Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mavrica
Novinec

Re: Golf 7 napake

Napisal/-a mavrica Po maj 25, 2015 8:27 pm

avtofan33 je napisal/-a:Pr moj znamki je to čist normaln verjetn pa še pr marskter drugi tut. Kaj pa poj ti vozš da bom vedu za čez par let :)

Ti si pa čisto nov. Povej kaj o sebi, ker smo imeli nekoga z imenom "Indel" in "blaz2013", ki je prav tako imel novega Golfa in je pustil grenak okus z laganjem.

Pa dobrodošel na forumu!

avtofan33
Nov uporabnik

Napisal/-a avtofan33 Po maj 25, 2015 8:37 pm

Vw ni nč kej dost dražji k peugeot,ford, kia. Ima pa vw najcenej servise od vseh, pr kia punca plača za servis 270, jst pa 120 pa se pol to notr pokrije tista začetna cena .Zase vem da bom šel desetkrat na servis če bo treba tko k sm za pasata težil,prej bodo oni popustil k jst.Mal zmot posebi ko je nov , ampak pol k se bo pa poštimal bo pa tok večje veselje.

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Po maj 25, 2015 8:55 pm

Obe navedeni ceni sta seveda lahko realni, ampak vprašanje če veljata za čisto vsak primer in čisto vsak servis, poleg tega ima Kia interval na 20k km VW na 15k km. Na papirju je pa servisiranje VW in Kie prvih 120k km zelo enako

Kia Cee'd 1,6 CRDi:
Redno servisiranje do 120.000 km: 1.495 EUR

20.000 km: 192 EUR / 40.000 km: 272 EUR / 60.000 km: 217 EUR / 80.000 km: 272 EUR / 100.000 km: 270 EUR / 120.000 km: 272 EUR

Časovni interval med servisi je največ 1 leto.

Podatke nam je priskrbela PR-služba slovenskega zastopnika.

VW Golf Sporstwan 1.6 TDI:
Redno servisiranje do 120.000 km: 1.453,43 EUR

15.000 km: 145,35 EUR / 30.000 km: 155,19 EUR / 45.000 km: 177,98 EUR / 60.000 km: 186,95 EUR / 75.000 km: 177,98 EUR / 90.000 km: 245,05 EUR / 95.000 km: 177,98 EUR / 120.000 km: 186,95 EUR

Časovni interval med servisi je največ 1 leto.

Podatke nam je priskrbela PR-služba slovenskega zastopnika.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Sonce113
Nov uporabnik

Napisal/-a Sonce113 Po maj 25, 2015 10:09 pm

mavrica je napisal/-a:
avtofan33 je napisal/-a:Pr moj znamki je to čist normaln verjetn pa še pr marskter drugi tut. Kaj pa poj ti vozš da bom vedu za čez par let :)

Ti si pa čisto nov. Povej kaj o sebi, ker smo imeli nekoga z imenom "Indel" in "blaz2013", ki je prav tako imel novega Golfa in je pustil grenak okus z laganjem.

Pa dobrodošel na forumu!

Sem se registriral samo zate. Naj ti povem eno stvar, niti ene stvari ki sem jo napisal na forumu ni bila laž in stojim za vsako besedo ki sem jo napisal, kjerkoli. Nisem imel dva nicka, pa tudi če bi jih imel, je to stvar foruma in lastnikov portala in ne tebe. Nisem nikogar žalil, nisem prekoračil zakonov, popolnoma nič takega nisem napisal, kar je pa najpomembnejše niti ene laži nisem napisal. Vse sem po resnici povedal brez dlake na jeziku točno tako kot se avto obnaša in tako kot sem mislil. Je pa zanimivo da so se mi začele dogajat zelo čudne stvari ravno v času kritiziranja golfa na forumu. Sem pogledal malo za nazaj zs-Vožnja z starim golfom v koper itd... kakšno naključje... Ne morem pokazat z prstom se mi pa slika vedno bolj kristalizira. Upam da uvedejo kakšen notranji nadzor, ker neumen včasih sem, butast pa ne.

Lekcija tega foruma je dobra in to je da se slabe stvari se ne smejo govorit naglas, vsaj v Sloveniji ne.

Pa še ena stvar, ko si boš ti lastil toliko volkwagnov kot sem si jih jaz in moja družina in ko boš vozil volkswagne več kot 30 let in to iz generacije v generacijo in vsaj že 7 različnih modelov vw... potem se pa javi in šopiri, ker temu se reče pravi vw prvrženec in kljub čričkom in kritiziranju je to še vedno znamka kateri smo zvesti... kar je dobro sem pohvalil in kar je slabo sem grajal in temu se reče pravi prvrženec značke. Pač nisem tista ovca, ki tudi če bi se vozila z tremi kolesi in če bi bila prava značka bi jo kljub vsemu hvalil. Če me pa nebi prepričala značka vw in po 9 testnih vozilih različnih znamk, ki sem jih probal sem kupi ravno golfa... Le zakaj? Čeprav mu čričkov še vedno nisem oprostil(ker bi moral že iz tovarne priti tiptop pa ni) ampak vse se bo uredilo tako kot se spodobi. Res so na tem forumu neki bolniki in slika se mi vedno bolj kristalizira.
Sem še malo prebiral forum ampak sedaj pa še to ne bom več, so veliko pomembnejše stvari v življenju kot je avto in prepiranje glede tega. Vsak ima svoje mnenje in moje je bilo zelo pošteno z več desetletnimi izkušnjami mene in mojih sorodnikov. Ne mislim zgubljat energije za trote in se prepirati okoli nepomembnih stvar.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po maj 25, 2015 10:20 pm

Glede debate okrog leasinga,gotovine,staro vs novo na prejšnji strani:
Ne vem kje kupujete na leasing,ampak,meni so pri citroenu rekli,da je 1000 evra popusta v primeru leasinga,samo pod pogojem,če daš polog manj kot 50% celotne vrednosti avta.
Leasing je primeren tudi za SP. ;) .Nov avto bom kupoval na obroke,dokler mi bo to ustrezalo in mi ni v breme.Ne skrbite za moj želodec in streho. ;)
PS-vi,ki nikoli ne bi zapravljali za nov avto ste pravzaprav odvisni od nas,ki jih kupujemo ;) :lol:
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To maj 26, 2015 12:24 am

Zadnji stavek zmaga! :mrgreen: :lol:

Ne vem no ...tudi če bi imel našparnih 20.000 eurov, jih ne bi dal za avto ...NI ŠANS!
Ne rečem ...če maš 100 ali 200 tisočakov na računu, pa potem skeširaš Golfa za 30.000 ....to je v redu ...

metor je napisal/-a:Pri nobenem novem avtu se mi to ne zdi normalno, sam bi zahteval odpravo napake pod garancijo. Nisem značkar in nimam nič proti nobeni znamki, pri nakupu se odločam glede na avto, ne znamko. Sam trenutno vozim P308, prej sem Grande punto, ki je tako ali tako ostal pri hiši in razen tega da kdaj na slabi cesti spusti kak čriček, drugih neprijetnih zvokov ni. Pri mojem P308 imam prevoženih komaj dobrih 6k km, zaenkrat nimam pripomb, črička ali kakega drugega neprijetnega zvoka nisem še zaznal, upam da tako ostane. Tudi uporabnik "For" je na forumu zapisal, mislim da po prevoženih 50k km ne zazna črička ali kaj podobnega.
Sicer vem, da se ne vsem Golfom to pojavlja, vendar primeri vseeno niso osamljeni sploh po branju po tem forumu in še enih tujih. Da bi vsaj na servisu ustrezno sanirali, samo kot zgleda niti to ne. Sploh, ker za avto plačaš več od konkurence pričakuješ več, na koncu dobiš še manj+ serviserje, ki ne priznavajo napak.

Ma Pugi je pizdarija od avta .... "radi a ne čuje se" :mrgreen:

Res .....takšne neumnosti ki se Golfu dogajajo sem skoraj da bil pripravljen sprejeti pri 308 (čeprav bi bil tudi razočaran)
Jaz ko tole prebiram samo v les trkam, ker nikoli ne veš kaj te čaka. Za enkrat 308 ima čisto desetko od mene.

Škripanje, cvilenje, drgnenje, ropotanje, piskanje Pugi (za enkrat) še ne pozna, pa kmalu bo drugi redni servis :D

Vem da se sliši kot samohvala, ampak jaz bi prej rekel da sem vesel ker nimam te smole kot z Golfi včasih. Verjemite pa da bom tudi jaz vse slabe izkušnje dal na forum. Nisem zvest nobeni znamki več ...tudi Pugiju če bo začel nagajat.

Zato spoštujem te ljudi ki iskreno poročajo o najbolj prodajanem ("najboljšem") avtomobilu v svojem razredu. Če bi bilo več takšnih, bi pravljica o Golfu hitro postala drama.

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica To maj 26, 2015 1:04 pm

Sonce113 je napisal/-a:
mavrica je napisal/-a:

Pa dobrodošel na forumu!

Sem se registriral samo zate. Naj ti povem eno stvar, niti ene stvari ki sem jo napisal na forumu ni bila laž in stojim za vsako besedo ki sem jo napisal, kjerkoli. Nisem imel dva nicka, pa tudi če bi jih imel, je to stvar foruma in lastnikov portala in ne tebe. Nisem nikogar žalil, nisem prekoračil zakonov, popolnoma nič takega nisem napisal, kar je pa najpomembnejše niti ene laži nisem napisal. Vse sem po resnici povedal brez dlake na jeziku točno tako kot se avto obnaša in tako kot sem mislil. Je pa zanimivo da so se mi začele dogajat zelo čudne stvari ravno v času kritiziranja golfa na forumu. Sem pogledal malo za nazaj zs-Vožnja z starim golfom v koper itd... kakšno naključje... Ne morem pokazat z prstom se mi pa slika vedno bolj kristalizira. Upam da uvedejo kakšen notranji nadzor, ker neumen včasih sem, butast pa ne.

Lekcija tega foruma je dobra in to je da se slabe stvari se ne smejo govorit naglas, vsaj v Sloveniji ne.

Pa še ena stvar, ko si boš ti lastil toliko volkwagnov kot sem si jih jaz in moja družina in ko boš vozil volkswagne več kot 30 let in to iz generacije v generacijo in vsaj že 7 različnih modelov vw... potem se pa javi in šopiri, ker temu se reče pravi vw prvrženec in kljub čričkom in kritiziranju je to še vedno znamka kateri smo zvesti... kar je dobro sem pohvalil in kar je slabo sem grajal in temu se reče pravi prvrženec značke. Pač nisem tista ovca, ki tudi če bi se vozila z tremi kolesi in če bi bila prava značka bi jo kljub vsemu hvalil. Če me pa nebi prepričala značka vw in po 9 testnih vozilih različnih znamk, ki sem jih probal sem kupi ravno golfa... Le zakaj? Čeprav mu čričkov še vedno nisem oprostil(ker bi moral že iz tovarne priti tiptop pa ni) ampak vse se bo uredilo tako kot se spodobi. Res so na tem forumu neki bolniki in slika se mi vedno bolj kristalizira.
Sem še malo prebiral forum ampak sedaj pa še to ne bom več, so veliko pomembnejše stvari v življenju kot je avto in prepiranje glede tega. Vsak ima svoje mnenje in moje je bilo zelo pošteno z več desetletnimi izkušnjami mene in mojih sorodnikov. Ne mislim zgubljat energije za trote in se prepirati okoli nepomembnih stvar.

lepo da si se postavil v bran "blažu2013" in sedaj še uporabniku "avtofan33". Čudne stvari se dogajajo. Tebi avto nagaja, meni je pa nekdo iz včeraj na danes želel ukrasti uporabniško ime, ker sem moral ob prijavi odgovoriti na dodatno varnostno vprašanje.

Meni je Golf Bluemotion 110 ps s 6. prestavami všeč, tudi serijska 15" palčna platišča ne bi prodajal. Če te motijo črički, si kupi Golf 4 sdi, pa se boš lahko brez čričkov vozil vsak dan po 300 km in več, tudi na kurilca, če si pripravljen tvegat.

Sicer pa velja pregovor, da daljša kot je razlaga, večja je laž.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher To maj 26, 2015 1:30 pm

For je napisal/-a:Ne vem no ...tudi če bi imel našparnih 20.000 eurov, jih ne bi dal za avto ...NI ŠANS!
Ne rečem ...če maš 100 ali 200 tisočakov na računu, pa potem skeširaš Golfa za 30.000 ....to je v redu ...

Se strinjam. Vendar odsotnost 20.000 EUR na računu še ne pomeni, da je v tem primeru leasing prava stvar.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To maj 26, 2015 1:41 pm

V današnjih časih je že veliko če imaš 3/4 denarja na računu kaj šele za cel avto ;)

ps.: kaj imate eni dela glede VW-ja :roll: Z avijona se vidi, da kvaliteta pri VW-ju pada pa če se strinjate ali ne
Lp

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver To maj 26, 2015 2:10 pm

pskoda je napisal/-a:V današnjih časih je že veliko če imaš 3/4 denarja na računu kaj šele za cel avto ;)

ps.: kaj imate eni dela glede VW-ja :roll: Z avijona se vidi, da kvaliteta pri VW-ju pada pa če se strinjate ali ne

Takšna "slepota" pač stane in nekateri si jo zavestno radi privoščijo in - da ne bom nevoščljiv - jim jo privoščim tudi jaz. Iskreno!
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Sonce1113
Nov uporabnik

Napisal/-a Sonce1113 To maj 26, 2015 2:56 pm

Ja res, ti si jedrnat in govoriš resnico jaz si pa lastim avto in pišem na široko pa lažem. Čestitam veleum.
Sugurno ti je kdo ukradel nick ja. Mogoče si pa pozabil geslo in si trikrat vpisal napačno geslo in si zato dobil varnostno vprašanje.

Jaz sem moral narediti spet nov račun ker sem pozabil geslo, bi prej rekel obratno samo ne vem in ne morem dokazat...

Tole si napisal v eni izmed tem "jordan" danes "mavrica" in ne vem kdo še vse:

"fishstick je napisal/-a:
Joj pojma nimam, me ni bilo pri menjavi. Verjetno zunanje črpalke, glede na to, da je zamenjavo opravil znani zdravnik, ki se ukvarja samo z avtomatskimi menjalniki."
zakaj se mi dozdeva, da to znani mehanik sam poiveduje?
mavrica

Isto si pisal o nicku blaz2013 in indel da boš dal j***a stran itd...pa kaj te briga tudi če bi bil to ena in ista oseba. Kot nek policaj si ki kontrolira če si bo kdo ustvaril nov nick ali ne. Pa kaj potem če bi si jih kdo ustvaril deset, dokler si ne izmišljije in govori resnico.
Moj avto lahko kdorkol proba pa se sam prepriča kaj je res in kaj ne, vendar kmalu ne bo niti ene napake več, ker se stvari uspešno popravljajo in se lušči zrnje od plevela.

Nimam časa se ubadat in poizvedovat in dajat prijave kaj je kdo in kaj kdo ni in kaj je ali ni kaznivo dejanje, lahko pa z mirno vestjo vsem na forumu povem, da sem prejel ravno tisti večer ko sem pisal na forumu malo bolj kritično o golfu zelo neprijeten klic, malo za tem klicem je pa nekdo razbijal na mojih vratih in hotel na silo vstopiti. Kdo je kaj storil, kdo izrablja svoj položaj tega ne vem in ne morem dokazati niti ne bom govoril javno. So samo domneve in ta sporočila sem razumel kot "bodi tiho".
Vem pa le eno da na tem forumu je dosti nepoštenih ljudi in da sam ne bom nikoli več pisati na forum o napakah, ker imam raje da mi crkne nov avto kot pa me nekdo zastrašuje. Za opis napak takšni ostri odzivi? Zato sem tudi zahteval izbris.
Od leta 1980 naprej so vw pri hiši do današnjega dne in me nekdo označi da lažem? Brez skrbi nikoli več ne napišem ene besede čez vw tako da si lahko odahnete fanatiki, če pa kdo še misli kdaj zastrahovati in vstopati v moj dom pa naj raje pride pripravljen, zelo pripravljen. Kot v filmu se mi je zgodilo. Če ne bi imel dokazov bi lahko kdo rekel da sem nor in da si izmišljujem. Kakšna Rusija, Slovenija je mala skorumpirana država ki lovke segajo vsepovsod in bog ne daj da se reče čez določeno barvo ali znamko ali pa da se kaj razkrije. Sramotno da se nekateri spuščajo na tako nizkoten nivo in morebiti zlorabljajo položaj.
Zadnjič spremenil Sonce1113, dne To maj 26, 2015 3:08 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 To maj 26, 2015 3:02 pm

A nekdo ti je prišel v hišo? Po kaj pa? Zrihtat forumsko debato?
Sex turns gay people into Mexicans.

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica To maj 26, 2015 3:12 pm

Ta ima pa že res preganjavico. Bolj mi je bil všeč takrat, ko me je še vikal. Pa da ne bo pomote, on me je takrat pred nakupom vozila začel gnjavit z zasebnimi sporočili.

Sonce1113
Nov uporabnik

Napisal/-a Sonce1113 To maj 26, 2015 3:12 pm

Kaj pa vem na kakšno debato je prišel, nek tak tip kot ti se šopiri kot puran in provocira pol ko je pa kej narobe pa rep med noge pa gasa. Škoda da ni počakal kakšnih 10 minut bi bila debata dolgo v noč.
Dokler so dokazi črno na belem in priče dogodka bo preganjavica na žalost padla v vodo.
Zadnjič spremenil Sonce1113, dne To maj 26, 2015 3:17 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica To maj 26, 2015 7:07 pm

Živi se samo 1x, kupiš si kar si želiš, pa čeprav na lizing sam vem, da je taka izguba pri avtih nenormalna. 1500-2000 evrov/leto, to je en ornk dopust 1 mesec Karibov. Za celo življenje ti ostane v spominu tak dopust Z avtom pa se lahko tud za 2000 evrov spodobno voziš. Crkne lahko tud nov in imaš kuj sitnosti, vleka, brez avta, stroški.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul To maj 26, 2015 9:10 pm

Ne pada kvaliteta samo pri volkswagnu!

Drugače, če se le da, ne lizinga
Če imaš 20000 evrov, pač kupiš avto za ca. 12000 evrov.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To maj 26, 2015 11:46 pm

Locher je napisal/-a:
For je napisal/-a:Ne vem no ...tudi če bi imel našparnih 20.000 eurov, jih ne bi dal za avto ...NI ŠANS!

Se strinjam. Vendar odsotnost 20.000 EUR na računu še ne pomeni, da je v tem primeru leasing prava stvar.

Seveda je prava stvar! Privošči si čim več pa čim prej... življenje je kratko. Kam boš z denarjem ko boš gor pri svetem Petru?

Itak da moraš imeti tudi vse ostalo urejeno...položnice, hrana, obleke, otroci, dopusti To mora štimat! Potem pa vidiš če se ti izzide še lizing imeti.

Samo ...tole je že off :? mogoče bi bilo bolje da ne nadaljujemo o tem ;)

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Sr maj 27, 2015 6:28 am

Se ne strinjam da na splošno gledano kvaliteta pada, ampak se cenijo uporabljeni materiali. Določene napake ob proizvodnji pa so se in se še bodo dogajale v prihodnje, ampak sem mnenja da je teh skozi leta vseeno manj.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr maj 27, 2015 7:42 am

Eni malo bluzijo, da kao če vw-ju pada kvaliteta potem vsem :roll: Jaz vem, da se marsi katerim kvaliteta izboljšuje.

Recimo 1 primer ko je bil VW v svojih najboljših letih oz je bil kvaliteten avto za tiste čase si Opla tudi od daleč ni splačalo pogledati. Danes je zgodba čisto drugačna se pravi Opel se je ogromno izboljšal VW pa ...
Lp

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr maj 27, 2015 1:13 pm

Kje je tu kakšna tolažba, če veš, da se praktično pri vseh znamkah pojavlja vse več napak, ki so na račun vse večjega števila vse bolj zapletenih delov pogosto tudi precej dražje, kot v preteklosti? Dejstvo je tudi to, da se določenim sestavnim delom plansko skrajšuje življenjska doba oz. znajo že zaradi same teže bit manj kvalitetni kot včasih.

Pa ne me je..., da daš Opel za primer kvalitete! Resno?? Od 1999, ko smo imeli pri hiši kalvarijo z Oplom vsako toliko slišim/preberem kakšno podobno zgodbo o nerešljivih problemih na novih Oplovih avtih, ki se ponavadi rešujejo po preteku garancije z več tisoč € oz. prodajo. Še človek, ki je tukaj napisal, da ne pada kvaliteta samo pri VW-ju, ima, če se prav spomnim, hude težave z ASTRO! Pa kaj maš ti selektivni spomin al si moten al koji k.? Ne more normalen človek toliko imet za povedat čez kvaliteto VW-ja, hkrati pa zagovarjat znamko, o kateri je že samo na tem forumu bilo napisano marsikaj "lepega" za različne modele in motorje.

Drugi pa isto, a res verjamete, da so vam ljube znamke kaj bolj zanesljive, zato ker vi osebno nimate težav? Saj z Golfi tudi večina nima težav, pa jih itak prekinete še preden do konca napišejo pozitivno mnenje. A so mogoče Fordi s hudimi okvarami dizelskih motorjev ali pa vsaj puščanjem vseh cevk, kar jih premorejo zanesljivi? Zaribane Mazde, Mercedesi? Rjaveči BMW-ji za 100k €? Francozi mogoče s svojimi light shovi, še z atmosferci redno na vleki? Kie z odpovedujočimi volani, utripajočimi LED-icami, napihnjenimi armaturami ipd.? Alfe? :D

Zdaj al ste res tako naivni al mate pa res hude fetiše na "danonočno" ubadanje s VW-jem! Mislim kakšne "statistike okvar" se tukaj delajo, za bruhat. Jaz pač nimam selektivnega spomina in si zapomnim, kaj mi je kdo povedal (iz prve roke, ne prek treh sosedov in pol žlahte) oz. kaj sem sam doživel in mi ne pride na kraj pameti, da bi določeno znamko pljuval/koval v zvezde na podlagi nekaj primerov, ker VSI imajo težave in je treba prekleto dobro premislit, kateri model, katere znamke, s katerim motorjem se splača kupit, pa tudi če greš najbolj "na ziher", lahko naletiš na zelo slab primerek. Tukaj se pa pojavita dva zadovoljna z novo 308-ko in to že pomeni, da je bolj kvaliteten od Golfa, ma ne me je..., mam novega Pežoja na dvorišču, pa hladen ropoče kot Transporterji iz zgodnjih 90-ih, opozorilne lučke se prižigajo na random, zunanje plastike "spreminjajo barvo" oz. se "luščijo", armatura je pa itak nastreljana skupaj tako, da bi najraje poklical keramičarja, da zafugira vse skupaj.

In še stotič odgovor na "Zakaj bi dal za Golfa več?": Vsak, ki je imel v osnovni šoli matematiko pozitivno, lahko v 15 minutah dobi potrebne podatke in izračuna, da dejansko NE DAŠ VEČ kot za večino konkurence, če seveda ne upoštevaš samo nakupne cene, ampak vse stroške in izgubo vrednosti. Recimo kak "racionalnež", ki je izbiral med dizelsko Astro in Golfom 6 in je kupil Astro, ker je bila precej cenejša, pa jo je zdaj prodal, je lahko precej več izgubil od nekoga, ki je vzel Golfa. Za podobne zmogljivosti je potreboval močnejši motor (višji stroški zavarovanja), porabo je imel višjo, gume občutno dražje, ob prodaji je dobil precej manj denarja... Dejansko je razlika v višji nakupni ceni Golfa včasih v celoti povrnjena ob prodaji, če ga primerjamo s konkurenco, v določenih primerih zna bit pa celo občutno cenejši od konkurence na dolgi rok, sploh če se dela veliko kilometrov.

BTW, moderatorji so na dopustu? :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] in 6 gostov