Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe maj 22, 2009 7:15 pm

BY_JOVICH je napisal/-a:Jst imam ProCeed 1.6 Crdi sportpack
Podobne težave imam tudi sam če temu lahko rečemo težave?
Kdaj pa kdaj v rikverc noče, potem pa moram v prvo pa malo naprej pol pa gre... prevoženih 9000km v dobrih treh mescih.

Zaenkrat zelo zadovoljen ter tudi sovozniki.

Zaenkrat sem zamenjal anteno z mini sharky-em ter zadal pobral dol znake. Naslednji teden bom vzel zadaj dol znak KIA ter zakital prazen prostor.

Se ti da prilepit fotko, kako zgleda ta sharky? Jaz sem jo prvotno mislil dat...pol sem dal krajšo krom.

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo Pe maj 22, 2009 8:20 pm

Kluka bo zaenkrat ostala kital bom samo prostor, kjer je bil znak KIA.

Če boste menjavi komplet anteno naj vam povem da boste morali original anteno cvikniti stran. Sem pa kupil sharky anteno z ojačevalcem tako da lovi isto močno kot original (Preden sem zamenjal mi je veliko oseb reklo da raje ne menjam antene, ker ne bo več radio lovil kot original, no pa so se ušteli)

Bom prilepil sliko, ko bom imel čas (jutri). Ter tudi sliko, ko bo pokitan.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe maj 22, 2009 10:15 pm

sašo5 je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:Ja, ja saj to sem mislil, prazno vozilo! Točno 1499 kg ima Pro_Ceed 2.0 dizel, brez voznika in goriva.
http://www.najdi.si/avtomobili/avtopoda ... TS+PACK%2B

v linku, ki si ga dal piše M A S A ....kaj je masa sem opisal v prejšnjem postu

...torej tvoja Kia: 1490-75-40 = 1375....ajd, malo težja od konkurence.....od Gsi astre pred 15 timi leti pa res za 400 kg (tretjina, kar je seveda aogromno)

Potem moraš pa še ostalim avtom iz tega linka http://www.najdi.si/avtomobili/ odštet teh 75 + 40 kg, ker namreč povsod piše masa. Te mase so pa zapisane nekako tako, kot sem jih navedel v prejšnjem postu. In spet pridemo do tistih cca. 150 kg večje teže pri Pro_Ceed-u napram konkurentom - govorim seveda za 2.0 dizla. 1.6 dizel je za 60 kil lažji.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo So maj 23, 2009 1:42 pm

Slika Sharky-a
Slika

Uporabniški avatar
N3kliknM3
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a N3kliknM3 So maj 23, 2009 3:54 pm

No, bom še js vprašal nekaj glede antene...

Kako lovijo kaj tele krajše?
http://www.nakupovanje.net/aluminijasta ... pr-1184890
http://www.nakupovanje.net/aluminijasta ... pr-1184891

Ima kdo kaj izkušenj s takšnimi podobnimi nadomestki?

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So maj 23, 2009 5:00 pm

MMNeo je napisal/-a:Prav zanimivo je brati različne komentarje in vtise o avtomobilu. Končno se je našel model oz. znamka, kjer se ne kregajo (beri če bi takšne in drugačne težave imel, za primer renault, bi vsi dejali da je kanta od kante) saj se zaradi oblike prezrejo takšni in drugačni črički, ki so mimogrede mene, z novim pro ceed-om, spravili ob živce.
Torej nekateri modeli so zanič, nekateri pa imajo samo "težavice" ali pa še to ne :)

Ne bi Kio menjal za Renoja, da mi jih dajo cel salon. Naredi kak krog z Meganom II s 17", pa boš videl kaj je pomeni imet čričke v avtu, če pa je nižan je užitek še večji :D

Črički in lučke so težavice, ko ti gre sklopka pri 20k, ko ti raznese menjalnik, ko ti zariba turbina pri 40k... to so težave. Pri kii je kaj takega res redkost.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So maj 23, 2009 5:13 pm

BY_JOVICH je napisal/-a:Slika Sharky-a
Slika

Kar fajn zgleda , jst bi mrde dal malo večjega.

N3kliknM3 je napisal/-a:No, bom še js vprašal nekaj glede antene...

Kako lovijo kaj tele krajše?
http://www.nakupovanje.net/aluminijasta ... pr-1184890
http://www.nakupovanje.net/aluminijasta ... pr-1184891

Ima kdo kaj izkušenj s takšnimi podobnimi nadomestki?

Jst sem dal podobno te kratki z bunkico nakonc, vendar sem dal zanjo 16€. Lovi pa ko original, sicer jst jo mam prlimano, ker te zadeve se kradejo, že moja je malo zjahana... pač voluharji so jo hotl snet...

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec So maj 23, 2009 5:53 pm

Ceed je napisal/-a:
MMNeo je napisal/-a:Prav zanimivo je brati različne komentarje in vtise o avtomobilu. Končno se je našel model oz. znamka, kjer se ne kregajo (beri če bi takšne in drugačne težave imel, za primer renault, bi vsi dejali da je kanta od kante) saj se zaradi oblike prezrejo takšni in drugačni črički, ki so mimogrede mene, z novim pro ceed-om, spravili ob živce.
Torej nekateri modeli so zanič, nekateri pa imajo samo "težavice" ali pa še to ne :)

Ne bi Kio menjal za Renoja, da mi jih dajo cel salon. Naredi kak krog z Meganom II s 17", pa boš videl kaj je pomeni imet čričke v avtu, če pa je nižan je užitek še večji :D

Črički in lučke so težavice, ko ti gre sklopka pri 20k, ko ti raznese menjalnik, ko ti zariba turbina pri 40k... to so težave. Pri kii je kaj takega res redkost.

zaradi tako bukovih ljudi pride do prepirov na forumu- VSAK avto je pokvarljiv vključno z ''nepokvarljivo'' kio ter toyoto
poznam dosti ljudi z težavami pri praktoično vseh znamkah vozil, še več pa tistih, ki so zadovoljni
lp

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po maj 25, 2009 1:16 pm

Malce v pomoč vsem prihodnjim potencialnim kupcem Kiinega Cee'da na podlagi lastnih polletnih izkušenj ter prevoženih 15 tisočev kilometrov.

Oblika je stvar subjektivne ocene, načeloma se Kia precej obrača na največjega svetovnega proizvajalca Toyoto in zato ne čudi mnenje avtomobilskih navdušencev, da bi po obliki sodeč morala tako izgledati nova Corolla, ki bi bila prodajno uspešnejša od medlega Aurisa. Po Sorentu je Cee'd drugo veliko presenečenje najstarejšega korejskega proizvajalca, "na oko" pa navduši tudi kakovost izdelave, karoserijski spoji ter splošen občutek solidnosti. Nenazadnje se je mehansko izkazal tudi ob nedavnem testu v Delu ob prevoženih 50.000km. Roko na srce ob takšnih kilometrih bi bilo čudno in smešno, če bi bilo kaj narobe (čeprav se je ravno slednje že izkazalo pri marsikateri RENOmirani znamki), v pričakovanju čakajoč pa sem na Auto Bild 100.000 km test, ki bo že bolj "realen".

Ugaja sodobnost dieselskega 1.6 motorja, nadpovprečna opremljenost za humano ceno, nadpovprečna garancija, družinskost vožnje, primerljiva s kakšno Octavio(ne pretrda, ne premehka), komunikativnost volanskega mehanizma (v primerjavi z "zračnostjo" Renaultovih modelov, vendar še vedno daleč od kakšnega VW), bogastvo prostora (glede na pripadajoči razred, še posebej različica SW s 530l prtljažnikom), občutek za detajle, katerih nismo bili vajeni od Korejcev, pri Evropejcih pa veljajo za nekaj povsem običajnega (osvetljenost vseh tipk, tudi na volanskem obroču, avtomatski pomih vseh stekel, USB priključek, ESP že serijsko), ob naročilu hitra dobava (ki je posledica evropske proizvodnje).
Večinoma so kupci modela ali lastniki 1. avtomobila ali so prešli s kakšnega starejšega avtomobila in jim je Cee'd z ugodno ceno omogočil vstopnico v svet vonja po novi plastiki. Zato ne čudi nadpovprečno zadovoljstvo lastnikov omenjenega modela, ne samo pri nas, temveč po vseh tujih forumih.

Moteči faktorji obstajajo pri vsakem avtomobilu, subjektivno moti še vedno "korejskost" samodejnosti klimatske naprave (ki je sicer roko na srce svetlobna leta od starih korejskih klim), v notranjosti ponekod slabša plastika in občutljivost na prah plastike pokrivajoče armaturno ploščo, nestrokovnost slovenskih Kiinih servisov (ob omembi cukanja 115KM CRDi motorja na KMAG-u je sledilo vprašanje, če znam voziti diesela?!?!?), neelestaičnost uvoznika, da bi umestil vsaj v najbogatejše pakete opreme samoumevne dele opreme (senzor za dež, samozatemnitveno ogledalo, gretje sedežev,...), škripanje prtljažnih vrat (na servisu neznanka, ob pozornem spremljanju motečih zvokov rešljivo z mazanjem), trdost prestavljanja menjalnika ob počasni vožnji iz 2. v 1. prestavo (moteče v koloni), povprečnost lovljenja radijskih postaj (škoda, ker so zvočniki izjemno dobri).

Na koncu lahko omenim, da kljub poplavi akcij, ki so posledično sledile vsesplošni vesoljni krizi, Cee'd še vedno velja za izjemno ugoden nakup - cenovna diferenca z ostalimi se je zmanjšala, dobre garancijske pogoje pa so začeli uveljavljati tudi ostali. Kljub popustom bi se danes za ta denar še vedno odločil isto in kupil isto opcijo avtomobila, poznavajoč vse ostale konkurenčne znamke ter upoštevajoč poznanstva pri konkurenci z možnostjo zelo ugodnih nakupov.[/b]

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Napisal/-a sorento Po maj 25, 2009 1:47 pm

Tole je pa zelo lepo napisano :D , precej objektivno. Vsa čast za ta post! ;)

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Po maj 25, 2009 3:21 pm

chan, dobro napisano.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po maj 25, 2009 4:15 pm

chan če bi bli vsi taki kot ti bi bil avtomobilizem najbolj obiskana spletna stran..

Uporabniški avatar
shaggx
Stalni uporabnik

Napisal/-a shaggx Po maj 25, 2009 5:16 pm

vem da to vprašanje ne sodi v to temo vendar zaradi tega nisem želel odprat nove teme... mi lahko kdo prosim pove razliko med ceed in pro ceed
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Napisal/-a sorento Po maj 25, 2009 5:27 pm

Ja največja razlika je to, da ima ceed 5 vrat, proceed pa 3 ;). Drugače je avto narejen na isti osnovi in do a stebrička popolnoma enak. Sama karoserija je nekaj cm nižja pri proceedu in nekaj cm daljša. Zadek pa je popolnoma različen. Notranjost je tudi skoraj identična z izjemo nekaj malenkosti. To je to :D . Napiši v google pa ti bo hitro jasna razlika ;).

himi

Napisal/-a himi To jun 02, 2009 6:34 am

Naj moderatorji tole premknejo v pravo temo, ker jo jaz nisem našel: tukaj so prve slike prenovljenega cee'da: http://www.kiaforum.si/showthread.php?t ... 653#pid653

Uporabniški avatar
N3kliknM3
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a N3kliknM3 To jun 02, 2009 11:02 am

Hvala za link! Zj sn pa v dvomih... ali vzeti ta model pro_cee'da ali še počakat mal :?

Kolik mislite da bo dražji tale faceliftan? Leče v lučeh sem zelo pogrešal... opazim tudi smerokaze v ogledalih, "popravili" naj bi tudi sprednjo rešeto.

stilvel
Nov uporabnik

Napisal/-a stilvel To jul 21, 2009 11:39 pm

Prosim za nasvet. Želim kupiti KIA ceed_sw. Prodajalec ga ima na razpolago z 1,4 motorjem. Zatrjuje mi da je to dovolj zmogljiv motor za to različico.
Kaj menite vi ? Ali je to dovolj glede na to da je to "karavn" in da je težji, ali je bolje vstrajati na 1,6 motorju. Seveda ga bo treba čakati. Hvala

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr jul 22, 2009 11:23 am

stilvel je napisal/-a:Prosim za nasvet. Želim kupiti KIA ceed_sw. Prodajalec ga ima na razpolago z 1,4 motorjem. Zatrjuje mi da je to dovolj zmogljiv motor za to različico.
Kaj menite vi ? Ali je to dovolj glede na to da je to "karavn" in da je težji, ali je bolje vstrajati na 1,6 motorju. Seveda ga bo treba čakati. Hvala

1.4 je definitivno prešibak za karavana in ga je potrebno pogosto priganjati (že trivratnega ProCee'da), skorajda pa dvomim, da ni nobenega 1.6 na zalogi v Sloveniji (saj ni samo en trgovec).

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr jul 22, 2009 11:39 am

stilvel je napisal/-a:Prosim za nasvet. Želim kupiti KIA ceed_sw. Prodajalec ga ima na razpolago z 1,4 motorjem. Zatrjuje mi da je to dovolj zmogljiv motor za to različico.

Dobro bi, če bi lahko šel na testno voznjo. Tale 1.4 ima največji navor pri 5000 rpm. Zna bit mal len.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr jul 22, 2009 2:44 pm

Blinder je napisal/-a:

Dobro bi, če bi lahko šel na testno voznjo. Tale 1.4 ima največji navor pri 5000 rpm. Zna bit mal len.

Že 1.6 turbo dizel z 90 konji komaj kaj poganja karavansko različico. Tako da mislim da 1.4 motor bi v takem avtu znal bit hudo prešvoh.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov