Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Re: Strojelom Passat ojnica 1.9TDI

Napisal/-a Tomas666 Po jan 27, 2014 9:09 pm

Tud na moji Octaviji je šel isti motor na isti način :x Zanimivo tudi meni je motor razneslo malo po velikem servisu !
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To jan 28, 2014 12:52 am

"Kapo dol", očitno jim je uspelo še najbolj trpežen motor v štartu te generacije uničit z nekvalitetnim 6-stopenjskim menjalnikom in pozneje še z vprašljivimi sestavnimi deli motorjev...

cordo je napisal/-a:Moj Passat 2008, 1.9TDi je bil vedno servisiran pri uradnem servisu z njihovim materialom, kateri mi je tudi prodal avto. Pri 150000km naredim veliki servis (jermen+neumnosti).
Po 400 prevoženih km/7 dni odtrga ojnico, motor itak totalka!!! :evil: :evil: :evil: :evil:
Pokličem VW suport, nepremičnino naložijo in odpeljejo na servis. Ugotovijo ojnica, glava, bati, vztrajnik, blok, turbina....
Škode cca 7500€. Velik del popravijo na kulanco. Zakaj kulanca: vedno servisiral pri njih z njihovim materialom (tudi olje), ni bil čipan, redna stranka že juhuhu let (cela žlahta)... (avto družinsko vožen, nisem nek najtrajder)
So mi tudi zagotovili da bi že moje olje odneslo njihovo podporo&kulanco, kaj šele kak čip ali vmesni garažni servis. Zraven so dali še nadomestno gajbico za čas popravila. (Bravo Marko!!! :D )
Tako da nisem več prepričan , če se splača par € privarčevat pri garažnih mojstrih&materialu.
Sem dobil tudi solidno :?: ponudbo za novo gajbico pri istem prodajalcu čez mostiček. :)
Tako imam za par 100€ nov motor v 5 let stari škatli.
Moti me to, da se to SPLOH NEBI smelo zgoditi, trpi zaupanje v model/znamko/grupo!!
Kako v takšnih/podobnih primerih reagirajo druge znamke (Nemci/Francozi/Japonci) do svojih rednih strank?

1. V tem primeru bi resno podvomil o kvaliteti opravljenega velikega servisa!
2. Kulanca se v mojem primeru ni ravno izkazala, kot prvo je niso upoštevali pri vztrajniku pri 70k km, kot drugo, tudi če bi jo takrat (50%), bi bilo popravilo bistveno dražje kot pri mojem "popoldancu".
3. Na podlagi izkušenj mu zaupam dosti bolj kot vsem pooblaščencem skupaj.
4. Toliko kot s "popoldancem" prišparam napram sicer relativno ugodnim pooblaščenim servisom, se mi nikoli ne povrne s kulanco.
5. Če se ti že po 5-ih letih avto zdi "stara škatla", je očitno v zelo slabem stanju, ker jaz po 8-ih letih še ne vidim popolnoma nobenega prepričljivega razloga za menjavo Golfa V.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

jony
Novinec

Napisal/-a jony To jan 28, 2014 7:35 am

A lahko poveste na katerih motorjih (oznaka motorja) vam je zlomilo ojnico? Najdel sem par slo forumov in prav tako en slovaški članek, v katerem sem razbral da se gre za motor BXE ter BLS.

http://www.tdipower.sk/wp-content/uploads/2013/04/BXE-ojnica.jpg

Zanima me, če ima avtor teme omenjeni motor v passatu? Sem v fazi nakupa avta, pa mi je v oko padel tud takle passat.

hvala

LP

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo To jan 28, 2014 11:09 am

@Jony: BXE., passat 2008
@Tommy: če motor nebi storil takega harakirija bi še vedno bil DAS AUTO, ;),

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To jan 28, 2014 11:23 am

abbe je napisal/-a:
jordan je napisal/-a:Zanimivo, tudi jaz imam isti letnik in motor 1.9 tdi 105ps. Pri meni je predpisan velik servis na 5 let ali 120.000 km.

od letnika 2007 je predpisan interval menjave zobatega jermena 150.000 km.

cordo je napisal/-a:@ Abbe:veliki servis je predpisan pri 150000km.

Samo za motorje (1.9 in 2.0 PD) z DPF filtri. !
Za navadne 1.9TDI brez DPF velja 120.000km ali 5 let.

Tole z gredmi in ojnicami je pa pogosta napaka pri zadnjih letnikih 1.9TDI 77kW.

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo To jan 28, 2014 1:15 pm

Še ena prigoda z renomiranega pooblaščenega servisa:
Passata pripeljem na redni servis. Dogovor je longlife servis, cena tudi že dogovorjena. Naslednji dan plačam, hočem že prevzeti avto in pogledam račun, vidim računano navadno olje, ne LL olje. Omenim serviserju, ta pobrska po PCju in se prične opravičevat. Se dogovorimo da pridem še enkrat čez 4 dni popravljat njihovo napačo. res pridem, mojster pokliče svojega mehanika iz delavnice im mu reče naj zamenja olje in ga prestreže v lepo posodo, ker je novo, potem pa naj še restira/preprogramira računalnik.
Po tej logiki je en revež dobil 4 dni rabljeno olje in ga plačal za novo LOL!!!!

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim To jan 28, 2014 1:38 pm

cordo je napisal/-a:Še ena prigoda z renomiranega pooblaščenega servisa:
Passata pripeljem na redni servis. Dogovor je longlife servis, cena tudi že dogovorjena. Naslednji dan plačam, hočem že prevzeti avto in pogledam račun, vidim računano navadno olje, ne LL olje. Omenim serviserju, ta pobrska po PCju in se prične opravičevat. Se dogovorimo da pridem še enkrat čez 4 dni popravljat njihovo napačo. res pridem, mojster pokliče svojega mehanika iz delavnice im mu reče naj zamenja olje in ga prestreže v lepo posodo, ker je novo, potem pa naj še restira/preprogramira računalnik.
Po tej logiki je en revež dobil 4 dni rabljeno olje in ga plačal za novo LOL!!!!

Verjamem, da marsikateri servis dela take stvari.. Pa da dobiš po 4-ih dneh je še dobro.. Pa dobro, sej roko na srce je razlika minimalna, ker po 4-ih dneh neke hude obrabe olja ni (sploh če je motor v katerem je bilo olje v dobrem stanju in olje ni bilo preveč preobremenjeno v teh dneh - ČE). Se pa gre za princip, ker ti prodaja novo olje. Tudi testni avtomobili (pa čeprav po 1.000, 2.000 km npr ni neke obrabe) so praviloma cenejši.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To jan 28, 2014 10:15 pm

ejsim je napisal/-a:
cordo je napisal/-a:Še ena prigoda z renomiranega pooblaščenega servisa:

Verjamem, da marsikateri servis dela take stvari.. Pa da dobiš po 4-ih dneh je še dobro.. Pa dobro, sej roko na srce je razlika minimalna, ker po 4-ih dneh neke hude obrabe olja ni (sploh če je motor v katerem je bilo olje v dobrem stanju in olje ni bilo preveč preobremenjeno v teh dneh - ČE). Se pa gre za princip, ker ti prodaja novo olje. Tudi testni avtomobili (pa čeprav po 1.000, 2.000 km npr ni neke obrabe) so praviloma cenejši.

Eeeeehhh nič ne bom reku :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To jan 28, 2014 10:22 pm

Tudi jaz ne.

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo To jan 28, 2014 10:23 pm

kaj pa če rečemo temu goljufija. prodaja manj vrednega -rabljenega blaga za novo

Uporabniški avatar
Novinec1968
Novinec

Napisal/-a Novinec1968 To jan 28, 2014 11:15 pm

Zanimivo, da se poleg dCi motorjev pojavljajo okvare avtomobilskih motorjev, ki jih povzroči ojnica tudi pri TDI motorjih.
Ali lahko glede na napisano v tem članku http://www.unior.si/cgi-bin/cms.cgi?doc=27596 sklepamo da gre za istega proizvajalca ojnic, ki pravi da izdeluje ojnice tudi za VW in za Renault?

Upam da ne drži in da niso krivi "domači" izdelki.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr jan 29, 2014 7:36 am

čare je napisal/-a:Tudi jaz ne.

Jaz tudi ne
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če jan 30, 2014 1:38 am

Novinec1968 je napisal/-a:Zanimivo, da se poleg dCi motorjev pojavljajo okvare avtomobilskih motorjev, ki jih povzroči ojnica tudi pri TDI motorjih.
Ali lahko glede na napisano v tem članku http://www.unior.si/cgi-bin/cms.cgi?doc=27596 sklepamo da gre za istega proizvajalca ojnic, ki pravi da izdeluje ojnice tudi za VW in za Renault?

Bolj kot to mislim da so krivi longlife servisi....Zakaj je reno šel nazaj na normalne servise in čudežno motorji več nimajo problemov? za primerjavo...Clio 200 tisoč prevoženih...delani servisi na 30 tisoč in pa jeep delani na 10 tisoč in pri 350 tisoč ni mel niti približno tok uničenih ležajev kot clio pri 200... pa 1.9 64KS proti 2.5 115KS.
Enostavn zagrabi ležaj in odlomi ojnico....ni tule ojnica nič kriva.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če jan 30, 2014 10:46 am

lisko je napisal/-a:
Novinec1968 je napisal/-a:Zanimivo, da se poleg dCi motorjev pojavljajo okvare avtomobilskih motorjev, ki jih povzroči ojnica tudi pri TDI motorjih.

Bolj kot to mislim da so krivi longlife servisi....Zakaj je reno šel nazaj na normalne servise in čudežno motorji več nimajo problemov? za primerjavo...Clio 200 tisoč prevoženih...delani servisi na 30 tisoč in pa jeep delani na 10 tisoč in pri 350 tisoč ni mel niti približno tok uničenih ležajev kot clio pri 200... pa 1.9 64KS proti 2.5 115KS.
Enostavn zagrabi ležaj in odlomi ojnico....ni tule ojnica nič kriva.

točno to je "point" cele zgodbe.....olje "LL BB CC" ne glede katere znamke MORA ven najkasneje po 15.000km
cordo je napisal/-a:

si videl, da ga je nalil nekomu drugemu in računal kot novega :?:

Uporabniški avatar
Blasphemer
Novinec

Napisal/-a Blasphemer Če jan 30, 2014 11:52 am

Če kdo res hoče dobro vzdrževat olje nej vedno tanka "Long Life" olje in ga menja na 15k km. Nikdar mi ni blo jasno zakaj folk rajši pršpara teh 10e pr takih stvareh, potem pa zavije v prvo gostilo in pusti ta dnar za rundo. Isto velja recimo za gume... Pol ko je treba turbino obnovit, menjat ojnične ležaje je pa firma kriva. Svda je firma kriva, to je njihov namen da čim prej crkne da menjaš avto.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Če jan 30, 2014 12:13 pm

Blasphemer je napisal/-a:Če kdo res hoče dobro vzdrževat olje nej vedno tanka "Long Life" olje in ga menja na 15k km. Nikdar mi ni blo jasno zakaj folk rajši pršpara teh 10e pr takih stvareh, potem pa zavije v prvo gostilo in pusti ta dnar za rundo. Isto velja recimo za gume... Pol ko je treba turbino obnovit, menjat ojnične ležaje je pa firma kriva. Svda je firma kriva, to je njihov namen da čim prej crkne da menjaš avto.

Povprečna slovenska "zdrava pamet". Gostilna in znamka pleha, pa velika bajta so najpomembnejše stvari. Potem zmanjka za vzdrževanje bajt in pleha, pa za hrano...ma za pijačo pa nikoli ne zmanjka. :lol:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če jan 30, 2014 1:27 pm

Za popravit streho rabiš par k€, za pozabit, da zamaka, pa rabiš par €. Ergo? :lol:

Uporabniški avatar
Novinec1968
Novinec

Napisal/-a Novinec1968 Če jan 30, 2014 6:18 pm

Zakaj je reno šel nazaj na normalne servise in čudežno motorji več nimajo problemov?

Kaj je to "normalni servis"? Sedaj imajo (preverjeno) Twingo, Clio, Captur, Megane, Laguna in Scenic predpisan servisni interval na 30.000km, oziroma največ dve leti
So morda preden je "reno šel nazaj na normalne servise" bili ti intervali daljši? Najbrž ne, vsaj meni ni znano.

Mogoče k večji zanesljivosti Renault motorjev pomaga tudi to, da 2,2 dCi, 3,0 dCi in 1,9 dCi Euro3 85 ali 88kw že dolgo niso več v prodaji. Mislim, da že kakih 7 let niso več na trgu...
Poznam kar nekaj "osmoljencev", ki smo menjali predpisani Elf 5W40 še pred 15k prevoženih km in preventivno zamenjali ojnične ležaje po dobrih 100k prevoženih kilometrov, pa se nam je vseeno zgodil strojelom - vsem še pred prevoženih 250k km in naši Espace-i, Lagune, Grand Scenici so šli na draga popravila v Krško, ali pa tudi kam drugam (mojster Podlipnik), strošek popravila pa je lahko presegel tudi €4k.

jony
Novinec

Napisal/-a jony Ne feb 02, 2014 1:56 pm

Torej passat 2008 1.9 tdi BLS motor z 155 000 km ni za kupit? Servisi so bili delani na 30 000 km.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne feb 02, 2014 3:54 pm

Imaš eno šanso na 500 da ti bo šla ojnica.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 12 gostov