Nasveti in napotki ter povpraševanja...

čare
Mojster foruma

Re: peugeot 207 1.4 olje in vžig

Napisal/-a čare So dec 29, 2012 10:14 pm

A dej nehi no in ti si plačal 730€?? 150€ delo,100€ jermeni in pumpa,20 ravnanje glave in 100€ vijaki in zgornja garnitura tesnil.To so cene vrh glave

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX So dec 29, 2012 11:18 pm

lahko skeniram račun.

me zanima kater mehankar bo vzel 150e za tak poseg in dal še garancijo na svoje delo. jest jih ne poznam. vsi resni so hotl tm med 250-300e za delo maš pa pol še garažne mojste za pol majn ko improvizirajo na vsakem koraku, ko nima primernega orodja za motor postavt v fazo itd

[KEKEC]
Novinec

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a [KEKEC] So dec 29, 2012 11:53 pm

ESX je napisal/-a:
pilot44 je napisal/-a:Sem obiskal servis. Rezultat:
- pušča tesnilo na glavi in ne na pokrovu. Strošek 25 EUR + delo

tole pride mal več k 25e, ker se menja še kšna druga tesnil (sesalni, izpušni kolektor, semering odmične) ravnanje glave, vijaki, tefloni

kr nanese, če hočeš zrihtat da bo za neki časa mer

recimo 1 leto nazaj, za citroen C2 kar je dokaj primerljiv avto je prišlo pri Novaku 730e

To je na teh motorjih kr napaka da začnejo puščat olje na levi strani, strošek bo pa kr 200-250€!
Za 25€ nena dobiš niti tesnila!

Uporabniški avatar
Romzis
Novinec

Kraj: okolica LJ

Napisal/-a Romzis Ne dec 30, 2012 8:58 am

ESX je napisal/-a:lahko skeniram račun.

me zanima kater mehankar bo vzel 150e za tak poseg in dal še garancijo na svoje delo. jest jih ne poznam. vsi resni so hotl tm med 250-300e za delo maš pa pol še garažne mojste za pol majn ko improvizirajo na vsakem koraku, ko nima primernega orodja za motor postavt v fazo itd

Ma daj lepo te prosim. Takmule motorju doma na dvorišču zrihtaš tesnilo glave za keks. In kakšna orodja bi ti rabil za dat motor v fazo?
-----------------------
Romzis

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Ne dec 30, 2012 12:05 pm

OK super, zdaj vem h komnu pripeljat naslednjič avto ko bo kaj narobe, tesnilno na glavi rihtaš za 25e, glavni servis potemtakem narediš za cca 10-15e skupaj z materialom ?

kul, jest b.edak pa vedno plačeval po 20-30e/h mehankarjem

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Ne dec 30, 2012 12:10 pm

Smo ravno 3 mesece nazaj imeli podoben problem na Peugeot 207, da je kapljalo olje in hkratu izginjala hladilna tekočina. Na pooblaščenem servisu so zamenjali tesnilo glave (+ tesnilo pokrova) in hkrati še opravili menjavo jermenov (veliki servis), komplet servis je prišel 320eur z materialom in delom. Lahko rečem poceni!

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne dec 30, 2012 1:19 pm

@ ESX kolikor si plačal ti je res predrago.Kok so ti pa ur nabili?Pa kater motor točno?

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Ne dec 30, 2012 2:27 pm

čare je napisal/-a:@ ESX kolikor si plačal ti je res predrago.Kok so ti pa ur nabili?Pa kater motor točno?

ubistvu je blo res kr drago ja, zato smo tudi meli pregovarjanje nakoncu pri novaku okoli cene. mislm da so si pisali 11h dela, kar jim še vrjamem ker sm biu 2x vmes tam ko se delali glih zato ker sem biu skeptičen kaj tako dolgo počnejo. vgradili so original dele kar je naneslo mislim da okoli 260e

potem pa je nastal problem, ker je prejšnji lastnik avta, ko mu je po vsej verjetnosti avto zakuhal samo odpru glavo namazal z hermetiko in nazaj zapru ter takoj avto.net. seveda je vse skup spustil čez 2 mesca, ko sem biu pa že jest lastnik tega avta.

no novak je za brušenje glave na računa napisal 120e. in jest sem jim reku kaj se grejo da to stane max 30e. in on je začel, da glava prejšnič sploh ni bla brušena, da je vse sfukan in da oni vedno dajo nekemu mojstru glavo skupaj z ventili in da jim on potem to vse naštima pa zrihta. (tega jim sicer še dons ne vrjamam) no potem je blo treba še izpušni kolektor poravntat ker je biu vs nakrivlen in so mi še to računal mislm da 20e

men se je takrat zdele blazno drago in sm šu zato še na dva pooblaščena servisa (merlak in jerovšek) vprašat za predračun in povsod dobil zelo podobene cifre

tako da mi druzga kot plačat ni preostalo

motor pa je TU5JP4S, dost neumn motor vse tako do skrajnosti natlačeno . ..

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Ne dec 30, 2012 4:23 pm

f.taunus je napisal/-a:Smo ravno 3 mesece nazaj imeli podoben problem na Peugeot 207, da je kapljalo olje in hkratu izginjala hladilna tekočina. Na pooblaščenem servisu so zamenjali tesnilo glave (+ tesnilo pokrova) in hkrati še opravili menjavo jermenov (veliki servis), komplet servis je prišel 320eur z materialom in delom. Lahko rečem poceni!

Lahko zaupaš na katerem servisu je bilo to delano. Ker nas nekaj podobnega čaka doma na 206.
Lahko tudi na PM.

Uporabniški avatar
Romzis
Novinec

Napisal/-a Romzis Ne dec 30, 2012 4:28 pm

ESX je napisal/-a:OK super, zdaj vem h komnu pripeljat naslednjič avto ko bo kaj narobe, tesnilno na glavi rihtaš za 25e, glavni servis potemtakem narediš za cca 10-15e skupaj z materialom ?

kul, jest b.edak pa vedno plačeval po 20-30e/h mehankarjem

Drugim ne šfraufam - samo sebi oz. domačim - se pravi kar stoji na dvorišču :lol: In to ravno iz razloga, ker so servisi tako nesramno dragi. 700€ za tak poseg, od tega košta ves material 150€ - brez komentarja. Zadevo sem uredil v dveh popoldnevih, se pravi na uč 8 ur. Popolnoma sam. In ne delam tega vsak dan. Zankrat še nisem zaj...al. Pre nekaj leti na R5, potem pa še na dveh Xsarah sem menjal tesnilo glave (1.4 in 1.6 8V motorja, zelo podobna tistemu ki ga imaš ti v Peugeotu), obe še vedno laufata bp in kot sem napisal ni to nek baubau. Pri eni sploh nismo brusili glave, ker za to ni bilo nobene potrebe (pri 1,4 PSA motorjih je hiba da tesnilo glave rado začne puščat), glava je bila samo prečekirana da ni kriva in temeljito očiščena. Če ne verjameš ti prilepim fotke - vsaj od posega na 1.4 motorju jih zagotovo imam.
-----------------------
Romzis

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Ne dec 30, 2012 4:29 pm

Če ne verjameš ti prilepim fotke

Jest ne verjamem. Dej fotke :twisted:
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
Romzis
Novinec

Napisal/-a Romzis Ne dec 30, 2012 4:37 pm

ESX je napisal/-a:
čare je napisal/-a:@ ESX kolikor si plačal ti je res predrago.Kok so ti pa ur nabili?Pa kater motor točno?

ubistvu je blo res kr drago ja, zato smo tudi meli pregovarjanje nakoncu pri novaku okoli cene. mislm da so si pisali 11h dela, kar jim še vrjamem ker sm biu 2x vmes tam ko se delali glih zato ker sem biu skeptičen kaj tako dolgo počnejo. vgradili so original dele kar je naneslo mislim da okoli 260e

potem pa je nastal problem, ker je prejšnji lastnik avta, ko mu je po vsej verjetnosti avto zakuhal samo odpru glavo namazal z hermetiko in nazaj zapru ter takoj avto.net. seveda je vse skup spustil čez 2 mesca, ko sem biu pa že jest lastnik tega avta.

no novak je za brušenje glave na računa napisal 120e. in jest sem jim reku kaj se grejo da to stane max 30e. in on je začel, da glava prejšnič sploh ni bla brušena, da je vse sfukan in da oni vedno dajo nekemu mojstru glavo skupaj z ventili in da jim on potem to vse naštima pa zrihta. (tega jim sicer še dons ne vrjamam) no potem je blo treba še izpušni kolektor poravntat ker je biu vs nakrivlen in so mi še to računal mislm da 20e

men se je takrat zdele blazno drago in sm šu zato še na dva pooblaščena servisa (merlak in jerovšek) vprašat za predračun in povsod dobil zelo podobene cifre

tako da mi druzga kot plačat ni preostalo

motor pa je TU5JP4S, dost neumn motor vse tako do skrajnosti natlačeno . ..

Za pooblaščenca bi pričakoval približno tako ceno (meni so nekaj podobnega naračunal), Novak bi pa lahko bil tudi cenejši - je pa res vprašanje kaj je prejšnji lastnik počel z avtom, lahko da bi bilo na pooblaščencu še dražje.
BTW: TU5JP je 1.6 motor - zelo neproblematičen in spet ne tako natlačen, ti slikam kako zgleda HDI pod havbo Xantie? :mrgreen:
-----------------------
Romzis

Uporabniški avatar
Romzis
Novinec

Napisal/-a Romzis Ne dec 30, 2012 4:49 pm

primozek68 je napisal/-a:
Če ne verjameš ti prilepim fotke

Jest ne verjamem. Dej fotke :twisted:

ufff, sem se kar namatral s slikcami, komentarjev se mi na da pisat, saj je več ali manj jasno ...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
-----------------------
Romzis

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Ne dec 30, 2012 7:09 pm

tale motor je super za šraufat podobno kot pri saxoju okoli ful placa nič težko dostopno. pri mojem c2 je že pri zobatem jermenu tako malo placa da niti roke ne dobiš vmes poleg tega je 16V twincam pa jermen da dobiš gor odšraufat nosilc motorja

uglavnm smotan motor za šraufat

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne dec 30, 2012 10:02 pm

1.6 16V v C2 je mal na tesno vse skup ampak še zmer so te dobro olupil.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne dec 30, 2012 10:20 pm

ESX je napisal/-a:tale motor je super za šraufat podobno kot pri saxoju okoli ful placa nič težko dostopno. pri mojem c2 je že pri zobatem jermenu tako malo placa da niti roke ne dobiš vmes poleg tega je 16V twincam pa jermen da dobiš gor odšraufat nosilc motorja

uglavnm smotan motor za šraufat

To je problem tako pri Xsari Picaso kot pri Scenicu že pri mk1 tako da nisi edini ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Ne dec 30, 2012 10:57 pm

lancia hf je napisal/-a:To je problem tako pri Xsari Picaso kot pri Scenicu že pri mk1 tako da nisi edini ;)

vem vem, sam pač pravim, da je mal več dela, kot pa pri nekem saxoju, ax-u, itd

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne dec 30, 2012 11:16 pm

ESX je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:To je problem tako pri Xsari Picaso kot pri Scenicu že pri mk1 tako da nisi edini ;)

Za izkušenega mehanika je to mala malica. Verjemi, da zato ne potrebuje 11 ur dela :roll:

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Po dec 31, 2012 12:43 am

peroRS je napisal/-a:
ESX je napisal/-a:

Za izkušenega mehanika je to mala malica. Verjemi, da zato ne potrebuje 11 ur dela :roll:

glede na to da so mi na dveh pooblaščenih servisih rekl pribljižno isto ceno, predvidevam da je kr nekaj dela. obstaja pa seveda možnost da so me nategnil. jebiga kaj čmo

sicer pa to sploh ni tema o mojem avtu lol

pilot44
Nov uporabnik

Napisal/-a pilot44 Če jan 03, 2013 6:46 pm

[KEKEC] je napisal/-a:
ESX je napisal/-a:
pilot44 je napisal/-a:Sem obiskal servis. Rezultat:
- pušča tesnilo na glavi in ne na pokrovu. Strošek 25 EUR + delo

tole pride mal več k 25e, ker se menja še kšna druga tesnil (sesalni, izpušni kolektor, semering odmične) ravnanje glave, vijaki, tefloni

kr nanese, če hočeš zrihtat da bo za neki časa mer

recimo 1 leto nazaj, za citroen C2 kar je dokaj primerljiv avto je prišlo pri Novaku 730e

To je na teh motorjih kr napaka da začnejo puščat olje na levi strani, strošek bo pa kr 200-250€!
Za 25€ nena dobiš niti tesnila!

Sem preveril na GMT in je res tesnilo glave stane samo 25 EUR z ddv. Ostalih nepoškodovanih tesnil se po izjavi mehanika ne menja ker za to pri 70.000 ni nobene potrebe. Strošek dela je cca. 100 EUR.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov