Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Tinerine
Novinec

Re: menjava motorja- renault clio 2

Napisal/-a Tinerine Po mar 25, 2013 4:38 pm

Hvala Energetik81, sm mislu da sm res čist anti za mašino :P hladilno sm takrat zamenjal, brušenje glave ni bilo potrebno, dihtungo sm pa dal zamenjat...tako da res ostane še turbina zdj...bojim se le, da ni še kj z motorjem sedaj narobe...da bo potrebno še kj zamenjat...

Mr.ramo: sm že dobil odgovor s Krškega...Obnova z montažo motorja ter 15 mesečno garancijo me pride cca 1.000,00 eur...upam da to ne bo potrebno...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po mar 25, 2013 5:52 pm

Če prav zastopim se je avto pregrel in ste menjali tesnil??Niste ravnali glave??Tist ki ti je to delal mu pejt takoj povedat da je eno navadno šalabajzersko tele,če ga bo zanimalo kdo je to rekel mu kar povej da jaz in če mu še ne bo jasno ti bom dal telefonsko pa naj me pokliče da mu sam objasnim.Turbino pa snami in jo daj zrihtat na www.turbine.si bo ceneje kot tista tvoja ponudba za cca 500€.Kaj je zdaj z avtom pravzaprav narobe?'Samo poraba olja?

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po mar 25, 2013 5:55 pm

Pa kaj sploh je z turbino oz. naj bi bilo narobe??Avto ne vleče?Kadi modro?Turbina žvižga?Mam občutek da maš enega nategunskega mehanika.

Tinerine
Novinec

Napisal/-a Tinerine Po mar 25, 2013 6:08 pm

Tako je auto se je pregrel in sem menjal dihtngo na glavi...mislim da ni ravnal oz. nisem siguren...ja jst sm vprašal enkrat :
http://www.beja.si/ponudba/turbopolnilniki.html ...in so mi rekli da je 600 eur nova...če dam pa svojo v račun oz. v eko razgradnjo je pa 496 eur nova. Ja samo poraba olja je problem...na prib. 2000km mi pije 1l olja...drugače pa auto gre oz. se pelje normalno in tudi nobena lučka mi ne sveti...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po mar 25, 2013 6:12 pm

Ma pusti ti Bejo.Kontaktiraj naslov ki sem ga dal pa ti bojo povedali kaj pa kako,glede porabe olja je pa ravno tako lahko krivo neravnanje glave ali pa je bil motor tok pregret da so cilindri spremenili obliko in je sedaj poraba olja posledica tega.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po mar 25, 2013 6:13 pm

Eko razgradnjo???Mati božja pa oni so iz dneva v dan večji nateguni.Tisto tvojo staro se obnovi in proda naprej ne pa eko razgradnja.

Tinerine
Novinec

Napisal/-a Tinerine Po mar 25, 2013 6:14 pm

Čare: avto vleče, samo žvižga turbina pri določenih obratih in hitrosti...mi je ta mehanik že takrat reku da je slaba turbina ko mi je dihtngo menal na glavi...to sm jst že uprašal na turbina.si in so mi rekli da je od 250-350 eur...sm najdu zdle mail v košu :)...sam mi je potem kolega svetoval da tle niso dobri ker majo ponaredke za dele...zato sm pač mislu da dam raje 500 eur pa mam novo turbino kot pa da dam 350 pa mam obnovljeno,pa ne vem če bo dobra... aha a je možno tud da majo tle veze tefloni, ki niso bili menjani? a si ti drugače kak mehanik?

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po mar 25, 2013 6:22 pm

Misliš da boš pri Beji dobil drugačno kot pri turbine.si??Ne boš,ravno tako boš dobil "tovarniško" obnovljeno.Tefloni skoraj ne bi smeli imeti veze s tem,ker pred pregretjem ti ni žrlo olja.Sem pa mehanik in vozim avto z obnovljeno turbino (zaenkrat ima za sabo 66000 km) ki sicer ni bila obnovljena tam,ker takrat turbine.si še ni obstajal,tako da naj te sama kvaliteta obnovljene turbine sploh ne skrbi.Na BMW forumu je precej zadovoljnih njegovih strank,kolega mehanik za precej specialne zadeve jih tudi daje njemu obnavljat tako da brez skrbi.Se pa bojim da turbina ni razlog za porabo olja.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po mar 25, 2013 6:29 pm

Pozdravljeni

Osebno sem dobil občutek, da se ne ve kaj je narobe na motorju in je vse skupaj samo ugibanje in tipanje v temi. Po opisu sodeč, kako se je menjalo tesnilo glave motorja .................... se bi bilo pametno temu mehaniku ogniti v velikem loku, seveda če je kriv samo mehanik. Dostikrat imajo tudi sami lastniki nemogoče želje - kvaliteto storitev/strošek popravila in večina mehanikov naredi slabše, da pridejo s ceno skozi, seveda na račun kvalitetnega popravila.
Avtorju teme predlagam, da naj najprej pelje vozilo do enega mojstra/mehanika/popoldanca, ta naj pregleda motor in postavi diagnozo. Več ali manj se da vse skupaj pomeriti brez velikega podiranja motorja, da se vidi kaj je v resnici narobe.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Tinerine
Novinec

Napisal/-a Tinerine Po mar 25, 2013 7:28 pm

čare: aha aha, hvala za informacije, use razumem...sam še bol me skrbi kaj je narobe... :)
fan: ja lej, kk nj jst vem kaj je točno narobe...če bi vedu nebi spraševal najbrž????? Ko sm dal menjat dihtngo nisem imel nikakršnih želja...reku sam samo da naj pač zrihta tako da bo delal...pač stane kolikor stane...avto je bil danes zjutraj pripeljan v delavnico in bom imel še DANES INFORMACIJO, KAJ JE NAROBE Z AVTOM...tako mi je bilo zagotovljeno..sporočim takoj ko izvem!

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Po mar 25, 2013 8:20 pm

Pozdravljeni

Pa je imel pred zamenjavo tesnila glave motorja tudi povečano porabo olja???????????? Če je odgovor, ne ................... se pelje nazaj mehaniku in reklamira storitev

Lep pozdrav

Tinerine
Novinec

Napisal/-a Tinerine Po mar 25, 2013 8:25 pm

je imel samo ne tolikšno...sj ni takoj ko sm zamenjal dihtngo začelo tako olje pit...umes je sigurn minilo kako leto...potem je pa začel pit...začelo se je pred novim letom, ko mi je posvetila lučka...in sm napisu datum nalitja...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Po mar 25, 2013 8:37 pm

Pozdravljeni

Posvetila lučka??? Predvidevam, da opozorilna rdeča, za minimum olja, torej se ga ni kontroliralo.................. to je namreč priporočljivo. Kakor koli že, je bolje, dolgoročno ceneje, da uredite vaš motor, kot je bilo že svetovano. Je pa vsekakor potreben najprej pregled in ocena kaj je potrebno urediti. Sicer ne vem, zakaj vam mehanik ne more garantirati, da bo deloval motor še 5 let, če ga sam uredi?? Pri normalni uporabi in rednem servisiranju, mora delovati še kakšno leto dalj.

Lep pozdrav

Tinerine
Novinec

Napisal/-a Tinerine Po mar 25, 2013 8:43 pm

aha, se opravičujem, pozabil napisati...ja ja lučka za olje če po pravici povem, auto poleti usak vikend operem zunaj in pospravim in pobrišem notranjost in takrat tudi pogledam za olje, če ga je dovolj, antifriz, vitreks...tako da pozimi pa bolj malo, priznam... ja tako tudi jaz mislim...Ja svetoval mi je takrat ko je menjal dihtngo na glavi da je treba zamenjati tudi teflone, vendar takrat nisem imel denarja (še študent) zato se nisem odločil, moja napaka...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Po mar 25, 2013 9:04 pm

Tinerine je napisal/-a:Ko sm dal menjat dihtngo nisem imel nikakršnih želja...reku sam samo da naj pač zrihta tako da bo delal...pač stane kolikor stane...

Tinerine je napisal/-a:aha, se opravičujem, pozabil napisati...Ja svetoval mi je takrat ko je menjal dihtngo na glavi da je treba zamenjati tudi teflone, vendar takrat nisem imel denarja (še študent) zato se nisem odločil, moja napaka...

Pozdravljeni

No, to je pa že druga pesem, torej je govora o tem, kar sem pisal par postov nazaj.
Ja, ni kaj, po toči zvoniti je prepozno ............ sedaj pa bolje premislite, kako se bo vozilo urejalo. Tudi če je na začetku dražje, se izkaže, da je dolgoročno to še zmeraj ceneje, kot pa kakšno flikanje. Sama menjava teflonov, zahteva snemanje motorne glave, menjava tesnila glave....................... še kakšen jermen in napenjalec ............... olje, čistilci, antifriz ............... v koliko bo kvalitetno urejeno, se bo v naslednjih letih delalo samo še redne letne servise ......................... v nasprotnem primeru ............. a vam je težava že znana.
In ja, strošek teflonov je cca 6 evrov ( komplet )

Lep pozdrav

Tinerine
Novinec

Napisal/-a Tinerine Po mar 25, 2013 9:43 pm

Sedaj sm zvedel: zamenjal mi je TEFLONE in dva semeringa na glavni gredi...račun 80 eurou...je reku, da je ceu dopoudne šraufau use skup...ni to velik? MISLIM DA JE POTREBNO ZAMENJAT MEHANIKA!!! je reku, da naj zdj spremljam en mesec če bo še olje pil motor...če ne bo nč bolš, je pa nek hudo narobe (zamenjava obročkov...) da se potem ne splaca vec popraulat...komentarji na to? kmalu bom odprl temo: ISKANJE KAKOVOSTNEGA AVTOMEHANIKA!!!

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po mar 25, 2013 10:00 pm

Če je res zamenjal teflone in pač tista 2 semeringa ni drago delo.Za semeringe pomenjat je treba zobati jermen dol vržt se pravi ti delo računa kot pri menjavi jermen,teflone pa je hvala bogu rešil brez da bi glavo vlekel dol (se da )

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po mar 25, 2013 10:01 pm

80 eur nikakor ni preveč za delo ki ti ga je opravil.
po čem pa sklepaš da je preveč?
Ni vse res kar napišem

Tinerine
Novinec

Napisal/-a Tinerine Po mar 25, 2013 10:24 pm

aha, sm mislu da je to velik, ker sem prebral na enmu izmed sporočil da so tefloni le 6 eur...pa razmišlam, da je mogu velik razkopati...ok, če so komentarji
pozitivni...pol je kul, me ni več strah da me je nategnu :)

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Po mar 25, 2013 10:44 pm

Pozdravljeni

Ja, tefloni so cca 6 evrov, seveda brez montaže. Vsekakor ni velik račun za to storitev.
Nikakor ne razumem, zakaj bi hodil enemu mehaniku, če se misli, da goljufa. V tem primeru se takemu ne gre!

Lep pozdrav
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov