Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Cena roke (nateg ali ne?)

Napisal/-a Fan Pe maj 03, 2013 7:00 pm

rnisan je napisal/-a:Pametni ima svojo ceno ne glede na vse.

X2

Nikoli mi bilo jasno, zakaj ne bi zamenjal rezervnega dela, ki ga je stranka prinesla s seboj. Na računu se definira, da je garancija samo na strokovno vgradnjo in ne na material. Vseeno je kaj delaš, storitev se obračuna po uri, ki pa je enako dolga ................. s tvojimi ali strankinimi deli, se servisira novega Mercedesa ali 30 let staro vozilo.
Potrebno je stranki ponuditi dobro ceno za rezervne dele, predvsem pa kvalitetne dele. Vsaka pametna stranka ve, da je kvaliteten material kakšen evro dražji ( pri mehaniku še zmeraj cenejši, kot v avtotrgovini ) od Kitajskega škarta.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So maj 04, 2013 6:58 pm

rnisan je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:
hippo je napisal/-a:
hermand je napisal/-a:Ponekod ti nočejo več menjati delov, če prineseš svoje.

Zato, ker zgubi cvenke na materialu, pa si misli, da samo za delo se mu pa ne splača delat in računat... :? :?: :roll:

Bo držalo.Ampak tako delajo samo uni----ta glupi. Pametni zaračuna za delo malce več, pa je zmagal :D

Pametni ima svojo ceno ne glede na vse. Vse ostalo so šalabajzerji in amaterji v poslovnem smislu besede.

Se strinjam! :)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos So maj 04, 2013 7:11 pm

Fantje, ne jamrajte. Moja sprednja roka je bila 170€ iz nemčije, v sloveniji raje ne sprašujem cene :) Mi je pa hotu en frajer iz avtoodpada v kočevju z mazde mx-5 dat roko za ceno nove. S tem da bi si jo mogu še sam odšraufat :lol:

Samo, malo noob vprašanje, zakaj je moral avtor teme menjati še zadnjo roko?
Slika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So maj 04, 2013 7:51 pm

Kalos je napisal/-a:Samo, malo noob vprašanje, zakaj je moral avtor teme menjati še zadnjo roko?

VAG pogruntavščina ;) Obe kugli sta prišraufani z dolgim vijakom. In ta vijak ponavadi tuk prirjavi, da ga je s standardnimi prijemi včasih nemogoče odviti. Zato se tisti del,kjer je vijak pogreje, potem pa gre lažje ven :) In ko se stvar pogreje, se tudi kugle segrejejo in potem zelo hitro dobijo luft.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan So maj 04, 2013 9:13 pm

Pozdravljeni

Jap, tudi za razdiranje tega obstaja specialno orodje in ni potrebno nič greti, je pa res, da večina delavnic tega nima, se jim enostavno ne izplača nabaviti.
Kako je že rekel Kosobrin: za vsako bolezen na tem svetu, raste zdravilna rožca :)

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So maj 04, 2013 10:43 pm

Kak pa izgleda to specialno orodje?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan So maj 04, 2013 11:00 pm

http://www.koch.si/Rocno_orodje.htm
Ko najdem slikco, jo pripopam zraven

ocala
Nov uporabnik

Napisal/-a ocala Po maj 06, 2013 12:56 pm

na www.avtocona.si lahko preveriš primerjavo cen različnih proizvajalcev za JTC345 : http://www.avtocona.si/cautare_articol/ ... xlang.html

lp

nejckl
Nov uporabnik

Napisal/-a nejckl Po maj 06, 2013 1:42 pm

Zdravo,

Mene pa zanima ali imate sklopko in vztrajnik za Renault Scenic, 1.5dci, 2006 letnik 86 KM. Zanima me katere proizvajalce sklopk imate.

Na strani z avtodeli - http://www.avtocona.si/versiune/18779/t ... html#focus sem našel sicer komplet sklopke zelo enostavno vendar ni informacije o ceni.

Hvala in Lep pozdrav

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po maj 06, 2013 2:17 pm

ocala je napisal/-a:,,,
nejckl je napisal/-a:...

Take vrste objav, ko nekdo, ki se je ravnokar registriral, takoj podaja linke na trgovine, so se v preteklosti izkazale kot najbolj navadno (in zavržno, zato tudi kontraproduktivno) prikrito reklamiranje. Če je tudi pri vaju tako, se običajno hitro ugotovi in bana take uporabnike.

Sicer pa ne vem, zakaj "primerjava cen", ko niti ene cene ni napisane, vse je na poizvedbo. Tudi to kaže na prikrito reklamiranje. :evil:

Da ne govorim o kredibilnosti trgovine in prodajalcev, ki niti tega ne vedo, da se reče lambda sonda in ne lamda! :roll: :evil:

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po maj 06, 2013 3:28 pm

nejckl je napisal/-a:Zdravo,

Mene pa zanima ali imate sklopko in vztrajnik za Renault Scenic, 1.5dci, 2006 letnik 86 KM. Zanima me katere proizvajalce sklopk imate.

Na strani z avtodeli - http://www.avtocona.si/versiune/18779/t ... html#focus sem našel sicer komplet sklopke zelo enostavno vendar ni informacije o ceni.

Hvala in Lep pozdrav

Tale mašina ima enomasni vztrajnik, ki ga ni potrebno menjati, ker nima gibljivoh delov.
Komplet sklopke pa je Luk ali Sachs 180 eurov (za oba ista cena). Pa tole je brez potisnega ležaja (delovnega cilndra), ker so tri variante in je treba videt kaj je dejansko gor ko se zadeva podre. Takle ima Renault.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po maj 06, 2013 6:04 pm

esem je napisal/-a:
Da ne govorim o kredibilnosti trgovine in prodajalcev, ki niti tega ne vedo, da se reče lambda sonda in ne lamda! :roll: :evil:

OFF: če je to letelo na avtocono, me to lamda niti ne moti. Namreč z avtocono nimam slabih izkušenj, pa sem naročil kar nekaj delov pri njih.Je bilo vedno vse tip-top.
BTW: To ni reklama, ampak spet samo moje izkušnje.....

Black_Racer

Napisal/-a Black_Racer To maj 07, 2013 10:09 am

Ko bi nekateri šli sami roke menjavati bi potem rade volje teh 30 eur dali mehaniku za menjavo ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov