Nasveti in napotki ter povpraševanja...

yampy
Nov uporabnik

Re: Hyundai accent 1.3 - Oranžna lučka

Napisal/-a yampy Sr okt 23, 2013 10:36 pm

Energetik81... WOOOW :shock: kapo dol :) hvala lepa :)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr okt 23, 2013 10:52 pm

s kirga konca si yampy?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

yampy
Nov uporabnik

Napisal/-a yampy Sr okt 23, 2013 11:47 pm

maniaxxx je napisal/-a:s kirga konca si yampy?

MB

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če okt 24, 2013 8:13 am

Tam ne poznam, če bi bil s Celjskih koncev bi ti znal priporočiti dobrega serviserja...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

gremko
Nov uporabnik

Napisal/-a gremko Po nov 04, 2013 11:39 pm

Zivjo, mene pa zanima ce si nasel odgovr, ker imam jaz isti problem? Meni se je to zacelo dogajati pred tremi leti. Ko je rezervoar prepoln avto trokira, smrdi po bencinu in lucka utripa, ko porabi nekaj goriva zacne delovati normalno. A lucka ostane goreti, se pa po ene 2-3 tankih sama ugasne. Tako da sedaj tankam samo 30L in dela. Vem da ni pametno a se mi zdi predrago dat za servis 200-300€. Ker sem stromar znam sam pogled z racunalnikom in jaz nisem dobil nic pametnega, vsakic je drug cilinder jamral, ampak vedno za mesanco neki. Z luknjico jaz nisem dosegel nic ker sem vozil brez pokrova pa je blo isto. Sem na avtodata pogledal slikco celotnega sistema in mi je najbolj v oci padla pumpa za gorivo. Ker so mi jo v Sublju v radomljah menjali. Sumim da je nekaj s pumpo narobe, si jo ti menjal? Ko avto zalaufam se jasno slisi prvo minuto pokanje iz zadnjega dela avtomobila in sem ugotvil da se slisi rezervoar. Ko avto ugasnem spet slisim pokanje pri rezervoarju. Ko odprem pokrovcek se slisi glasen poteg zraka v rezervoar. Predvidevam da avto ko se prizge stisne rezervoar zaradi necesa zabasanega in ko ugasnem verjetno ta napetost popusti. Je pri yebi enaka zgodba? Lp Sasa

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To nov 05, 2013 1:21 am

Pozdravljeni

Tisto pokanje ................ delavci vozijo v samokolnici gorivo do motorja :D - šala

Ali ste preveril odušek posode za gorivo, da ni zamašen???? Od tu bi se lahko ustvarjal podtlak.................

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

yampy
Nov uporabnik

Napisal/-a yampy To nov 05, 2013 7:49 am

gremko je napisal/-a:Zivjo, mene pa zanima ce si nasel odgovr, ker imam jaz isti problem? Meni se je to zacelo dogajati pred tremi leti. Ko je rezervoar prepoln avto trokira, smrdi po bencinu in lucka utripa, ko porabi nekaj goriva zacne delovati normalno. A lucka ostane goreti, se pa po ene 2-3 tankih sama ugasne. Tako da sedaj tankam samo 30L in dela. Vem da ni pametno a se mi zdi predrago dat za servis 200-300€. Ker sem stromar znam sam pogled z racunalnikom in jaz nisem dobil nic pametnega, vsakic je drug cilinder jamral, ampak vedno za mesanco neki. Z luknjico jaz nisem dosegel nic ker sem vozil brez pokrova pa je blo isto. Sem na avtodata pogledal slikco celotnega sistema in mi je najbolj v oci padla pumpa za gorivo. Ker so mi jo v Sublju v radomljah menjali. Sumim da je nekaj s pumpo narobe, si jo ti menjal? Ko avto zalaufam se jasno slisi prvo minuto pokanje iz zadnjega dela avtomobila in sem ugotvil da se slisi rezervoar. Ko avto ugasnem spet slisim pokanje pri rezervoarju. Ko odprem pokrovcek se slisi glasen poteg zraka v rezervoar. Predvidevam da avto ko se prizge stisne rezervoar zaradi necesa zabasanega in ko ugasnem verjetno ta napetost popusti. Je pri yebi enaka zgodba? Lp Sasa

Žal ne še... avto je trenutno pri mehaniku, ki je prišel do idnetičnih rešitev kot ti... jaz sem še opazil da se cajgar na tanku spreminja (po kilometrih bi moralo biti še pol kaže pa 3/4 ko ga ugasneš pa pustiš stat pa kasneje kaže pol) tak da mehanik preverja tudi to ( podtlak v keslu)

gremko
Nov uporabnik

Napisal/-a gremko To nov 05, 2013 11:08 pm

Haha, ja bi znal bit, da so delavci, sam ne vem zakaj se tako zaletavajo samo prvo minuto da poka. :-)

Nisem se preveril tega odduska slisi se obetavno. A je ta oddusek pod zicom na vrhu pumpe? Ampak a nebi bil podtlak se vecji ko bi slo vec goriva ven? Pri meni pa se stvar popravi ko nivo goriva pade pod 30L. Kaj se nahaja na pumpi pod zadnjo klopjo, ki je na vrhu kestla? Predvidevam, da je tipalo za nivo goriva, stikalo za pumpo in pumpa, stikalo za vklop opozorilne lucke za nivo goriva, konektor za dovod elektrike. Ampak ko ima avto tezave se zacne gorivo zelo mocno vohati, tako da predvidevam, da ga je prevec ne premalo. Drzi? Snoc sem narocil novi OBD upam, da bo kaj vec informacije. Kateri program uporabljate, jaz sem imel nekaj teh zastonjskih pa so bli bolj slabi in sem na koncu vzel enega primitivnega, ki izpisuje samo vrednosti registov. In sem nato googlal kaj pomenijo vrednosti. Upam da ti uspe mehanik to zrihtat za normalen denar. Ce lahko kaj pomagam za raziskovanje tezave in primerjavo samo recite.
Lp
S

yampy
Nov uporabnik

Napisal/-a yampy To nov 05, 2013 11:34 pm

gremko pri meni je razlika samo v tem da mi ne poka... drugač pa zgleda enaka težava... sem govoril z mehanikom je rekel da bo ju3 izpraznil tank in preveril ta odušek in pumpo... danes je probal z menjavo cinšpule pa ni to rešitev... te obvestim (upam da se lahko tikava) če pride do napredka :)
lp Aleš

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Re: Hyundai accent 1.3 - Orančna lučka

Napisal/-a Energetik81 Sr nov 06, 2013 8:00 am

Se bom kar citiral:
Energetik81 je napisal/-a:Če ti to dela pri polnem tanku, je lahko težava tudi na sistemu za bencinske hlape mogoče (http://www.aa1car.com/library/evap_system.htm). Glede tega sistema nimam veliko izkušenj, verjetno bi bilo treba na pooblaščenca. Je pa nam na Accentu L97 občasno smrdelo po bencinu, verjetno ga je tudi ta sistem kaj sral.

Gre za sistem shranjevanja bencinskih hlapov v kanistru z ogljem, ki absorbirane hlape v primernem trenutku spusti v sesalni kolektor, da izgorijo. Kolikor jaz vem, mora pokrovček kjer tankaš, popolnoma tesniti. Če imaš notri vakuum, potem je očitno ta sistem kje zapacan, da ne more vleči zunanjega zraka.

Iz zgornjega linka:
If a blockage occurs in the liquid-vapor separator or in the vent line between it and the EVAP canister, the fuel tank will not be able to breathe properly. Symptoms include fuel starvation or a collapsed fuel tank on vehicles with solid-type gas caps. If you notice a whoosh of pressure in or out of the tank when the gas gap is removed, suspect poor venting. You can check tank venting by removing the gas cap and then disconnecting the gas tank vent line from the EVAP canister. If the system is free and clear, you should be able to blow through the vent line into the fuel tank. Blowing with compressed air can sometimes free a blockage. If not, you will have to inspect the vent line and possibly remove the fuel tank to diagnose the problem.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

gremko
Nov uporabnik

Napisal/-a gremko Sr nov 06, 2013 10:55 pm

Seveda se lahko tikamo tudi, ce ne uspe se sedaj. ;) Tudi to je za poizkusiti. Ocitno se bom spet malo mazal cez vikend. Hvala za pomoc. Ja, pa se to sem se spomnil, da mi, odkar so te tezave, tezijo na tehnicnem zaradi izpuha.
Lp
Sasa

yampy
Nov uporabnik

Napisal/-a yampy Če nov 07, 2013 6:29 pm

No avto je prišel od mehanika... Žal brez nekih rezultatov... Avto enostavno s5 gre normalno... Mehanik pa ni zamenjal nič... oziroma je probla z menjavo cinšpule ki pa ni bila rešitev. pa spihal bi naj neke sisteme pa še nwm kaj..@gremko, če slučajno ti prideš do rešitve mi prosim sporoči ker s takim avtom se enostavno en upam peljat na daljšo relacijo.

gremko
Nov uporabnik

Napisal/-a gremko Pe nov 08, 2013 10:07 pm

Ne boj se za to da te bo pustil na cesti. Jaz sem naredil ze par deset tisoc kilometrov, pa me ni pustil. Samo ne smes tankati vev kot 30L in ne bo tezav. Ti pa javim ce slucajno pridem do resitve.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan So nov 09, 2013 12:07 am

Pozdravljeni

Pa se je preverilo, kar je predlagal @ Energetik81 ........................... torej samo posodo za bencinske hlape, cevi ( preparele ) in ventil ( blokira, ne zapira......... ) na cevi....................... ??

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

yampy
Nov uporabnik

Napisal/-a yampy So nov 09, 2013 9:29 am

Ne ni se... Je reko naj spraznim tank da bo pol pogledal

gremko
Nov uporabnik

Napisal/-a gremko So nov 09, 2013 11:20 am

Jaz bom sele naslednji vikend ker nimam delavnice v KR padezuje. Se javim z rezultati.

yampy
Nov uporabnik

Napisal/-a yampy Ne nov 10, 2013 10:18 am

Gremko... Si mogoce opazil na avtu oz na bencinskem cajgaru da raste ko se vozis? Ko pa ga vgasnes pa pustis stat pa pol pade na "normalno" mero... Npr. Po kilometrih 250 bi moglo bit pol tanka med voznjo ti pa kaze 3/4 ko pa ga vgasnes pa ko se ohladi pa te pade na pol..

yampy
Nov uporabnik

Napisal/-a yampy Ne dec 22, 2013 4:21 pm

od kar se je napaka pojavila opažam tudi večjo porabo goriva (cca. 12L na 100km... mestne vožnje) kot tudi motronega olja (1L na 1000 km :S ) kar se mi ne zdi bistveno preveč :S...

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Ne dec 22, 2013 6:01 pm

Sem imel v preteklosti 1.5 90KM in je bila poraba bencina povprečna 6l, pozimi malo več. Olje je pa tud žru.
Pomojem je kriva lambda sonda. Razni pokvarjeni termostati, počene cevi, dotrajnost motorja (tud moj trenutni je, topu motor po 10 minutah vergla in ne vžge takoj) pa je poraba še vedno pod 7l.

yampy
Nov uporabnik

Napisal/-a yampy Ne dec 22, 2013 6:04 pm

ja sej ko se priklopi na računalnik vrže napako oz okvaro o2 senzorja ( P0135-Powertrain O2 sensor heater circuit Bank 1 Sensor 1...po Torque android aplikaciji) mehanik pa je reko da je to lambda sonda :/ ... ni pa glih po ceni ta sonda :S.. ima pa avto 144k prevoženih letni 2000... kar se mi ne zdi dosti... pa pred tem je bil očetov avto
Zadnjič spremenil yampy, dne Ne dec 22, 2013 6:20 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov