Nasveti in napotki ter povpraševanja...

čare
Mojster foruma

Re: alternator renault clio

Napisal/-a čare Če jan 23, 2014 10:11 pm

Saj jaz vem da ni simpl ampak jebenty nekdo ga bo pač moral snet.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Če jan 23, 2014 11:23 pm

Pozdravljeni

Tu ni samo problem demontaže, kot je spisano, se bo tlačilo še stare dele .....................

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Tinerine
Novinec

Napisal/-a Tinerine Pe jan 24, 2014 8:43 am

čare: ja je kr zafrknjen ja.
Fan: a vi bi vlagali v 1500 eur vreden auto, ki pije liter olja na 3000km nov alternator, ki ga ne dobiš izpod 250 eur? Avta itak ne bom imel več kot 1 leto upam :)

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Pe jan 24, 2014 9:17 am

Pozdravljeni

Obnova samega alternatorja je cca 80 do 100€ - garncija
Vozilo, ki se ne izplača popravljati se odtuji ali da na razgradnjo!
Sedaj pa če logično pomislimo, nameče se stare dele, ki lahko odpovejo v kratkem, in spet se flika.................ponovno stroški. Torej kaj je ceneje??

Lep pozdrav

Tinerine
Novinec

Napisal/-a Tinerine Pe jan 24, 2014 9:58 am

kje ti ga obnovijo za 100 €? Popravljati se ne splača, ker je mašina pregreta...raj nalijem 10 litrov olja na leto, kot pa da ga za 1500 eur prodam in za 3000 € kupim še slabša j***a? pa bom lahko na istem, samo še 1500 eur bom imel manj v žepu.

aereo132
Novinec

Napisal/-a aereo132 Pe jan 24, 2014 10:07 am

kaj si sel kupovat renault

Tinerine
Novinec

Napisal/-a Tinerine Pe jan 24, 2014 10:14 am

ja po 5 letih me je začel zafrkavat. nimaš kj, pač nisem imel sreče. Sestra ima povsem enakega samo leto mlajšega in dela brezhibno. Nimam denarja za golfa, adija, marcedeza...da o delih sploh ne govorim če se ti pokvari.

jurijprodnik
Nov uporabnik

Napisal/-a jurijprodnik Pe jan 24, 2014 10:46 am

tudi sam sem imel že dvakrat isti problem: clio dci 2003 letnik. V obeh primerih je šel alternator - ni polnilo akomulatorja, prižgana rumena lučka na armaturki, postopno izpraznjen akomulator itd. ...sem potem na avtoodpadu v IZlakah našel rabljen alternator (cirka 70-80€), ki je po kakih 2 letih spet crknil. Za zamenjavo alternatorja je potrebno precej potrpljenja in nekaj orodja, če se lotevaš prvič bi jaz prepustil mehaniku ... ;-)
Pri rabljenem alternatorju seveda nikoli ne veš kdaj bo crknil - je pa treba biti previden če se kupuje rabljen da je isti tip za točno ta motor - da bo sploh pasal (obvezno je imeti starega kar zraven!). Probaj tudi jermenico alternatorja kako se vrti naprej in nazaj.

Uporabniški avatar
Blasphemer
Novinec

Napisal/-a Blasphemer Pe jan 24, 2014 11:00 am

Jaz sem plačal ene par let nazaj za obnovo alternatorja 80€. Tako da ne vidim razloga zakaj bi za isti dnar nekdo kupoval rabljenega.

Uporabniški avatar
cobra11mt
Nov uporabnik

Napisal/-a cobra11mt Pe jan 24, 2014 11:49 am

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Sedaj pa če logično pomislimo, nameče se stare dele, ki lahko odpovejo v kratkem, in spet se flika.................ponovno stroški. Torej kaj je ceneje??

Lep pozdrav

x2
A day you didn't learn something new is a wasted day!
S8 rezervni deli
LED žarnice

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Pe jan 24, 2014 1:03 pm

Tinerine je napisal/-a:kje ti ga obnovijo za 100 €?

Pozdravljeni

V Ljubljani pri:
- avtoelektrika Kogovšek
- avtoelektrika Zalaznik

Lep pozdrav

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe jan 24, 2014 5:01 pm

Mater vola mi greste na jetra s temi forami a se splača tok pa tok vreden avto rihtat...Zarini ga na odpad!!A ja to pa spet ne,tok zanič pa spet ni.In ponavadi taki potem na tehničnem jamrate ko vas vržejo zaradi kake airbag ali ABS lučke ki gori na armaturi.Če se hočeš varno in brez problemov vozit potem avto rihtaj,drugače pa se odstrani iz ceste,ker si nevaren.3 dni se že predrkavaš tukaj po forumu in cviliš.Zdaj bi bil avto že zdavnaj zrihtan.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Pe jan 24, 2014 8:41 pm

sam sem na moji oktaviji letnik 99 do zdaj obnovil zaganjač (45€), alternator (100€), in kupil nov kompresor za klimo (250€)...
ne splača se vlagat v j***a ki so vredne 1500€....
dokler mi vozilo služi kot je treba, si zasluži nove dele ali obnovljene ;)
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Tinerine
Novinec

Napisal/-a Tinerine So jan 25, 2014 11:48 am

alternator že odvit in na popravilu pri Kogovšku (45€).

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So jan 25, 2014 12:34 pm

A ne ga srat?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So jan 25, 2014 10:21 pm

cobra11mt je napisal/-a:

Lep pozdrav

x2

x3

Na A4 so šli ležaji v alternatorju. Posledično je rotor fasal. Menjava rotorja, reglerja in ležaja vključno z demontažo/montažo in vsem delom je koštala 106€. Na nekih fordovih jajcih: Menjava reglerja + rihtanje rotorja + menjava ležajev, s tem, da sem avtoelektričarju prinesel alternator, je koštala 65€...

Pri takih stvareh ni kaj za cvilit in študirat. Fukneš dol, pa daš zrihtat. Par ur si brez avta, pa je to to.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne jan 26, 2014 1:43 am

TrijoAdijo je napisal/-a:
cobra11mt je napisal/-a:

Lep pozdrav

x2

x3

Na A4 so šli ležaji v alternatorju. Posledično je rotor fasal. Menjava rotorja, reglerja in ležaja vključno z demontažo/montažo in vsem delom je koštala 106€. Na nekih fordovih jajcih: Menjava reglerja + rihtanje rotorja + menjava ležajev, s tem, da sem avtoelektričarju prinesel alternator, je koštala 65€...

Pri takih stvareh ni kaj za cvilit in študirat. Fukneš dol, pa daš zrihtat. Par ur si brez avta, pa je to to.

Dajte mi reč kje? :D najcenejši regler s ščetkami sem najdel v eni trgovini za 62 eur....električar je rekel 75....ne verjamem da bi potokar imel tok ceneje....in ne verjamem da bi kogovšek nardil tok ceneje....
clio 1.9 D
Pojavla se namreč anomalija....regler s krtačkami je nov, kolektor je dober , ležaji so tiho brez zračnosti...
ko ga vžgem vgasne lučka za alternator lepo normalno....ampak alternator ne polni...V meter kaže 12.1V. Čez slabo minuto poskoči napetost na 13.6V ( občutno blinknejo luči...ventilator spremeni hitrost...) in potem brez problema polni magar 24 ur skupi....
Kaka ideja?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 26, 2014 10:05 am

Jermenica??

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne jan 26, 2014 11:57 am

Pri enem od mojih lokalnih avtoelektričarjev :) Možakar je sposoben, hitro uredi, pa še ne opali te "z golim u dupe".

Ti dej tam poglej,kateri rele ti izklopi po slabi minuti. Morda kakšen od predgretja? Ker te velik štroma papcajo.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Ne jan 26, 2014 2:22 pm

lisko je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:
cobra11mt je napisal/-a:

Lep pozdrav

x2

x3

Dajte mi reč kje? :D najcenejši regler s ščetkami sem najdel v eni trgovini za 62 eur....električar je rekel 75....ne verjamem da bi potokar imel tok ceneje....in ne verjamem da bi kogovšek nardil tok ceneje....
clio 1.9 D
Pojavla se namreč anomalija....regler s krtačkami je nov, kolektor je dober , ležaji so tiho brez zračnosti...
ko ga vžgem vgasne lučka za alternator lepo normalno....ampak alternator ne polni...V meter kaže 12.1V. Čez slabo minuto poskoči napetost na 13.6V ( občutno blinknejo luči...ventilator spremeni hitrost...) in potem brez problema polni magar 24 ur skupi....
Kaka ideja?

Pozdravljeni

Preverite, da ni poškodovana/slab stik žica od alternatorja do opozorilne lučke ( prekinja se masa ), od tu namreč dobi regulator signal, kako bo deloval. Pri starejših Cliotih in R5, je nagajal spoj/stik v črni škatlici na levem koloteku, pod posodo hladilne tekočine. Kako je pa speljano pri vas...........................
Lahko naredite preprost test: odklopite signalno žico, na priključek alternatorja vežete navadno 5w zarnico, priklopite voltmeter na akumulator in prižgete motor. Ko žarnica ugasne, naj bi Vmeter pokazal 13,XX ........................... torej nagaja napeljava

Lep pozdrav
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov