Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sorento Pe avg 28, 2009 4:25 pm

Jerch_ je napisal/-a:nevem sorento koliko ti plačujejo, da si tako prepričan v to.. kot nekateri v spanje na določenih ležiščih :lol:
upam, da nebo tako kot auris, za katerega se je davno govorilo, da bo pa to odskok toyote na vrh v segmentu, pa nas je potem razočaral z skopuško plastično notranjostjo in osiromašenim dizajnom...

Nekateri ne rabimo denarja, da vidimo dejstva ;), se pa strinjam glede Aurisa.
@Kael: Se nebi mogel bolj strinjati s tabo! Brez veze, da se spuščamo v take debate, ker je itak vedno na koncu rezultat ena sama kregarija. :roll:

LP

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory So avg 29, 2009 2:34 pm

Pri maminem 2.0 crdi (5000km):
-Čriček v armaturki
-Če dodaš gas takrat ko že spuščaš sklopko, ko menjaš prestavo nekaj zaropota. Če gasa ne dodaš, je vse normalno. (To me malo skrbi)
-Prednji žarometi se zarosijo pri pranju, ampak vlaga hitro izgine.

Drugače pa super avto.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW So avg 29, 2009 4:08 pm

danatory je napisal/-a:Pri maminem 2.0 crdi (5000km):
-Čriček v armaturki
-Če dodaš gas takrat ko že spuščaš sklopko, ko menjaš prestavo nekaj zaropota. Če gasa ne dodaš, je vse normalno. (To me malo skrbi)

Drugače pa super avto.

Na servis, pa naj resijo probleme, saj je v garanciji!
Slika

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Ne avg 30, 2009 10:39 pm

tisto o žarometih (rosenje) je hiba marsikaterega avta, tudi v višjem razredu. važno je da vlaga ne ostane

Xfactor
Nov uporabnik

Napisal/-a Xfactor To sep 01, 2009 12:51 pm

Jerch_ je napisal/-a:tisto o žarometih (rosenje) je hiba marsikaterega avta, tudi v višjem razredu. važno je da vlaga ne ostane

se popolnoma strinjam, zlasti če pride do hitre temperaturne spremembe in to je ravno pranje, kjer ima voda ponavadi temperaturo 12 stopinj ozračje in pa segrete parabole pa 30 in več.

Uporabniški avatar
N3kliknM3
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a N3kliknM3 Sr sep 02, 2009 3:19 pm

Mogoče ve kdo... se da pri pro_cee'du odpreti stranska stekla z daljinskim ključem, tako kot npr. pri Golfu?

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW Sr sep 02, 2009 3:28 pm

N3kliknM3 je napisal/-a:Mogoče ve kdo... se da pri pro_cee'du odpreti stranska stekla z daljinskim ključem, tako kot npr. pri Golfu?

se ne da...
Slika

Uporabniški avatar
N3kliknM3
Novinec

Napisal/-a N3kliknM3 To sep 08, 2009 8:40 am

Ah, škoda :)

Kaj pa za MP3je mogoče veš... se da prestavljati med mapami na USBju (zj al js ne najdem al pa se res ne da)? Kaj pa na CDju (tega še nisem sprobal)?

EDIT:
Ktera fora... na sredinski konzoli prime (navadni puščici levo-desno), na volanu pa ne (navadni puščici gor-dol)... a ima še kdo iste probleme al je pač politika takšna?

candie
Nov uporabnik

Napisal/-a candie Če sep 10, 2009 7:47 pm

Živjo, mene pa zanima za mnenje.

Odločam se za nakup Kie Ceed 1.6 crdi/66kw paket LX FRESH. letnik 2008
Prevozenih ima 22.000km in je bil servisiran 1 mesec nazaj, bil je testno vozilo pri KMAG Na Leskovškovi.
V mojem interesu je predvsem čim manjša poraba, bo ta model v redu?
Drugače pa je ohranjen res lepo, razen ene površinske praske zadaj.
Kaj svetujete? Ima kdo kakršne koli izkušnje s tem modelom, karkoli bi mi sedaj prišlo zelo prav, saj je tudi cena neverjetno ugodna.

Malo me tudi to skrbi, ko omenjate neke "čričke"..kako naj bi to zgledalo?
In pa kolcanje? Mi lahko kdo mal pojasni te stvari, ne bi se rada namreč "nategnila".

In pa še nekaj, imajo vse Kie tisti USB prikljucek? Danes ko sem sla avto pogledat zal nisem bila pozorna na to...

Hvala za kakršne koli informacije in LP!

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če sep 10, 2009 7:58 pm

@candie
LX FRESH nima USB priključka. Kar se tiče kolcanja, glede tega, da je testni so 100% to že poštelali, sicer pa samo nadgradijo program. Kar se tiče čričkov, JA možno je, da se bo kak pojavil, ni pa tako strašno. Če pa te toliko moti odpelješ na servis pa ti rešijo, če je le "možno". Kar se pa tiče testnega ali ne t ne bi vedel svetovat.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če sep 10, 2009 8:06 pm

danatory je napisal/-a:Pri maminem 2.0 crdi (5000km):
-Čriček v armaturki

Drugače pa super avto.

Kar se tiče ropota je možno, da je izspuh, meni je na Meganu tudi tako "mlatil" dokler si ni mal prostora ustvaril :D
Kar se tiče črička, so imeli prvi probleme pri povezavi kablov radija, sam so to hitro odpravili, tako, da je tvoj verjetno rešen. Meni je edini čriček kar se tiče armaturne nastal na pokrovu varovalk, pa to mal podložiš pa je.

candie
Nov uporabnik

Napisal/-a candie Če sep 10, 2009 8:14 pm

ja sej sem tud sama sklepala, da si take stvari verjetno na testnem avtu ne bi dovolili.. zdej edino mal me skrbi da me ne bi pr čem nategnil al pa karkol.. ve kdo kej o KMAG Ljubljana, če so vredu pa tko?

Drugač je pa cena avta 10.900, mislim da je kr ugodno glede na to da je skoraj nov.

p.s. se ta USB priključek da kako dodatno kupiti/naročiti..?

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če sep 10, 2009 9:57 pm

Nekdo je vprašal, če bi si kdo upal glede Golfa VI odpreti temo GOLF VI napake - link do nemške strani:

http://www.motor-talk.de/forum/umfrage- ... 72542.html

Kdor trdi, da je kakšna znamka brez napak, se moti - take znamke ni.

Uporabniški avatar
DDDD
Novinec

Napisal/-a DDDD So sep 12, 2009 10:42 am

Upam da bo FL imel vsaj možnost štelanja osvetlitve števca. Ker to je sramota da leta 2009 ne moreš zmanjšati osvetlitve, sploh pa ker sveti kot las vegas. Drugače všečen avto, edino notri preveč korejski plastičen in premehek volan ni nobenega filinga med vožnjo in menjalnik se zatika. Za ta denar je to to verjetno. Kar se tiče vožnje je biv skoraj 10 let star bavarec milina proti temu. Je pa nov. :D
Šljivovica ljutaaa
Slika

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 So sep 12, 2009 11:26 am

Ne morem mimo te teme, da ne bi malo pokomentiral.
Najprej da povem nimam nič proti ceedu, za ta denar je dober avto. Ampak ne razumem lastnikov, da ga tako na veliko hvalite, kako dober nakup a po drugi strani pa že imate sedaj cel kup okvar. A ste se vprašal kakj bo s takim avtom ko jih bo imel 100k ali celo 200k km? Boste ja 3x že menjali celi avto?
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Napisal/-a sorento So sep 12, 2009 12:17 pm

No, če si prebral celo temo potem si verjetno tudi videl, da nekih hudih okvar ni! Črički in podobne malenkosti so napake in ne ogrožajo delovanja avta, mar ne? Nekih resnih mehanskih okvar pa ni (še) bilo. Seveda pa se na tako število avtov pojavi tudi kakšen, ki ima večjo okvaro. Primer je bil, da je nekomu zaribala mašina, vendar je bil to ceed iz ene od prvih serij in je res bila napaka na motroju, ki so jo zelo hitro odpravili.
Aha nekateri se pritožujejo glede nastavitve svetlosti armaturne plošče. Tudi to premore ceed, čeprav nekateri ne boste mogli verjeti ;) . Res pa je da ne v najnižji stopnji opreme. Ampak uvoznik naredi takšne sklope opreme zato, da lahko kar največ ponudi za čim nižjo ceno :roll: .

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So sep 12, 2009 1:01 pm

sorento je napisal/-a:No, če si prebral celo temo potem si verjetno tudi videl, da nekih hudih okvar ni! Črički in podobne malenkosti so napake in ne ogrožajo delovanja avta, mar ne? Nekih resnih mehanskih okvar pa ni (še) bilo. Seveda pa se na tako število avtov pojavi tudi kakšen, ki ima večjo okvaro. Primer je bil, da je nekomu zaribala mašina, vendar je bil to ceed iz ene od prvih serij in je res bila napaka na motroju, ki so jo zelo hitro odpravili.
Aha nekateri se pritožujejo glede nastavitve svetlosti armaturne plošče. Tudi to premore ceed, čeprav nekateri ne boste mogli verjeti ;) . Res pa je da ne v najnižji stopnji opreme. Ampak uvoznik naredi takšne sklope opreme zato, da lahko kar največ ponudi za čim nižjo ceno :roll: .

Ni mu mašina zaribala ampak mu je steblo ventila al neki tacga plomilo, avto je še zmer bil vozen ( vem, ker je bil to moj brat :P ). Zamenjali so mu motor in ta zdaj veselo kleplje že 80kkm...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Napisal/-a sorento So sep 12, 2009 2:25 pm

No hvala ker si me popravil, sem že malo pozabil, ker je že nakaj časa minilo od tega ko si pisal o tem. :oops:

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po nov 23, 2009 8:38 am

CHAN je napisal/-a:Nenazadnje se je mehansko izkazal tudi ob nedavnem testu v Delu ob prevoženih 50.000km. Roko na srce ob takšnih kilometrih bi bilo čudno in smešno, če bi bilo kaj narobe (čeprav se je ravno slednje že izkazalo pri marsikateri RENOmirani znamki), v pričakovanju čakajoč pa sem na Auto Bild 100.000 km test, ki bo že bolj "realen".

Da malce vržem kost: v zadnji številki Auto Bild (nemški) je končni test ter ocena Kie Cee'd 1.6 CRDi (115km) v opremskem paketu EX, po prevoženih 100.000km. Testiranja, katera opravljajo s končnim razstavljanjem vozila, opravljajo že vrsto let, Kijina prodajna uspešnica pa se je več kot izkazala. Testiranje je opravila brez napak, ocenjena z odlično oceno ter pristala na končnem 5. mestu.
Edini pomislek n koncu so bile opažene manjše sledi rje pri zadnjih stranskih vratih (pod gumjastimi tesnili), kar pa je že zaznana napaka pri Cee'dih.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW Po nov 23, 2009 4:47 pm

CHAN je napisal/-a:
CHAN je napisal/-a:Nenazadnje se je mehansko izkazal tudi ob nedavnem testu v Delu ob prevoženih 50.000km. Roko na srce ob takšnih kilometrih bi bilo čudno in smešno, če bi bilo kaj narobe (čeprav se je ravno slednje že izkazalo pri marsikateri RENOmirani znamki), v pričakovanju čakajoč pa sem na Auto Bild 100.000 km test, ki bo že bolj "realen".

Da malce vržem kost: v zadnji številki Auto Bild (nemški) je končni test ter ocena Kie Cee'd 1.6 CRDi (115km) v opremskem paketu EX, po prevoženih 100.000km. Testiranja, katera opravljajo s končnim razstavljanjem vozila, opravljajo že vrsto let, Kijina prodajna uspešnica pa se je več kot izkazala. Testiranje je opravila brez napak, ocenjena z odlično oceno ter pristala na končnem 5. mestu.
Edini pomislek n koncu so bile opažene manjše sledi rje pri zadnjih stranskih vratih (pod gumjastimi tesnili), kar pa je že zaznana napaka pri Cee'dih.

baje da majo ceed sw modeli probleme z rjo pri zadnjih vratih... nisem pa vedel, da velja to tud za ceeda...

GiGi1985 je napisal/-a:Ne morem mimo te teme, da ne bi malo pokomentiral.
Najprej da povem nimam nič proti ceedu, za ta denar je dober avto. Ampak ne razumem lastnikov, da ga tako na veliko hvalite, kako dober nakup a po drugi strani pa že imate sedaj cel kup okvar. A ste se vprašal kakj bo s takim avtom ko jih bo imel 100k ali celo 200k km? Boste ja 3x že menjali celi avto?

nastej te par napak iz tej teme... kolko jaz vidim je samo nabijanje postov =)
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Ethan, Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 13 gostov