1.6HDi. What they are saying is that if not drained 100%... old oil can pollute the new oil causing accelerated ageing of the new oil in the engine possibly even causing it to congeal.

Smiliš se mi res daj še enkrat preberi kaj sem napisal...... kdaj se zapre karter!
Lp by Mare

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX To dec 18, 2012 7:08 pm

marko01 je napisal/-a:
Smiliš se mi res daj še enkrat preberi kaj sem napisal...... kdaj se zapre karter!

Slika

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica To dec 18, 2012 7:59 pm

in kolk od vas namaže gumico na oljnem filtru ?
Član od leta 2004 :)

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= To dec 18, 2012 8:03 pm

Vsi ki jih poznam. Še na škatlici od filtra je narisano, da se o-ring namaže...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To dec 18, 2012 8:54 pm

Jaz dam ponavad kar staro gor ki je že namazana.Čez ene 2 servisa jo bom moral najbrž zamenjat ker je že mal nacufana.Al jo bom pa mal s teflonskim trakom povil.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 To dec 18, 2012 9:15 pm

čare je napisal/-a:Jaz dam ponavad kar staro gor ki je že namazana.Čez ene 2 servisa jo bom moral najbrž zamenjat ker je že mal nacufana.Al jo bom pa mal s teflonskim trakom povil.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Napisal/-a marko01 To dec 18, 2012 9:16 pm

čare je napisal/-a:Jaz dam ponavad kar staro gor ki je že namazana.Čez ene 2 servisa jo bom moral najbrž zamenjat ker je že mal nacufana.Al jo bom pa mal s teflonskim trakom povil.

2x :lol: :lol: :lol:
Lp by Mare

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To dec 18, 2012 9:25 pm

Kaj se zdaj smejete raje mi počasi zrihtajte novo gumico filtra.Pa če se da še eno bakreno 18 mm dihtngo,ker mi v gorilniku počasi plina zmanjkuje in je ne bom moge več pogret.

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti To dec 18, 2012 10:47 pm

čare je napisal/-a:Kaj se zdaj smejete raje mi počasi zrihtajte novo gumico filtra.Pa če se da še eno bakreno 18 mm dihtngo,ker mi v gorilniku počasi plina zmanjkuje in je ne bom moge več pogret.

Ti tole resno ali je sarkazem?
Slika

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti To dec 18, 2012 10:49 pm

ko bi ti vedu kako se na nekaterih pooblaščenih servisih dela, še karjole ne bi tja peljal

Sem delal na uradnem servisu in vem kako se dela tam... Ampak moraš vedeti, nekaj je kako so jih naučili, drugo pa kako dejansko delajo!

lp
Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr dec 19, 2012 2:34 pm

Smrtno resno.Če je kriza je kriza za vse.

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Sr dec 19, 2012 4:29 pm

buhti je napisal/-a:Ti tole resno ali je sarkazem?

a ti to resno ?

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Sr dec 19, 2012 8:41 pm

buhti je napisal/-a:

Sem delal na uradnem servisu in vem kako se dela tam... Ampak moraš vedeti, nekaj je kako so jih naučili, drugo pa kako dejansko delajo!

lp

slovenski izuceni mehaniki vsaj tisti ki priletijo iz maribora so vredni pol pizde mrzle vode, po vecini ne znajo niti osnov posraufat...jim ekonomski tehniki avte popravlajo.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr dec 19, 2012 9:18 pm

Ma jaz se mam za nekega mehanika srednje kvalitete.Saj gumico mam sam pri sebi že 9 servisov isto,strankam jo pa vsak drugi do tretji servis zamenjam.to pa tud neki šteje.

Uporabniški avatar
J`Mavr0
Novinec

Kraj: Maribor-[okolica]

Napisal/-a J`Mavr0 Sr dec 19, 2012 9:40 pm

crxdelsol je napisal/-a:
buhti je napisal/-a:

lp

slovenski izuceni mehaniki vsaj tisti ki priletijo iz maribora so vredni pol pizde mrzle vode, po vecini ne znajo niti osnov posraufat...jim ekonomski tehniki avte popravlajo.

Pošteno...
Slika

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Napisal/-a marko01 Sr dec 19, 2012 9:40 pm

crxdelsol je napisal/-a:
buhti je napisal/-a:

lp

:lol: Ta forum je postal res zanimiv za branje.
Lp by Mare
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov