Nasveti in napotki ter povpraševanja...

ridder
Novinec

Re: Testerji-avtodiagnostika

Napisal/-a ridder Po dec 03, 2012 5:42 pm

habiii je napisal/-a:
cardynal je napisal/-a:ja to mi je jasno ampak cena mi je se kar visoka glede na to da verjetno ni več kot 5min dela..

imas pm :)

enim ljudem pa ni nič jasno.
glej lahko narediš zastonj s tem da:
-samo vas pc (pri meni naprimer) stane 210€,
-dodaten cd za reflash SAMO ZA TVOJ AVTO cca 20€
-riziko da ti bo skuru računalnik, drugi pride cca 50€
-mnogo študiranja, in učenja da je sploh prišel do tega, mnogo poznanstev in skurjenih računalnikov da se je naučil to narediti.
torej lahko si narediš sam ampak boš najprej cca 500€ vložil za orodje, nato se ene 2 leti učil, ene 500€ dal za vse testne računalnike, pa boš prišparal -500€, ur učenja ne štejem.
lahko si pa normalen lastnik avtomobila, in tako kot vsi ostali pač daš teh 100€.

se opravičujem ampak takšno razmišljanje me res razkuri, saj vložka evrov in časa danes več ne upošteva noben. potem če ima 20€ na uro, naj ti računa 2€?

admin če je off briši, se mi pa zdi da dobatiramo o testerjih in spada sem.

l.p.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po dec 03, 2012 8:28 pm

Ja, enim pač ni jasno. Naj si nabavijo opremo, pa naj si sami brkljajo po ecu-ju. Morda bo potem res ceneje :mrgreen:
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL To dec 04, 2012 10:03 pm

Se strinjam z obema! že tak je napol zastonj!

Uporabniški avatar
Romzis
Novinec

Kraj: okolica LJ

Napisal/-a Romzis Pe dec 07, 2012 7:37 am

V bistvu se strinjam z obema in tudi 100€ ni neka strašna cena, AMPAK: če je proizvajalec zasral (očitno) in avto vroč ne vžiga zaradi programske napake, bi lahko (ni dolžan verjetno, ampak pravim lahko bi zavoljo dobrega imena, sploh danes ko vsi tako nakladajo da jim je zadovoljstvo stranke na 1. mestu - kaže da samo toliko časa da ji izpulijo denar, potem se pa je.bi) napako brezplačno odpravljali na pooblaščenih servisih. Me zanima kašna je cena za isti poseg pri pooblaščencu?
-----------------------
Romzis

Uporabniški avatar
Romzis
Novinec

Napisal/-a Romzis Pe dec 07, 2012 7:39 am

ridder je napisal/-a:
aljo221 je napisal/-a:Ne gre in ne gre. Ko hočem testirati interface mi napiše INTERFACE TEST FAILED. A je možno da sem ga kej z....u in je sam še za v kanto???

jp.
standardni problem z op-comom. te sonde skuriš v trenutku. doma mam ceu predal pokvarjenih sond, itq te pa nova pride 50€ tko da?

no če kdo rabi kakšne tester (autocom, clip, opcom, vas, vagcom, lexia, bmw, za skoraj vse znamke, lahko za soforumaše uredim popust ;) )

ridder, koliko bi me prišla Lexia - lahko na PM.
lp
-----------------------
Romzis

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe dec 07, 2012 8:53 am

Romzis je napisal/-a:V bistvu se strinjam z obema in tudi 100€ ni neka strašna cena, AMPAK: če je proizvajalec zasral (očitno) in avto vroč ne vžiga zaradi programske napake, bi lahko (ni dolžan verjetno, ampak pravim lahko bi zavoljo dobrega imena, sploh danes ko vsi tako nakladajo da jim je zadovoljstvo stranke na 1. mestu - kaže da samo toliko časa da ji izpulijo denar, potem se pa je.bi) napako brezplačno odpravljali na pooblaščenih servisih. Me zanima kašna je cena za isti poseg pri pooblaščencu?

sj dejansko niso neki full zasral.tezava je v starterju,ki z leti oslabi in mu padejo obrati.
ce zamenjaš štarter je naprava odpravljena za kašni 2 leti ali 3.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe dec 07, 2012 1:15 pm

Oslabi zato,ker se zapaca, Včasih pomaga, da se ga razkoplje,očisti,namaže in skup sestavi. Eventuelno,če je potrebno,se zamenja še krtačke in štarter dela kot nov.Strošek: nekih 20€ za krtačke.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Romzis
Novinec

Napisal/-a Romzis Pe dec 07, 2012 2:43 pm

Samo je pa čudno da avto mrzel vžiga - takrat bi pričakoval težave pri oslabljenem štarterju.
No kakorkoli....
-----------------------
Romzis

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe dec 07, 2012 8:53 pm

Romzis je napisal/-a:Samo je pa čudno da avto mrzel vžiga - takrat bi pričakoval težave pri oslabljenem štarterju.
No kakorkoli....

Če lahko malo OT:
tudi pri 1.8 tdci ford se pojavlja zelo podoben problem.Mrzel pali b.p., vroč pa z muko in se zatresu in zaropotal, kot da je vztrajnik hin. No, "obdelava" zaganjača je obrodila sadove, medtem, ko se je našlo veliko ta-pametnih in so menjali vztrajnike in komplete sklopk, samo da so problem rešili za dva do tri tedne.

uporabnik92
Nov uporabnik

Napisal/-a uporabnik92 Pe dec 14, 2012 12:05 pm

LP

Jaz si že kar nekaj časa ogledujem tale tester http://www.obdglobal.net/shop/product_i ... cts_id/149 pa me zanima če je to vredno tega denarja? Jaz bi to uporabljal predvsem za ugotavljanje in brisanje kakih napak na motorju ali pa če se pokvari kaki senzor na podvozju da bi ugotovi kateri je pa take zadeve. To bi pa rabil predvsem za znamke BMW, Audi, Volkswagen, Mercedez, Citroen, Peugot, Opel, Renault, Fiat,... večinoma je vse od letnika 2000 dalje. Pa zanima me če se ta tester tudi za nekaj časa zaklene pa potem moreš plačat za update, to sem nekaj bral na tem forumu. Prosim za odgovor ker sem jaz še v tem bolj neizkušen in bi se rad s tem naučil delat.

Za odgovore se zahvaljujem že vnaprej!

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe dec 14, 2012 8:30 pm

To dej raj tam po bolhi mal poglej :) so bolj kulturne cene. Tistih dodatnih kablov pa ne nucaš, če boš imel v obdelavi vozila od letnike 2000 naprej.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Pe dec 14, 2012 10:12 pm

Ta novi Autocom 3 in 1 pride tam okol 180 eur, lahko tudi manj.

Uporabniški avatar
zcmr
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a zcmr Pe dec 14, 2012 10:15 pm

Autocom CDP pro sem dodobra preizkusil v 14 dnevih. Nadgrajen je bil na soft. 2012 in stvar deluje dokaj zadovoljivo. Seveda ne dela cudezev, na Pajerotu nisem uspel priti do airbagov,na Brerlingotu nisem uspel upisati inektorjev.....je ena amaterska napravica za 150€ ( neoriginalen klon) in toliko pac od nje člahko pricakujes...
Zaklene se ne nikoli ,uporaba neomejena., nadgradnje na bolhi spet po smesni ceni 40-50€.
Zadnjič spremenil zcmr, dne Ne dec 16, 2012 9:26 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Mercedes Benz service

uporabnik92
Nov uporabnik

Napisal/-a uporabnik92 Pe dec 14, 2012 10:39 pm

Najlepša hvala vsem za odgovore sem že na bolhi našel cenejšega ;) upam da mi bo delal dobro za začetek bo dober da se bom malo naučil delat s testerjem :D saj za drugo ne rabim to kot za ugotavljanje napak na senzorjih pa take bolj amaterske zadeve ker mi je to bolj hobi za kake večje posege v avtomobilski računalnik pa bom raje prepustil delo profesionalcem. Zanima me pa še samo če se s tem testerjem bi dalo pogledat v avtu realne prevožene kilometre ali za to potrebuješ kaj bolj profesionalnega in dražjega?

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo So dec 15, 2012 9:48 am

uporabnik92 je napisal/-a:Najlepša hvala vsem za odgovore sem že na bolhi našel cenejšega ;) upam da mi bo delal dobro za začetek bo dober da se bom malo naučil delat s testerjem :D saj za drugo ne rabim to kot za ugotavljanje napak na senzorjih pa take bolj amaterske zadeve ker mi je to bolj hobi za kake večje posege v avtomobilski računalnik pa bom raje prepustil delo profesionalcem. Zanima me pa še samo če se s tem testerjem bi dalo pogledat v avtu realne prevožene kilometre ali za to potrebuješ kaj bolj profesionalnega in dražjega?

Za amaterske zadeve bi lahko kupl kar ELM327 za 20 eurov...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So dec 15, 2012 1:30 pm

Ja, samo z elmom ne prideš do airbagov in abs-a. Pa še do motorja ne preveč pogosto,če pa že, pa samo tu pa tam kakšen parameter.

uporabnik92
Nov uporabnik

Napisal/-a uporabnik92 So dec 15, 2012 3:33 pm

hippo je napisal/-a:
uporabnik92 je napisal/-a:Najlepša hvala vsem za odgovore sem že na bolhi našel cenejšega ;) upam da mi bo delal dobro za začetek bo dober da se bom malo naučil delat s testerjem :D saj za drugo ne rabim to kot za ugotavljanje napak na senzorjih pa take bolj amaterske zadeve ker mi je to bolj hobi za kake večje posege v avtomobilski računalnik pa bom raje prepustil delo profesionalcem. Zanima me pa še samo če se s tem testerjem bi dalo pogledat v avtu realne prevožene kilometre ali za to potrebuješ kaj bolj profesionalnega in dražjega?

Za amaterske zadeve bi lahko kupl kar ELM327 za 20 eurov...

pa za tega sem se odločil ker se mi zdi da imaš večji nabor avtomobilov na voljo na katerih lahko to zadevo uporabiš :)

Uporabniški avatar
zcmr
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a zcmr Ne dec 16, 2012 9:18 am

Seveda so to kloni,ki pa funkcionirajo 100% enako kot original. Ko sem spraseval za ceno originala sem dobil ta odgovor
Orginal Autocom CDP+ (Hardware + legal Software)
for Cars 2450€ inc. VAT
for Trucks 2932€ inc. VAT
2in1 3812€ inc. VAT
Glede na ceno qotirajo kar visoko http://autocom.se/

Dobro pa se zavedajo problema piraterije ki jim odzira in krade dobicek , nevem kako €U to dovoljuje ma mislim da ne bo teklo dolgo.
http://autocom.se/en/products/autocom-illegal-piracy
Mercedes Benz service

uporabnik92
Nov uporabnik

Napisal/-a uporabnik92 Ne dec 16, 2012 4:53 pm

huuh so pa kar zasoljene cene xD, saj če pa dela ta ponaredek isto kot original potem pa mislim da mi bo kar dobro služilo to :)

uporabnik92
Nov uporabnik

Napisal/-a uporabnik92 Ne dec 16, 2012 5:04 pm

samo mi je pa žal da si nisem nabavil ta novejši avtocom cdp+ :D, ker je na bolhi samo za 60 evrov razlike od starejše verzije :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973 in 4 gostov