Nasveti in napotki ter povpraševanja...

peroRS
Mojster foruma

Re: Škrtanje pri šaltanju

Napisal/-a peroRS Ne feb 24, 2013 2:01 pm

Jaz še vedno mislim, da ona nima težav s "klasičnim škrtanjem" (tisto k menjalnik zaruži :D ), ampak se samo malo glasneje sliši ko prestavi, ko je avto mrzel.
To se dogaja pri veliko avtih ko šaltaš iz prve v drugo (tudi novih), če stojijo čez noč zunaj na mrazu.

Na Citroenu sem skušal to rešiti z menjavo olja v menjalniku. Razlike ni bilo. Malo je pomagalo, ko sem dobro namazal štangice od vzvoda (na Citroenu in na TDI-ju tudi, da ne bo diskriminacije :mrgreen: )
Po nekaj kilometrih vožnje, ko se segreje se prestavlja normalno.
Edina "rešitev" je, da pri res mrzlem avtu daš najprej iz prve v ler in takoj iz lera v drugo prestavo, takrat gladko prestavi.
http://www.youtube.com/watch?v=Jpcmh9vviHQ (takole kot je ta naredil iz prve v drugo pri 0:04s)

Kot sem rekel, po nekaj kilometrih se šalta čisto normalno.
Ne bi pa zaradi tega šel menjat menjalnik, če je izpraven. ;)
Zadnjič spremenil peroRS, dne Ne feb 24, 2013 2:05 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti Ne feb 24, 2013 2:05 pm

No ja če sem realen se to tudi pri meni doagaja. Pri teh temperaturah k so zdele, mi vedno pri mrzlem malo zaškrta ;)

Lp
Slika

vuli
Novinec

Kraj: Bovec

Napisal/-a vuli Ne feb 24, 2013 4:24 pm

pomoje tudi. Tudi jaz to opažam pri svojem, ki je star 5 let. Pol po 200m je že normalno.

Uporabniški avatar
D12J12
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a D12J12 Po feb 25, 2013 8:39 am

Kaj bi pa potem lahko bilo pri mojem (clio 1.2 16v 2002), ko teško prestavi iz 2. v 1. prestavo ko je hladen in nič ne zaškrta, samo nekje na sredini med leru in 1. prestavo se ustavi in je potrebno malo bolj porinit...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov