Nasveti in napotki ter povpraševanja...

ridder
Novinec

Re: Testerji-avtodiagnostika

Napisal/-a ridder Pe jan 11, 2013 7:11 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
ridder je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Aja, pa še nekaj. Tale zadeva bi znala delovati tudi na mazdi in jaguarju :)

maš prov, samo z drugim programom, ampak little je to vse.

potem maš pa kot je že povedano mongoos, ki je dosti boljša verzija ampak dražja (bolj primerna za mehanike).
drugače pa ford usb scaner mene pride 15$, vcm obd pa 29$ pa še poštnina pa carina neki malga ;)

l.p.

A tale mongoos dela s pcm-scan-om?

Vcm obd dandanes stane cca. 27,5 USD z free shipping (jest sem ga dobil recimo sorazmerno poceni (65€ z free shipping)), glede na to,da se je takrat še ford scanner prodajal za cca 70-75€ (naši zlatarji so hotli tudi po 140€ za ta isti scanner) in glede na to, da je ford vcm imel ceno pri kitajcih drugače okoli 100€) kar je recimo cca. 10 USD dražje od kopije vcds 11.11.3. (pri kitajcih stane okoli 17,5US + free shipping) ;)

mislim, da ima mongoos čisto poseben program, je pa skupaj za toyoto, jaguar in ford (če se ne motim pa tudi rover).
dej a mi lahk plis pošleš link kje je tok poceni? kok hitro pa dostavijo? predvidevam da 1 mesec ;)

jeronimo
Novinec

Napisal/-a jeronimo Pe jan 11, 2013 10:43 pm

Kitajski VCM enote niso primerne za diagnostiko na Fordih, Mazdah ter Jaugarjih. So nekej zmutili z čipi in z softwarom. Ob normalni uporabi pobriše PCM enote (motorni računalnik). Kvalitetni iz kitajske se zelo težko dobijo ter sedaj je prišel vn VCM II.
Najbolj pomembno je, da za avtom diši po pohanju :D

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So jan 12, 2013 8:27 pm

Za VCM IDS enote (kitajske kopije) ne vem v kakšnem stanju so in kaj lahk pobrišejo,ampak dopuščam možnost, da gre za valjenje buč, ker ne bi bilo prvič, da mi nekdo vali takšne in podobne bučke.

@ridder: Na guglu je tega ko dreka. Traja pa kak mesec,ja :)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

jeronimo
Novinec

Napisal/-a jeronimo So jan 12, 2013 8:59 pm

Žal niso buče ;)
Kitajci majo FLY-VCM enote, ki delajo pizdarije.
Pišem samo kot opozorilo tistim, ki so to nabavli iz kitajske :)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So jan 12, 2013 9:06 pm

Ok, ampak tu ni govora o FLY variantah. Tu je govora o mini vcm obd2-usb, katerega sam uporabljam, pa še vsi fordi,ki so bili priklopljeni na to zadevo,delujejo :D
Za kitajsko verzijo VCM IDS (una rdeča škatla,kakršno imajo na servisih in dela s programom IDS) pa ne vem,kako deluje,če sploh deluje niti me ne zanima, ker je za nek hobi program odločno predraga (tut 100€ ne dam zanjo).
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko So jan 12, 2013 9:23 pm

tudi meni se zdi to, da z testerjem pobrišeš računalnik ena velka buča.

Za pisanje v računalniški čip pač obstaja drugačno / dražje orodje, testerji pa imajo ponavadi možnost le branja napak in kakšno resetiranje

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo So jan 12, 2013 9:38 pm

Gricko je napisal/-a:tudi meni se zdi to, da z testerjem pobrišeš računalnik ena velka buča.

Za pisanje v računalniški čip pač obstaja drugačno / dražje orodje, testerji pa imajo ponavadi možnost le branja napak in kakšno resetiranje

KWP in Galetto dobiš za par 10 eurov, pa ti komot prepiše računalnik, tako da to ni čisto res.

jeronimo
Novinec

Napisal/-a jeronimo So jan 12, 2013 9:45 pm

FLY-VCM (slab kitajski klon originalnega VCM) ob uporabi funkcije Auto-Scan v programu IDS (originalnem) pobriše PCM module.
Pač kitajci so zlo zmutili in na forumih z disgnostično opremo niso zastojn teme o teh kitajskih zvarkih.
Sicer pa ta VCM je že čez hobi program :)

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko So jan 12, 2013 10:08 pm

hippo je napisal/-a:
Gricko je napisal/-a:tudi meni se zdi to, da z testerjem pobrišeš računalnik ena velka buča.

KWP in Galetto dobiš za par 10 eurov, pa ti komot prepiše računalnik, tako da to ni čisto res.

ampak če se ne motim je to namensko orodje za pisanje v računalnik in ne za skeniranje....ali se motim?

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo So jan 12, 2013 10:11 pm

Gricko je napisal/-a:
hippo je napisal/-a:

ampak če se ne motim je to namensko orodje za pisanje v računalnik in ne za skeniranje....ali se motim?

ne motiš se.

jeronimo
Novinec

Napisal/-a jeronimo So jan 12, 2013 10:22 pm

VCM z programsko opremo IDS (Mazda/Ford) ali JDD (Jaguar/Land Rover) je za dagnostiko tko k imajo na uradni servisnih mrežah.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So jan 12, 2013 11:04 pm

jeronimo je napisal/-a:FLY-VCM (slab kitajski klon originalnega VCM) ob uporabi funkcije Auto-Scan v programu IDS (originalnem) pobriše PCM module.
Pač kitajci so zlo zmutili in na forumih z disgnostično opremo niso zastojn teme o teh kitajskih zvarkih.

No, to pa bi znala bit zelo koristna informacija. Drgač pa mini vcm obd2-usb deluje tudi preko autoscan funkcije in ne pobriše ničesar :) Mislim pa, da je to celo kopija FoCom-a.
Edini fail,ki pa je prisoten je pa ta, da ni mogoče delati aktivacij (recimo vklopa ventilatorja, predgretja, ipd),tko kot je to mogoče z originalnimi zadevami na servisih.Pač hobi varianta: Branje / brisanje napak, spremljanje parametrov, grafov, logov.Kar pa je za nekoga, ki ga te stvari zanimajo, čisto ok.

ridder
Novinec

Napisal/-a ridder Sr jan 16, 2013 10:41 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
jeronimo je napisal/-a:FLY-VCM (slab kitajski klon originalnega VCM) ob uporabi funkcije Auto-Scan v programu IDS (originalnem) pobriše PCM module.

No, to pa bi znala bit zelo koristna informacija. Drgač pa mini vcm obd2-usb deluje tudi preko autoscan funkcije in ne pobriše ničesar :) Mislim pa, da je to celo kopija FoCom-a.
Edini fail,ki pa je prisoten je pa ta, da ni mogoče delati aktivacij (recimo vklopa ventilatorja, predgretja, ipd),tko kot je to mogoče z originalnimi zadevami na servisih.Pač hobi varianta: Branje / brisanje napak, spremljanje parametrov, grafov, logov.Kar pa je za nekoga, ki ga te stvari zanimajo, čisto ok.

tudi dober klon se da dobiti, samo moraš vedet kje iskat ;)
isto je z avtokomi, saj po bolhi mrgoli sond brez oki čipa in posledično se ne da testerat bmw, mercedes, ford...
p.s. če rab keri vag coma 11.11.3 nej piše (jih talam po 30€ :D )

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe jan 25, 2013 9:54 pm

Ima kdo fiat 3-pinski kabel? Zanima me, kateri pini so zasedeni na obd2 strani kabla. Pri mojem so zasedeni pini 4,5,7,15 in 16. Pina 4 in 5 sta masa, pin 16 je plus, pin 7 je K-linija in pin 15 je L-linija. V ovalnem konektorju pa imam tri pine, s tem da pin 2 (srednji) ni nikjer povezan v obd2 konektorju. Pa me zanima, če bi moral bit (se mi zdi da ja) in na katerem pinu bi moral bit povezan.

zidnidvojnik
Novinec

Napisal/-a zidnidvojnik Pe jan 25, 2013 11:07 pm

Živjo :)

Nabavil sem kabel USB Ford-VCM OBD. Zanima me če mi lahko kdo svetuje kak dober software pa kje bi se ga dalo dobit. Naprimer Focom. Aja gre pa za kitajsko različico kabla. Hvala

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe jan 25, 2013 11:41 pm

Kaj nisi dubu programa zraven???

zidnidvojnik
Novinec

Napisal/-a zidnidvojnik So jan 26, 2013 8:30 am

sem dobil, ampak se mi zdi da je stara verzija. Ker tam ko greš pod obd connector location najde samo nekatere avte, če pa gledaš na youtube je pa tam ogromno avtov. Sej mogoče tudi ni stara verzija,mogoče je le preizkusna in zato tako malo avtov tam. Me pa zanima tudi še eno vprašanje: Pod kateri modul v Focom-u moram iti za ibris servisnega intervala. Do sedaj sem uporabljal namreč samo VCDS ki pa je nekoliko drugačen za uporabo. Se mi zdi enostavnejši.

Hvala in lep dan želim vsem :)))

Dario7
Nov uporabnik

Kraj: MB

Napisal/-a Dario7 So jan 26, 2013 8:46 am

TrijoAdijo je napisal/-a:Elm,kkl in podobna sranja ne palijo na fordu.No,elm bi pogojno znal na kakem bencinarju, na 2,2 tdci ne. Na 2,2 tdci fordu pali tak scanner,ki sem ga jaz prodajal (ga je eden sprobal in potem tudi kupil,čeprav ni točno navedeno, da je za 2,2tdci,ampak je samo 2,0 tdci - kar je v osnovi isti drek,le da je 2,2 tdci povrtan), pali VCM IDS in pa ford vcm obd,ki ga sam uporabljam.Baje ga pali čez tudi autocom (univerzalec).

Sam imam ELM327 in brez problema deluje na S-maxu 2.2 TDCI. Sproban na Fordovih bencinarjih in tudi deluje.
Res pa je, da ne moreš dostopati do drugih modulov kot so recimo EPB, GEM, itd.
Počasi bom nabavil VCM OBD, da vidim koliko več zmore :)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So jan 26, 2013 11:43 am

Dario7 je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Elm,kkl in podobna sranja ne palijo na fordu.No,elm bi pogojno znal na kakem bencinarju, na 2,2 tdci ne. Na 2,2 tdci fordu pali tak scanner,ki sem ga jaz prodajal (ga je eden sprobal in potem tudi kupil,čeprav ni točno navedeno, da je za 2,2tdci,ampak je samo 2,0 tdci - kar je v osnovi isti drek,le da je 2,2 tdci povrtan), pali VCM IDS in pa ford vcm obd,ki ga sam uporabljam.Baje ga pali čez tudi autocom (univerzalec).

Sam imam ELM327 in brez problema deluje na S-maxu 2.2 TDCI. Sproban na Fordovih bencinarjih in tudi deluje.
Res pa je, da ne moreš dostopati do drugih modulov kot so recimo EPB, GEM, itd.
Počasi bom nabavil VCM OBD, da vidim koliko več zmore :)

Aja? Hm...kaj pa na 2.2 tdci mondeo (mk3)? To si probal? Ker sem ga probaval, pa ni šlo, niti mk1 focus 1.8 tdci ne. VCM OBD2 USB gre čez GEM,..itd.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So jan 26, 2013 1:02 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Ima kdo fiat 3-pinski kabel? Zanima me, kateri pini so zasedeni na obd2 strani kabla. Pri mojem so zasedeni pini 4,5,7,15 in 16. Pina 4 in 5 sta masa, pin 16 je plus, pin 7 je K-linija in pin 15 je L-linija. V ovalnem konektorju pa imam tri pine, s tem da pin 2 (srednji) ni nikjer povezan v obd2 konektorju. Pa me zanima, če bi moral bit (se mi zdi da ja) in na katerem pinu bi moral bit povezan.

Pozdravljeni

V koliko bo pomagalo:

3 pinski adapter Fiat:
Slika

razpored pinov - Fiat 3 pinski priklop > EOBD 16 pinski priklop:
Slika

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov