Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Re: sum na okvaro vztrajnika

Napisal/-a ESX To nov 12, 2013 4:56 pm

hippo je napisal/-a:
ESX je napisal/-a:hippo če smo pošteni tudi tvoje cene niso prav nič kaj extra ugodne

tole kar sm jest napisu so pribljižne cene brez popustov v stahlgruberju

mehankar ki v stahlgruberju dosti jamlje ima 45% ali več rabata

now do the math

Mogoče ima pa Stahlgruber v Sloveniji drugačne cene.
Pa popust na vztrajnike in sklopke ni 45%, kot zmotno misliš.

o je je pa še kaj več kot 45%

samo nima pa to vsak ki pride 1x na mesec v trgovino

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo To nov 12, 2013 5:44 pm

I rest my case...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To nov 12, 2013 7:54 pm

hippo je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Yebiga...še nikol nisem v štacuni odkartal več kot 500€ za komplet (vztrajnik + lamela + potisna plošča + potisni ležaj), pa nisem kupval samo za ford. So bili tudi jtd-ji in tdi-ji vmes :P

Načeloma so enomasni kompleti cenejši kot dvomasni. Samo Valeo in VAG se ne marata...

Načeloma so res cenejši, vendar jaz govorim o dvomasnem kompletu ;) Valeo? Čuj, kaj je to Valeo?
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo To nov 12, 2013 8:15 pm

hippo je napisal/-a:I rest my case...

Podnapisi: zaključil sem debato.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To nov 12, 2013 8:31 pm

Ali po domače: spizdil
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

combe
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a combe To nov 12, 2013 10:12 pm

No, da napišem še jaz, za menjavo kompleta sachs za s-max 1.8 tdci sem na pooblaščencu dal 1030 eur, z optiko... na enem drugem pooblaščencu sem dobil ponudbo za skoraj 1900 eur, na tretjem pa okrog 1400...sicer za original, ampak ok, nima veze, original ford je itak menda sachs...
torej nekaj čez 800 eur material, pa 200 delo... tud če bi mi kdo tole zamenjal za 100 €, se ne sekiram dost za tistih 100 eur, sploh ker imam 1 leto garancije, enako kot za original... bogve kje bi popoldanca lovil če bi šlo kaj narobe... za manj kot 800 eur za komplet pa pravim da ga nisem našel (e-bay res nisem gledal)...
Je drago, pa kaj čmo...

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr nov 13, 2013 7:22 am

TrijoAdijo je napisal/-a:Ali po domače: spizdil

Še sem tukaj, samo ne bom komentiral. Sploh pa moramo držat nek nivo komunikacije...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr nov 13, 2013 8:13 am

Če bi sledil debati, bi opazil, da ni point v komunikaciji, ampak je point v zlatarstvu ;) Sej ni treba takoj nosa povesit, če nekdo dobi dele cenejše, kot jih ti ponujaš. Si od daleč najcenejši, a daleč od najcenejšega. Sorry.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr nov 13, 2013 8:50 am

TrijoAdijo je napisal/-a:Če bi sledil debati, bi opazil, da ni point v komunikaciji, ampak je point v zlatarstvu ;) Sej ni treba takoj nosa povesit, če nekdo dobi dele cenejše, kot jih ti ponujaš. Si od daleč najcenejši, a daleč od najcenejšega. Sorry.

Nisem povesil nosa. Če bi imel promet več kot 50k€ mesečno potem sploh ne bi nabavljal pri naših dobaviteljih ampak bi itak sam uvažal. Zaloga pa ubija, tako da sem čisto zadovoljen. Pa moje vodilo ni da sem najcenejši, ampak da imam dober support in predvsem svetovanje.
Vseeno hvala za skrb. :tomidelej:

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr nov 13, 2013 8:58 am

Ok, support ima vsaka resna štacuna, kar pa se tiče svetovanja, je pa itak vsem jasno, kaj bo trgovec svetoval :P

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr nov 13, 2013 12:36 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Ok, support ima vsaka resna štacuna, kar pa se tiče svetovanja, je pa itak vsem jasno, kaj bo trgovec svetoval :P

A maš ti kakšne težave, da si vedno tako nastrojen?! Pa še čisto brezveze. A sem se ti kaj zameril?! :huh:
No, pa povej, kaj bo trgovec svetoval?!

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Sr nov 13, 2013 3:14 pm

Kaj boš pa ti svetoval ? Kaj se splača kupt ?

To lahko zdele napišemo tistih 20 kvalitetnih proizvajalcev rezervnih delov pa je ...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr nov 13, 2013 3:23 pm

sploh nevem kaj se kregate okol rabata pa neki prepucavate kle.
rabat nima nobene veze s tem kok kdo da za dnarja za robo.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr nov 13, 2013 9:29 pm

Hippo se je doslej izkazal s strokovnimi odgovori in zmernimi cenami in je marsikoga zaščitil, da ni bil postrižen. Veliki rabati v trgovinah so last mehanikov, ne pa obveznost do strank. Veliko je tudi reklamacij, odtrganih vijakov kakšnih šponerjev, ki jih potem popravlja s Helicoil vložki itd in nabava specialnih orodij, recimo tisti trikotnik za prednapenjanje LUK košar. To se naj pokriva z rabati.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Sr nov 13, 2013 9:44 pm

No, glede na kregarijo okrog cen, pa kdo je ugoden ali ne pa naj vsak ki hoče biti športen naj lepo napiše konkretnemu iskalcu po kaki ceni mu on lahko kaj zrihta pa da vidimo kdo je ugoden in kdo ne.
Hippo je vsakič načeloma lepo podal ceno za to kaj nabavi, od človeka do človeka pa je odvisno če mu je to ok ali ne.
Jaz osebno če bi bil trgovec ali pol trgovec bi lepo tukaj napisal: Hippo ti zrihta za toliko jaz pa ali pa on 3ji za toliko manj. Konkretno!
To pa da bluzimo kak obstajajo neki cenejši pa je isto kot da se o vesoljcih menimo.
Vsi vemo da so ampak kje?
lp

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr nov 13, 2013 10:38 pm

Skoraj vsak trgovec ima svoje rabate in če jih da tudi komu drugemu, je to čisto njegova dobra volja.
Da se pa pričakuje da bo dal kar 45% popusta, jah majstr, mislim da nista skupaj spila dovolj piv ;)

Če pa dobiš dele cenejše, super. Ponudi jih dalje, ane...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če nov 14, 2013 2:48 pm

hippo je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Ok, support ima vsaka resna štacuna, kar pa se tiče svetovanja, je pa itak vsem jasno, kaj bo trgovec svetoval :P

A maš ti kakšne težave, da si vedno tako nastrojen?! Pa še čisto brezveze. A sem se ti kaj zameril?! :huh:
No, pa povej, kaj bo trgovec svetoval?!

Težave? Nastrojen? :D Od kod ti to? Zamera? Zakaj le? Saj le debatiramo kaj in kako.
Sej vsi vemo, kaj bo trgovec svetoval: Ali najdražjo možno varianto od najdražjih, ali pa najcenejšo od najcenejših, najraje kitajsko ipd. sranje, za katero ni "nikoli imel" nobenih reklamacij in to sranje vgrajujejo vsi mehaniki, ki jemljejo robo od njega :roll:

To,kar se splača kupit je več ali manj vsakemu, ki je 2x držal gedoro v rokah, itak jasno.

joztom je napisal/-a: Veliki rabati v trgovinah so last mehanikov, ne pa obveznost do strank.

Aja? Resno? Zanimivo. Nisem vedel. Le kako je potem možno, da sem dobil v štacuni luk dmf komplet za 1.8 tdci 90€ ceneje od cene, ki jo ima olef na spletni strani, pa sem bil nazadnje v tisti štacuni ene 9 let nazaj? Pa pri obisku v štacuni nisem trgovcu roke na hrbtu zvijal za nižjo ceno...Pa glih tak nisem mehanik,ampak sem stranka :)

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Če nov 14, 2013 8:13 pm

Ne poznam detajlov in okolja, normalno pa mehanik, ki redno in količinsko nabavlja dobi leto stopnjo rabata. Lahko pa nekurantno robo za redke avte izredno znižajo.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe nov 15, 2013 10:51 am

Detajli so takšni kot ponavadi: prideš po 17. uri v štacuno, poveš kaj bi rad, vprašaš kulk košta, prodajalec pove da je treba naročit, pove ceno, ga vprašaš za normalno ceno in ker je prodajalec normalen, pove normalno ceno, vprašaš kdaj bo, pove, da bo jutri naročilo obdelano, pojutrišnjem bo roba pri njemu,pripravljena da jo kupec prevzame. Stvar tik-tak rešena :)

combe
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a combe Pe nov 15, 2013 11:36 am

Ful ste zapel s temi cenami :D :D :D Da še jaz malo prilijem...
Za mojega so bile cene z DDV za material (SACHS) take (če pa ne bi smel pisat tega, pa lahko nekdo zbriše):

sklopka+ležaj+vztrajnik:
- ford servis (ki mi je tudi menjal): 806,47 €
- olef: 804,81 €
- bmc: 813,6 €
- herkules: 813 €
- hippo (forum): 786 €
- ESX (forum): 806 €
- AMS (original Ford): 984 €

Take cene sem jaz dobil ko sem se zanimal... in da bi komplet dobil za 500 eur, je to skoraj 40% popusta... men se zdi to veliko, ne vem... Bom pa ta komplet nalašč hitro znucal pa da vas vidmo potem, kdo mi bo tole najceneje zrihtal... :D :D mal heca...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 7 gostov