thunderbolt je napisal/-a:5rG je napisal/-a:Glede piano black notranjosti v highline izvedbi se strinjam - je zelo občutljiva, ampak je v primerjavi z alu iz comfortline tudi precej lepša. Sam sem po 14 dnevnem dopustu, kjer sem 4-člansko družino 2x dnevno vozil na plažo, omenjene letvice umazane od kreme in plastične dele brez težav očistil z mikrofibro, sedeže (imam ergoactive ki ima delno usnje) pa s čistilom in negovalno kremo za usnje. Res pa je da sem spomladi komplet notranjost premazal z nekim čistilno-negovalnim sredstvom za plastične dele...
Kolega ima belega comfortline in ima tudi bele park senzorje, tako da mi je to zelo čudno da niso v barvi vozila. Zdi se mi da mora biti to tudi pri osnovni trendline opremi...
Osebno mi je notranjost v comfortlinu grozna - popolnoma plastik fantastik. Črna notranjost je bila v bistvu glavni razlog za nakup HL. Jaz sem tudi najprej samo pobrisal z microfibro, pa nič, nato sem čez spricnil BH Surfex HD 1:10, pa nič. Ko sem malo bolj pogledal, je letvica dejansko zmatirana, tistih vzorčkov, ki so vtisnjeni nanjo na tistem mestu ni več - se poznajo samo še sledi vzorčkov. Enako je v okolici vzvoda za odpiranje vrat, ki se ga je tudi očitno dotikala s kremo za sončenje. Do tega pač ne bi smelo priti.
Avto je drugače črne barve, zanimivo mi je, da je pri tvojem to pobarvano. Pri kolegovem črnem HL passatu recimo prav tako niso. Odgovor servisa: tako pač je, če tovarna špara, mi ne bomo šli v stroške.
Kar se notranjosti tiče nasploh, se tudi meni zdi golf zelo dobro izdelan napram drugim. Osebno mi je všeč občutek robustnosti (npr. ko potrkaš po zgornjem robu vratne tapete ni tistega votlega zvoka, kot drugje). Npr. kak peugeot 308 mi tega občutka ni vzbudil. Nasploh tega pri francozih ni. Po drugi strani pa sem to pripravljen oprostiti, ker se mi zdi politika VW odvratna in je skrajni čas, da so kaznovani s strani kupcev. Je pa na splošno gledano golf tako dober izdelek (če je brez napak), da je konkurenca majhna. Po mojem mnenju mu je najbližja mazda3, ampak pogrne na celi črti pri prostornosti - je pa v prednosti pri vodljivosti. Spomladi grem v nakup novega avta in veliko upov polagam v novega megana in astro. Sicer slednja je po prvih testih že razočarala v primerjavi z golfom. Nedavno tega pa sem videl v Dolomitih mulo novega megana. Spredaj čez luči je zelo suveren, pa tudi vozne lastnosti morajo biti izboljšane, pod pokrovom je pa tudi imel neko petardo, ker je v hrib tako pospešil mimo mene in se zapodil v ovinke, da mi nič ni bilo jasno.
Hm res zanimivo da je tak madež ostal, to se ne bi smelo zgoditi. In to s senzorji je tudi čudno, saj ima kolega kot pravim na belem comfortline bele senzorje. Na črnem se to niti ne vidi, na ostalih barvah pa to leta 2015 izgleda res zastarelo. Sem pa od varianta pogledal precej testov na youtube in so imeli vsi barvane (za crne ne morem to reci 100%).
Sem pa pred nakupom dobil nasvet da naj vzamem avto po naročilu in ne iz zaloge - mogoče so pa taki iz zaloge za 'balkanski' konec drugacni?
Jaz sem presedlal iz astre karavan, s katero sem imel v 5letih vsako leto 500e dodatnih stroskov (elektonika stalno, alternator, kompresor klime, sklopka,...) pa je bil avto prej pri znancu in sem ga kupil pri 105k km. Trenutne astre niti nisem sel probat... teža, motorji, ni dsg menjalnika,...
Novi megane bo vsekakor moral biti dober, mi pa aktualni ne ustreza prevec (ga vozim obcasno v sluzbi). Dobis pa ga za dobro ceno...
Mazda3 je odlicen avto vendar ker rabim karavana sem sel probat mazdo6 - super, veeeeliko placa zadaj vendar pa manjsi prtljaznjik in tudi bencinski 2.0 kljub trditvam v praksi baje zahteva 8-9l.... je pa facelift notri precej lepsi, prej je glede na zunanjost notranjost kar zaostajala.
P308 se mi oblikovno zelo dopade, mi pa ni vsec postavitev volana in armatura. Je pa glede na teste sigurno zelo fajn ce te tisti volan ne moti...
Noben pa ni popoln, tudi BMW 320d ketne menjajo itd...