Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Re: avtomobili z največ napakami in okvarami

Napisal/-a xalfist To mar 13, 2012 9:30 pm

maniaxxx je napisal/-a:Še vedno mislim da sta absolutna heroja 2.2.dci in 2.0 tdi, pridružuje se jim 1.6 od VAG-a, 1.4 16 v in v zadnjem času 1.2 tsi. 2.0 t.s od alfe je bil tud svoje sorte patron....seveda se še najdejo kak cvetke pri praktično vseh proizvajalcih..

Seveda me bodo zdaj napadli fani določenih znamk z vse sorte izgovori kot so število prodanih vozil ( da je logično, da jih tolk crkne ) in podobnimi forami ampak na to sem itak navajen. Pa me samo crkovanje zadev niti ne moti toliko, kot prikrivanje napak, neznanje na servisih in podobne zadeve, tukaj lahko naprimer pohvalim VW, ki naprimer brezplačno menjuje šobe..hvale vredna poteza, vredna posnemanja.

Ja 2.2 dci sem pozabil napisati. Glede alfe pa 2.0ts predvsem selespeed.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Sr mar 14, 2012 7:12 am

maniaxxx je napisal/-a:Še vedno mislim da sta absolutna heroja 2.2.dci in 2.0 tdi, pridružuje se jim 1.6 od VAG-a, 1.4 16 v in v zadnjem času 1.2 tsi. 2.0 t.s od alfe je bil tud svoje sorte patron....seveda se še najdejo kak cvetke pri praktično vseh proizvajalcih..

Seveda me bodo zdaj napadli fani določenih znamk z vse sorte izgovori kot so število prodanih vozil ( da je logično, da jih tolk crkne ) in podobnimi forami ampak na to sem itak navajen. Pa me samo crkovanje zadev niti ne moti toliko, kot prikrivanje napak, neznanje na servisih in podobne zadeve, tukaj lahko naprimer pohvalim VW, ki naprimer brezplačno menjuje šobe..hvale vredna poteza, vredna posnemanja.

podpis pod tole..
In eni bodo rekli hja si pac meu smolo. Osel gre sam enkrat na led. In enkrat je blo dovolj zame, da ga se od dalec ne pogledam, ter da bo pri meni vw ostal sam se kot plakat na steni..pa se tizga vrzem v centralno ob priliki
Slika

mike133
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mike133 Sr mar 14, 2012 5:24 pm

V širši družini imamo člana, ki ima taxi službo v avstriji. Koliko vozil, so imel raje ne bi našteval. Iz izkušenj lahko rečem, da se kvarijo vsi približno enako. Bolj je pomembna razlika med posamični modeli, ki imajo določene bolj ali manj znane "serijske" napake. Razlika v kvaliteti se pokaže po 200t km. Tam dejansko postane jasno zakaj so nekatere znamke premium. Premium avti so še po 200tkm in več (seveda ob rednem vzdržeavnju) kot novi, medtem, ko pri ostalih misliš, da bodo med vožnjo dobesedno razpadla.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Sr mar 14, 2012 6:56 pm

mike133 je napisal/-a:V širši družini imamo člana, ki ima taxi službo v avstriji. Koliko vozil, so imel raje ne bi našteval. Iz izkušenj lahko rečem, da se kvarijo vsi približno enako. Bolj je pomembna razlika med posamični modeli, ki imajo določene bolj ali manj znane "serijske" napake. Razlika v kvaliteti se pokaže po 200t km. Tam dejansko postane jasno zakaj so nekatere znamke premium. Premium avti so še po 200tkm in več (seveda ob rednem vzdržeavnju) kot novi, medtem, ko pri ostalih misliš, da bodo med vožnjo dobesedno razpadla.

Ne pretiravaj z premium, koleg ima audija a4 03. in ima 240k in se mu lušči sredinska konzola, pa je drgače avto občuvan v nulo sak avto tak da tut premium znamke niso tak biser. Če je redno vzdrževan in normalno vožen je lahko avto po 200k kot "nov" pa tut če je citroen, renault, honda, .....
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Če mar 15, 2012 9:22 am

Zdej me pluvajte kolkor hočte, ampak jaz mislilm da je tako.

če voziš večino življenja renault, boš imel veliko težav z njimi in boš rekel da so slabi avti

če voziš večino življenja VAG, boš imel veliko težav z njimi in boš rekel da so slabi avti

če voziš večino življenja Mercedes, boš imel veliko težav z njimi in boš rekel da so slabi avtiž

Zvsakim avtom so problemi, fora je le v tem, če ga voziš veš za te probleme, če ga pa ne, pa ne veš...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če mar 15, 2012 2:38 pm

splash je napisal/-a:Zdej me pluvajte kolkor hočte, ampak jaz mislilm da je tako.

če voziš večino življenja renault, boš imel veliko težav z njimi in boš rekel da so slabi avti

če voziš večino življenja VAG, boš imel veliko težav z njimi in boš rekel da so slabi avti

če voziš večino življenja Mercedes, boš imel veliko težav z njimi in boš rekel da so slabi avtiž

Zvsakim avtom so problemi, fora je le v tem, če ga voziš veš za te probleme, če ga pa ne, pa ne veš...

S tem se pa ne strinjam. Ponavadi zamenjaš znamko, če imaš res veliko težav, če pa vztrajaš pri eni, imaš lahko s podobno okvaro dosti manj težav, kot bi imel pri drugi znamki in se ti ne zdi tako problematična. Recimo jaz imam odličnega mehanika za VAG, imam VAG COM kabel, imam etko in na internetu je odlična podpora (DIY). Na Passatu je recimo ena težava bila zastonj odpravljena s strani mehanika v par minutah kar pred delavnico, tresočo luč sem rešil z originalno kajlico za 1.5€, zadaj na haubi tipko ("kljuko") in spodaj ključavnico z mikrostikalom sem kupil na servisu za 70€ in zamenjal sam, sam sem spremenil določene nastavitve ipd.

Takšne manjše težave me ne bodo odvrnile od avta, raje ga bom vzel, kot recimo enega japonca, ki bo mogoče bolj zanesljiv, ampak me bo ena majhna napaka (tudi zaradi nepoznavanja) stala več kot vse te skupaj, pa še iskat bi moral primernega serviserja, oddaljenega najmanj 50km od doma. Spet po drugi strani bi nekoga na Passatu to, kar sem jaz porihtal sam, stalo nekaj sto evrov.

Je pa res, da če bi združili negativne izkušnje vseh tukaj na forumu, bi nam verjetno preostal le javni prevoz, ker avti se pač kvarijo! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 So mar 24, 2012 10:43 pm

splash je napisal/-a:Zdej me pluvajte kolkor hočte, ampak jaz mislilm da je tako.

Nene, ni čisto tako, pozabil si napisati:

Če voziš večino življenja Hyundai, ne boš imel težav z njimi. =P :vc
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Ne mar 25, 2012 7:08 pm

jaz še v življenju nisem srečal VAG-ovca, da bi sploh priznal, da mu je celo žarnica pregorela. :mrgreen:

drugače pa ja, vse je več ali manj enak šrot. z avti je dost podobno, kot z britjem. sam štart je še dokaj poceni, vzdrževanje te pa cuza.

ima pa Tommy dober način razmišljanja iz zelo praktičnih razlogov. ravno zato tudi sam že par let kupujem japonca, vozim pa še vedno renfault
litr bencina, litr olja ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov