Nasveti in napotki ter povpraševanja...

5rG
Novinec

Re: Golf 7 napake

Napisal/-a 5rG Pe avg 07, 2015 9:33 pm

Peuggeott je napisal/-a:Kvaliteta se nikoli ni in nikoli ne bo merila po količini prodanih vozil.Vpoklici zaradi serijske napake motorja na 15000 km so odraz kvalitete ne pa število prodanih vozil.Peugeot nima teh težav, ima kakšne druge ampak veliko manjše kot VW.Št prodanih vozil je odraz dobrega marketinga in dobrih prodajalcev.Kvaliteta se prodaja v majhnih serijah,masoven klump pa v velikih. :)
Mazda 3 za slovenski trg se proizvaja v Mehiki.Se kdo pritožuje nad motorjem ali čim drugim?

Moj brat ima Golf 5 prwvoženih 180000 km in razen rje nima težav.Kvaliteta notranjosti in masivnost je neprinerno boljša kot v GOLFU 7.

No, direktno merilo za kvaliteto količina prodanih vozil defenitivno ni. Ne moreš pa trditi, da se Golf prodaja tako dobro zgolj in samo zato ker ima boljši (beri intenzivnejši) marketing. Veliko testov je bilo opravljeno in velika večina novega Golfa postavlja zelo visoko (npr na avtomobilizem testu je variant dobil visoko oceno 9! http://www.avtomobilizem.com/testi/volk ... 2-11-2013/)
Če gremo k obliki se pač držijo neke filozofije, kar rajši vidim kot npr Pegueot 308 ki je čisto drugačen kot prejšnji. Niso to moje besede ampak to lahko prebereš od marsikaterega novinarja - da je bolj "Golfovski".
Pa ni od VW samo Golf tak primer - poglej npr Passat vs. Insignia. Podobno opremljeni&motorizirani različici imata ceno kar dosti narazen, pa se Passat kljub temu zelo dobro prodaja. Zakaj? Enkrat se pelji z obema, poglej porabo, poglej kvaliteto materialov, poglej cene servisov in boš mogoče razumel. Potem imaš še ostale modele...

Zamera do VW (in mogoče še do katerega proizvajalca) gre v (ne)obranavanju strank ki imajo težave kot zgoraj, to je zares nedopustno in to štejem samemu proizvajalcu v velik minus! To je moj 3. Golf in jaz (na srečo:)) takšnih hudih težav še nisem imel...
VW Golf VII 1.4TSI 140PS DSG

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe avg 07, 2015 11:56 pm

Galaxy je napisal/-a:Tocno o tem sem hotel vceraj napisat post. 7ka je moj prvi vw.
Maja se je zgodilo, da sem bil sopotnik v Golfu V in sem zares ostal sokiran koliko se je kakovost golfa pokvarila v 10letih. Avto je imel 230000km dizel, vozili smo se po zelo slabi cesti in v avtu ni bilo enega samega cricka, nobenega. Kakovost plastik, blaga na sedezih, natancnost sivov, natancnost sestave in sama jakost sestave je neprimerljiva z mojo 7ko. Dva razlicna ranga kvalitete.

Jaz se spomnim informacij, da je proizvodnja petke bila predraga in zaslužek slab. Potem je na hitro prišla šestka, ker ni bilo dovolj časa da se Golf VII zastavi čisto na novo. Zato jaz šestki rečem "aburtus" (prezgodaj rojen)
Najbrž je vsa ta šlamparija posledica tega. :?

Sem pa prepričan da veliko vlogo igra opremeljenost avta, in da so težave predvsem pri cenejših različicah Golfa.
Ko sem imel štirko ki je bila ena najcenejših različic, težavam ni bilo konca. Istočasno pa je ogromno lastnikov bilo super zadovoljnih z štirko.

Mogoče je to politika znamke. Če nimaš za najdražjo različico, boš pa kasneje praznil denarnico na servisu. :mrgreen:

5rG
Novinec

Napisal/-a 5rG So avg 08, 2015 7:55 am

For je napisal/-a:
Galaxy je napisal/-a:Tocno o tem sem hotel vceraj napisat post. 7ka je moj prvi vw.
Maja se je zgodilo, da sem bil sopotnik v Golfu V in sem zares ostal sokiran koliko se je kakovost golfa pokvarila v 10letih. Avto je imel 230000km dizel, vozili smo se po zelo slabi cesti in v avtu ni bilo enega samega cricka, nobenega. Kakovost plastik, blaga na sedezih, natancnost sivov, natancnost sestave in sama jakost sestave je neprimerljiva z mojo 7ko. Dva razlicna ranga kvalitete.

Jaz se spomnim informacij, da je proizvodnja petke bila predraga in zaslužek slab. Potem je na hitro prišla šestka, ker ni bilo dovolj časa da se Golf VII zastavi čisto na novo. Zato jaz šestki rečem "aburtus" (prezgodaj rojen)
Najbrž je vsa ta šlamparija posledica tega. :?

Sem pa prepričan da veliko vlogo igra opremeljenost avta, in da so težave predvsem pri cenejših različicah Golfa.
Ko sem imel štirko ki je bila ena najcenejših različic, težavam ni bilo konca. Istočasno pa je ogromno lastnikov bilo super zadovoljnih z štirko.

Mogoče je to politika znamke. Če nimaš za najdražjo različico, boš pa kasneje praznil denarnico na servisu. :mrgreen:

Lahko da so res. Meni se zdi celotna notranjost highline izvedbe izdelana za ta razred zelo dobro, nisem pa testiral npr trendline...

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt So avg 08, 2015 8:05 am

5rG je napisal/-a:Glede piano black notranjosti v highline izvedbi se strinjam - je zelo občutljiva, ampak je v primerjavi z alu iz comfortline tudi precej lepša. Sam sem po 14 dnevnem dopustu, kjer sem 4-člansko družino 2x dnevno vozil na plažo, omenjene letvice umazane od kreme in plastične dele brez težav očistil z mikrofibro, sedeže (imam ergoactive ki ima delno usnje) pa s čistilom in negovalno kremo za usnje. Res pa je da sem spomladi komplet notranjost premazal z nekim čistilno-negovalnim sredstvom za plastične dele...
Kolega ima belega comfortline in ima tudi bele park senzorje, tako da mi je to zelo čudno da niso v barvi vozila. Zdi se mi da mora biti to tudi pri osnovni trendline opremi...

Osebno mi je notranjost v comfortlinu grozna - popolnoma plastik fantastik. Črna notranjost je bila v bistvu glavni razlog za nakup HL. Jaz sem tudi najprej samo pobrisal z microfibro, pa nič, nato sem čez spricnil BH Surfex HD 1:10, pa nič. Ko sem malo bolj pogledal, je letvica dejansko zmatirana, tistih vzorčkov, ki so vtisnjeni nanjo na tistem mestu ni več - se poznajo samo še sledi vzorčkov. Enako je v okolici vzvoda za odpiranje vrat, ki se ga je tudi očitno dotikala s kremo za sončenje. Do tega pač ne bi smelo priti.

Avto je drugače črne barve, zanimivo mi je, da je pri tvojem to pobarvano. Pri kolegovem črnem HL passatu recimo prav tako niso. Odgovor servisa: tako pač je, če tovarna špara, mi ne bomo šli v stroške.

Kar se notranjosti tiče nasploh, se tudi meni zdi golf zelo dobro izdelan napram drugim. Osebno mi je všeč občutek robustnosti (npr. ko potrkaš po zgornjem robu vratne tapete ni tistega votlega zvoka, kot drugje). Npr. kak peugeot 308 mi tega občutka ni vzbudil. Nasploh tega pri francozih ni. Po drugi strani pa sem to pripravljen oprostiti, ker se mi zdi politika VW odvratna in je skrajni čas, da so kaznovani s strani kupcev. Je pa na splošno gledano golf tako dober izdelek (če je brez napak), da je konkurenca majhna. Po mojem mnenju mu je najbližja mazda3, ampak pogrne na celi črti pri prostornosti - je pa v prednosti pri vodljivosti. Spomladi grem v nakup novega avta in veliko upov polagam v novega megana in astro. Sicer slednja je po prvih testih že razočarala v primerjavi z golfom. Nedavno tega pa sem videl v Dolomitih mulo novega megana. Spredaj čez luči je zelo suveren, pa tudi vozne lastnosti morajo biti izboljšane, pod pokrovom je pa tudi imel neko petardo, ker je v hrib tako pospešil mimo mene in se zapodil v ovinke, da mi nič ni bilo jasno.

5rG
Novinec

Napisal/-a 5rG So avg 08, 2015 12:23 pm

thunderbolt je napisal/-a:
5rG je napisal/-a:Glede piano black notranjosti v highline izvedbi se strinjam - je zelo občutljiva, ampak je v primerjavi z alu iz comfortline tudi precej lepša. Sam sem po 14 dnevnem dopustu, kjer sem 4-člansko družino 2x dnevno vozil na plažo, omenjene letvice umazane od kreme in plastične dele brez težav očistil z mikrofibro, sedeže (imam ergoactive ki ima delno usnje) pa s čistilom in negovalno kremo za usnje. Res pa je da sem spomladi komplet notranjost premazal z nekim čistilno-negovalnim sredstvom za plastične dele...
Kolega ima belega comfortline in ima tudi bele park senzorje, tako da mi je to zelo čudno da niso v barvi vozila. Zdi se mi da mora biti to tudi pri osnovni trendline opremi...

Osebno mi je notranjost v comfortlinu grozna - popolnoma plastik fantastik. Črna notranjost je bila v bistvu glavni razlog za nakup HL. Jaz sem tudi najprej samo pobrisal z microfibro, pa nič, nato sem čez spricnil BH Surfex HD 1:10, pa nič. Ko sem malo bolj pogledal, je letvica dejansko zmatirana, tistih vzorčkov, ki so vtisnjeni nanjo na tistem mestu ni več - se poznajo samo še sledi vzorčkov. Enako je v okolici vzvoda za odpiranje vrat, ki se ga je tudi očitno dotikala s kremo za sončenje. Do tega pač ne bi smelo priti.

Avto je drugače črne barve, zanimivo mi je, da je pri tvojem to pobarvano. Pri kolegovem črnem HL passatu recimo prav tako niso. Odgovor servisa: tako pač je, če tovarna špara, mi ne bomo šli v stroške.

Kar se notranjosti tiče nasploh, se tudi meni zdi golf zelo dobro izdelan napram drugim. Osebno mi je všeč občutek robustnosti (npr. ko potrkaš po zgornjem robu vratne tapete ni tistega votlega zvoka, kot drugje). Npr. kak peugeot 308 mi tega občutka ni vzbudil. Nasploh tega pri francozih ni. Po drugi strani pa sem to pripravljen oprostiti, ker se mi zdi politika VW odvratna in je skrajni čas, da so kaznovani s strani kupcev. Je pa na splošno gledano golf tako dober izdelek (če je brez napak), da je konkurenca majhna. Po mojem mnenju mu je najbližja mazda3, ampak pogrne na celi črti pri prostornosti - je pa v prednosti pri vodljivosti. Spomladi grem v nakup novega avta in veliko upov polagam v novega megana in astro. Sicer slednja je po prvih testih že razočarala v primerjavi z golfom. Nedavno tega pa sem videl v Dolomitih mulo novega megana. Spredaj čez luči je zelo suveren, pa tudi vozne lastnosti morajo biti izboljšane, pod pokrovom je pa tudi imel neko petardo, ker je v hrib tako pospešil mimo mene in se zapodil v ovinke, da mi nič ni bilo jasno.

Hm res zanimivo da je tak madež ostal, to se ne bi smelo zgoditi. In to s senzorji je tudi čudno, saj ima kolega kot pravim na belem comfortline bele senzorje. Na črnem se to niti ne vidi, na ostalih barvah pa to leta 2015 izgleda res zastarelo. Sem pa od varianta pogledal precej testov na youtube in so imeli vsi barvane (za crne ne morem to reci 100%).
Sem pa pred nakupom dobil nasvet da naj vzamem avto po naročilu in ne iz zaloge - mogoče so pa taki iz zaloge za 'balkanski' konec drugacni?

Jaz sem presedlal iz astre karavan, s katero sem imel v 5letih vsako leto 500e dodatnih stroskov (elektonika stalno, alternator, kompresor klime, sklopka,...) pa je bil avto prej pri znancu in sem ga kupil pri 105k km. Trenutne astre niti nisem sel probat... teža, motorji, ni dsg menjalnika,...

Novi megane bo vsekakor moral biti dober, mi pa aktualni ne ustreza prevec (ga vozim obcasno v sluzbi). Dobis pa ga za dobro ceno...

Mazda3 je odlicen avto vendar ker rabim karavana sem sel probat mazdo6 - super, veeeeliko placa zadaj vendar pa manjsi prtljaznjik in tudi bencinski 2.0 kljub trditvam v praksi baje zahteva 8-9l.... je pa facelift notri precej lepsi, prej je glede na zunanjost notranjost kar zaostajala.

P308 se mi oblikovno zelo dopade, mi pa ni vsec postavitev volana in armatura. Je pa glede na teste sigurno zelo fajn ce te tisti volan ne moti...

Noben pa ni popoln, tudi BMW 320d ketne menjajo itd...

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt So avg 08, 2015 3:51 pm

Tako golf kot tudi kolegov passat sta bila narocena. Sedemka, o kateri je govora, mora biti opremljena zelo podobno kot tvoj (cca. 26k€ mpc).

Peuggeott
Novinec

Napisal/-a Peuggeott So avg 08, 2015 5:13 pm

Sedmica za 26000?? To je huda cena za Golfa. Že 20000 ni malo, posebej če lahko pričakuješ da motor ne bo zdržal več kot 1 leto. Jaz če bi kupil novega cliota za 10000 bi pričakoval, da dela vsaj 5 let brez večjih problemov. Tehnologija in razvoj sta šla tako naprej da v tovarni lahko sigurno milijon kilometrov simulirajo in popravijo kritične napake pred serijsko proizvodnjo.
Danes je bil sodelavec pri meni na obisku in vam brez pretiravanja povem, da kaj takega še pa ne.Motor je glasnejši kot je bil prejšni teden. Ko dodam plin mu motor dobesedno melje, če se pa doda in spusti gas pa prav zaruži motor kot da bi kavo v mlinčku mlel. Isto dela če v leru zadrž plin v enakih obratih(1500). To sigurno ni samo ležaj odmične gredi ,ker ležaj je rekel da so mu že menjali ta teden. :o

Ko se motor ogreje se malo manj sliši ampak vseeno pravi da bo moral nazaj.Če ga hladnega vžge mi je pa rekel da se zasliši ropot kot da motor na suho brez olja vžgal. Hčeri je bil Golf všeč in sem rekel da ji dam jaz razliko koliko je dražji od Peugeota. Še sreča da se na koncu ni za 1.2 tsi odločila, ker bi mi žena živce spila, če bi Golfa kupili in bi se nam pokvaril po 1 letu. Včasih je veljal VW za kvaliteto pred vsemi korejci in francozi, ne vem kaj se dogaja. Sodelavec pa razočaran da ne morem povedat.Žal mi je obeh in avta in njega, ker ko avto pogledaš je kot da bi ga iz salona pripeljal. Če bi ga moj sin vozil bi mu že zamlel sem prepričan.

kukident
Nov uporabnik

Napisal/-a kukident So avg 08, 2015 6:44 pm

Peuggeott je napisal/-a:Sedmica za 26000?? To je huda cena za Golfa. Že 20000 ni malo, posebej če lahko pričakuješ da motor ne bo zdržal več kot 1 leto. Jaz če bi kupil novega cliota za 10000 bi pričakoval, da dela vsaj 5 let brez večjih problemov. Tehnologija in razvoj sta šla tako naprej da v tovarni lahko sigurno milijon kilometrov simulirajo in popravijo kritične napake pred serijsko proizvodnjo.
Danes je bil sodelavec pri meni na obisku in vam brez pretiravanja povem, da kaj takega še pa ne.Motor je glasnejši kot je bil prejšni teden. Ko dodam plin mu motor dobesedno melje, če se pa doda in spusti gas pa prav zaruži motor kot da bi kavo v mlinčku mlel. Isto dela če v leru zadrž plin v enakih obratih(1500). To sigurno ni samo ležaj odmične gredi ,ker ležaj je rekel da so mu že menjali ta teden. :o

Ko se motor ogreje se malo manj sliši ampak vseeno pravi da bo moral nazaj.Če ga hladnega vžge mi je pa rekel da se zasliši ropot kot da motor na suho brez olja vžgal. Hčeri je bil Golf všeč in sem rekel da ji dam jaz razliko koliko je dražji od Peugeota. Še sreča da se na koncu ni za 1.2 tsi odločila, ker bi mi žena živce spila, če bi Golfa kupili in bi se nam pokvaril po 1 letu. Včasih je veljal VW za kvaliteto pred vsemi korejci in francozi, ne vem kaj se dogaja. Sodelavec pa razočaran da ne morem povedat.Žal mi je obeh in avta in njega, ker ko avto pogledaš je kot da bi ga iz salona pripeljal. Če bi ga moj sin vozil bi mu že zamlel sem prepričan.

Zakaj neprestano lajnaš o sodelavčevem avtu? Mislim, da so vsi razumeli, da je pokvarjen in kot razumem je dobil poziv za tovarniški vpoklic. Meni tukaj ni nic takšnega, da bi bilo zgražanja vredno... Avto bodo poštelali in bo spet kot nov.

Peuggeott
Novinec

Napisal/-a Peuggeott So avg 08, 2015 7:03 pm

Avto je bil na popravilu, vpoklicu ,ta teden in ni nič boljše, še bolj glasen je motor. Se je on odločil za nakup vendar sem mu sam osebno svetoval naj kupi VW Golf 7 1.2 Tsi. Lajnam zato, ker imam slabo vest in zato ker je kupil šrot.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So avg 08, 2015 7:28 pm

Na EA211 1.2 tsi-ju je montiranih nekaj različnih jermenic, ki imajo različne kat. št. (04E 109 088 P ali M ali AL...) kar pomeni, da niso vse enake in tudi ne vse problematične. Še največji problem je verjetno v šlampariji, da se odvijejo vijaki jermenice, ki posledično povzročijo največ škode.
Kolikšen % motorjev so na ta način "okužili" ne bomo nikoli izvedeli, bi bilo pa nepošteno tlačit vse motorje v isti koš.
Se mi pa zdi, da je vw zopet poskrbel za širjenje slabega glasu o tsi motorjih, kot da se iz lastnih napak (EA111) nič ne naučijo.

Motor se izdeluje v škodini tovarni Mlada Boleslav in so vgrajeni v modele znotraj skupine VW kar pomeni, da ima lahko motor napako v vw-ju ali škodi ali... Vse je odvisno le od tega kateri del je vgrajen.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 So avg 08, 2015 8:30 pm

Peuggeott je napisal/-a:Avto je bil na popravilu, vpoklicu ,ta teden in ni nič boljše, še bolj glasen je motor. Se je on odločil za nakup vendar sem mu sam osebno svetoval naj kupi VW Golf 7 1.2 Tsi. Lajnam zato, ker imam slabo vest in zato ker je kupil šrot.

Lajnaš zato, ker ti gre v nos vw, ne gre ti pa v glavo, kako to, da jih toliko prodajo in da je velika večina kupcev z njim zelo zadovoljna.

Ne vem kakšna aberveznika sta s sodelavcem. Slišita, da v motorju nekaj melje, ampak neee, dejmo testirat, pa mal gas navijat, pa kolk se sliši itd. Takega motorja jaz ne bi niti vžigal, kaj šele, da bi se okol sodelavcev drajsal in razkazoval napako. Sej, ko ga bosta do konca "stestirala" in zaribala, bo pa spet VW kriv.
In taki zelenjavarji potem pljuvajo čez VW in na piedestal rinejo Peugeot-a.
Sex turns gay people into Mexicans.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So avg 08, 2015 8:40 pm

primozek68 je napisal/-a:
Peuggeott je napisal/-a:Avto je bil na popravilu, vpoklicu ,ta teden in ni nič boljše, še bolj glasen je motor. Se je on odločil za nakup vendar sem mu sam osebno svetoval naj kupi VW Golf 7 1.2 Tsi. Lajnam zato, ker imam slabo vest in zato ker je kupil šrot.

Lajnaš zato, ker ti gre v nos vw, ne gre ti pa v glavo, kako to, da jih toliko prodajo in da je velika večina kupcev z njim zelo zadovoljna.

Ne vem kakšna aberveznika sta s sodelavcem. Slišita, da v motorju nekaj melje, ampak neee, dejmo testirat, pa mal gas navijat, pa kolk se sliši itd. Takega motorja jaz ne bi niti vžigal, kaj šele, da bi se okol sodelavcev drajsal in razkazoval napako. Sej, ko ga bosta do konca "stestirala" in zaribala, bo pa spet VW kriv.

Oh ti šment, nekdo si je drznil pljuvati čez VW....da men take dela nov avto, da si morm stalni naslov prijavit na VW servis jim ga zažgem....avto, ne servis =P . Aja, sej mi je delal take, samo sem se ga znebil prav čas :lol:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Peuggeott
Novinec

Napisal/-a Peuggeott So avg 08, 2015 8:49 pm

primozek68 je napisal/-a:

Jaz sem kemik ne pa mehanik. Če ga je imel ta teden servis VW v rokah bi lahko oni stestirali, ne pa da zamenjajo kar tovarna reče ostalo jih pa ne zanima. Zato ker mu je za avto zelo mar ga bo drug teden peljal nazaj, drugače bi se pa vozil dokler mu ne zariba. Pa še olje sem mu danes preveril in je skoraj centimeter nad maksimum, par dni nazaj so delali popravilo motorja olja pa niso preverili?! Das ist nicht normal.Nisva nič gasa na silo nabijala do 2000 obratov sva narahlo probala, več pa ne.
Ne gre mi vw v nos, na dopustu sem pa malo pišem po forumu.
Zato ker prodajo veliko VW vse čestitke to si vsak želi, samo so začeli gledati samo številke ne pa kvalitete. Jaz ne poznam takšne kupce pri katerikoli znamki,da prejmejo poziv na popravilo motorja pa da bi bili zelo zadovoljni.
Peugeot je meni zaenkrat zakon ,serijskih napak na motorjih trenutno ni beležiti.
Zadnjič spremenil Peuggeott, dne So avg 08, 2015 9:00 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So avg 08, 2015 8:57 pm

primozek68 je napisal/-a:Lajnaš zato, ker ti gre v nos vw, ne gre ti pa v glavo, kako to, da jih toliko prodajo in da je velika večina kupcev z njim zelo zadovoljna.

Ja kdo pa drug kot VW saj avto za recimo zgoraj omenjeno ceno 26k€ nebi smel niti za olje pogledat od servisa do servisa do vsaj prevoženih 100k km ne pa namesto rednega servisa na 15k km kar izredni z menjavo motorja. :bonk
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

ecoblue
Nov uporabnik

Napisal/-a ecoblue Ne avg 09, 2015 1:14 am

Mi v družini imamo dva Golfa 7, eden je 1.6 TDI, drugi je 1.2 TSI. To kaj je bilo našteto se v večini strinjam, tudi pri nas so se pojavljale neke težave, neke še rešujemo. Imamo nek odnos toplo-hladno... Deloma se je pa treba zavedat da ga ni takega avta oz. znamke da ne bi bile napake oz. vpoklici. Včasih je pa res da ko je gneča ali se pa odpravljaš na daljšo pot in ti ga ravno takrat kaj zagode ni prijetno in si jezen.

Pozitivno pri Golfu je pa to da ponuja neko tehniko, ki jo ponuja samo višji cenovni razred.
Moj 1.6 TDI ima pred hladilnikom elektronsko krmiljene lamele, ki regulirajo dovod zraka. Na ta račun je manjša poraba in pozimi se hitreje segreje motor. To še pri Mercedesu razred C ni pri vseh modelih možno naročiti. Podvozje imam športno in kljub temu da je nižje, jaz ne opazim neke večje trdote, kar mu štejem v plus.
Športno podvozje se pelje bolj dinamično kot navadno podvozje, čeprav tudi navadno podvozje pri Golfu 7 je veliko bolj dinamično kot v Golfu 6.
Da bi bil Golf 7 glasnejši kot Golf 6 pa ne drži. Že če se pogleda napredek zračnega koeficient upora je to takoj jasno. Karoserijo Golfa 7 so zoožali in znižali, kar se sicer kaže v malo manj prostoru v kabini, sta pa na ta račun manjša poraba in boljše vozne lastnosti.
Glede na to da je Golf 7 prvič na MQB platformi bodo pri faceliftu G7 oziroma pri Golfu 8(ki bo tudi imel MQB platformo in bo praktično drugi facelift) te napake po vsej verjetnosti odpravljene. Preveliki denarji se obračajo da bi dopustili da se ponavljajo iste napake. Plus je tudi to da prvi servis z njihovim oljem stane nekje 130€ kar je najceneje od vse konkurence. Če si redna stranka ponudijo tudi kakšen popust.
Prtljažnik se mi zdi da bi lahko bil večji. Za na morje kar hitro zmanjka prostora in tisti nosilci so narejeni zoprno, saj sčasoma na ta račun vrata manj tesnijo, ker se guma na vratih ukrivi. Bmw ima to veliko bolje narejeno, ko ima luknje za nosilce v strehi, ne pa v zgornjem notranjem robu vrat kot ima VW.

Golf 7 ne hvalim, niti ne grajam. Neke napake se pojavljajo ko se ne bi smele to priznam, vendar vsaj naredijo vpoklic. Edino kar me včasih moti, ko je kakšna reklamacija imam občutek da gledajo kako bi te čimprej odpravili in rečejo da je nekaj normalno ali pa se delajo da ni nič narobe, na drugem servisu pa za isto napako povedo, da to ni vredu in da bodo odpravili brez težav. Glede teh reklamacij bi mogoče lahko bili manj strogi, ker stranke izgubljamo na ta račun čas in živce. Tisti del, ki ga pošlje servis nazaj ga še vedno lahko obnovijo in ponovno vgradijo ali prodajo.

Nekaj časa sem vozil novi 1.0 atmosferski motor in za tega sem pa prepričan da ne bo težav z njim, ker se je zelo dobro odnesel. Veliko bolje kot novi 1.2 TSI. Pri Audi A1 že obstaja 1.0 TFSI, ki je nadgradnja 1.0 atmosferskega s turbino in verjetno bo kmalu tudi v Golfu in drugih modelih. Bomo videli kaj bo v prihodnje, neke nevihte v vodenju pri korporaciji VW so se že pojavile, mogoče bo na ta račun kaj boljša kvaliteta kot je trenutno.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Ne avg 09, 2015 9:27 am

Ne morem se znebiti občutka, da je prispevek napisal zagrizen ljubitelj VW, ki bo potrpel vse. VW že ve, kaj dela. V prihodnji generaciji bodo vse porihtali. Pa saj naredijo vpoklic. :D

kukident
Nov uporabnik

Napisal/-a kukident Ne avg 09, 2015 10:36 am

Ja seveda... s tistim ki ne popljuva svojega golfa je zagotovo nekaj narobe... Pametovanje z lektoriranjem na povsem neformalnem forumu je pa pohvale vredno (škoda, da samo znanje slovenistike ne prinese dovolj cvenka za novega golfa)

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Ne avg 09, 2015 10:43 am

kukident je napisal/-a:Ja seveda... s tistim ki ne popljuva svojega golfa je zagotovo nekaj narobe... Pametovanje z lektoriranjem na povsem neformalnem forumu je pa pohvale vredno (škoda, da samo znanje slovenistike ne prinese dovolj cvenka za novega golfa)

Oprosti, mene (ne)raba rodilnika moti; pa naj bo to na neformalnem forumu, na ulici ali v uradnih dopisih.

Za Golfa ali dva imam pa vedno.

5rG
Novinec

Napisal/-a 5rG Ne avg 09, 2015 11:46 am

Če ne pljuvaš čez VW je s tabo nekaj narobe ali pa si prodajalec :lol: . Vsi se kvarijo, tudi pežoji - tašča na 307 npr. redno menja žarnice, noben mehanik ni znal ugotoviti zakaj je tako. Da o kakšnem škripanju, okvari sklopk itd. niti ne govorim...

Je pa verjetno trenutno najbolj zanesljiv motor v Golfu 2.0TDI 110kW/150KM, ampak žal meni zaradi kratkih razdalj ne pride v poštev, poleg tega pa je cenovno precej dražji.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Ne avg 09, 2015 12:03 pm

yashica je napisal/-a:Na EA211 1.2 tsi-ju je montiranih nekaj različnih jermenic, ki imajo različne kat. št. (04E 109 088 P ali M ali AL...) kar pomeni, da niso vse enake in tudi ne vse problematične. Še največji problem je verjetno v šlampariji, da se odvijejo vijaki jermenice, ki posledično povzročijo največ škode.
Kolikšen % motorjev so na ta način "okužili" ne bomo nikoli izvedeli, bi bilo pa nepošteno tlačit vse motorje v isti koš.
Se mi pa zdi, da je vw zopet poskrbel za širjenje slabega glasu o tsi motorjih, kot da se iz lastnih napak (EA111) nič ne naučijo.

Motor se izdeluje v škodini tovarni Mlada Boleslav in so vgrajeni v modele znotraj skupine VW kar pomeni, da ima lahko motor napako v vw-ju ali škodi ali... Vse je odvisno le od tega kateri del je vgrajen.

Yashica, glede na to (vsaj jaz imam tak občutek), da kar nekaj veš glede VW.
Kater motor, bi po tvojem priporočal pri VW, mogoče je 2.0 tdi tisti, ki ima najmanj problemov-ker je že dolgo je zunaj?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov