Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Samo za lastnike (/tudi bivše) 1.2 TSI-jev in samo za motor!

Nikoli ni bilo težav z motorjem in sem z njim zelo zadovoljen
55
34%
Nikoli ni bilo težav z motorjem, a nisem preveč zadovoljen z njim
4
2%
Imam težave, a jih še nisem rešil
14
9%
Imel sem težave, a so na servisu le-te odpravili "potihem" (podložka ipd)
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi verigo.
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi turbino (in verigo)
14
9%
Imel sem drugačne težave z motorjem
12
7%
I
34
21%

Skupaj glasov : 163

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: 1.2TSI problemi

Napisal/-a maniaxxx Ne apr 01, 2012 9:42 am

sašo5 je napisal/-a:
berlonso je napisal/-a:zakaj je bolan? a vas boli gledat na slike? ko odšteješ xy eurou za nov avto in potem vidiš kolko problemov je z njim , je normalno da delaš slabo reklamo. prav je da opozarja, ker so mnogi mislili, da blok lahko poči samo pri 2.2dci-jih. me zanima če bo tudi to po televiziji v kaki oddaji (kot prej omenjeni dci), kar precej dvomim, saj si marsikateri lastnik noče priznati da je to huda napaka, saj je vendarle VW.
nisem noben vag sovražnik, nimam razloga da bi bil ker z njimi nimam slabih izkušenj, ker si jih (še) nisem lastil. vendar da možu, ki trditve podkrepi s slikami govorite da je bolan, me pa res izzove da sem se oglasil v tej temi, čeprav nimam izkušenj s tem motorjem.

ma lej, to je en avto in prav tečen je že s tem in raznimi "vag-fani" in moti me ker posplošuje, kar dejansko ni res, 5x sem mu že dal primere, tudi tukaj na forumu so, da avti špilajo_pač ni imel sreče - v vsakem primeru, če bi le malo zatežil, verjamem da bi dobil nov motor, ker vsaj pri tej firmi djanko nikoli ne komplicirajo, še za avto izven garancije je dokaj enostavno uveljavljat kulanco, je pa od servis do servisa različno...

Od dveh TSI-jev v družini sta oba zajebavala, pri enem se je celo motor menjal, in to se tebi zdi normalno? Res je, da to ni povzročilo nobenih stroškov ampak vseeno se mi zdi brezveze imeti nov avto in vsak teden viseti na servisu, načeloma kupim nov avto ravno zaradi tega, da ne visim na servisih non-stop. To je point zgodbe, ni vse v stroških popravil, slabše je, če se na servisu delajo kretene, da ne vejo kaj je narobe pa hodiš vsak teden znova na servis in težiš, tudi moj čas nekaj stane in res nimam volje se kregat po servisih. Raje kupim avto, ki pozna samo redne servise, ne glede na znamko, tudi če je korejec, ki jih vsi tako črtite.

Mogoče sem čuden, ampak če ne morem zaupat avtu, da bom prispel na cilj, potem je to zame šrot.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Ne apr 01, 2012 9:51 am

nevem če ni ravno res, glede na to, da so najbrž osamljenih primeri tisti ki delujejo (kako je z novejšimi modeli nevem).
tudi 2.2dci niso vsi po vrsti pokali, morda celo manj kot tile TSI, vendar je tam bil problem trma na servisih, ko si niso priznali napake. če to pri VW priznajo (vpoklic) rešijo dober % imena.
tudi jaz ne posplošujem fanov nobene znamke, ampak so znamke, pri katerij je več izjem, ki "kvakajo" in žal je pri VW tako (tudi moj tast :D , ne mislit da se jezim tukaj zaradi njega)...
(npr. DIZL, ki je tako užaljen in ni razumel da v temi ni debate o problemu VW kot celote, ampak le 1.2TSI in 1.4TSI motorjev).
kaj naprimer briga lastnika če ima z 1.2TSI motorjem težave, medtem ko je nekdo naredil z 1.9TDI motorjem v istem avtu 103613145651,4523km in 15decimetrov?
sej sam naslov teme jasno pravi o čem je debata.
pa mislim da je dovolj kreganja, dejte pisat težave, izkušnje, rešitve, ne pa kako je VW nasploh dober/slab.
lp

Uporabniški avatar
DIZL_
Novinec

Napisal/-a DIZL_ Ne apr 01, 2012 9:54 am

Nism jest čist nič užaljen, men je prou smešno vse skupaj. Noben vas ni prisilu da kupte VW še manj pa TSI motor. (Tisto pa ni 1.9 TDI ampak en drug motor iz leta 2005, ki naj bi bil tako zanič, da ne upam povedat ker je)
Slika
VOLKSWAGEN - Liebe auf den ersten Blick

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Ne apr 01, 2012 10:01 am

lahko čestitam za kilometre. noben ne sili ljudi v nakup avta, vendar ko greš na testno vožnjo, probaš več vozil, izbereš favorita ter če finance dopustijo, si ga kupiš, enostavno kot pasulj.
kupiš novega, da bo z njim problemov čimmanj, to je tudi nekako logično razmišljanje.
ravno zaradi teh razlogov pride potem do slabe volje ob napakah, sploh če so večje in je potreben večji poseg.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne apr 01, 2012 10:14 am

sašo5 je napisal/-a:ma ti si bolam.majke mi :roll: da te niso slučajno zlorabljali, ko si bil mali :?:

@sašo5 a se ti ne zdi,da si šel predaleč? dovolj dolgo sodeluješ na forumu, tako da menim, da bi se znal malce bolj primerno obnašati! Ne pa da si žaljiv. Vse lepo ker voziš vw znamko in ti dobro služi in jo zagovarjaš.... ampak kot lahko vidiš, ima @yashica resne probleme s tem motorjem... in ni edini. Saj je povsem možno, da nekaterim TSI motor dela in služi tako kot mora, ampak kot lahko vidiš, je pa tudi veliko takšnih, kateri imajo s tem motorjem probleme oz. nočne more.... saj se vse razume, da se pojavi določen problem in ga med garancijo odpravijo z enim pesegom in imaš v nadaljevanju mir.... če pa temu ni tako, in si z novim avtom neprestano na servisu ter ga razkopavajo, se pa lahko resno vprašaš... kje tiči problem. Dvomim da v servisu oz. mehanikih, ampak verjetno v določenih materialih ali konstrukcijskih napakah, ki mu v tovarni niso dorasli. Le kdo bi bil s takšnim avtom zadovoljen? Mogoče ti sašo5?
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
DIZL_
Novinec

Napisal/-a DIZL_ Ne apr 01, 2012 10:16 am

Lej men se ne da kregat tko da... Pač ste imel/mate nekateri probleme z temi motorji vrjetno so pri novih že kaj popravl. Če niso jih je lahko sram. Še enkrat bom napisal, da mamo pri hiš že od nekdaj same volkswagne pa nismo imel z nobenim nikakšnih problemov pa je en med njimi tudi 2.0 TDI. Poznam tut velik drugih lastnikov VW-jev pa so vsi z njim zadovoljni, tako da sam težko govorim čez vw ker enostavno z njimi nimam slabih izkušenj. Poznam pa naprimer kar nekaj lastnikov peugeotov, ki imajo z njimi kar nekaj problemov, pa zato še ne govorim, da je peugeot šrot in nevem kaj še. Prav nasprotno, osebno so mi peugeoti zelo všeč sploh novi 508. Glede TSI-jev pa očitno imajo neke težave, ki jih so jih ali pa jih bodo odpravili, popravili pa bodo tudi te serijske napake na vozilih, ki si jih lastite samo verjetno zaenkrat še sami ne vedo kako. Če še vedno popravljajo passate letnika 2004 in naprej, bodo tudi te skoraj nove TSI-je. LP
Slika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne apr 01, 2012 10:20 am

Fantje, ne posploševat. TSI-ji so odlični. Celih 5 nima nobenih težav....Celih 5 od 500 :PP In to je čisto OK, saj gre za VW...Če bi imela Kia take probleme, bi jo že zažgali na grmadi (tako, kot so čarovnice včasih) :)))

p.s.: In še vedno čakam na odgovor na moje prejšnje vprašanje :mrgreen:
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Ne apr 01, 2012 10:27 am

TrijoAdijo je napisal/-a:Fantje, ne posploševat. TSI-ji so odlični. Celih 5 nima nobenih težav....Celih 5 od 500 :PP In to je čisto OK, saj gre za VW...Če bi imela Kia take probleme, bi jo že zažgali na grmadi (tako, kot so čarovnice včasih) :)))

Veesno raje vidim, da mi ketna malo ropota (prej, pred menjavo) kot da mi pri Kiji odpove volanski mehanizem in da mi na AC zavija z zakasnitvijo.... :mrgreen:
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
jmajdic
Nov uporabnik

Napisal/-a jmajdic Ne apr 01, 2012 10:34 am

Predlagam, da se naslov spremeni v 1.2 tsi /1.4 tsi problemi in doda anketa, kjer naj lastniki vw odgovarjajo (imam 1.2/tsi ni problemov / so problemi,imam 1.4/tsi ni problemov / so problemi) :lol:
Mimogrede naš zaenkrat laufa supr oops, upamo da bo temu tako tudi v prihodnje. :huh:
Slika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne apr 01, 2012 10:58 am

WMB je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Fantje, ne posploševat. TSI-ji so odlični. Celih 5 nima nobenih težav....Celih 5 od 500 :PP In to je čisto OK, saj gre za VW...Če bi imela Kia take probleme, bi jo že zažgali na grmadi (tako, kot so čarovnice včasih) :)))

Veesno raje vidim, da mi ketna malo ropota (prej, pred menjavo) kot da mi pri Kiji odpove volanski mehanizem in da mi na AC zavija z zakasnitvijo.... :mrgreen:

Pri korejcu za 10 jurjev je to za pričakovat. Pri VW-ju, pri Das Auto, ki je narejen "u nulo" pa nekak ni sprejemljivo, da v TSI montirajo ketnce iz Yugo 45 :PP
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne apr 01, 2012 11:04 am

Kako obnašanje določenih osebkov, kot so Sašo5 in drugih močnih zagovornikov, že presega mejo slabega okusa.
Hujše verovanje v znamko, kot v samo vero.

Določen motor ima napako, več kot očitno, saj se je teh ljudi že kar nekaj nabralo. A je težko priznati napako znamke? Ali je težko reči in priznati?

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Ne apr 01, 2012 11:14 am

Posplosevanje je neumno. Zagotovo je nekaj na tem, ce je toliko primerov. Za 1.4 tsi na autobild pise da so bule tezave med letoma 2006-2007. Sedaj vecina 1.2 tsi. Supertesti tsi masin so bili super npr golf 1.4 tsi 160 km

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Ne apr 01, 2012 11:23 am

dizel_ živi še v časih yugoslavije, ko so vozili golf 2 in podobne škatle. tip gleda, na to kaj je bilo in ne na to kaj je zdaj. pač beeeeee...
mislim, če ti kaj ni jasno se preseli v srbijo ali bosno. tam boš komot lahko živel še v času komunizma in si boš lahko komot trdil da vw dela dobre avte (ker ne boš videl enega novega). debatiral boš kako so dobri golfi 2 in čakal boš da pride na cestno "nov" golf 3. boš videl kako je živet 100 let za leseno žlico in svojih sanjah. super ti bo

:roll:

Uporabniški avatar
DIZL_
Novinec

Napisal/-a DIZL_ Ne apr 01, 2012 11:57 am

Si se pa mal zmotu :) če je kdo ovca si to ti jest sm napisou mal prejle da imajo teli TSIji očitno probleme in da je sramota za VW če tega ne odpravijo/popravijo. Nevem pa kaj je tko narobe če napišem da imamo doma že skos same VW-je? In pa ne niso golfi dvojke. Trenutno je doma golf VI TDI ter touran 2.0 TDI in sta zame oba odlična. Če te pa že tako zanima kaj vozim ti pa lahko povem da si trenutno lastim Forda focusa s katerim sem zelo zadovoljen. LP
Slika

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Ne apr 01, 2012 12:19 pm

ne, ti neki na splošno govoriš. če bi govoril tako kot je resnica, se folk ne bi nad tabo in podobnimi bunil.
drugače sem 2.0 tdi skoraj zaribal v enem popoldnevu :mrgreen: lepo ga moraš vozit, ja

Uporabniški avatar
DIZL_
Novinec

Napisal/-a DIZL_ Ne apr 01, 2012 12:26 pm

Kaj pa je resnica če ne to kar sem napisal da imajo TSI-ji probleme in, da je sramota za VW če tega ne popravijo?? :roll:
Slika

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Ne apr 01, 2012 5:36 pm

Tako ali tako današnji avti ne bojo zdržal tolk časa kukr avti k so jih delal pred 10imi leti ali še več.

Ker se jim ne splača, isto farmacevti delajo, lahko bi ozdravl določene pizdarije, ampak zakaj bi jih če več služjo s tem da folk zdravijo kukr pa da bi jih pozdravili. (s tableti, itd.) Mene je že 4. leta garancije presenetilo, ampak to je sam poteza da so lahko deloma konkurenčni Kiini 7 letni garanciji I guess.

Tko kot pr marsikateri stvari je treba met pr nakupu avtomobila srečo, lahko ti takoj dela probleme lahko ti jih pa po 200.000km... Jebiga

Ubistvu čakam kdaj se bo ta tema sprevrgla v merjenje dolžine penisa :! :D

LP!

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne apr 01, 2012 6:05 pm

KlemenP je napisal/-a:Ubistvu čakam kdaj se bo ta tema sprevrgla v merjenje dolžine penisa :! :D

LP!

Se je že zdavnej samo v drugi obliki. :roll:

lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne apr 01, 2012 6:10 pm

King1 je napisal/-a:
KlemenP je napisal/-a:Ubistvu čakam kdaj se bo ta tema sprevrgla v merjenje dolžine penisa :! :D

LP!

lp

Downsizing :mrgreen:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne apr 01, 2012 6:12 pm

peroRS je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:

LP!

lp

Downsizing :mrgreen:

And we have a winner. :D :D

lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov