Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Re: c4 Picasso izredno vleče v desno, trese volan- POMOČ

Napisal/-a Patrik_A3 Ne feb 03, 2013 2:10 pm

zamenjava feln pride naslednji vikend ko dam gor letne, čakam še na gume, drugače bi že ta vikend probal.

Felne te so ble že gor ko sem avto kupo - železne
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne feb 03, 2013 2:30 pm

glede feln bom vedo naslednji vikend ko bom probno zmontiral letne felne z novimi gumami. Če so felne krive za tresljaje bom nabavo druge nove, ampak malo dvomim, če je človek 200 000km nardil na AC, pa če je njemu tudi tak treslo, razn če je pred prodajo felne menjal

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne feb 03, 2013 4:58 pm

A na travnik si letel? Pred tem ti ni treslo? Hmmmmm....a maš izpisek od lanske optike? Če ga imaš, ga postaj tu gor, pa da vidimo.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne feb 03, 2013 5:45 pm

v bistvu nisem letel na travnik, drugi razlogi so bli :lol: ampak sem po 10 m noter ostal in se zakopal tako močno da sem z motorjem nasedo. posledično sem pomislo da ko me je potem ven potegno s traktorjem, da je takrat kaj zvilo. Izpiska žal ne najdem :?

že pred tem je treslo, ampak ni pa mi tega delalo da ko zapeljem v lukno da mi kar volan cuka pa ko levo deno sučem da čutim kot da "šteka"

Ok, šel skozi zgodovino avta pri prejšnjem lastniku. vsi servisi, še tudi žarnice so se menjavale na citroenu.

Še celo aditiv za FAP se je dolil 3 mesece predn sem ga kupo (tema o fapu da ga je premalo je sedaj BUSTED :) )

Kdo še pa ima toliko zgodovine polek rabljenega avta? :D Od prvega servisa, do zadnjega, vse težave in problemi, še žarnice je človek na servisu menjal :D

Slika

IN ZASLEDIL SEM NEKAJ ZANIMIVEGA:

10.5.2011 Servisni izpis iz Avtomerkur Citroen: TRESE VOLAN 120 NAPREJ ( ZGLOB) -140 000 km

15.06.2010 VOLAN TRESE - 100 000km

Droga stabilizatorja sta bla zamenjana 28.12.2011 in takrat je se tudi optika nardila. tako da, stabilizatorji niso 100%

Torej, tresenje volana je imel že prejšnji lastnik.... hmmm...

Uporabniški avatar
Falco_
Uporabnik

Napisal/-a Falco_ Ne feb 03, 2013 5:56 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:V LJ dvomim da bom šel na optiko, raje naj kdo pove za MB, kje je kaki majster :)

mislim da je crxdelsol rekel, da je bil zadovoljen v Spodnji Selnici kar se optike tiče, Miran Pušnik s.p. :)
When life speeds by... downshift.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po feb 04, 2013 11:52 am

Bil na citroenu. Majster se šel peljat z avtom, pravi da to na volanu nič ni :lol: Na ac, ni treslo oz. čist normalno - kot zgleda sem delno rešo z centriranjem. Moram pa kupit nove felne, ker zadnje pa katastrofalno trese če so na pogonskih kolesih.

Za optiko sem se jutri naročil na AC Šerbinek. So mi reklid a imajo mazdo 6, kateri so že tudi 3x optiko nastavli pa še zmeraj vleče avto v desno in bodo probali druga kolesa z drugimi gumami gor. Lahko da imam jaz tudi v gumah problem, čeprav tudi ko sem zamenjal zadnja kolesa naprej je blo enako.

Bom jutri povedal kaj več, pa v soboto ko zamenjam zimske za letne felne z novimi gumami, če še kaj trese itd itd.

V kolikor jutri na Šerbineku ne zrihtajo, moram it ponovno na citroena, te bodo pa še bolj temeljito zadevo pogledali. Mi je pa čudno, ekr tole tresenje je imel prejšnji lastnik pred 100 000km ko je bil še avto v garanciji pa mu očitno niso rešli, tak da vpr kaj je to.... :? upam da bom rešo z drugimi felnami, te čez poletje nabavim čisto nove železne za zimo

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po feb 04, 2013 6:16 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:Bil na citroenu. Majster se šel peljat z avtom, pravi da to na volanu nič ni :lol: Na ac, ni treslo oz. čist normalno - kot zgleda sem delno rešo z centriranjem. Moram pa kupit nove felne, ker zadnje pa katastrofalno trese če so na pogonskih kolesih.

Za optiko sem se jutri naročil na AC Šerbinek. So mi reklid a imajo mazdo 6, kateri so že tudi 3x optiko nastavli pa še zmeraj vleče avto v desno in bodo probali druga kolesa z drugimi gumami gor. Lahko da imam jaz tudi v gumah problem, čeprav tudi ko sem zamenjal zadnja kolesa naprej je blo enako.

Bom jutri povedal kaj več, pa v soboto ko zamenjam zimske za letne felne z novimi gumami, če še kaj trese itd itd.

V kolikor jutri na Šerbineku ne zrihtajo, moram it ponovno na citroena, te bodo pa še bolj temeljito zadevo pogledali. Mi je pa čudno, ekr tole tresenje je imel prejšnji lastnik pred 100 000km ko je bil še avto v garanciji pa mu očitno niso rešli, tak da vpr kaj je to.... :? upam da bom rešo z drugimi felnami, te čez poletje nabavim čisto nove železne za zimo

Če je treslo prejšnemu lastniku potem gume niso problem, ker imaš nove zimske. Mogoče so platišča totalno defektna, mogoče bo pa ostalo nepojesnjeno, spomni se altee od chana, kateri so premenjali vse živo pa je tresla ( sicer v manjši meri kot tvoj).

Boš videl ko daš letne če je kaj boljše da počasi odpraviš možne vzroke.

Mogoče neumnost, maš zašraufane felge?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po feb 04, 2013 11:10 pm

@Patrik: Dej avto postavi na ravno površino, pa izmeri višino od tal do roba blatnika pri vsakem kolesu in bodi pozoren, če je avto na eni strani nižji, kot na drugi.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To feb 05, 2013 12:07 am

Bom danes po optiki tole nardil, če nebo dosti boljše. Kaj če pa je amortizer zanič na desni strani? Vrjetno tole misliš ne? :) Bom takoj se oglaso v temi ko pridem z optike, če ne danes pa jutri

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To feb 05, 2013 10:18 am

Ne samo amortizer, tud feder je vprašljiv in nosilci amortizerja.

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 To feb 05, 2013 11:00 am

Stemi optikami sem tud jaz naredil diplomo ko sem se z prednjim desnim kolesom zaletel v robnik mi je potistem volan zamaknilo v desno ko je bil volan naravnost je avto šel levo grem na optiko majstru rečem da je volan v desno pogleda pravi optika štima tako kot treba sem rekle nemogoče če je volan v desno dobro rekel da mi bo neko kompenzacijo naredil in mi naredi se odpeljem volan postavljen v levo grem še enkrt nazaj mi ga nekako postavi na ravno ampak še zmer ni tak kot treba še zmeraj je malenkost v levo... gre se pa za renault clio 2 na podvozju ni nikjer zvito vse na svojem mestu..

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To feb 05, 2013 1:34 pm

north789 je napisal/-a:Stemi optikami sem tud jaz naredil diplomo ko sem se z prednjim desnim kolesom zaletel v robnik mi je potistem volan zamaknilo v desno ko je bil volan naravnost je avto šel levo grem na optiko majstru rečem da je volan v desno pogleda pravi optika štima tako kot treba sem rekle nemogoče če je volan v desno dobro rekel da mi bo neko kompenzacijo naredil in mi naredi se odpeljem volan postavljen v levo grem še enkrt nazaj mi ga nekako postavi na ravno ampak še zmer ni tak kot treba še zmeraj je malenkost v levo... gre se pa za renault clio 2 na podvozju ni nikjer zvito vse na svojem mestu..

OMFG 2!!!

Če imaš volan ravno in gre avto v levo, se to na optiki vidi. Mojster bi moral postavit volan ravno, pa bi mu pokazalo odstopanja. Vem iz mojega primera, ko sem prednje roke obnavljal in sem namesto gumi silent blokov dal notri poliuretanske silent bloke. Volan je bil v desno,avto pa je šel ravno, ko sem volan poravnal naravnost, pa je avto šel levo. Sem se takoj nagnal k optičarju, ki je rekel, da je optika v redu,z malenkostjo odstopanja, ko pa sem svojevoljno skočil pogledat v kabino,kako je volan nastavljen, pa sem popizdu,ker je volan nastavil desno. Sem tut sam prestavil volan naravnost, pol je pa računalnik fejst drugačna odstopanja pokazal.Ko je zadevo nastavil po mojih specifikacijah (in ne tistih,ki jih ima shranjene v računalniku), je avto šel ravno volan pa tut. Ti pa dej naprej avto v luft,pa poglej če niso špur štange,roke,amortizerji itd. zviti. Potem pa avto odpeljat k enem resnem optičarju nastavit geometrijo. Pa potem obvezno nardit testno vožnjo in če ni ok, takoj nazaj, pa mu težit do njegove onemoglosti.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So feb 09, 2013 10:56 am

tak,d a se javim. mislim da več nebo treba tople vode okrivat z mojim avtom.

Optika je vredu poštimana, moram pohvalit Avtocenter Šerbinek. sedaj gre avto kar vredu ravno :) Čisto ravno itak nemre it , ker cesta malo visi zmeraj v desno, pa tudi avto ima že ogromno km in ni vse kot pri novem, tako da, sem zadovoljen :) Dosti boljše kot prej.

Moram pa menjat felne, ker v takšnem vrstnem redu kot je sedaj je super, ko pa dam zadnje naprej pa je katastrofa. Tako da, pred naslednjo zimo nabavim alu felne 16". V tem vrstnem redu kot so sedaj ne trese vse do 150km/h z 4 ljudmi v avtu, tako da, do konca zime tako, pol pa te železne dol vrečt pa druge nabavit.

hvala vsem za pomoč! :)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So feb 09, 2013 1:06 pm

Imaš izpis optike?
Pol je z zdanjimi feltnami nekaj narobe. So udarjene, zvite, zvite v pestih?

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če apr 18, 2013 10:59 am

No da se javljam po nekaj časa spet. no ja, dolgo se nisem veselo vozil, saj je spet začelo volan noro trest na AC in tudi pri manjših hitrostih.

Avto je že danes pri mehaniku - menjava desne polosi, je bla poškodovana. Sedaj pa še "vesela" novica, tudi leva polos z zglobom je zanič! :roll: Tako da še bo to naročil pa da zamenjam.

V bistvu mi ni nič jasno in se sprašujem: ZAKAJ? - ležeči policaji (tamali-ko nabijejo u pm)? Zletel s ceste? Citroen - slaba kvaliteta?

No ja, pri 220 000km pričakuje človek zanič bremze, nosilce motorja, sklopka, fap itd. , ampak POLOSI? Damn :)

Javim ko bo skup sestavljeno, danes se je menjala desna, naslednjič pa leva , pol pa da mi več ne piskne avto da mu kaj manjka! :mrgreen:

NAUK ZGODBE: RAJE NOV CLIO ZA 9K€ IZ SALONA KOT RABLJEN KRŠ!

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če apr 18, 2013 11:16 am

Patrik_A3 je napisal/-a:NAUK ZGODBE: RAJE NOV CLIO ZA 9K€ IZ SALONA KOT RABLJEN KRŠ!

Že že sam z cliotom za 9K nisi tak car k z rabljenim kršom na 17 col gumah.... Kajne? ;)

lp

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če apr 18, 2013 11:30 am

nebi reko ;)

Matko37
Novinec

Napisal/-a Matko37 Če apr 18, 2013 11:48 am

Lahko so polosi. Jaz sem imel podobno smolo - tresenje in vlečenje v desno, kriva je pa bila kombinacija gum in polosi. Najprej se je začelo tresenje, gume so postale tudi nenormalno glasne, zato sem menjal z novimi. Treslo je manj, vendar še vedno. Gume nove, smo gume na servisu izločili (NAPAKA!). Avto bil v garanciji, so menjali polosi, a treslo je naprej, le da vleklo v desno ni več. Ugotovimo da gume tresejo na drugem avtu, jih reklamiram in dobim denar nazaj, kupim nove zimske - avto trese naprej. Se peljem nazaj na servis in mi menja še 1x akse pod garancijo. Od takrat naprej mir. Izkazalo se je, da sem imel smolo z gumami in hkrati z zamenjanim kompletom polosi, ki je bil defekten. Problem se je vlekel od 40.000 pa do 80.000, da smo tole poštimali. Sedaj ima 160.000 in ne zatrese nič več, tudi gum od takrat še nisem centriral, prej pa enih 20x vse skupaj!

Upam, da sem kaj pomagal.

LP
Matjaž

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če apr 18, 2013 3:06 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:nebi reko ;)

Nebi??? Zakaj pa potem storia ni parkirana pod nadstreškom? ;)

lp

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če apr 18, 2013 4:16 pm

King1 je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:nebi reko ;)

Nebi??? Zakaj pa potem storia ni parkirana pod nadstreškom? ;)

lp

:roll:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov