Nasveti in napotki ter povpraševanja...

LukL
Uporabnik

Re: Popravilo klime

Napisal/-a LukL Pe jun 07, 2013 3:17 pm

Energetik81 je napisal/-a:Brez razstavljanja kompresorja ne moreš potegnit ven večine olja, pa če maš mašino za 50000€. Kot bi s sesalcem probal preko odprtine za dolivanje olje potegnit olje iz karterja. :)
Seveda nekaj od tistega olja, ki je po ceveh že posrkaš z mašino, zato je treba nekaj dodati. Ampak to ni ravno menjava olja.
Sicer pa bi to olje moralo zdržati zelo dolgo, saj je hermetično zaprto v sistem, nobene vode, produktov izgorevanja, visokih temepratur...

Pa sej mi je jasno, da iz kompresorja ne moreš olja ven dat, samo kokr js gledam na moji mašini vedno potegne cca. 0,5 dcl ven. Za to me zanima kaj on ustvarja, da mu ne potegne ven olja.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Pe jun 07, 2013 4:32 pm

LukL je napisal/-a: Pa sej mi je jasno, da iz kompresorja ne moreš olja ven dat, samo kokr js gledam na moji mašini vedno potegne cca. 0,5 dcl ven. Za to me zanima kaj on ustvarja, da mu ne potegne ven olja.

To je čisto normalno. Pri kompresorjih z večjim volumnom gre tudi več olja ven.
Na žalost je pri nas zelo malo ljudi, ki ve kaj se dogaja pri klimi. Potem pa rečeš da bi rad zamenjal sušilni filter pa te mehanik čudno gleda in se sprašuje kaj ti je, da sej to se pa ne menja... :bonk

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Po jun 10, 2013 5:38 am

hippo je napisal/-a:
LukL je napisal/-a: Pa sej mi je jasno, da iz kompresorja ne moreš olja ven dat, samo kokr js gledam na moji mašini vedno potegne cca. 0,5 dcl ven. Za to me zanima kaj on ustvarja, da mu ne potegne ven olja.

Na žalost je pri nas zelo malo ljudi, ki ve kaj se dogaja pri klimi. Potem pa rečeš da bi rad zamenjal sušilni filter pa te mehanik čudno gleda in se sprašuje kaj ti je, da sej to se pa ne menja... :bonk

Pri enih avtih se sušilnega filtra ne da menjat, edni skupaj z kondenzatorjem. Recimo Citroen C2/C3 je že eden takih

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po jun 10, 2013 7:56 am

ESX je napisal/-a:Pri enih avtih se sušilnega filtra ne da menjat, edni skupaj z kondenzatorjem. Recimo Citroen C2/C3 je že eden takih

Pri Golfih 5, 6 in 7, Passati 3C, Tourani in ostali VAG avti od 2005 naprej imajo tudi dve varianti, ena je z ločenim sušilnim filtorm, druga varianta je z integriranim filtrom v kondenzatorju in se ga prav tako ne da zamenjat razen če zamenjaš kondenzator (lahko pa daš gor potem takega z ločenim filtrom).

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po jun 10, 2013 7:57 am

ESX je napisal/-a:
hippo je napisal/-a:

Pri enih avtih se sušilnega filtra ne da menjat, edni skupaj z kondenzatorjem. Recimo Citroen C2/C3 je že eden takih

Pri kondenzatorju, kjer je sušilc noter poglej spodaj če ima zihrngo, ki jo po moje tudi ma in gre sušilec ven
Lp

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Po jun 10, 2013 8:23 am

Pri mojem C2 se zagotove ne da vn spravt filtra, sva gledala skupaj z Lindičem, ko mi je spustila klima in mi je štukal cevi, takrat sem mu naročil naj zamenja tudi sušilni filter pa je rekel da se ne da

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Po jun 10, 2013 8:23 am

Pri mojem C2 se zagotove ne da vn spravt filtra, sva gledala skupaj z Lindičem, ko mi je spustila klima in mi je štukal cevi, takrat sem mu naročil naj zamenja tudi sušilni filter pa je rekel da se ne da

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Ne jun 16, 2013 8:19 pm

Jaz še vedno nisem zrihtal puščajoče klime... :roll:
Ker pa sedaj vročina pošteno pritiska, me zanima katerega pravega mojstra mi priporočate v Mariboru? Da ima dušik in da kvalitetno popravi/napolni klimo!
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Sr jun 19, 2013 8:21 am

Nobenega majstra v MB ali okolici? Bo zgleda res treba dopust in v LJ... :?
I'm not speeding I'm qualifying...

CeuDanNaCesti
Nov uporabnik

Napisal/-a CeuDanNaCesti Po jul 22, 2013 3:25 pm

Zdravo. Sem povsem nov na forumu s problemom. Imam Corso GSi l. 2008. Nedavno mi je prenehala delovati klima. Mehanik je rekel, da je šla nekakšna cev ki te pride okrog 560€ + delo. Mene zanima, če se da kje pa kako kaj prišparat. Če kdo pozna koga, ki bi to znal popraviti bi bilo še najlepše.
Lp

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= Po jul 22, 2013 3:59 pm

Tole si preberi in boš videl da nisi edini s tem problemom:
viewtopic.php?f=7&t=92828&start=100#p1550335

Kot vidiš je to kar standardna napaka te Corse... (uporabnika ki sta se s tem že ukvarjala sta _Furby_ in Blind)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], motom in 8 gostov