Nasveti in napotki ter povpraševanja...

hippo
Poznavalec foruma

Re: Močno zaviranje z bankine :S - Golf 4

Napisal/-a hippo Po okt 14, 2013 12:00 pm

Ali pa končniki stabilizatorja.

mardy
Novinec

Napisal/-a mardy To okt 15, 2013 6:36 am

Včeraj sem šel do drugega mojstra, ko je dejansko stvar bolj temeljito pregledal, v bistvu sva oba gledala. Končniki volana in stabilizatorja so videti OK, luft pa naj bi imele puše zadnje vilice, če sem si prav zapomnil kar je povedal.

Malo sem googlal za tem delom in našel to: http://www.avtodeli.com/index.aspx?sour ... &id=542254

Je to pravo kar iščem ali se te mu kako drugače pravilno slovnično reče?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To okt 15, 2013 8:44 am

mardy je napisal/-a: luft pa naj bi imele puše zadnje vilice, če sem si prav zapomnil kar je povedal.

Malo sem googlal za tem delom in našel to: http://www.avtodeli.com/index.aspx?sour ... &id=542254

Pozdravljeni

Ja, to je to

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr okt 16, 2013 8:43 am

mardy je napisal/-a:Včeraj sem šel do drugega mojstra, ko je dejansko stvar bolj temeljito pregledal, v bistvu sva oba gledala. Končniki volana in stabilizatorja so videti OK, luft pa naj bi imele puše zadnje vilice, če sem si prav zapomnil kar je povedal.

To je silen zadnje preme.
Bodi pozoren, ker sta dva premera (69 in 72 mm), tako da moraš preverit kateri so gor.

mardy
Novinec

Napisal/-a mardy Sr okt 16, 2013 12:09 pm

hippo je napisal/-a:
mardy je napisal/-a:Včeraj sem šel do drugega mojstra, ko je dejansko stvar bolj temeljito pregledal, v bistvu sva oba gledala. Končniki volana in stabilizatorja so videti OK, luft pa naj bi imele puše zadnje vilice, če sem si prav zapomnil kar je povedal.

Bodi pozoren, ker sta dva premera (69 in 72 mm), tako da moraš preverit kateri so gor.

Torej se "silen" pravilno temu reče? No v bistvu kar je za zamenjati je na prvih kolesih oz. na prvi osi če se pravilno izrazim :). Če prav razumem so kolesa spredaj vpeta v vilice, ki ima vsaka dva kraka, zanič pa naj bi bila ta guma na zadnjem kraku vsake vilice, levo in desno kolo.

Rad si zadeve razčistim, da vem kaj se menjuje in zakaj, da mi mehanik pol mašine ne zamenja :)

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr okt 16, 2013 12:18 pm

mardy je napisal/-a:
hippo je napisal/-a:

Torej se "silen" pravilno temu reče? No v bistvu kar je za zamenjati je na prvih kolesih oz. na prvi osi če se pravilno izrazim :). Če prav razumem so kolesa spredaj vpeta v vilice, ki ima vsaka dva kraka, zanič pa naj bi bila ta guma na zadnjem kraku vsake vilice, levo in desno kolo.

Rad si zadeve razčistim, da vem kaj se menjuje in zakaj, da mi mehanik pol mašine ne zamenja :)

To kar si linkal so sileni zadnje preme.
Sileni sprednjih rok pa so teli:
http://art.rexbo.net/trw/jpg/500/jbu161.jpg in http://art.rexbo.net/trw/jpg/500/jbu129.jpg

mardy
Novinec

Napisal/-a mardy Sr okt 16, 2013 12:38 pm

hippo je napisal/-a:
mardy je napisal/-a:
hippo je napisal/-a:

To kar si linkal so sileni zadnje preme.
Sileni sprednjih rok pa so teli:
http://art.rexbo.net/trw/jpg/500/jbu161.jpg in http://art.rexbo.net/trw/jpg/500/jbu129.jpg

Aha, hvala za pojasnilo. Bom se pozanimal glede dimenzij.

lp!

mardy
Novinec

Napisal/-a mardy To jan 06, 2015 6:10 pm

Pozdrav,

Ma naj se gre solit.... pardon za frustracije :evil:

Da obnovim na kratko... torej predlanski udarec z bankine je bil kriv da je prišlo do zvitja diskov. Menjali so se spredaj diski + obloge, sileni zadnje preme, končniki volana, na pogled ni bilo nič lufta. Tresenja ob zaviranju ni bilo več, ko singerca delalo, potem pa je čez 10-15k km spet začelo avto trest ob zaviranju.

Ker smo dali gor Deplhi diske, sem posumil na slabo kvaliteto le-teh, in res, bili so spredaj zviti diski. Z avtom sem se izključno jaz vozil, zato vem, da ni avto nikoli naletel na kakšno grbino ali kar koli da bi lahkoi potegnilo diske...

OK, vržemo dol zvite Deplhi diske, kupim TRW diske+obloge spredaj in zadaj, za ziher! :roll: , in problem je bil rešen, hura! :) . Sam sem naredil cca 15k km do zdaj - zato vem kako se je avto vozil... in evo avto spet po tej kilometrini ob zaviranju trese....... :evil:

Ker je ta špas postal že malo tragi-komično predlag, me zanima kje naj iščem vzrok? Predvidevam da je spet en disk ali celo oba zvita, zvil ga ni način vožnje, ampak kaj pri vsej tej volansko-kolesni periferiji bi lahko bilo krivo za to??? Vožnja 100% ni, ker sem že skoraj picajzlasti postal ko sem zaviral čez kakšne grbine....

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo To jan 06, 2015 6:19 pm

Bolezen nekaterih Golfov štiric.
Probaj dati gor še ATE diske in nove ploščice. Lahko probaš s power diski, ki so samo malo dražji od navadnih. Če bo spet treslo ti edino ostane prodat avto.
Delphija in Trustinga se pa izogibaj...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To jan 06, 2015 6:31 pm

Si ob menjavi diskov menjal tudi ploščice?
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

mardy
Novinec

Napisal/-a mardy To jan 06, 2015 6:40 pm

hippo je napisal/-a:Bolezen nekaterih Golfov štiric.
Probaj dati gor še ATE diske in nove ploščice. Lahko probaš s power diski, ki so samo malo dražji od navadnih. Če bo spet treslo ti edino ostane prodat avto.
Delphija in Trustinga se pa izogibaj...

Hja, potem se spet grem rulete ki me stane €€€. Ob nakupu avta l.2010 sem menjal diske+obloge vse, ni treslo celih 50k km, pa so bili gor Deplhi. Potem po tistem udarcu pa se je odprla jama brez dna....

TrijoAdijo je napisal/-a:Si ob menjavi diskov menjal tudi ploščice?

Seveda, komplet TRW diski+ TRW obloge spredaj in zadaj, drugače je to polovično delo, in pri sestavi vse sčistili itd.

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s To jan 06, 2015 7:01 pm

Preveri, da ni malenkost zvito pesto na katerega disk nalega in se nato čez nekaj kkm disk neenakomerno obrabi in začne trest. Takšen primer sem mel js.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo To jan 06, 2015 7:05 pm

hp6715s je napisal/-a:Preveri, da ni malenkost zvito pesto na katerega disk nalega in se nato čez nekaj kkm disk neenakomerno obrabi in začne trest. Takšen primer sem mel js.

x2

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To jan 06, 2015 9:08 pm

X3

Me pa čudi, da se ni prvič preverilo pesta, saj se je vedelo, da je bilo vozilo udarjeno :(
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr jan 07, 2015 7:22 am

X4
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

mardy
Novinec

Napisal/-a mardy Sr jan 07, 2015 7:27 am

Hja, na pesto se res ni poštudiralo, bo trebalo res še to preveriti. In spet menjati diske... :(

Bom zrihtal ko bo čas...

Hvala za mnenja! ;)

mardy
Novinec

Napisal/-a mardy Sr jan 07, 2015 8:01 am

Se pardoniram, da kršim pravila in routam na drug forum, ampak tukaj sem našel da je imel en identične probleme: http://www.mazda-si.net/topic/10299-diski-m6/, tako da nekaj bo na tem ja... :(

Še vprašanje...

A je potrebno po menjavi pesta, menjal bi levo in desno, opraviti še optiko?

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Sr jan 07, 2015 11:05 am

Da
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov