Nevem, kaj se razburjate, Beri vam je čisto prav povedal. Vsi vemo, da so TDI-ji odlični motorji, sploh 1.9, izredno vzdržljiv in po vrhu vsega tudi mala poraba. Bencinarji jih večina ni ravno nek biser (so izjeme) pa tudi poraba je preprosto prevelika.
Pa da začnem s svojimi VAG;
Polo 1.0 razštelani ventili kar je značilnost teh motorjev, vsako zimo sem pucal odušek,da ni vrglo olja ven, šel nikamor, poraba pa med 6 in 7 litri,
Golf 4 1.4 75 km.... moram kaj pisat sploh? Poraba pod 7l zelo težko, realno 8, sploh s klimo in več osebami
Octavia 1.8t v družinski lasti....poraba
plinaš je napisal/-a:
kolega je imel golfa 3 karavana 1.4 - 60 konjev .. brez posebnosti je prišel avto do 370.000km ... poraba na dolgo turo : 4 odrasli , poln prtljažnik , montana ..max po AC 120-125 ...po regionalki s prometom ..poraba 7.0 l /100km ..
Jaz sem Cliota 1.2 bencin spravil pod 5l porabe relacijsko, sam brez klime....na drugi strani 4 odrasli na smučanje....ufff 8l+
Z 2.0 dizlom 150 KM imam min 4,1l relacija upokojensko.....na drugi strani 7,5 litra poln avto z kovčkom z 2 prelazoma.
Tako, da teh tvojih 7l ne pomeni nič! Možno seveda je, vendar za takšno porabo moraš biti ZELO nežen z gasom, brez mestne vožnje, brez klancev, sploh če govorimo o obremenjenem avtu....realna poraba takega avta je med 6,5- 8 l.