Takšnega mehanika, ki mu mora stranka razlagati kako se popravlja vozilo.......................se izogibajte na daleč

Lep pozdrav
Misija je napisal/-a:Bom tako rekel tistemu mehaniku h kateremu grem jutri zjutraj. Vas se lahko prosim, da mi, ker sem res popolen laik, se bolj natancno poveste, kaj bi moral mehanik narediti? Da mu bom do besede natancno opisal zadevo.
Misija je napisal/-a:
In glej ga zlomka - tisti del iz katerega štrlita 2 nastavka na katera se natakne kolo (ne vem kako se temu morda strokovno rece, pri mojem kombiju sta to dva kovinska "vijaka") in tako stoji na mestu, da lahko nato zavijes vse vijake kolesa. DODAJAM SLIKO DRUGEGA AVTOMOBILA IN PRIBLIZNO OZNACENA MESTA kjer sta ta dva nastavka (vijaka). No, eden izmed teh vijakov, je bil pregloboko navit noter in je zadeva sla preko navoja, zato je celoten del kamor sta ta dva vijaka privita, "poplesaval". Ob premikanju le-tega je prihajalo do trenja. Ko je majster noter dal nov vijak in ga pricvrstil, je zadeva bila fiksna in trenja ni bilo vec, tudi kolo se je sukalo normalno. Nato mi je vse raztavil, ocistil batka in ostalo, pobrusil ploscici. Enako na vseh ostalih kolesih. Dejal mi je, da je to to, da je prislo do trenja na tistem kolesu zato, ker je nepritrjen del bil naslonjen. Ko sem bil natovorjen, je pritisk teze na kolesa (ki jih spodaj potisne malce ven, zgoraj pa navznoter) se dodatno povzrocil, da je ta nefiksen del z navojema povzrocal trenje.
Misija je napisal/-a:Hmm, ja eden izmed teh dveh vijakov je bil pregloboko noter (preko navoja), sam sem gledal zraven in videl, kako zadeva (ocitno se imenuje naba) ni fiksna in se je posledicno disk naslanjal na klesce. Ko je majster dal noter nov vijak in pricvrstil v nabo, je bilo vse spet fiksno in ni bilo stika med diskom in klescami. Resnicno je zalostno, tako kto si rekel FAN, se bolj zalostno pa je to, da te ob tem ne jemlje nihce resno. Noces niti vedet kaj so mi govorili, ko sem jim do besed natancno opisal tvojo resitev! Da ojacevalca zavor ni mogoce nastavljati, kot tudi ne glavnega zavornega cilindra!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov