5rG je napisal/-a:Če nimas kratkih razdalj defenitivno 2.0TDI, meni se zdi 1.6TDI podhranjen - vsaj za variant izvedbo, ceprav me tudi v obicajni ni preprical, pa se 5 prestav ima. Bencinski pa ena od 1.4: 122ps ali 150ps.
Ce razmisljas o DSG pa vzemi v zakup da je pri 2.0TDI treba na 60k km menjat olje v menjalniku, ostali pa ne.
luxxx7 je napisal/-a:5rG je napisal/-a:Če nimas kratkih razdalj defenitivno 2.0TDI, meni se zdi 1.6TDI podhranjen - vsaj za variant izvedbo, ceprav me tudi v obicajni ni preprical, pa se 5 prestav ima. Bencinski pa ena od 1.4: 122ps ali 150ps.
Ce razmisljas o DSG pa vzemi v zakup da je pri 2.0TDI treba na 60k km menjat olje v menjalniku, ostali pa ne.
Zakaj se mora samo pri 2.0 TDI menjati olje v avtomatskem menjalniku na 60k km pri ostalih pa ne?
luxxx7 je napisal/-a:5rG je napisal/-a:Če nimas kratkih razdalj defenitivno 2.0TDI, meni se zdi 1.6TDI podhranjen - vsaj za variant izvedbo, ceprav me tudi v obicajni ni preprical, pa se 5 prestav ima. Bencinski pa ena od 1.4: 122ps ali 150ps.
Zakaj se mora samo pri 2.0 TDI menjati olje v avtomatskem menjalniku na 60k km pri ostalih pa ne?
Npr. kak peugeot 308 mi tega občutka ni vzbudil. Nasploh tega pri francozih ni.
ker se mi zdi politika VW odvratna in je skrajni čas, da so kaznovani s strani kupcev
Po mojem mnenju mu je najbližja mazda3
In taki zelenjavarji potem pljuvajo čez VW in na piedestal rinejo Peugeot-a.
Pozitivno pri Golfu je pa to da ponuja neko tehniko, ki jo ponuja samo višji cenovni razred
Karoserijo Golfa 7 so zoožali in znižali,
Preveliki denarji se obračajo da bi dopustili da se ponavljajo iste napake
Edino kar me včasih moti, ko je kakšna reklamacija imam občutek da gledajo kako bi te čimprej odpravili
ecoblue je napisal/-a:...če pa na servisih ni možno uredit je pa tako na uvozniku VW tehnična služba, kjer se lahko stranke obrnejo za pomoč/nasvet.
Jaz sem imel neke težave, oziroma še rešujem en problem in so se mi opravičili za težave in ponudili rešitev
6. Uporabniška imena
6.1 - prepovedano je uporabljati več uporabniških imen. Če pred kreacijo novega uporabniškega imena ni obveščen nekdo izmed adminov, se vsa uporabniška imena pobrišejo oz. zaklenejo.
Spectre je napisal/-a:Lastništvo golfov po cirka prevoženih 20.000km, nekje leto in pol. Pisal bom samo o napakah, ker je temu namenjena tema. Ob tolikšnih napakah pozitivne stvari nimajo pomena. Niti ne bom omenjal vsem znano prihajajočo afero CO2 in prirejanje porabe, afera
NOx je na srečo prizanesla golfu 7 in euro 6 motorjem ali pač?
Prva stvar ki so jo naredili je nastavitev obeh vrat zaradi močnega piša vetra v sprednjih vratih, ki so jo deloma odpravil. So hoteli še ponovno ravnati vrata, ker se je začel namakat filc ob deževju v zgornjem robu vrat pa mi je rekel da lahko probajo ponovno poravnat, vendar ni rečeno da bo boljše, tako da se nisem odločil za ponovno nastavitev vrat. Serijska napaka so rekli. Sicer je pa slabo poravnano, ker je zadnji rob sprednji vrat vsaj 7 mm višje kot sprednji rob zadnjih vrat. Zgleda grdo in so že imeli takšne primere zaradi piša vetra in namakanja so mi rekli.
Spectre je napisal/-a:Druga stvar (so celo sami odkrili) da ni bila dobro pritrjena plastika na vzvratnem ogledalu in so jo popravili.
Spectre je napisal/-a:Tretja stvar, kar so imeli že golfi V, ko si v hribu in imaš ročno vklopljeno in ko zasučeš volan vse skupaj grdo zaškripa, kar je očitno normalno pravijo in se pojavlja pri vseh.
Spectre je napisal/-a:Četrta stvar stalni črički v obeh sprednjih tapetah, ki so na trenutke prav nadležni. Pogosto prisotno pri golfih 7. Kolega ima highline avtomatika in mu zadnje tepete škripajo še bolj kot meni. Tudi v armaturi se pojavljajo.
Spectre je napisal/-a:Peta stvar črički nad števcem hitrosti(kot cvilež) pri rahlih luknjah,
Spectre je napisal/-a:šesta stvar cviljenje gumic v podvozju ko dežuje ali če se avto stoji en dan. To se je že dogajalo pri golf V.
Spectre je napisal/-a:sedmič, usnje volana izjemno občutljivo, tudi barva vozila je zelo občutljiva na manjše praske.
Spectre je napisal/-a:osmič na tesnilih vrat so po 1 letu že vidne poke.
Spectre je napisal/-a:devetič potovalni računalnik ne kaže točne porabe in odstopa za vsaj 10%
Spectre je napisal/-a:desetič, zamenjava črne plastike na sprednjih vratih v zunanjosti zaradi nadležnih pokov poleti nad 20 stopinj ko se je plastika segrela. Rekli so mi tovarniška napaka.
Spectre je napisal/-a:enajstič škripanje ob odpiranju in zapiranju sprednjih stekel
Spectre je napisal/-a:dvanajstič škripanje oziroma cvilež ob odpiranju zadnjih vrat. Serijska zadeva, saj tudi v salonu je isto cvililo pri novih. Ko se podmažejo ležaji in guma ki riba ob prag je zadeva urejena in ..................češnja na torti .....
Spectre je napisal/-a:.....trinajstič............ odlični in nepozabljivi tsi. Motor je fenomenalen, začel je ropotati pri nekih 13.000 kilometrov nato je na srečo prišel vpoklic zaradi serijske napake pri 15.000km. Serija napaka ležaja na gredi in sledilo je razdiranje motorja. Ko so ga zamenjali je bilo še slabše in glasnejše! Treba je bilo nazaj, kjer so ga drugje ponovno zamenjali poleg še nekih drugih stvari, ne vem točno kaj, mislim da dročnik in še nekaj. Po servisu je bil mir kakšnih 3000km kilometrov potem se je pa postal motor vedno bolj glasen in kolega mehanik pri drugi znamki mi je rekel da je skoraj sigurno napaka v visokotlačni črpalki.
Avto je garažiran, nikoli se ni z njim peljalo več kot 140km/h, pa še to takrat ko je bila temperatura olja vsaj 80 stopinj, in človeška napaka tukaj ni mogoča. Večinoma se ga vozi relacijsko 35 kilometrov v eno smer.
Spectre je napisal/-a:Skratka odličen zelo ugoden avto in kdor ima dosti časa in denarja bi ga vsekakor priporočil, saj mu ne bo nikoli dolgčas. Vernikom vw na forumu pa sporočam da porinte glavo v pesek. Nisem še doživel da bi prodajalci oz. fani drugih znamk tako žareče sodelovali na forumu in se obnašali tako sovražno. Ta obsežen, natančen in resničen opis je moja zahvala za "dober" odnos vsem po vrsti. Lahko bi avto brez težav jutri predstavil v kakšni oddaji pa ne bom. Mislim da je tako pošteno in da je ta objava dovolj. Sedaj se pa speljem z foruma za vedno vi pa še prodajajte "nemško" kvaliteto in visite na forumu do konca svojih dni. Dobri ljudje priznajo napake, zaslepljeni pač ne.
Milan_48 je napisal/-a:Pri mojih 12 vrstah avtomobilov vseh znamk (vedno kupim drugačno znamko), sem dosedaj bil najbolj nezadovoljen le z Mercedesi (število napak, slabi materiali, rjavenje pločevine letnikov 2000 do 2005). Prvič na VW. Golf 7 1,4 TSI BMT ACT 110kW. Zaenkrat oba z ženo zelo zadovoljna, skoraj najbolj od vseh dosedaj. 6 let garancije bo tudi dovolj, ker ga najkasneje po 3, 4 letih prodam. Dosedaj je bilo najmanj napak na Hyundai, Daewoo, BMW, Citroen, Audi, Mercedes, Fiat, Lancia, ....., Zastava. Razvrščeno po število vseh napak. Bom videl kam bo padel Golf po parih letih. Zaenkrat mu zelo dobro kaže. Po VW pa navalim na japonske (verjetno tudi kitajske, če bodo še tako napredovali) znamke avtomobilov
Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov