Nasveti in napotki ter povpraševanja...

ecoblue
Nov uporabnik

Re: Golf 7 napake

Napisal/-a ecoblue Ne avg 09, 2015 1:02 pm

Sploh nisem hvalil, napisal sem objektivno pluse in minuse, potem pa nekdo prilepi celoten moj post samo da popravi 1 črko. Čemu? Sklanjal sem ga po tretji moški sklanjatvi, zato ni nisem uporabil končnice -a.

Emozul: 2.0TDI 150 konjev je po mojem ta trenutek najmanj rizična rešitev. So me v četrtek z novim Passat-om peljali iz servisa in je presenetljivo tišji kot moj in tudi zvok se mi je zdel lepši kot pri mojem. Mogoče tudi zato, ker se moj še ni čisto utekel. Jaz bi zbiral po tem ključu 2.0TDI>1.6TDI>1.0TSI>1.4TSI>1.2TSI.
Zadnjič spremenil ecoblue, dne Ne avg 09, 2015 1:28 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

5rG
Novinec

Napisal/-a 5rG Ne avg 09, 2015 8:09 pm

Če nimas kratkih razdalj defenitivno 2.0TDI, meni se zdi 1.6TDI podhranjen - vsaj za variant izvedbo, ceprav me tudi v obicajni ni preprical, pa se 5 prestav ima. Bencinski pa ena od 1.4: 122ps ali 150ps.
Ce razmisljas o DSG pa vzemi v zakup da je pri 2.0TDI treba na 60k km menjat olje v menjalniku, ostali pa ne.
VW Golf VII 1.4TSI 140PS DSG

Uporabniški avatar
luxxx7
Stalni uporabnik

Napisal/-a luxxx7 Ne avg 09, 2015 8:49 pm

5rG je napisal/-a:Če nimas kratkih razdalj defenitivno 2.0TDI, meni se zdi 1.6TDI podhranjen - vsaj za variant izvedbo, ceprav me tudi v obicajni ni preprical, pa se 5 prestav ima. Bencinski pa ena od 1.4: 122ps ali 150ps.
Ce razmisljas o DSG pa vzemi v zakup da je pri 2.0TDI treba na 60k km menjat olje v menjalniku, ostali pa ne.

Zakaj se mora samo pri 2.0 TDI menjati olje v avtomatskem menjalniku na 60k km pri ostalih pa ne? oops

kukident
Nov uporabnik

Napisal/-a kukident Ne avg 09, 2015 10:00 pm

luxxx7 je napisal/-a:
5rG je napisal/-a:Če nimas kratkih razdalj defenitivno 2.0TDI, meni se zdi 1.6TDI podhranjen - vsaj za variant izvedbo, ceprav me tudi v obicajni ni preprical, pa se 5 prestav ima. Bencinski pa ena od 1.4: 122ps ali 150ps.

Zakaj se mora samo pri 2.0 TDI menjati olje v avtomatskem menjalniku na 60k km pri ostalih pa ne? oops

Ker ima menjalnik z t.i. mokro sklopko - ti zdržijo več navora in jih vgrajujejo v močnejše motorje. Velja tudi za bolj robustnega in popolnoma odtehta tisti strošek menjave olja. Menjalnik z suho sklopko ima sicer prestavo več (DSG 7).

ecoblue
Nov uporabnik

Napisal/-a ecoblue Ne avg 09, 2015 10:07 pm

luxxx7 je napisal/-a:

Čisto odvisno od DSG menjalnika, ker jih je več vrst in ni samo 2.0 TDI motor, kjer je pri DSG potrebna menjava olja.
Pri motorju 1.2 TSI in 1.6 TDI z 7- stopenjskim DSG menjalnikom tovarna jamči, da ni potrebno menjati olje v menjalniku(čeprav jaz osebno bi preventivno vseeno menjal na 100k), ker ima suho sklopko in je sestavljen vakuumsko. Čeprav ni predvidena menjava je olje ravno tako notri ...

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne avg 09, 2015 11:31 pm

Npr. kak peugeot 308 mi tega občutka ni vzbudil. Nasploh tega pri francozih ni.

Ne bi se strinjal.
Golf VII mi je po petki in šestki res bil všeč. Tudi pokazal se je kot najboljši od vseh ki sem jih probal (Leon, Astra, Octavia, Mazda 3, i30...)
Potem sem še 308 probal, ker mi je žena težila naj grem. Sem bil skeptičen do volanskega obroča in na sploh do te znamke.
Testna vožnja mi je takoj dala enak občutek (če ne še boljši) kot v Golfu. Res dober avto.
ker se mi zdi politika VW odvratna in je skrajni čas, da so kaznovani s strani kupcev

Se strinjam ....ampak za odnos Peugeota v Sloveniji bi besedo "odvratno" kar potrojil. Tako, da kljub odličnem avtu, je ta znamka prvič in zadnjič na mojem dvorišču. :evil:
Po mojem mnenju mu je najbližja mazda3

Jaz bi jih tako razvrstil ;) (od teh kar sem jih probal)
1. 308
2. Golf
3. Mazda 3
4. Octavia
5. Leon
6. Astra
7. i30

In taki zelenjavarji potem pljuvajo čez VW in na piedestal rinejo Peugeot-a.

V tem "golfovem" razredu je 308 po mojem mnenju definitivno boljši. ;)

Pozitivno pri Golfu je pa to da ponuja neko tehniko, ki jo ponuja samo višji cenovni razred

Pa prav to je razlog da se dogajajo takšne napake. Nepreverjena nova tehnologija. To je vedno rizik. Raje imam manj tega, pa zanesljiv avto.

Karoserijo Golfa 7 so zoožali in znižali,

Če me spomin ne vara, je Golf VII nižji in širši ....? :?

Preveliki denarji se obračajo da bi dopustili da se ponavljajo iste napake

Kar se tega tiče so kar "pridni" :roll: ..še od trojke naprej imajo prav absurdne napake kot je voda v kabini, padanje šip, bruhanje olja, škripanje vrat ....in podobno, kdo bi se spomnil vsega zdaj. :huh:

Edino kar me včasih moti, ko je kakšna reklamacija imam občutek da gledajo kako bi te čimprej odpravili

Vse to sem dal skozi in verjamem. Za eno serijsko napako so me vsi servisi pošiljali tam kjer sem ga kupil, čeprav je tisti prodajalec vmes ostal brez koncesije. Na koncu je zgodbo objavil časopis in takoj drugi dan so me klicali da imajo vse potrebno za mojega Golfa. :roll:
Mislim da je pri VW politika takšna, da v primeru reklamacij in uveljavljanja garancije, določen procent tudi sam koncesionar krije. Zato jim je v interesu da greš nekam drugam.
Ne vem sicer če je to 100% in če je še zmeraj tako ... :?

ecoblue
Nov uporabnik

Napisal/-a ecoblue Po avg 10, 2015 4:29 am

Golf 7 je na papirju res za par mm širši od Golfa 6, vendar zaradi veliko bolj aerodinamičnega designa je dosti manjši upor zraka in na ta račun je tudi v potniški kabini čutiti malenkost manj prostora in manj šuma vetra. Zato sem rekel da je ožji. Najlažje zmanjšaš porabo avta če mu zmanjšaš upor zraka.

Jaz imam že nekaj časa Volkswagne, vmes sem imel kratek čas Renault, in servisi se razlikujejo med seboj. Niso to ne vem kakšne razlike(povprečen uporabnik tega sploh ne bo opazil), če te pa to področje kot hobi zanima ali pa si bolj natančne narave se pa opazijo razlike in kakšne finese med posameznimi avtohišami.

V končni fazi če pa na servisih ni možno uredit je pa tako na uvozniku VW tehnična služba, kjer se lahko stranke obrnejo za pomoč/nasvet. Jaz sem imel neke težave, oziroma še rešujem en problem in so se mi opravičili za težave in ponudili rešitev, tako da vsaj nimaš občutka da si številka in prepuščen sam sebi. To se mi je zdela lepa gesta, čeprav bi si želel da niti ne bi rabil tja kontaktirat in se razburjat.

V končni fazi je pa tako da je Golf 7, čeprav so neke napake na njem, po moje še vedno najboljši v svojem razredu-zato sem ga tudi kupil. Vedno imajo neke vw akcije tako da tudi cena je primerljiva s konkurenco, po performansu se pa od večine konkurentov odreže najbolje.
Večja vzdržljivost oz. manjša pokvarljivost bi lahko bila, vendar verjetno tudi gledajo da preden poteče garancija da kupiš novega in jim ni v interesu.

.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po avg 10, 2015 7:45 am

ecoblue je napisal/-a:...če pa na servisih ni možno uredit je pa tako na uvozniku VW tehnična služba, kjer se lahko stranke obrnejo za pomoč/nasvet.

Za servisne akcije s strani tovarne tudi na servisu ne bo težav, ustavi se pa pri okvarah, ki so v odločanju TS, ta je pa še prevečkrat slepa in gluha.
Če ne bi osebno dal skozi kalvarije...

Jaz sem imel neke težave, oziroma še rešujem en problem in so se mi opravičili za težave in ponudili rešitev

Naslov teme je "Golf 7 napake". Torej, kakšne težave si imel, kakšen je (še) nerešen problem in kakšna je ponujena rešitev??
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

ecoblue
Nov uporabnik

Napisal/-a ecoblue Po avg 10, 2015 1:44 pm

Težave so podobne kar Peugeut lajna že 20 post-ov. Tudi naš 1.2 TSI ima zadnje čase čuden zvok. Rekli so da bodo poskrbeli da se bodo na servisu maksimalno potrudili, tako da me ne skrbi da napake ne bi odpravili. BMW-jem so tudi turbine menjevali par let nazaj pa nihče tega ni obešal na veliki zvon, kar je edino prav.
yashica: Glede tehnične službe imam do sedaj občutek, da prisluhnejo in pomagajo rešit zadevo, bomo videli kaj bo.

Peuggeott
Novinec

Napisal/-a Peuggeott Po avg 17, 2015 12:35 pm

Ecoblue, še eden od zaljubljencev v znamko ne glede na okvare?
Našel sem dodaten video, ki je zelo podoben sodelavčemu. https://www.youtube.com/watch?v=gjcMSeRcaao
Že v prostem teku na začetku videa se sliši nenaveden verižni zvok motorja. Proti koncu 16 sek in začetku 17 sek se na tem motorju sliši "br" , mojemu sodelavcu to veliko bolj in dlje zabrni, verjetno je motor na povezavi bolj na začetku okvare.Od 21 sekunde naprej se ta zvok "br" ponovno pojavi in je prisoten v prostem teku do konca tega videja.

Peuggeott
Novinec

Napisal/-a Peuggeott Po avg 17, 2015 12:54 pm

od 10 sek do 13 sek, ko doda dvakrat gas se tudi zasliši ta isti zvok.

ecoblue
Nov uporabnik

Napisal/-a ecoblue Po avg 17, 2015 4:43 pm

Kaj pa da bi se oglasil na servisu? Če ti je dolgčas nared še temo Peugeot 308 napake, da bomo še tam lahko kaj napisal, bomo mogoče začel s tem da servisi ne točijo pravega olja, sicer pa niso edini ...
Kateri avto nima napak ? :o :shock:
mogoče ima majhen prtljažnik(je pa zato več prostora za potnike). :)

Peuggeott
Novinec

Napisal/-a Peuggeott Po avg 17, 2015 10:36 pm

Ti lahko pišeš koliko hočeš, Peugeot je kvaliteta ne pa Volkswagen.

Na servisu pravijo da ima motor normalen zvok, sodelavec pravi da tega zvoka do prvega servisa ni bilo.Meni se tudi zdi da je motor glasen, samo jaz ne poznam kako imajo volkswagni narejene motorje da bi svetoval. Ima kdo idejo kaj bi se dalo menjeti, je rekel da bo še enkrat šel na servis,drugače je pripravljen na svoje stroške kriti, da mu zamenjajo del da izgine ropot motorja.Ima kdo idejo kaj bi povzročalo regljast zvok?

Spectre

Napisal/-a Spectre Ne nov 22, 2015 4:40 pm

Lastništvo golfov po cirka prevoženih 20.000km, nekje leto in pol. Pisal bom samo o napakah, ker je temu namenjena tema. Ob tolikšnih napakah pozitivne stvari nimajo pomena. Niti ne bom omenjal vsem znano prihajajočo afero CO2 in prirejanje porabe, afera
NOx je na srečo prizanesla golfu 7 in euro 6 motorjem ali pač?

Prva stvar ki so jo naredili je nastavitev obeh vrat zaradi močnega piša vetra v sprednjih vratih, ki so jo deloma odpravil. So hoteli še ponovno ravnati vrata, ker se je začel namakat filc ob deževju v zgornjem robu vrat pa mi je rekel da lahko probajo ponovno poravnat, vendar ni rečeno da bo boljše, tako da se nisem odločil za ponovno nastavitev vrat. Serijska napaka so rekli. Sicer je pa slabo poravnano, ker je zadnji rob sprednji vrat vsaj 7 mm višje kot sprednji rob zadnjih vrat. Zgleda grdo in so že imeli takšne primere zaradi piša vetra in namakanja so mi rekli.
Druga stvar (so celo sami odkrili) da ni bila dobro pritrjena plastika na vzvratnem ogledalu in so jo popravili.
Tretja stvar, kar so imeli že golfi V, ko si v hribu in imaš ročno vklopljeno in ko zasučeš volan vse skupaj grdo zaškripa, kar je očitno normalno pravijo in se pojavlja pri vseh.
Četrta stvar stalni črički v obeh sprednjih tapetah, ki so na trenutke prav nadležni. Pogosto prisotno pri golfih 7. Kolega ima highline avtomatika in mu zadnje tepete škripajo še bolj kot meni. Tudi v armaturi se pojavljajo.
Peta stvar črički nad števcem hitrosti(kot cvilež) pri rahlih luknjah,
šesta stvar cviljenje gumic v podvozju ko dežuje ali če se avto stoji en dan. To se je že dogajalo pri golf V.
sedmič, usnje volana izjemno občutljivo, tudi barva vozila je zelo občutljiva na manjše praske.
osmič na tesnilih vrat so po 1 letu že vidne poke.
devetič potovalni računalnik ne kaže točne porabe in odstopa za vsaj 10%
desetič, zamenjava črne plastike na sprednjih vratih v zunanjosti zaradi nadležnih pokov poleti nad 20 stopinj ko se je plastika segrela. Rekli so mi tovarniška napaka.
enajstič škripanje ob odpiranju in zapiranju sprednjih stekel
dvanajstič škripanje oziroma cvilež ob odpiranju zadnjih vrat. Serijska zadeva, saj tudi v salonu je isto cvililo pri novih. Ko se podmažejo ležaji in guma ki riba ob prag je zadeva urejena in ..................češnja na torti .....
.....trinajstič............ odlični in nepozabljivi tsi. Motor je fenomenalen, začel je ropotati pri nekih 13.000 kilometrov nato je na srečo prišel vpoklic zaradi serijske napake pri 15.000km. Serija napaka ležaja na gredi in sledilo je razdiranje motorja. Ko so ga zamenjali je bilo še slabše in glasnejše! Treba je bilo nazaj, kjer so ga drugje ponovno zamenjali poleg še nekih drugih stvari, ne vem točno kaj, mislim da dročnik in še nekaj. Po servisu je bil mir kakšnih 3000km kilometrov potem se je pa postal motor vedno bolj glasen in kolega mehanik pri drugi znamki mi je rekel da je skoraj sigurno napaka v visokotlačni črpalki.
Avto je garažiran, nikoli se ni z njim peljalo več kot 140km/h, pa še to takrat ko je bila temperatura olja vsaj 80 stopinj, in človeška napaka tukaj ni mogoča. Večinoma se ga vozi relacijsko 35 kilometrov v eno smer.

Skratka odličen zelo ugoden avto in kdor ima dosti časa in denarja bi ga vsekakor priporočil, saj mu ne bo nikoli dolgčas. Vernikom vw na forumu pa sporočam da porinte glavo v pesek. Nisem še doživel da bi prodajalci oz. fani drugih znamk tako žareče sodelovali na forumu in se obnašali tako sovražno. Ta obsežen, natančen in resničen opis je moja zahvala za "dober" odnos vsem po vrsti. Lahko bi avto brez težav jutri predstavil v kakšni oddaji pa ne bom. Mislim da je tako pošteno in da je ta objava dovolj. Sedaj se pa speljem z foruma za vedno vi pa še prodajajte "nemško" kvaliteto in visite na forumu do konca svojih dni. Dobri ljudje priznajo napake, zaslepljeni pač ne.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne nov 22, 2015 6:26 pm

Speljevanje s foruma je samo v tvoji domeni. Toda - da se ne bi zgodilo spet vračanje s spet novim nickom (blaž2013, indel in še kaj) in ponovno ponavljanje pljunk>VW rabote! :!: :evil: :roll: Je bilo dovolj enkrat, razen če sklepaš po sebi, da nujno potrebujemo ponavljanje v nedogled. Žal te moram razočarat - nismo vsi idioti.

In če boš spet pisal, uporabi stare nicke! :!: :twisted: :hi

Spectre

Napisal/-a Spectre Ne nov 22, 2015 7:35 pm

Sem sporočil moderatorjem glede prejšnjih nickov(tudi tebi) in tu ni prostora za idiotizem. Imel sem še en nick ecoblue.
Pri mojem pisanju se težko spregleda kdo se za njim "skriva" niti se nimam pred komerkoli skrivat, ker mi je vseeno. Stvar je v tem da rečem zablokirajte mi račun potem mi ga pa avto čez čas spet zagode in spet začnem pisat. Ker je star račun zablokiran si potem ustvarim novega. To je vse. Potem ko pa začnem pisat na forumu se pa vedno najde še par tepcev z 10 nicki, ki bi še za drek rekli da diši in to me po samo še bolj podžge in potem je začaran krog, ker ne znam nehat pa še žalijo me ker vejo kdo sem in to me še bolj podžge. Sej sam vidiš kaj mi pišejo. Vsaj trgovci na zs več ne pišejo kar je dobro.

Mogel bi avto že trikrat prodat ampak rabljenega vw bencinerja je zelo težko prodat, logično ker so zanič, da bi pa 5 tisoč izgubil mi pa ni. In potem vsak dan voziš nekaj kar ti predstavlja odpor zaradi slabe kvalitete, nezanesljivosti in pogostih popravil. Ko pa jim rečeš za pomoč da bi kaj druga vzel kljub temu da se ti je značka zamerla pa ne, potem pa nič.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne nov 22, 2015 9:11 pm

Pri toliko registracijah nisi uspel niti enkrat prebrat pravilnika?
Citiram iz pravilnika:
6. Uporabniška imena
6.1 - prepovedano je uporabljati več uporabniških imen. Če pred kreacijo novega uporabniškega imena ni obveščen nekdo izmed adminov, se vsa uporabniška imena pobrišejo oz. zaklenejo.

In prejšnji računi verjetno niso blokirani (mi te ne moremo "odjavit", lahko te le banamo), zato bi lahko in moral nadaljevat pod prejšnjimi nicki, ne pa da vsakič odpiraš nov račun ter vsakič kot kak papagaj ponavljaš iste litanije. :twisted:

Piši manj in preden klikneš "pošlji", preglej, koliko novega v povezavi s temo je v tvojem postu - ker se res preveč ponavljaš! Naj ti bo to edini kriterij!
Brzdaj se malo, za tvoje in naše dobro...

5rG
Novinec

Napisal/-a 5rG Ne nov 22, 2015 9:31 pm

Bom malo pokomentiral spodnje, moj ima prevoženih 30.000km (star 1.5 leta).

Spectre je napisal/-a:Lastništvo golfov po cirka prevoženih 20.000km, nekje leto in pol. Pisal bom samo o napakah, ker je temu namenjena tema. Ob tolikšnih napakah pozitivne stvari nimajo pomena. Niti ne bom omenjal vsem znano prihajajočo afero CO2 in prirejanje porabe, afera
NOx je na srečo prizanesla golfu 7 in euro 6 motorjem ali pač?

Prva stvar ki so jo naredili je nastavitev obeh vrat zaradi močnega piša vetra v sprednjih vratih, ki so jo deloma odpravil. So hoteli še ponovno ravnati vrata, ker se je začel namakat filc ob deževju v zgornjem robu vrat pa mi je rekel da lahko probajo ponovno poravnat, vendar ni rečeno da bo boljše, tako da se nisem odločil za ponovno nastavitev vrat. Serijska napaka so rekli. Sicer je pa slabo poravnano, ker je zadnji rob sprednji vrat vsaj 7 mm višje kot sprednji rob zadnjih vrat. Zgleda grdo in so že imeli takšne primere zaradi piša vetra in namakanja so mi rekli.

Nisem zaznal podobne težave.

Spectre je napisal/-a:Druga stvar (so celo sami odkrili) da ni bila dobro pritrjena plastika na vzvratnem ogledalu in so jo popravili.

Spectre je napisal/-a:Tretja stvar, kar so imeli že golfi V, ko si v hribu in imaš ročno vklopljeno in ko zasučeš volan vse skupaj grdo zaškripa, kar je očitno normalno pravijo in se pojavlja pri vseh.

Spectre je napisal/-a:Četrta stvar stalni črički v obeh sprednjih tapetah, ki so na trenutke prav nadležni. Pogosto prisotno pri golfih 7. Kolega ima highline avtomatika in mu zadnje tepete škripajo še bolj kot meni. Tudi v armaturi se pojavljajo.

Tudi moj je highline DSG. Nisem zaznal podobne težave.

Spectre je napisal/-a:Peta stvar črički nad števcem hitrosti(kot cvilež) pri rahlih luknjah,

Spectre je napisal/-a:šesta stvar cviljenje gumic v podvozju ko dežuje ali če se avto stoji en dan. To se je že dogajalo pri golf V.

Je to mišljeno kot kratko škripanje ko spelješ, torej ko spusti ročna zavora? To se občasno zasliši tudi pri meni, vendar se mi zdi to normalno? Ampak res samo v dežju.

Spectre je napisal/-a:sedmič, usnje volana izjemno občutljivo, tudi barva vozila je zelo občutljiva na manjše praske.

Z usnjem na volanu sem zadovoljen, res pa da ne nosim kakšnega prstana ali česa podobnega. Ene 2x sem ga pa tudi očistil in namazal in ni nobenih težav.
Za barvo se strinjam - moj je "Globoko biserne črne" barve in je zares zelo občutljiva. Sem se nekako sprijaznil in pač pazim kakor lahko (vedno ročno pranje, uporaba dveh veder), pogled od blizu na soncu pa razkrije že par praskic. Bom pač recimo ko bo star 6,7 let reskiral 100€ za poliranje pa bo spet ok.

Spectre je napisal/-a:osmič na tesnilih vrat so po 1 letu že vidne poke.

Nisem zaznal podobne težave, je pa res grozno to. Jaz sem imel s tesnili edino težave ker so mi primrznila vrata - to sem rešil s premazom, ki sem ga kupil na servisu (okoli 12€) in je odlično.

Spectre je napisal/-a:devetič potovalni računalnik ne kaže točne porabe in odstopa za vsaj 10%

Zanimivo, jaz sem nekajkrat meril in ugotovil, da v primerjavi s prejšnjim (astra) kaže zelo natančno.

Spectre je napisal/-a:desetič, zamenjava črne plastike na sprednjih vratih v zunanjosti zaradi nadležnih pokov poleti nad 20 stopinj ko se je plastika segrela. Rekli so mi tovarniška napaka.

Spectre je napisal/-a:enajstič škripanje ob odpiranju in zapiranju sprednjih stekel

Spectre je napisal/-a:dvanajstič škripanje oziroma cvilež ob odpiranju zadnjih vrat. Serijska zadeva, saj tudi v salonu je isto cvililo pri novih. Ko se podmažejo ležaji in guma ki riba ob prag je zadeva urejena in ..................češnja na torti .....

Spectre je napisal/-a:.....trinajstič............ odlični in nepozabljivi tsi. Motor je fenomenalen, začel je ropotati pri nekih 13.000 kilometrov nato je na srečo prišel vpoklic zaradi serijske napake pri 15.000km. Serija napaka ležaja na gredi in sledilo je razdiranje motorja. Ko so ga zamenjali je bilo še slabše in glasnejše! Treba je bilo nazaj, kjer so ga drugje ponovno zamenjali poleg še nekih drugih stvari, ne vem točno kaj, mislim da dročnik in še nekaj. Po servisu je bil mir kakšnih 3000km kilometrov potem se je pa postal motor vedno bolj glasen in kolega mehanik pri drugi znamki mi je rekel da je skoraj sigurno napaka v visokotlačni črpalki.
Avto je garažiran, nikoli se ni z njim peljalo več kot 140km/h, pa še to takrat ko je bila temperatura olja vsaj 80 stopinj, in človeška napaka tukaj ni mogoča. Večinoma se ga vozi relacijsko 35 kilometrov v eno smer.

Tudi jaz imam TSI in nisem zaznal podobne težave. Vsak ki se pelje z mano je presenečen kako tih motor je to, recimo pri vožnji v naselju je praktično neslišen, sploh v primerjavi z dizli. Me pa skrbi, kako bo z DSG ko bo avto star 10 ali več let - zaenkrat TOK TOK :).

Spectre je napisal/-a:Skratka odličen zelo ugoden avto in kdor ima dosti časa in denarja bi ga vsekakor priporočil, saj mu ne bo nikoli dolgčas. Vernikom vw na forumu pa sporočam da porinte glavo v pesek. Nisem še doživel da bi prodajalci oz. fani drugih znamk tako žareče sodelovali na forumu in se obnašali tako sovražno. Ta obsežen, natančen in resničen opis je moja zahvala za "dober" odnos vsem po vrsti. Lahko bi avto brez težav jutri predstavil v kakšni oddaji pa ne bom. Mislim da je tako pošteno in da je ta objava dovolj. Sedaj se pa speljem z foruma za vedno vi pa še prodajajte "nemško" kvaliteto in visite na forumu do konca svojih dni. Dobri ljudje priznajo napake, zaslepljeni pač ne.

Kar sem jaz probal, je bil takrat zame najboljša izbira. Če bi sedaj kupoval, bi počakal na novo astro karavan, se mi zdi da bo to kar kul avto, edino menjalnika kot je DSG nima.
VW Golf VII 1.4TSI 140PS DSG

Uporabniški avatar
Milan_48
Novinec

Kraj: Šavrinija

Napisal/-a Milan_48 Ne nov 22, 2015 10:10 pm

Milan_48 je napisal/-a:Pri mojih 12 vrstah avtomobilov vseh znamk (vedno kupim drugačno znamko), sem dosedaj bil najbolj nezadovoljen le z Mercedesi (število napak, slabi materiali, rjavenje pločevine letnikov 2000 do 2005). Prvič na VW. Golf 7 1,4 TSI BMT ACT 110kW. Zaenkrat oba z ženo zelo zadovoljna, skoraj najbolj od vseh dosedaj. 6 let garancije bo tudi dovolj, ker ga najkasneje po 3, 4 letih prodam. Dosedaj je bilo najmanj napak na Hyundai, Daewoo, BMW, Citroen, Audi, Mercedes, Fiat, Lancia, ....., Zastava. Razvrščeno po število vseh napak. Bom videl kam bo padel Golf po parih letih. Zaenkrat mu zelo dobro kaže. Po VW pa navalim na japonske (verjetno tudi kitajske, če bodo še tako napredovali) znamke avtomobilov

Nadaljujem s poročilom. Avto ima sedaj 15tkm. Izbran je bil med vsemi znamkami po letu in pol izbiranja. Sam sem tehnološki navdušenec. Žena je z njim vedno bolj zadovoljna. Najbolj od vseh avtov dosedaj v 40 letih. Seveda sem na brezplačnem servisu po 10tkm težil z malenkostmi, a so mi vse zadovoljivo pojasnili razen, ko je pomična streha dvignjena, ne do konca nazaj, ampak le dvignjena, je na zelo slabi cesti čutiti ropot. Hoteli so razdirati, ampak, ko sem izvedel, da tega niso še delali v Kopru, sem se premislil. Mogoče bom to dal urediti v Ljubljani. Ta model, ki ga imam s to opremo je v Nemčiji 32k€, pri nas dobrih 28k€ minus popusti. Drugače so pa Golf VII po konfiguratorju od dobrih 16 pa do preko 62k€. Precej rostfrei dodatkov sem dal nanj iz Kitajske http://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=AS_20151122125939&SearchText=vw+golf+vii in dopolnil sem program elektronike s temi zadevami http://www.mtl.si/sl/avto-storitve/vkljucitev-dodatnih-funkcionalnosti/mqb-platforma-golf-7,-%C5%A1koda-octavia-3,-seat-leon-3,-audi-a3.html. Super zadovoljen.

S prijaznostjo prodajnikov v Kopru sem izredno zadovoljen, tudi s sprejemom na servis, le samim mehanikom najbolj ne zaupam (glej prej o strehi). Salon VW v Kopru je bil pravkar prenovljen in na vljudno povabilo na otvoritev sva se seveda odzvala. Bilo je gala, svečano in izredno solidno. Prilagam kratek filmček:https://www.youtube.com/watch?v=KorhBSzmiCk

PS: Podvozje šibkejših in močnejših Golfov je precej različno in kdor rad "polaga" ovinke to krepko občuti in ceni. In še slikca za dekoracijo prispevka Slika
Nulla tenaci invia est via!

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po nov 23, 2015 12:03 am

pri katerih 'konjih' je pa razlika med enim in drugim podvozjem? 1,4tsi že ima posamično vpetje zadnjih koles?
No escape from the mass mind rape...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov