splash je napisal/-a:Zdej me pluvajte kolkor hočte, ampak jaz mislilm da je tako.
če voziš večino življenja renault, boš imel veliko težav z njimi in boš rekel da so slabi avti
če voziš večino življenja VAG, boš imel veliko težav z njimi in boš rekel da so slabi avti
če voziš večino življenja Mercedes, boš imel veliko težav z njimi in boš rekel da so slabi avtiž
Zvsakim avtom so problemi, fora je le v tem, če ga voziš veš za te probleme, če ga pa ne, pa ne veš...
S tem se pa ne strinjam. Ponavadi zamenjaš znamko, če imaš res veliko težav, če pa vztrajaš pri eni, imaš lahko s podobno okvaro dosti manj težav, kot bi imel pri drugi znamki in se ti ne zdi tako problematična. Recimo jaz imam odličnega mehanika za VAG, imam VAG COM kabel, imam etko in na internetu je odlična podpora (DIY). Na Passatu je recimo ena težava bila zastonj odpravljena s strani mehanika v par minutah kar pred delavnico, tresočo luč sem rešil z originalno kajlico za 1.5€, zadaj na haubi tipko ("kljuko") in spodaj ključavnico z mikrostikalom sem kupil na servisu za 70€ in zamenjal sam, sam sem spremenil določene nastavitve ipd.
Takšne manjše težave me ne bodo odvrnile od avta, raje ga bom vzel, kot recimo enega japonca, ki bo mogoče bolj zanesljiv, ampak me bo ena majhna napaka (tudi zaradi nepoznavanja) stala več kot vse te skupaj, pa še iskat bi moral primernega serviserja, oddaljenega najmanj 50km od doma. Spet po drugi strani bi nekoga na Passatu to, kar sem jaz porihtal sam, stalo nekaj sto evrov.
Je pa res, da če bi združili negativne izkušnje vseh tukaj na forumu, bi nam verjetno preostal le javni prevoz, ker avti se pač kvarijo!