Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Re: RENAULT TWINGO-OLJE V LOPUTI ZA ZRAK

Napisal/-a ojnica Če dec 26, 2013 10:22 pm

Na fraj nimaš kaj speljevat cev, kot prvo poraba bo višja, kot drugo sigurno boš vohal v kabini to s*anje, kot tretje namontiraš si lovilec oljnih hlapov, kot četrtič spucaš oddušek, je pa ena prednost ne svinja lopute, ne sesalnega kolektorja, vag ima tko narejen, da se lahk loputo odstrani/spuca/sestavi v pol ure. Zračni filter obvezno nov. Loputa ne vem, če potrebuje te oljne hlape za mazanje, ker tam ni kaj mazat, tam mora bit čisto, če ne avto crkuje. Sej tud na cevki piše ECO, vse gre v zgorevalni prostor in v izpušni tam je sonda k javlja zmes (bolj bogato, če ni cevi) in čez katalizator... Jaz sm jo mel sam 1x med vožnjo speljano na fraj pa je včasih prsmrdelo po zažganem.

MihaelS
Nov uporabnik

Napisal/-a MihaelS Pe dec 27, 2013 5:10 pm

Ja, motor je DF7! Fantje, vidim, da je eden kar v tri dni napisal, da to more tam bit itd... To vem jaz tudi, da oddušek more tam bit, ampak to se ne dogaja, da je loputa malo mastna, če bi bila, ne bi bilo problema. Ampak v loputi, pred vratci, mi olje dobesedno stoji in mi zato tudi tipalo v loputi ne deluje pravilno. Sem že bil pri mehaniku in je to vse skupaj povezano. Tako kot je eden napisal, da mi naj mehanik ob vsakem servisu počisti loputo...ja, spoh ne bi bil problem, ampak to olje meče že tako močno gor, da jo morem vsaki dan čistit, ker olje stoji v loputi. Nisem speljal odduška pod avto, ampak sem drugače rešil. In še tole, ko je eden napisal, da je to normalno, da je loputa mastna. Jaz do letošnjega leta nisem imel niti malo olja v loputi, pa sem jo nazadnje očistil leta 2008 in še takrat je bila res malo umazana! Sem samo prosil za pomoč, kar se da tukaj narediti oziroma, če je kdo že imel podoben problem in kaj je bila najcenejša rešitev. In upam, da se spet ne najde kakšen, ki bo napisal ne splača se popravljati, ker je avto star! Vem, da je star ampak zanima me, kje približno, pri ceni, se gibajo takšna popravila.

Lp. Miha

MihaelS
Nov uporabnik

Napisal/-a MihaelS Pe dec 27, 2013 5:15 pm

ojnica je napisal/-a:Na fraj nimaš kaj speljevat cev, kot prvo poraba bo višja, kot drugo sigurno boš vohal v kabini to s*anje, kot tretje namontiraš si lovilec oljnih hlapov, kot četrtič spucaš oddušek, je pa ena prednost ne svinja lopute, ne sesalnega kolektorja, vag ima tko narejen, da se lahk loputo odstrani/spuca/sestavi v pol ure. Zračni filter obvezno nov. Loputa ne vem, če potrebuje te oljne hlape za mazanje, ker tam ni kaj mazat, tam mora bit čisto, če ne avto crkuje. Sej tud na cevki piše ECO, vse gre v zgorevalni prostor in v izpušni tam je sonda k javlja zmes (bolj bogato, če ni cevi) in čez katalizator... Jaz sm jo mel sam 1x med vožnjo speljano na fraj pa je včasih prsmrdelo po zažganem.

Oddušek sem speljal v eno kantico, ki sem jo improviziral pri motorju, tako da tja not teče. Oddušek sem že 10x ščistil in nič ne pomaga, tudi mehanik. Loputo sem že ščistil in jo nazaj zmontiral in tudi zračni filter sem dal nov, ter pred enim tedno naredil mali servis (olje, oljni filter, ter zračni filter).

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe dec 27, 2013 6:00 pm

MihaelS je napisal/-a:
ojnica je napisal/-a:Na fraj nimaš kaj speljevat cev, kot prvo poraba bo višja, kot drugo sigurno boš vohal v kabini to s*anje, kot tretje namontiraš si lovilec oljnih hlapov, kot četrtič spucaš oddušek, je pa ena prednost ne svinja lopute, ne sesalnega kolektorja, vag ima tko narejen, da se lahk loputo odstrani/spuca/sestavi v pol ure. Zračni filter obvezno nov. Loputa ne vem, če potrebuje te oljne hlape za mazanje, ker tam ni kaj mazat, tam mora bit čisto, če ne avto crkuje. Sej tud na cevki piše ECO, vse gre v zgorevalni prostor in v izpušni tam je sonda k javlja zmes (bolj bogato, če ni cevi) in čez katalizator... Jaz sm jo mel sam 1x med vožnjo speljano na fraj pa je včasih prsmrdelo po zažganem.

Oddušek sem speljal v eno kantico, ki sem jo improviziral pri motorju, tako da tja not teče. Oddušek sem že 10x ščistil in nič ne pomaga, tudi mehanik. Loputo sem že ščistil in jo nazaj zmontiral in tudi zračni filter sem dal nov, ter pred enim tedno naredil mali servis (olje, oljni filter, ter zračni filter).

Dobi "lovilec olja" od F8M ali F8Q motorja in zmontiraj. Ima tri priklučke.....eden je iz oduška drug gre nazaj v karter tretji pa na kolektor. Je original ker je od dizla in pač je večja možnost da vrže tam prek kaj olja. Mislim da imam celo enega doma.

So pa to posledice obrabljenih oljnih obročkov. Če hočeš zrihtat kot se zagre je potrebna generalka motorja. Material niti ni tako drag....delo pa nanese.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica Pe dec 27, 2013 6:08 pm

To rabiš:
https://www.google.si/search?q=lovilec+ ... 1&tbm=isch

Nikakor pa ne dajat kak filtrček na konc cevi.

A kaj olja porabi? Če poskusi s 5w50, men je pomagal.

MihaelS
Nov uporabnik

Napisal/-a MihaelS Ne dec 29, 2013 5:05 pm

Hvala za povezavo, bom šel kupit. Na 5000km mogoče 1dcl. Je to veliko? Če ne dam tega popravit ali lahko pride do kakšne poškodbe ali ni nič drugega, kot samo to, da mi bo vedno olje metalo v loputo? Ja, tudi sam sem že razmišljal, da bi poskusil sicer z 5w40 in ne 5w50. Zakaj misliš, da bi bilo boljše naliti 5w50?

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica Ne dec 29, 2013 9:19 pm

Tle na forumu so eni pisal, če imam porabo olja naj dam not 5w50 se je potem poraba olja prepolovila.
Sam, če imaš na frej cev imaš tud porabo goriva višjo za kak litr - dva.

MihaelS
Nov uporabnik

Napisal/-a MihaelS To dec 31, 2013 12:50 pm

ojnica je napisal/-a:Tle na forumu so eni pisal, če imam porabo olja naj dam not 5w50 se je potem poraba olja prepolovila.
Sam, če imaš na frej cev imaš tud porabo goriva višjo za kak litr - dva.

Ob naslednjem servisu bom natočil 5w50. Cevko sem pa sedaj speljal nazaj tako kot mora bit. Hvala za pomoč, ter Srečno 2014! :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov