ESX je napisal/-a:pilot44 je napisal/-a:Sem obiskal servis. Rezultat:
- pušča tesnilo na glavi in ne na pokrovu. Strošek 25 EUR + delo
tole pride mal več k 25e, ker se menja še kšna druga tesnil (sesalni, izpušni kolektor, semering odmične) ravnanje glave, vijaki, tefloni
kr nanese, če hočeš zrihtat da bo za neki časa mer
recimo 1 leto nazaj, za citroen C2 kar je dokaj primerljiv avto je prišlo pri Novaku 730e
ESX je napisal/-a:lahko skeniram račun.
me zanima kater mehankar bo vzel 150e za tak poseg in dal še garancijo na svoje delo. jest jih ne poznam. vsi resni so hotl tm med 250-300e za delo maš pa pol še garažne mojste za pol majn ko improvizirajo na vsakem koraku, ko nima primernega orodja za motor postavt v fazo itd
čare je napisal/-a:@ ESX kolikor si plačal ti je res predrago.Kok so ti pa ur nabili?Pa kater motor točno?
f.taunus je napisal/-a:Smo ravno 3 mesece nazaj imeli podoben problem na Peugeot 207, da je kapljalo olje in hkratu izginjala hladilna tekočina. Na pooblaščenem servisu so zamenjali tesnilo glave (+ tesnilo pokrova) in hkrati še opravili menjavo jermenov (veliki servis), komplet servis je prišel 320eur z materialom in delom. Lahko rečem poceni!
ESX je napisal/-a:OK super, zdaj vem h komnu pripeljat naslednjič avto ko bo kaj narobe, tesnilno na glavi rihtaš za 25e, glavni servis potemtakem narediš za cca 10-15e skupaj z materialom ?
kul, jest b.edak pa vedno plačeval po 20-30e/h mehankarjem
Če ne verjameš ti prilepim fotke
ESX je napisal/-a:čare je napisal/-a:@ ESX kolikor si plačal ti je res predrago.Kok so ti pa ur nabili?Pa kater motor točno?
ubistvu je blo res kr drago ja, zato smo tudi meli pregovarjanje nakoncu pri novaku okoli cene. mislm da so si pisali 11h dela, kar jim še vrjamem ker sm biu 2x vmes tam ko se delali glih zato ker sem biu skeptičen kaj tako dolgo počnejo. vgradili so original dele kar je naneslo mislim da okoli 260e
potem pa je nastal problem, ker je prejšnji lastnik avta, ko mu je po vsej verjetnosti avto zakuhal samo odpru glavo namazal z hermetiko in nazaj zapru ter takoj avto.net. seveda je vse skup spustil čez 2 mesca, ko sem biu pa že jest lastnik tega avta.
no novak je za brušenje glave na računa napisal 120e. in jest sem jim reku kaj se grejo da to stane max 30e. in on je začel, da glava prejšnič sploh ni bla brušena, da je vse sfukan in da oni vedno dajo nekemu mojstru glavo skupaj z ventili in da jim on potem to vse naštima pa zrihta. (tega jim sicer še dons ne vrjamam) no potem je blo treba še izpušni kolektor poravntat ker je biu vs nakrivlen in so mi še to računal mislm da 20e
men se je takrat zdele blazno drago in sm šu zato še na dva pooblaščena servisa (merlak in jerovšek) vprašat za predračun in povsod dobil zelo podobene cifre
tako da mi druzga kot plačat ni preostalo
motor pa je TU5JP4S, dost neumn motor vse tako do skrajnosti natlačeno . ..
primozek68 je napisal/-a:Če ne verjameš ti prilepim fotke
Jest ne verjamem. Dej fotke
ESX je napisal/-a:tale motor je super za šraufat podobno kot pri saxoju okoli ful placa nič težko dostopno. pri mojem c2 je že pri zobatem jermenu tako malo placa da niti roke ne dobiš vmes poleg tega je 16V twincam pa jermen da dobiš gor odšraufat nosilc motorja
uglavnm smotan motor za šraufat
lancia hf je napisal/-a:To je problem tako pri Xsari Picaso kot pri Scenicu že pri mk1 tako da nisi edini
ESX je napisal/-a:lancia hf je napisal/-a:To je problem tako pri Xsari Picaso kot pri Scenicu že pri mk1 tako da nisi edini
vem vem, sam pač pravim, da je mal več dela, kot pa pri nekem saxoju, ax-u, itd
peroRS je napisal/-a:ESX je napisal/-a:lancia hf je napisal/-a:To je problem tako pri Xsari Picaso kot pri Scenicu že pri mk1 tako da nisi edini
vem vem, sam pač pravim, da je mal več dela, kot pa pri nekem saxoju, ax-u, itd
Za izkušenega mehanika je to mala malica. Verjemi, da zato ne potrebuje 11 ur dela
[KEKEC] je napisal/-a:ESX je napisal/-a:pilot44 je napisal/-a:Sem obiskal servis. Rezultat:
- pušča tesnilo na glavi in ne na pokrovu. Strošek 25 EUR + delo
tole pride mal več k 25e, ker se menja še kšna druga tesnil (sesalni, izpušni kolektor, semering odmične) ravnanje glave, vijaki, tefloni
kr nanese, če hočeš zrihtat da bo za neki časa mer
recimo 1 leto nazaj, za citroen C2 kar je dokaj primerljiv avto je prišlo pri Novaku 730e
To je na teh motorjih kr napaka da začnejo puščat olje na levi strani, strošek bo pa kr 200-250€!
Za 25€ nena dobiš niti tesnila!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov