Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr jul 22, 2009 3:58 pm

Res bo najboljše, da se gre na testno vožnjo in se prepriča o zmogljivostih agregata. Zame osebno bi bil motor prešibak (resnici na ljubo, tudi 1.6 bencinar ne bo bistveno boljši, dizel 1.6 115km je pa druga zgodba).

A ljudje smo različni in morda bi bil pa za nekoga, ki je res totalno nezahteven, ta motor dovolj. Za marsikoga tu gor pa itak kar je izpod 200 konjev, je premalo... :roll:

Zato torej še enkrat ponavljam, obvezno pojdi na testno vožnjo! ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Medicius
Nov uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a Medicius Če avg 27, 2009 10:39 am

Pozdravljeni.

Imam KIA Ceed SW 1,4 bencinarja in so mi en teden po nakupu vgradili parkirne senzorje SPAL automotive na zadnjo stran. Mesec in pol so delovali brez težav in sem jih bil prav vesel. Človek se na njih takoj navadi. :) Problem pa je nastopil te dni. Namreč se že pri preklopu v vzvratno prestavo začne oglašati (piska), kar naključno kljub temu, da ni ovire. Nekako imam občutek, da pravilno delovanje prekinja dolg pisk potem spet normalno, potem spet dolg pisk, včasih brez, potem spet nonstop dolg pisk... skratka ne deluje pravilno in mu nikakor ni za zaupati. A mogoče ve kdo kaj bi bilo narobe ali moram peljati na servis?

Glede servisa v Murski Soboti pa tako. Avto še ni imel prvega servisa, pa sem že skeptičen. Prodajalec v salonu mi je rekel, da serviserjev nimajo, ker so vsi na dopustu. O.k., saj to je še razumljivo. Potem je pa še dodal, da kaj sploh lahko čakaš od tako poceni senzorjev, da je to "tako - tako". Sem ga čudno pogledal in mu odvrnil, da to ni res, ker če ima garancijo se od izdelka pričakuje, da vsaj v tem obdobju deluje brez napak ali se v nasprotnem popravi ali zamenja. Čuden je ta tip. :roll:
A mi lahko še svetujete kam peljati avto na servis v Sloveniji? Kje so večji servisi in komu gre zaupati?
Življenje je zastavljanje ciljev. Kdor jih nima, ne živi.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Če avg 27, 2009 11:01 am

Medicius je napisal/-a:Pozdravljeni.

Imam KIA Ceed SW 1,4 bencinarja in so mi en teden po nakupu vgradili parkirne senzorje SPAL automotive na zadnjo stran. Mesec in pol so delovali brez težav in sem jih bil prav vesel. Človek se na njih takoj navadi. :) Problem pa je nastopil te dni. Namreč se že pri preklopu v vzvratno prestavo začne oglašati (piska), kar naključno kljub temu, da ni ovire. Nekako imam občutek, da pravilno delovanje prekinja dolg pisk potem spet normalno, potem spet dolg pisk, včasih brez, potem spet nonstop dolg pisk... skratka ne deluje pravilno in mu nikakor ni za zaupati. A mogoče ve kdo kaj bi bilo narobe ali moram peljati na servis?

Glede servisa v Murski Soboti pa tako. Avto še ni imel prvega servisa, pa sem že skeptičen. Prodajalec v salonu mi je rekel, da serviserjev nimajo, ker so vsi na dopustu. O.k., saj to je še razumljivo. Potem je pa še dodal, da kaj sploh lahko čakaš od tako poceni senzorjev, da je to "tako - tako". Sem ga čudno pogledal in mu odvrnil, da to ni res, ker če ima garancijo se od izdelka pričakuje, da vsaj v tem obdobju deluje brez napak ali se v nasprotnem popravi ali zamenja. Čuden je ta tip. :roll:
A mi lahko še svetujete kam peljati avto na servis v Sloveniji? Kje so večji servisi in komu gre zaupati?

prodajalcu se pač j**e zate, ker ti je avto že prodal
senzorje ti pa lahko pregledjo le tam kjer si jih kupil, drugi ti ne bodo priznali garancije, oni pa ti jo morajo
lp

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če avg 27, 2009 11:35 am

stilvel je napisal/-a:Prosim za nasvet. Želim kupiti KIA ceed_sw. Prodajalec ga ima na razpolago z 1,4 motorjem. Zatrjuje mi da je to dovolj zmogljiv motor za to različico.
Kaj menite vi ? Ali je to dovolj glede na to da je to "karavn" in da je težji, ali je bolje vstrajati na 1,6 motorju. Seveda ga bo treba čakati. Hvala

A si to bil pri MTPju? :D Tam ti trgovec vse zagotovi, sam, da kupiš tistga, ki on hoče prodat. Meni je dobesedno vsiljeval enga na zalogi, in mi trdil, da če hočm druge barve bom lahko čakal tudi 3mesece :cry. Sam sm vztrajal in poglej ga zlomka, čez 10dni je avto prišel direkt iz Slovaške. Enako je kolegu za ceeda trdil, da se nebeško modre ne, da dobit, ko pa se je obrnil in odšel iz salona, ga kliče čez 15min in ne vem kako je zrihtal avto, ki pa je seveda čakal ne skladišču. Čez 3dni je avto prevzel, prej pa ga je vlekel za nos 1teden, da te barve ni. Ne morš verjet.

Uporabniški avatar
Medicius
Nov uporabnik

Napisal/-a Medicius Če avg 27, 2009 11:48 am

Hvala kljukec za odgovor.
Kupil sem ga na Agroservisu v Murski Soboti. Torej sem še v pričakovanju konkretnih odgovorov kje servisirate in kako ste zadovoljni. Ker res ne bi rad peljal avta v sumljive roke.

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo Če avg 27, 2009 10:14 pm

Ni glih napaka je pa moteče, ko vključim klimo da na ekrančku ne prikaže npr. A/C in potem če je sonce se sploh nevidi tista lučka, ko je prižgano. V glavnem zelo moteče.

Pa kakšni črički, ko zapeljem na malo večjo neravnino znajo biti tudi nadležni.

Se je komu že zgodijo da mu AUTO down za spušat šipe ni delovalo? No potem se je čudežno popravilo. Slišal sem da se lahko v kombinaciji s ključem da to izklapljat in podobne zadeve npr. auto lock avta da se da tudi na off naštimat?

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Če avg 27, 2009 10:36 pm

BY_JOVICH je napisal/-a:Ni glih napaka je pa moteče, ko vključim klimo da na ekrančku ne prikaže npr. A/C in potem če je sonce se sploh nevidi tista lučka, ko je prižgano. V glavnem zelo moteče.

haha to je pa res,
dons kolega kupu kio pro ceed 1.6, pa smo takoj ugotovil napake, ni delal da se šipa auto spusti dol, sprednja hauga je bela spredaj VELIK rob pri lučeh - zgledal je tko kot da je bil zbit oz 'šalabajzersko sestavljen...uglavnem obup :S

pol klima dela tko tko, nevem a je sploh kaka razlika ko jo vključimo ali izključimo...smešen no.. pol tut ko avto pržgeš radio bere cd par sekund kot ta bi mixal a cd original čist nov :)

jz sm bi razočaran nad temi malenkosti, drugače mi je še kr lep :)

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo Če avg 27, 2009 10:41 pm

HaMzO je napisal/-a:
BY_JOVICH je napisal/-a:Ni glih napaka je pa moteče, ko vključim klimo da na ekrančku ne prikaže npr. A/C in potem če je sonce se sploh nevidi tista lučka, ko je prižgano. V glavnem zelo moteče.

haha to je pa res,
dons kolega kupu kio pro ceed 1.6, pa smo takoj ugotovil napake, ni delal da se šipa auto spusti dol, sprednja hauga je bela spredaj VELIK rob pri lučeh - zgledal je tko kot da je bil zbit oz 'šalabajzersko sestavljen...uglavnem obup :S

pol klima dela tko tko, nevem a je sploh kaka razlika ko jo vključimo ali izključimo...smešen no.. pol tut ko avto pržgeš radio bere cd par sekund kot ta bi mixal a cd original čist nov :)

jz sm bi razočaran nad temi malenkosti, drugače mi je še kr lep :)

Jst teh napak nimam, ki si jih ti naštel. Razen to za šipe samo meni zdaj funkcionira normalno. Tudi, ko sem kupil je funkcioniralo :)

Uporabniški avatar
Medicius
Nov uporabnik

Napisal/-a Medicius Pe avg 28, 2009 5:01 am

Jaz tudi nimam nobenih drugih napak, čričkov, nedelovanje česa razen parkirnih senzorjev, ki pa niso del KIA ampak so vgrajeni naknadno. Drugače pa je avto zaenkrat bomba... brez napakice.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Pe avg 28, 2009 7:08 am

Sam sem imel dosedaj par malenkosti, kot npr. nastavitev ročne zavore, čriček v desnih vratih ter upgrade software-a za motor, se pravi prav nič resnega. Še najbolj moteč je bil čriček, v bistvu je bila zrahljana zajla za odpiranje vrat, a so mi vse porihtal. Sicer pa avto dela kot mora delat, po dobrih 10 tisoč prevoženih brez problemov, poraba se je ustalila pri dobrih 6,5 litrih/100 km, kar je za 2.0 dizla normalno. :D

Saj take in podobne "napake", bolje rečeno napakice, se pojavljajo pri avtih vseh znamk, tudi tistih bolj priznanih in precej dražjih od Kie, samo redki so lastniki le teh, ki ti bodo po pravici povedali, kaj vse pri njihovem avtu ne deluje oz. so jim morali popravit. Bo preveč osramočen pred kolegi oz. znanci, ker njegov "preplačanček" ne deluje kot bi moral. :twisted: Se mi zdi, da smo tu lastniki Ceed-ov še najbolj iskreni, morda zato, ker smo pričakovali manj, dobili pa precej več. ;)

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe avg 28, 2009 7:50 am

Nekatere ljudi toliko "žre" napredek azijcev(na sloh) v primerjavi z evropejci, da želijo na vsak nečin dokazati, da so še vedno za vsemi ostalimi.
Cee'd ima napake, tako kot vsak drug avto, pa Kia ali Mercedes ...

Za kake probleme, ki se pojavljejo na Audijih jih nihče ne omeni in je za take napake vedno kriva božja roka.

http://www.youtube.com/watch?v=Mh_KXpw9n6w

Če bi tako škripala šipa na Cee'du neglede na to, da je 6x cenejši, bi bilo konec sveta.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe avg 28, 2009 8:06 am

BY_JOVICH je napisal/-a: Slišal sem da se lahko v kombinaciji s ključem da to izklapljat in podobne zadeve npr. auto lock avta da se da tudi na off naštimat?

Auto lock so tastu izklopli na servisu. Priklučil pa ga je na računalnik....tako da če se preko ključa da, ne bi vedel.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe avg 28, 2009 10:18 am

Saj piše v navodilih, da se obrneš na serviserja za izklop AUTOLOCK-a.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Pe avg 28, 2009 10:51 am

Polo78 je napisal/-a:Se mi zdi, da smo tu lastniki Ceed-ov še najbolj iskreni, morda zato, ker smo pričakovali manj, dobili pa precej več. ;)

Ste pa zato lastniki Ceed-ov očitno daleč najbolj obremenjeni z image-om znamke KIA, saj izkoristite čisto vsako priložnost, da svoje Ceede lahko primerjate z dražjimi oziroma po vaše "preplačanimi" vozili...
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe avg 28, 2009 11:35 am

Tattoo- je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:Se mi zdi, da smo tu lastniki Ceed-ov še najbolj iskreni, morda zato, ker smo pričakovali manj, dobili pa precej več. ;)

Ste pa zato lastniki Ceed-ov očitno daleč najbolj obremenjeni z image-om znamke KIA, saj izkoristite čisto vsako priložnost, da svoje Ceede lahko primerjate z dražjimi oziroma po vaše "preplačanimi" vozili...

Zato pa se ti ne rabiš, ker voziš Porša.

Kake neumnosti, reklamne panoje ceed za 9.999€ vidi vsak, ki gre vn z bajte. Kupil sm ga s svojim dnarjem in ko se usedem v tak avto namesto v enga bogga cliota mi praw dol visi "image".

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Pe avg 28, 2009 11:43 am

off:
@Polo78, @Ceed, @Tattoo-

A lahko obdržite take komentarje za sebe? Dvomim, da kaj koristijo tej temi in še otročje izpadejo. Resno nima smisla.

Sicer mi pa nobeden no bo rekel, da Ceed ni dober avto. Je in napredel so naredil ogromen. Ampak se pa še vedno vidi, da je tudi še ogromno stvari za izboljšat. Tako, da ko nekateri tako ceno v plus dajejo... Mislim na testni sem imel tako I30 kot Ceed-a in par drugih v tem razredu. In se še vedno opazi, da kakovost nekaterih materialov kot tudi končna obdelava je primerna ceni. Pa brez zamere. To so moje lastne izkušnje in ne izkušnje prijateljev, časopisov...

Edit: so pa še vedno kot sem rekel napredek glede na pretekla leta. Čisto solidni avtomobili.

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Napisal/-a sorento Pe avg 28, 2009 12:28 pm

Zato pa prihaja facelift ceeda ;), pri katerem bodo marsikatere stavri izboljšane. Tako da se bo še bolj približal predstavnikom na vrhu C segmenta :D .

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Pe avg 28, 2009 1:28 pm

nevem sorento koliko ti plačujejo, da si tako prepričan v to.. kot nekateri v spanje na določenih ležiščih :lol:

upam, da nebo tako kot auris, za katerega se je davno govorilo, da bo pa to odskok toyote na vrh v segmentu, pa nas je potem razočaral z skopuško plastično notranjostjo in osiromašenim dizajnom...

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Pe avg 28, 2009 2:03 pm

tomzzi je napisal/-a:off:
@Polo78, @Ceed, @Tattoo-

A lahko obdržite take komentarje za sebe? Dvomim, da kaj koristijo tej temi in še otročje izpadejo. Resno nima smisla.

Mislim na testni sem imel tako I30 kot Ceed-a in par drugih v tem razredu. In se še vedno opazi, da kakovost nekaterih materialov kot tudi končna obdelava je primerna ceni. Pa brez zamere. To so moje lastne izkušnje in ne izkušnje prijateljev, časopisov...

Lej, naslov te teme je "KIA Cee'd napake" in jaz sem povedal svoja opažanja po dobrih 10k prevoženih km. In to je precej več, kot pa en krog testne vožnje, katero si odvozil. Napisal sem tudi kaj je bilo za postoriti. Iskreno in brez nakladanja. Ampak zaradi tega sem očitno nekaterim trn v peti.

Se tudi povsem zavedam in nikoli nisem trdil, da je Ceed superduper avto brez napak. Ima določene pomankljivosti, ki bi jih bilo možno izboljšati oz. odpraviti, ampak ni ga avta v tem segmentu, ki ne bi imel takih in drugačnih pomankljivosti in to je bistvo, ki sem ga želel izpostavit. Ampak dejstvo je, da ko se pri Ceed-u pojavi neka napaka (pa četudi gre za malenkosti), se takoj najdejo značkarji, ki jo potencirajo na nevem katero potenco v stilu: "Ja saj kaj si pa pričakoval drugega od KIE..." ipd. :roll: In taki "bistroumni argumenti" gredo človeku po določenem času že malo na živce, samo to je.

Saj človek se včasih res vpraša, zakaj hudiča je vedno ta KIA tako na tapeti?! Zakaj recimo ne obstaja tema "VW Golf VI napake" ali pa nevem "Renault Megane III napake" in tako naprej... Dajmo fantje, bodimo vsi objektivni in povejmo po resnici kako in kaj, če ne je brezveze sploh karkoli debatirat.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Pe avg 28, 2009 2:15 pm

@polo78: če odpremo temo, bi za vsak avto napisali pošteni lastniki cel kup nakup, ki jo jih našli v avtomobilu. Js ti jih lahko tako za VW Tourana kot za Seat Leona naštejem za elaborat napisat, pa direkt na Porsche poslat. Kikse delajo vse avtomobilske znamke, tudi tiste, kjer za enega dobiš deset Ceedov...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: BOBoo, void in 10 gostov