aljo221 je napisal/-a:Kakor vem, renault pa citroen nista ista fabrika, mogoče peugot pa citroen.
zlak je napisal/-a:Fantje da se ne boste poklal zaradi olja. Imam se en koscek informacije ki se nanasa na moj problem. Vceraj sem bil na malo daljsi voznji in sem malo poslusal avto in gledal kako se odziva in ugotovil naslednje.
Avto trese tudi pri pospesevanju ko je menjalnik ze prestavil v sesto prestavo. Nekje med 1200 obratov in 1300 obratov pri konstanti hitrosti obratomir niha dokler ne pospesim da obrati pririnejo preko 1300-1400 potem spet gladko tece. Na avtocesti pa pri voznji na tempomatu (130kmh) ob pospesevanju ko prehitevam avto zatrese. Ce je pospesek hiter avto zatrese in gre normalno naprej ce pa je pospesevanje rahlo, konstantno pa lahko avto trese tudi 4-5 sekund dokler so niski obrati nato spet gladko pelje dalje.
To vse me malo mede in sedaj malo sumim da ni menjalnik... kaj pravite? Se pa se vedno tresenje in nihanje obratov najbolj cuti ob voznji v hrib.
hippo je napisal/-a:Dejstvo je, da original olje ne obstaja. Obstaja pa olje, ki se prodaja pakiran v "original" embalaži in se trži kot "original" olje, čeprav ga recimo ni naredil Audi ampak BP (BP ima v lasti Catrol in Aral, pa verjetno še kaj).
Vsak proizvajalec olja mora zadostiti določenim standardom in recimo olje, ki ustreza standardu 505.01 in ima (tole je ZELO pomembno) ustrezen certifikat se lahko toči v PD motorje.
Primer certifikata: http://mannol.eu/imgbank/Image/public/images/bilder_chemie/msds/energycombill5w30_vw.pdf
Ali potem izgubiš garancijo, če točiš tole olje noter v VAG avto z DPF-jem in si ga sam prinesel na servis?
hippo je napisal/-a:zlak je napisal/-a:Fantje da se ne boste poklal zaradi olja. Imam se en koscek informacije ki se nanasa na moj problem. Vceraj sem bil na malo daljsi voznji in sem malo poslusal avto in gledal kako se odziva in ugotovil naslednje.
Avto trese tudi pri pospesevanju ko je menjalnik ze prestavil v sesto prestavo. Nekje med 1200 obratov in 1300 obratov pri konstanti hitrosti obratomir niha dokler ne pospesim da obrati pririnejo preko 1300-1400 potem spet gladko tece. Na avtocesti pa pri voznji na tempomatu (130kmh) ob pospesevanju ko prehitevam avto zatrese. Ce je pospesek hiter avto zatrese in gre normalno naprej ce pa je pospesevanje rahlo, konstantno pa lahko avto trese tudi 4-5 sekund dokler so niski obrati nato spet gladko pelje dalje.
To vse me malo mede in sedaj malo sumim da ni menjalnik... kaj pravite? Se pa se vedno tresenje in nihanje obratov najbolj cuti ob voznji v hrib.
Mogoče bom falil, kako je pa kaj z vztrajnikom?
abbe je napisal/-a:hippo je napisal/-a:Mogoče bom falil, kako je pa kaj z vztrajnikom?
avtomatik nima vztrajnika.
TrijoAdijo je napisal/-a:Nima???
Po čemu pa potem ricl od anlaserja šiba, ko kurblaš motor? In na kaj se prišraufa wandler? A se wandler direkt na kurblvelo prišraufa?
TrijoAdijo je napisal/-a:Maš prav. Nimajo vztrajnika ampak imajo flexplate. Ne vem kaj bi tu povzročalo vibracije. To bo hippo objasnu
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov