ilyerik je napisal/-a:Bom ob priliki poslikal. V glavnem čepki so tako razporejeni, da dobro držijo nekje 70% površine, v tistih 30% (v smeri proti vetrobranskemu steklu) pa ni čepkov. In ravno tam na začetku havbe pri vetrobranskemu steklu se sname dol(= 'konice' obloge padejo ven iz treh lukenj ... sicer sem zdaj 'natreniran', da ob vsakem tankanju še odprem pokrov in te konice nazaj potisnem v luknje). Na požarni steni je podobno - izolacija dobro je pritrjena na 70% površine, na koncu oz. ob strani pa ne (to lahko že hitro ugotoviš, če malo potipaš, saj obloga kar 'pleše') in tam je odstopila.
tomzzi je napisal/-a:Sam to je potem tudi na pol narejeno... Zakaj niso čepi na vseh koncih kar bi bilo logično... Ne pa zataknjeni...
yashica je napisal/-a:tomzzi je napisal/-a:Sam to je potem tudi na pol narejeno... Zakaj niso čepi na vseh koncih kar bi bilo logično... Ne pa zataknjeni...
Logično že ni pa nujno. Izolacija pokrova drži, če jo na mestih kjer je zataknjena ne lomiš, ker potem jo oslabiš. Imel sem jo dvakrat sneto pa lahko na zgornjih slikah vidiš, da stoji na mestu.
yashica je napisal/-a:tomzzi je napisal/-a:Sam to je potem tudi na pol narejeno... Zakaj niso čepi na vseh koncih kar bi bilo logično... Ne pa zataknjeni...
Logično že ni pa nujno. Izolacija pokrova drži, če jo na mestih kjer je zataknjena ne lomiš, ker potem jo oslabiš. Imel sem jo dvakrat sneto pa lahko na zgornjih slikah vidiš, da stoji na mestu.
SuperVeloce je napisal/-a:Tisti, ki trdi, da je VW največja j***a daleč naokoli, ni nič boljši od tistega, ki bo zagovarjal Nemce in kritiziral Francoze. Stvar niti približno ni dosegla Renaultovih in Mazdinih težav z 2.2 dizli, ki so jih imeli en cajt, pa se še vseeno ne vsajate, ker ima največ Slovencev prav Renaulte
edit: kakšna napakica tu in tam...
Polo78 je napisal/-a:Sicer pa ja, prav nobena znamka ni imuna na probleme pa naj bo to VW, Mercedes, Mazda, Hyundai ali Renault. In ščitenja teh velikih koncernov s strani nekaterih, razen če niste zaposleni/delničarji, tudi jaz ne razumem spljoh!
yashica je napisal/-a:Pri 1,2 tsi sta dve napaki, ki povzročata težave... Veriga in turbina oz. wastegate aktuator. V prvem primeru se veriga menja v drugem se nadgradi wastegate.
Podloži se podložka debeline 2mm (kat. št. 03F 145 371 A). Po posegu je obvezen ECU update in ponovno je potrebno skalibrirati aktuator.
Veriga (nova,stara)
Podložka
Wastegate
Vgrajena podložka
Je pa zanimivo, da je v oktavijah s tem motorjem še najmanj težav.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov