Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom So feb 10, 2007 11:39 pm

Poraba je zares taka, torej ni nizka in primerljiva z dizeljni. Za 3.0 je pa res zelo zmerna. Gre za serijski avto in ni nikakršen WRC, čeprav sem ob nakupu izbiral med Imprezzo STI, pa se je le nisem upal. Ta motor je poznan v kupejih Peugeota in C5 in C6. Razlika je v podvozju, ki je aktivno in dovoli nagibe le do 2 stopinj, nato ravna karoserijo s hidravliko v vodoravno lego. Motor niti ni VTI, ampak navadni atmosferski 24 ventiler s posebno resonančno sesalno cevjo, ki nad 4000 obrati zares močno vleče in pri 2000 obratih ima že 88% navora. Ker nima ne fedrov in ne amortizerjev ampak nitrogenske krogle in zaradi nagibne tehnike nikoli ne dvigne kolesa s ceste, te v ovinkih ne ujame nobeden. To plačaš na gumah, ki morajo biti W hitrostnega razreda.

Uporabniški avatar
DJRider
Novinec

Kraj: Velenje

Napisal/-a DJRider Ne feb 11, 2007 10:58 am

trafo66 ja imamo doma malo starejsi avto (mislim da je 9 let star...) in do sedaj odkar ga imamo (4 leta) je bil samo redni servis in mogoce kaksna malenkost ;) kaj vecjega kot pa je npr. menjalnik pa ni bilo... :-P

fleshy
Nov uporabnik

Kraj: Cerkno

Napisal/-a fleshy Pe feb 16, 2007 1:37 pm

kaj novega!?

afric
Novinec

Napisal/-a afric Če feb 22, 2007 9:39 am

Novega zaenkrat se nic.

Sem poslal pismo skupaj z izvedencevim mnenjem in obvestilom o odstopu od pogodbe ter podal 8 dnevni rok za odgovor. Pri prvem pismo, ko se nisem imel mnenja izvedenca so odgovorili v par dnevih, sedaj tece ze drugi teden in ni ne duha ne sluha o njih !!

Uporabniški avatar
zcmr
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a zcmr Če feb 22, 2007 10:46 am

Za socializem je znacilno da je storilnost zelo nizka zato bos moral se cakati.Uztrajaj do konca !

Uporabniški avatar
AuDi_
Novinec

Kraj: Novo mesto /Mb

Napisal/-a AuDi_ Če feb 22, 2007 3:42 pm

Kakšna je pa kaj avtoakustika v c4? Zvočniki, radio......?
danes brez podpisa

afric
Novinec

Napisal/-a afric Če feb 22, 2007 4:31 pm

ma akustika niti ni slaba. Sem se bal da bo precej slabse, vendar me je presenetilo in dela b.p.

Edino radio vsake tolko malo zasteka ma ni krize :)

afric
Novinec

Napisal/-a afric Če feb 22, 2007 4:32 pm

Je pa tako, da ce hoces kaj bolj resnega moras vse menjat !!! in Tudi vrata so zelo slabo izolirana, ce menjas base je slisat popolnoma vse vn iz auta.

Uporabniški avatar
enzospotenzo
Novinec

Kraj: Den Haag,cell No.1

Napisal/-a enzospotenzo Če feb 22, 2007 5:33 pm

afric je napisal/-a:Je pa tako, da ce hoces kaj bolj resnega moras vse menjat !!! in Tudi vrata so zelo slabo izolirana, ce menjas base je slisat popolnoma vse vn iz auta.

...pri katerem avtu za ta denar pa ni...
It is better to lose a moment in your life than your life in a moment.

Bondzoli
Nov uporabnik

Napisal/-a Bondzoli Če feb 22, 2007 5:47 pm

afric, sam zdej se mi pa zdi, da že prav iščeš da bi kaj najdu narobe!

afric
Novinec

Napisal/-a afric Če feb 22, 2007 5:51 pm

Bondzoli je napisal/-a:afric, sam zdej se mi pa zdi, da že prav iščeš da bi kaj najdu narobe!

????? Ma halo ? Kaj zdej niti odgovorit ne morem vec cloveku ki me kaj uprasa al kaj?? Sej nisem rekel da je zanic, samo da ce hoce kdo kaj vec mora stvar zamenjat !!

Precitaj si cel post prej kot kritiziras.

Uporabniški avatar
enzospotenzo
Novinec

Kraj: Den Haag,cell No.1

Napisal/-a enzospotenzo Če feb 22, 2007 5:53 pm

Bondzoli je napisal/-a:afric, sam zdej se mi pa zdi, da že prav iščeš da bi kaj najdu narobe!

...tudi mene asociira na to. Naj že končno mastno proda to "gajbo" od C4, nabavi drug nepokvarljiv avto in končno začne sodelovat v temah, kjer hvalimo svoje avtomobile :twisted:
pbz
It is better to lose a moment in your life than your life in a moment.

afric
Novinec

Napisal/-a afric Če feb 22, 2007 5:53 pm

enzospotenzo je napisal/-a:...pri katerem avtu za ta denar pa ni...

Aja, se strinjam poponoma s tabo, samo ja informacijo pa omenim daje cena takega z to opremo 5,4 mio sit.
Mislim da bi lahko malcek pobolsali vse skupaj, drugace je pa O.K. Sam se nimam za nekega audiofilika tako da mam itak kar original notr in je mir. Pac ko dvignem glas do konca vse hresci ma me ne moti ker ga malo dvigujem :)

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman So feb 24, 2007 4:36 pm

Sej ko tole berem,te že čist razumem,da ti niti radio
(ki je drugač čist solidn)
ni všeč,,komu bio pa biu,če bi meu tulk ostalih problemov :!:

afric
Novinec

Napisal/-a afric So mar 03, 2007 3:53 pm

Lep pozdrav,

Ce se kdo sledi primeru, samo novosti. Po skoraj dveh letih poskusov resitve spora na miren nacin (od odvetnika smo poslali precej pisem za mirno resitev) sem pripravljen za tozbo.

Samo osvezim spomin vsem, ki to berejo prvic. 1 celo leto sem vozil avto na servise popravljati razne napake vozila, nakar sem zagrozil z odvetnikom in tozbo. NI bilo efekta, zagrozil sem z prijavo na trzno inspekcijo, efekt se slabsi. nato sem vkoncno sel k odvetniku in poslal pismo od njega. Negativno, sel sem k sodnemu izvedencu in poslal pismo (lahko si ga preberete na strani 11 mislim). odgovor je bil da morajo oni potrditi mnenje (ocitno se imajo za visjo avtoriteto kot je zaprisezen izvedenec). Sedaj pa sem jih resnicno prijavil na trzno inspekcijo, pisal v casopis ter klical na tv. Drugi teden se prispevek snema nakar gre na TV !!

tako da sedaj resnicno prosim, da ce se kdo zeli pridruziti oz mi kakorkoli pomagati z svojimi izkusnjami pisite na mail afric@volja.net, ker tega je pocasi dovolj. Ne morejo se obnasati do ljudi na tak nacin!! Ker drugace gre lahko vsak XY prodajati avte, itak ce se pokvarijo je potem problem kupca, placal ga je namrec ze !!!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So mar 03, 2007 4:58 pm

Pred snemanji, intervjuji itd si povsem razčisti pojme glede napak (npr klima - tebi se zdi napaka, večini precej normalno delovanje - morda je Citroenovo zamegljevanje šip pač bolj izrazito kot pri drugih znamkah). Sicer te bodo njihovi zastopniki pri detaljih (uspešno) spodbijali in te poskušali prikazati (uspešno?) kot neverodostojnega "nergača".

Če hočeš pomagati tudi nam, vztrajaj in povdarjaj predvsem njihove neprimerne postopke in laži (seveda le, če jih lahko dokažeš - dokumentacija) - npr. inšpekcije in njihov odnos do le-teh, zahteva po odpravljanju napak na istem (začetnem) servisu in da ne moreš iti na drug servis ipd. Vsekakor je za vse najpomembneje, da se čim več in čim bolj argumentirano govori o "stanju duha" na C v Kp in samem principu/načinu obravnave/odnosa s strankami. Tvoji konkretni problemi naj bodo predvsem dokumentiran dokaz za "zajebavanje" strank - veljavnih pogodbenic v garancijskem postopku (na podlagi tega zahtevaj/zagrozi z visoko odškodnino za izgubo časa, mobilnosti, živciranje itd.).

Temu prikazu načina delovanja C Kp se bodo šefi (ali ostali, ki se bodo očrnjevanja vodstva zbali) bolj poskušali izogniti (en pokvarjen avto oz en primer slabe obravnave za njih očitno ne pomeni dosti) in bodo s tem tudi za tvoje težave bolj dovzetni. In za težave vseh bodočih ostalih.

Povdarjaj tudi nemoč "malega človeka" proti korporacijam, ko se mora občan z veljavno pogodbo kot laik posluževati sodnih izvedencev, sodišč, advokatov itd, kar je revnejšim in manj vztrajnim/razgledanim ne samo onemogočeno - povzroča stroške tudi državi (in povečuje sodne zaostanke, za kar smo že večkrat grajani s strani Eu).

Dobro opravi
lp

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass So mar 03, 2007 6:13 pm

Poročaj, kdaj bo na tv, da si ogledamo.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

sanny
Novinec

Kraj: koper

Napisal/-a sanny Po mar 05, 2007 9:20 pm

vso srečo

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po mar 05, 2007 9:31 pm

Vsekakor ne jamrat, ampak predstavi situacijo in probleme z avtom kar se da objektivno. Kronološko si naštimaj dokumentacijo in kaj se je potem dogajalo okoli posameznih papirjev.

Vsekakor ne pozabit povedat, dobro bi bilo celo posnet s strani TV, kako ti avto laufa brez ključa. :P
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Po mar 05, 2007 9:42 pm

Držim pesti. Ja, to, da moraš ostati stvaren in objektiven, je dober nasvet. Seveda bodo skušali vse zanikati in izpodbijati, kaj pa naj, pred vesoljno Slovenijo priznajo, da prodajajo šrot :? ?
Ti kar pogumno, povej, kdaj bo po TV!
Protonika ima bullbar.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 7 gostov