Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: Golf 7 napake

Napisal/-a pskoda Če avg 06, 2015 6:19 am

primozek68 je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:VW-ju bo treba mal krila porezat, ker to je že višek. Naslednji avto sigurno ne bo iz VW grupe

Sam res. 40 let že delajo popolne motorje (1.6, 1.8 8V in 16V, 1.9 TDI, 2.5TDI, 1.8T, 2.0 NA, itd itd itd...). Skrajni čas je že bil, da ga mejhno polomjo z enim motorjem, ker če ne bi bili primorani vse skupaj označit za PERFEKCIJO. Razumem tudi servisno mrežo. Stranko so videli skoraj samo enkrat na 10 let- ko je prišla po nov avto. Je pa v nečem vseeno VW boljši, oni se bodo nekaj naučili iz te napake in zopet izdelali paleto popolnih motorje, ne pa kot ostala sekretovina, ki že leta proizvaja enak šrot. In vi vssi to dobro veste, še posebej pskoda in peugeott, ki doživljata skupne vrhunce v tej temi. Go get a room, you two!
Kaj pa zdej, a?
.

Ne vem zakaj bi morali na men nas probavat ta šrot, ki kupimo pošteno plačamo avto zato, da se vozimo ne pa vsake 15kkm menjamo mašine in zgubljamo živce?
Če je tebe to rajca kupi njihovo skropucalo in se vozi okrog serviserjev, če boš preživel v teh jajcih glede na to, da so ljudje že umrli zaradi šparanja in niso niti 15kkm testne vožnje naredil preden so začel prodajat ta j***a.
Ne vem pri kateri konkurenci je treba vsakih 15kkm menjat motor? In tudi ne vem kaj dobrega se bodo naučil od tega mogoče, da je življenje ljudi nekaj vredno mogoče, da je treba kakšen testni krog naredit pred izdajo novega modela??? Najbolj, da tebe vprašam, ker jaz sem preveč zabit
Lp

5rG
Novinec

Napisal/-a 5rG Če avg 06, 2015 9:12 am

malikx je napisal/-a:Naučili se bodo sigurno nekaj iz tega in popravili, samo ga z 1.2 tsi in 1.4tsi že dolgo serjejo od leta 2007 naprej so težave.

Groza, res imaš ogromno težav. Jaz bi na tvojem mestu defenitivno zatežil do konca...

Jaz imam očitno (zaenkrat) srečo, v 1.5 leta na 1.4TSI nobene napake, nobenih čričkov. Imam pa dobre izkušnje pri VW če ga voziš vedno na isti uradni servis, se da marsikaj zmenit tudi po izteku garancije...

Poznam pa 3 lastnike novih Golf7: 1.4TSI, 2.0TDI in 2.0GTI in vsi zelo zadovoljni... zaenkrat ;)
VW Golf VII 1.4TSI 140PS DSG

Uporabniški avatar
Galaxy
Nov uporabnik

Napisal/-a Galaxy Če avg 06, 2015 10:52 am

Jaz imam Golfa pol leta in sem imem ze vrsto razlicnih elektricnih okvar. Ropot in skripanje plastik v potniskem prostoru je pa ze konkretno preseglo pricakovanja, vsak teden se pojavi kaj novega. Od novega se slisi ropot iz zadnjih vrat in naslona za roko, kasneje so se pojavili cricki v sprednjih vratih in predalu za ocala, armaturna placsa skripa okoli zaslona radija, ko se zapelje cez kaksno vecjo neravnino, voznikovo okno cvili pri odpiranju in rocaji vrat se zvijajo in posledicno skripajo/pokajo pri zapiranju, barva pa je absurdno obcutljiva.
Sprasujem se kaksen bo avto cez 4leta.

5rG
Novinec

Napisal/-a 5rG Če avg 06, 2015 11:11 am

Galaxy je napisal/-a:Jaz imam Golfa pol leta in sem imem ze vrsto razlicnih elektricnih okvar. Ropot in skripanje plastik v potniskem prostoru je pa ze konkretno preseglo pricakovanja, vsak teden se pojavi kaj novega. Od novega se slisi ropot iz zadnjih vrat in naslona za roko, kasneje so se pojavili cricki v sprednjih vratih in predalu za ocala, armaturna placsa skripa okoli zaslona radija, ko se zapelje cez kaksno vecjo neravnino, voznikovo okno cvili pri odpiranju in rocaji vrat se zvijajo in posledicno skripajo/pokajo pri zapiranju, barva pa je absurdno obcutljiva.

Si kupil novega? :huh: hm, pri meni nič od tega... imam pa karavana, highline oprema - mogoče kvalitetnejša notranjost ali pa so pri karavanu popravili kakšne porodne težave, saj je prišel ven malo kasneje?
Barvo imam pa črno in je (logično?) občutljiva....

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če avg 06, 2015 11:50 am

Pri autobildu so primerjali rabljene Golfe (sicer VI), Astre (J) in Focuse (3 gen.). Ne samo najslabše ampak daleč najslabše se je odrezal Golf (največ napak in največji odstotek nezadovoljnih lastnikov), ki pa kljub vsemu še vedno najbolje drži ceno, kar je posledica največjega povpraševanja. In na tem mestu se tudi jaz sprašujem, kdo je tu nor?! Ovce in čredni nagon.press :roll: Češ VW je pa ja kvaliteten, renomiran,... Golf 1 in 2 sta znamki kakor kaže ustvarila nesmrten ugled, ki ga ne zamaje noben še tako velik fiasko pa naj si bo to z motorji, nekvalitetno izdelavo itd. Enostavno ne morem razumet, da ne samo naš ampak tudi evropski potrošnik tega ne kaznuje... :huh:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Če avg 06, 2015 12:16 pm

No, bo učinek na koncu globlji, če se doslej ob tako velikem pojavu nekakovosti še ni nič premaknilo. Ni za skrbet, tudi tistim z debelejšo denarnico bo presedlo.
Me pa srčno veseli, da VW rangira cenovno višje od konkurence in da zato po njem segajo bolj finančno situirani ljudje - da zaradi tega ne naj*be ravno najbolj ranljiva skupina ljudi, ki komaj preživi skozi mesec. Kdor pa vseeno želi nabaviti, pa mu privoščim vso srečo.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
Galaxy
Nov uporabnik

Napisal/-a Galaxy Če avg 06, 2015 1:07 pm

5rG je napisal/-a:
Galaxy je napisal/-a:Jaz imam Golfa pol leta in sem imem ze vrsto razlicnih elektricnih okvar. Ropot in skripanje plastik v potniskem prostoru je pa ze konkretno preseglo pricakovanja, vsak teden se pojavi kaj novega. Od novega se slisi ropot iz zadnjih vrat in naslona za roko, kasneje so se pojavili cricki v sprednjih vratih in predalu za ocala, armaturna placsa skripa okoli zaslona radija, ko se zapelje cez kaksno vecjo neravnino, voznikovo okno cvili pri odpiranju in rocaji vrat se zvijajo in posledicno skripajo/pokajo pri zapiranju, barva pa je absurdno obcutljiva.

Si kupil novega? :huh: hm, pri meni nič od tega... imam pa karavana, highline oprema - mogoče kvalitetnejša notranjost ali pa so pri karavanu popravili kakšne porodne težave, saj je prišel ven malo kasneje?
Barvo imam pa črno in je (logično?) občutljiva....

Novega sem kupil, tudi crnega, kot je bil megane pred njim in je bil veliko bolj trpezen. Golfa si res ne bi upal peljat v pralnico. Jaz imam 40let opremo, ne verjamem da je problem v plastikah ampak kako je avto sestavljen, plastike na zadnjih vratih in okoli njih imajo taksno zracnost, da je groza. Zadevo bom posnel za youtube in pripel, ko bom imal malo vec casa.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Če avg 06, 2015 1:33 pm

Galaxy je napisal/-a:...ampak kako je avto sestavljen...

Če je enajsta črka v nizu VIN številke črka "P", potem je skoraj samoumevno ( tovarna Zwickau-Mosel).
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
Galaxy
Nov uporabnik

Napisal/-a Galaxy Če avg 06, 2015 2:25 pm

yashica je napisal/-a:

Če je enajsta črka v nizu VIN številke črka "P", potem je skoraj samoumevno ( tovarna Zwickau-Mosel).

Ne, magicna crka v mojem primeru je W

Peuggeott
Novinec

Napisal/-a Peuggeott Če avg 06, 2015 2:34 pm

Samo ste nekateri kot babnice. Črički, ropotanje gore dole, zaradi tega ni noben avta tiščal. Jaz sem tudi gledal Bmw preden sem Peugeot kupil pa niso bile sprednje vrate v liniji z zadnjimi. Logično da imajo avti napake.
Samo če ga pa začne motor svirat in to serijsko temu se pa lahko reče polom in tu pa ni opravičila. Ko gledam svojega sodelavca je za svojega Golfa odštel 20 tisočakov in mu bodo pri 15000kilometrov delali skoraj generalko na motorju to mi pa ni več smešno.Ko ga na parkingu vžge, mu zavergla kot bi kosilnco vžgal. Res upam da mu uredijo, ker je razočaran.

V treh Golfih 7 sem se peljal in v vsakem so podobno črički ampak dobro, 20 let nazaj je bilo veliko slabše vse skupaj sestavljeno pa nihče ni jamral, danes so pa stranke kar zahtevne včasih tudi tečne. Tisti sprejemnik tam na servisu sprejema sto in enega človeka pa vsak bi mel nekaj po svoje in mu nekaj ne paše.Včas je raja imela 4 avte na izbiro pa vozi. Danes je pa 400 modelov pa ljudje še vedno ne najdejo pravega.To nekaj ne štima v glavah.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Če avg 06, 2015 3:10 pm

Galaxy je napisal/-a:Ne, magicna crka v mojem primeru je W

Matična tovarna v Wolfsburgu, kar pa verjetno že veš.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

5rG
Novinec

Napisal/-a 5rG Če avg 06, 2015 9:33 pm

Galaxy je napisal/-a:
yashica je napisal/-a:

Ne, magicna crka v mojem primeru je W

Moj pa v Zwickau - samo tam sestavljajo varianta.

Peuggeott
Novinec

Napisal/-a Peuggeott Pe avg 07, 2015 11:09 am

Veš podrobnosti, ki jih navadni kupci katerekoli znamke ne vedo. 5rg Rekel bi da si bolj prodajalec VW kot kupec ali pa oboje, ker Golf brez čričkov ne obstoja.Pri drugih avtih je to tudi nekaj normalnega do določene meje, v novem 308 sem tudi opazil da se rahlo zatrese tapeta zgornja. To je danes normalno.

Sploh ni važno kje je avto narejen, važna je kvaliteta vgrajenega materiala,
oprema ki jo delavci uprabljajo in
moderni roboti, ki jim jih v tovarno pripeljejo.
Mene ne bi motilo, če bi mi Peugeot sestavili v Indiji. Če lahko naredijo raketo za vesolje in tovarno za atomsko bombo lahko naredijo tudi tovarno za avte.Še je že kdo od vas peljal z istim luxuznim avtom narejenim na Kitajskem in narejenim v Nemičiji?Jaz je v Pekingu nisem opazil.

zijan
Nov uporabnik

Napisal/-a zijan Pe avg 07, 2015 11:48 am

Polo78 je napisal/-a:Pri autobildu so primerjali rabljene Golfe (sicer VI), Astre (J) in Focuse (3 gen.). Ne samo najslabše ampak daleč najslabše se je odrezal Golf (največ napak in največji odstotek nezadovoljnih lastnikov), ki pa kljub vsemu še vedno najbolje drži ceno, kar je posledica največjega povpraševanja. In na tem mestu se tudi jaz sprašujem, kdo je tu nor?! Ovce in čredni nagon.press :roll: Češ VW je pa ja kvaliteten, renomiran,... Golf 1 in 2 sta znamki kakor kaže ustvarila nesmrten ugled, ki ga ne zamaje noben še tako velik fiasko pa naj si bo to z motorji, nekvalitetno izdelavo itd. Enostavno ne morem razumet, da ne samo naš ampak tudi evropski potrošnik tega ne kaznuje... :huh:

Prvi lastnik Golfa V, letnik 2008, 1.6 (102 KM), cca 190.000 km. Do zdaj samo redni servisi na pooblaščenem servisu. EDINA napaka je bila na cca 165.000 km ko je bilo potrebno zamenjati lambda sondo. Strošek 150 EUR. Skoraj pozabil: v teh sedmih letih in pol sem zamenjal tudi 2 sprednji žarnici v skupni vrednosti 10 EUR. Nobenega dolivanja olja, nobenih okvar. Kar se tiče kvalitete notranjosti (skoraj) nobenih znakov obrabe. V službi imamo tudi rabljene Golfe V-ke z več kot 250.000 km, tudi skoraj nobenih znakov obrabe v notranjosti oz. čričkov. Zdaj ko berem vse te "poste" na forumu glede napak Golfa 7 (tudi 6?) mi ni jasno kako je možno, da se je kvaliteta tako močno poslabšala? Ali probleme imajo tudi druge znamke znotraj koncerna kot so Škoda, Seat; ker tega nekako nisem zaznal na forumu? Kako to da je samo Golf problematičen?

5rG
Novinec

Napisal/-a 5rG Pe avg 07, 2015 12:52 pm

Peuggeott je napisal/-a:Veš podrobnosti, ki jih navadni kupci katerekoli znamke ne vedo. 5rg Rekel bi da si bolj prodajalec VW kot kupec ali pa oboje, ker Golf brez čričkov ne obstoja.Pri drugih avtih je to tudi nekaj normalnega do določene meje, v novem 308 sem tudi opazil da se rahlo zatrese tapeta zgornja. To je danes normalno.

Sploh ni važno kje je avto narejen, važna je kvaliteta vgrajenega materiala,
oprema ki jo delavci uprabljajo in
moderni roboti, ki jim jih v tovarno pripeljejo.
Mene ne bi motilo, če bi mi Peugeot sestavili v Indiji. Če lahko naredijo raketo za vesolje in tovarno za atomsko bombo lahko naredijo tudi tovarno za avte.Še je že kdo od vas peljal z istim luxuznim avtom narejenim na Kitajskem in narejenim v Nemičiji?Jaz je v Pekingu nisem opazil.

Nisem prodajalec, lahko pa kupim kak avto za X in ga tebi prodam za 2*X če želiš :D, samo da boš zadovoljen. Jaz se za Golf Variant nebi odločil če bi ga kot prejšnjo verzijo delali v Južni Ameriki.

Kot opazim je vsak čriček v Golfu na tem forumu oh in sploh, potrebno je odpreti novo temo in razpravljati na dolgo in široko kako so to zanič avtomobili. Če so Peugeoti tako dobri zakaj pa se Golfov več proda - na svetovnem merilu!?

5rG
Novinec

Napisal/-a 5rG Pe avg 07, 2015 12:55 pm

zijan je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:Pri autobildu so primerjali rabljene Golfe (sicer VI), Astre (J) in Focuse (3 gen.). Ne samo najslabše ampak daleč najslabše se je odrezal Golf (največ napak in največji odstotek nezadovoljnih lastnikov), ki pa kljub vsemu še vedno najbolje drži ceno, kar je posledica največjega povpraševanja. In na tem mestu se tudi jaz sprašujem, kdo je tu nor?! Ovce in čredni nagon.press :roll: Češ VW je pa ja kvaliteten, renomiran,... Golf 1 in 2 sta znamki kakor kaže ustvarila nesmrten ugled, ki ga ne zamaje noben še tako velik fiasko pa naj si bo to z motorji, nekvalitetno izdelavo itd. Enostavno ne morem razumet, da ne samo naš ampak tudi evropski potrošnik tega ne kaznuje... :huh:

Prvi lastnik Golfa V, letnik 2008, 1.6 (102 KM), cca 190.000 km. Do zdaj samo redni servisi na pooblaščenem servisu. EDINA napaka je bila na cca 165.000 km ko je bilo potrebno zamenjati lambda sondo. Strošek 150 EUR. Skoraj pozabil: v teh sedmih letih in pol sem zamenjal tudi 2 sprednji žarnici v skupni vrednosti 10 EUR. Nobenega dolivanja olja, nobenih okvar. Kar se tiče kvalitete notranjosti (skoraj) nobenih znakov obrabe. V službi imamo tudi rabljene Golfe V-ke z več kot 250.000 km, tudi skoraj nobenih znakov obrabe v notranjosti oz. čričkov. Zdaj ko berem vse te "poste" na forumu glede napak Golfa 7 (tudi 6?) mi ni jasno kako je možno, da se je kvaliteta tako močno poslabšala? Ali probleme imajo tudi druge znamke znotraj koncerna kot so Škoda, Seat; ker tega nekako nisem zaznal na forumu? Kako to da je samo Golf problematičen?

Žal je tako da je konkurenca vedno hujša, recimo novi Kia Ceed že res dobro konkurira Astri, Golfu, P308, ... Ni pa samo Golf problematičen, uporabniku @Peuggeott se trese zgornja tapeta ampak to je normalno :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Galaxy
Nov uporabnik

Napisal/-a Galaxy Pe avg 07, 2015 12:57 pm

Tocno o tem sem hotel vceraj napisat post. 7ka je moj prvi vw.
Maja se je zgodilo, da sem bil sopotnik v Golfu V in sem zares ostal sokiran koliko se je kakovost golfa pokvarila v 10letih. Avto je imel 230000km dizel, vozili smo se po zelo slabi cesti in v avtu ni bilo enega samega cricka, nobenega. Kakovost plastik, blaga na sedezih, natancnost sivov, natancnost sestave in sama jakost sestave je neprimerljiva z mojo 7ko. Dva razlicna ranga kvalitete.

Peuggeott
Novinec

Napisal/-a Peuggeott Pe avg 07, 2015 4:16 pm

Kvaliteta se nikoli ni in nikoli ne bo merila po količini prodanih vozil.Vpoklici zaradi serijske napake motorja na 15000 km so odraz kvalitete ne pa število prodanih vozil.Peugeot nima teh težav, ima kakšne druge ampak veliko manjše kot VW.Št prodanih vozil je odraz dobrega marketinga in dobrih prodajalcev.Kvaliteta se prodaja v majhnih serijah,masoven klump pa v velikih. :)
Mazda 3 za slovenski trg se proizvaja v Mehiki.Se kdo pritožuje nad motorjem ali čim drugim?

Moj brat ima Golf 5 prwvoženih 180000 km in razen rje nima težav.Kvaliteta notranjosti in masivnost je neprinerno boljša kot v GOLFU 7.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Pe avg 07, 2015 5:25 pm

Starša vozita golfa 7, 1,4 tsi DSG, highline oprema. Imata ga od aprila, prevoženih 6 tisoč km. Na začetku je bilo nekaj čričkov, sedaj jih zaenkrat (?) ni več. Zelo moteča napaka je, da je popolnoma zmatirala okrasna letvica na sovoznikovi strani, ker se je mama nanjo naslanjala s komolcem, namazana pa je bila s sončno kremo. Zmatirano je tudi okoli ročaja vrat. Osebno me moti, starša niti opazila nista, da park senzorji niso pobarvani v barvo vozila. Na volanu se na piano črni plastiki že pozna nekaj drobnih prask.

Sam se vozim v golfu 5, 2006 letnik, 100k km in lahko rečem, da sem s kvaliteto materialov zadovoljen (sploh, če se kdaj vsedem v avto istega razreda, ki je bil narejen podobnega leta kot moj). Na življenjski poti avta je šel kompresor klime, lučka v prtljažniku se ne more odločiti ali bi delala ali ne (yashica, mogoče veš, kje se nahaja stikalo? :-) ), obloga na voznikovih vratih se je zmuckala, obstaja nekaj čričkov.

Sodba 5 vs. 7? Highline oprema in nekaj dodatkov pri 7 naredi svoje. Je imela pa punca golfa 6 (3 leta star, 100k km, nobenih težav), 1,6 tdi, pa mislim (to je tudi ona takoj opazila), da je bil pri potovalni hitrosti 130 km/h tišji od bencinske sedmice.

5rG
Novinec

Napisal/-a 5rG Pe avg 07, 2015 9:20 pm

thunderbolt je napisal/-a:Starša vozita golfa 7, 1,4 tsi DSG, highline oprema. Imata ga od aprila, prevoženih 6 tisoč km. Na začetku je bilo nekaj čričkov, sedaj jih zaenkrat (?) ni več. Zelo moteča napaka je, da je popolnoma zmatirala okrasna letvica na sovoznikovi strani, ker se je mama nanjo naslanjala s komolcem, namazana pa je bila s sončno kremo. Zmatirano je tudi okoli ročaja vrat. Osebno me moti, starša niti opazila nista, da park senzorji niso pobarvani v barvo vozila. Na volanu se na piano črni plastiki že pozna nekaj drobnih prask.

Sam se vozim v golfu 5, 2006 letnik, 100k km in lahko rečem, da sem s kvaliteto materialov zadovoljen (sploh, če se kdaj vsedem v avto istega razreda, ki je bil narejen podobnega leta kot moj). Na življenjski poti avta je šel kompresor klime, lučka v prtljažniku se ne more odločiti ali bi delala ali ne (yashica, mogoče veš, kje se nahaja stikalo? :-) ), obloga na voznikovih vratih se je zmuckala, obstaja nekaj čričkov.

Sodba 5 vs. 7? Highline oprema in nekaj dodatkov pri 7 naredi svoje. Je imela pa punca golfa 6 (3 leta star, 100k km, nobenih težav), 1,6 tdi, pa mislim (to je tudi ona takoj opazila), da je bil pri potovalni hitrosti 130 km/h tišji od bencinske sedmice.
¸

Glede piano black notranjosti v highline izvedbi se strinjam - je zelo občutljiva, ampak je v primerjavi z alu iz comfortline tudi precej lepša. Sam sem po 14 dnevnem dopustu, kjer sem 4-člansko družino 2x dnevno vozil na plažo, omenjene letvice umazane od kreme in plastične dele brez težav očistil z mikrofibro, sedeže (imam ergoactive ki ima delno usnje) pa s čistilom in negovalno kremo za usnje. Res pa je da sem spomladi komplet notranjost premazal z nekim čistilno-negovalnim sredstvom za plastične dele...
Kolega ima belega comfortline in ima tudi bele park senzorje, tako da mi je to zelo čudno da niso v barvi vozila. Zdi se mi da mora biti to tudi pri osnovni trendline opremi...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost