Nasveti in napotki ter povpraševanja...

5rG
Novinec

Re: Golf 7 napake

Napisal/-a 5rG Po nov 23, 2015 8:15 am

a_sist je napisal/-a:pri katerih 'konjih' je pa razlika med enim in drugim podvozjem? 1,4tsi že ima posamično vpetje zadnjih koles?

TSI ima večtočkovno premo pri 1.4 motorjih (122 in 150KM)
TDI pa ima večtočkovno premo pri 2.0TDI (150KM)
VW Golf VII 1.4TSI 140PS DSG

Uporabniški avatar
Milan_48
Novinec

Kraj: Šavrinija

Napisal/-a Milan_48 Po nov 23, 2015 9:20 am

Meni osebno je pri Golfu 7 največja napaka oster zavihek pri odprtih prtljažnih vratih. Sem že krvavel zaradi njega. :evil:

Slika

PS: Slikovni prikaz razlike zadnje preme.

Slika

Slika
Nulla tenaci invia est via!

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po nov 23, 2015 2:00 pm

Drugače iz mojega vidika je boljše, da ima zadaj most, ker je manjša možnost za napake. Pri normalni vsakodnevni vožnji ni bistvene razlike
Lp

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Po nov 23, 2015 2:10 pm

Posamično vpetje je dražje za vzdrževanje pa še manj je vzdržljivo.

Maš pa take ekstreme kot je 16 rok na audijih recimo in miljavžnt udarnih gum

Spectre

Napisal/-a Spectre Po nov 23, 2015 4:07 pm

@5rG
Nisem dal posta, da se bom s komerkoli razpravljal in nisem dal posta da bi kdo potrjeval ali zanikal kaj sem jaz napisal. Tema je golf 7 napake, ne pa to kaj ti imaš ali nimaš in da vsako mojo trditev citiraš.
Jaz sem napisal v svojem imenu, in vem kaj mi serviserji povejo kaj je serijsko slabše narejeno in kaj ne, ker so že tudi oni včasih "obupani", ker bi kakšno stvar radi popravili pa jo ne morejo, zaradi koncepta vozila. Da bi rekel da se kjerkoli na servisu vw niso trudili bi lagal. Ampak ko je toliko napak ti začne vse presedati. Prav tako pa lahko naredim direktno primerjavo če se stvar serijsko ponavlja, ker smo imeli 2 golfa 7, 1 bencina in 1 dizla letnika 2014 in 2015 in so se pri obeh glede škripanja in ostalih stvari pojavljale IDENTIČNE težave. Tudi ko sem kakšno napako imel so mi na servisu rekli da to smo že večkrat popravljali.

Zdaj ko pa berejo volkswagnovci ta forum bodo pa mogoče ukazali svojim serviserjem da niti besede več strankam ne govorite kaj se pogosto popravlja, namesto da bi obvestili tovarno, da se to v naslednji generaciji izboljša. To je tista hinavščina ki jo ne maram pri vw.

Pa še nekaj me moti, ker od samega začetka vedo kdo sem jaz in ko smo prvega golfa kupili smo dobili domov pisno anketo o vozilu dolgo par strani, pa še poklicali so in so izvedli še eno anketo . Potem ko sem pa začel kritizirati pri drugem avtu mi pa niso poslali ankete, niti niso poklicali da bi me anketirali. Oče ima vw, mati je imela vw, jaz imam vw, pa živimo na različnih naslovih pa ona dva vedno prejmeta časopis vw, jaz nikoli pa je avto na mene kupljen in pisan. In to je tisto kar me pri tej znamki najbolj razkači, napake pometajo pod preprogo in ne delajo tako da bi bila prihodnost boljša. Lažje je demantirat tistega ki opozarja na napake namesto da bi jih popravil in v prihodnje naredili boljše.... Pri drugih znamkah tudi luksuznih mi je prodajalec brez težav "priznal" smo imeli to in to napako ampak smo jo uspešno popravili. Ta dizelska afera je samo posledica politike zanikanja ki jo imajo, nič druga. Kot stranka ki kupiš 2 modela novejši avto in so nekatere iste napake v njem si lahko še kako razočaran.

Preden jim je prodaja skočila v nebo je bil veliko bolj drugačen odnos in niso tako hiteli. Do afere pa so očitno hiteli v tovarnah pa še na servisih so morali hitet in standard je padal in kdor se spozna to takoj opazi. Potem pa ko prideš nazaj iz servisa ko so kaj šlampasto popravili pa reče zaposlen mehanik, imamo tako normo da komaj dihamo, se opravičujem. Seveda mu ne moreš zamerit če si normalen.
In kaj? če bi kaj on rekel bi ostal brez službe, jaz pa lahko povem in sem zato tudi povedal.

Spectre
Nov uporabnik

Napisal/-a Spectre So dec 05, 2015 3:49 pm

Včeraj sem avto pral pa imam danes še vedno meglo v sprednji luči. Je to normalno al bi blo treba garancijo uveljavljat? Hvala.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For So dec 05, 2015 4:50 pm

O bog!? :shock:

Ne moreš verjeti ...zakaj malo ne poslikaš te absurdnosti pri Golfu. Jaz prav težko verjamem... :huh:

Spectre
Nov uporabnik

Napisal/-a Spectre So dec 05, 2015 4:57 pm

For je napisal/-a:O bog!? :shock:

Ne moreš verjeti ...zakaj malo ne poslikaš te absurdnosti pri Golfu. Jaz prav težko verjamem... :huh:

Zdle je že tema, bom jutr dopoldne če bo še notri.
Če ne bom pa mal polil pa bo.. kaj to ni normalno da ne bom spet tepc izpadu? Temperaturna sprememba al pa kej...?
Lahko bi poslikal 100 in eno stvar, sam se mi ne lub. Ko sprednjo šipo odprem ropoče slabš ko 10 let star avto, pr števcih neki cvili.. Ko ga po enem tednu peljem ga mam za en mesec dost zato ga bom prodal. Nism kupu avta da uporablam javni prevoz pa da bom vsak mesec na servisu visel.

Pa tole sem imel podobn kot ta http://youtu.be/TRE-Vv1GHo4
sam mi je servis zrihtal. Je imel pa isto cviljenje pr odpiranju še edn v salonu, tak da so mi rekl da je serijska napaka. Upam da so jo odpravl.
Men je vseen če kdo verjame al ne, zmislat si ne morš kr tak neki u tri dni.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For So dec 05, 2015 5:17 pm

Ma fajn je da dokumentiraš vse to. Tudi video posnet pa konraktirat službo za reklamacije s tem materialom.

Res grozne napake ....dobro je un dal svoj nickname na YT Golf Zastava :mrgreen:

Spectre
Nov uporabnik

Napisal/-a Spectre So dec 05, 2015 5:22 pm

:D sam res.
Eh kaj bodo pa oni nardil, rekl bodo na servis pejt. Jovo na novo. Ne lub se mi spet, bolj je hodit na pol leta da se nabere ker drugače si lahk kr na servisu.
Dokumentacije bi se dal zbrat za en kratek film, kar nekaj stvari so pa že odpravl, to pa je treba povedat da se samo ne graja. Sam se vseen zgublata čas in živci.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo So dec 05, 2015 6:47 pm

Če je preveč napak a se neda razmišljat v smeri stvarne napake in avto vrnit?

In še dogovor: megla v luči nima kaj iskat, to pomeni da ne dihta dobro in je luč zrela za menjavo ali popravilo. Če je avto v garanciji, na servis in zahtevat novo. Ali pa še bolje, vrni ta "avto" in kupi avto.

Uporabniški avatar
Milan_48
Novinec

Kraj: Šavrinija

Napisal/-a Milan_48 So dec 05, 2015 7:35 pm

Le kaj je narobe z mojim Golfom 7, da nimam nič, v tej rubriki in debati, opisanih napak? Najverjetneje je tudi to napaka, da nima napak. :twisted:
PS: Imam pa precej pripomb na razne izvedbe delov karoserije, uporabljene materiale, kaj se dobi in za katero ceno so razni dodatki, ... Tisto pa, kar je vgrajeno, pa zaenkrat dela bp. Tok, tok. :huh:
Nulla tenaci invia est via!

Spectre
Nov uporabnik

Napisal/-a Spectre So dec 05, 2015 10:19 pm

Bom jutr poslikal. Stvarna napaka je če stvari ne moreš uporabljat, če imam meglo v focusu, čričke, škripanje ko se šipa odpre itd.. to ravno ne vem če bi lahko vrnil vozilo. Še tam ko motor zafrkava nisem prepričan, ker v zakonu piše da morajo bit izčrpane vse garancijske možnosti. Pri avtu pa ni stvari ko se jo ne da menjat...sam da vmes lahko živce izgubiš.

To po domače pomeni da če se prodajalec odloči bi ga vzel nazaj, kar se v mojem primeru verjetno ne bo, če se še za vpoklic ni možno naročit in moram drugam vozit. Lahko voziš petkrat pa ne rabi menjat avta če noče. To je "Evropa". Tožaril se pa nikoli nisem pa tudi zarad posranga avta se ne bom.
Ko sem ga kupil so mi rekli za ta denar je to to, tako da očitno je to to kar pišem skoraj vsak mesec.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo So dec 05, 2015 11:43 pm

@Milan_48: Si pač eden izmed tistih ki imajo srečo ko so dobili dober avto, nekateri pa te sreče nimajo. Sklepam pa da tvoj golf ni bil poceni sploh ko sem nekje zasledil vso opremo in oprosti, če so črički je to zame napaka. Nebi rekel če bi avto bil nov nizkocenovnik za 8.000€, potem se bi čudil če nebi čričkalo.

@Spectre: V tem primeru se z zakonom še nikoli nisem ukvarjal, je pa z elektroniko tako da imajo časa 45 dni da poštimajo (zaporednih, ne skupaj) vse napake, če jih ne pa imaš določene pravice in ena izmed njih je tudi ta da zahtevaš denar nazaj. Celoten. Dokler je seveda predmet v garanciji. Seveda pa moraš pazit da delovnega naloga ne zaključijo oz. ga ne podpišeš, dokler niso vse težave odpravljene. Tako je z elektroniko, in nevem zakaj bi zakon za avte bil drugačen.
Ti pa vrjamem da bo to zelo težak podvig če ne že kar nemogočen, sploh ko berem kakšni so trgovci, sploh pa VWjev. In zna iti veliko živcev, tako da je odločitev tvoja. Jaz ti sam povdarim opcijo katere ni še noben omenil.

Spectre
Nov uporabnik

Napisal/-a Spectre Ne dec 06, 2015 12:24 am

Na prejšnji strani sem napisal vse napake, ta z meglo v focusih sem danes prvič videl.
Od čričkov je še najbolj zoprn tist nad števci, tako zacvili če na kaj navoziš in pa občasno ko gumice na podvozju cvilijo če je zunaj velika vlažnost ali pa če dežuje. Pa tudi vrata in karoserija ko dihajo, ampak po nastavitvi vrat bolj noter malo manj pogosto. V prejšnjem golfu 5 tega ni bilo.

Jutri dam sliko megle v focusih in posnamem en video kako se sliši ko se šipe odpirajo, potem sem pa zaključil s poročanjem, tudi o tsi ne bom več nič napisal. Vsakič ko o tej temi pišem sem še dvakrat bolj jezen tako da nič več. Konec je z moje strani, se predam, tako ali tako sem po forumu pisal 10x preveč. Neumnosti delam, tako kot sem neumno po prvem golfu 7, pričakoval da bo drugi golf 7 kaj boljši, so se pa napake v večini ponovile ali celo pojavile kje drugje. Osel gre enkrat na led, jaz dvakrat.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne dec 06, 2015 12:36 am

Sploh nisem tko dosleden kar se tiče branja foruma, ampak sem zasledil že parkrat da se poslavljaš ;) :pivo

Saj nimaš kaj ...pač naveličaš se itak! Očitno nimaš sreče enako kot jaz takrat z štirko. Kakšna čuda so mi se dogajala ....to je bilo za rubriko "saj to ni res"
Ampak sem vztrajal. Poskusi z dopisovanjem in dokazi (slike videi), najprej na servis potem pa na službo za reklamacije piši.
Tudi z servisom je fajn kakšen mejl izmenjat, ker napisana beseda se na da zanikat. Posreduješ jo službi za reklamacije, napisano od službe za reklamacije posreduješ na servis. Kakšen časopis kontaktiraj če odzivi ne bodo v redu.
Včasih je to pomagalo. :?
Zdaj pa itak gre vse v maloro ....ne profitiraš če pošteno delaš ...žal. :( Sam bi raje klošaril na tromostovju kot na tak način posloval in delal svoj posel.
Tega je žal vsepovsod, ne samo v avtomobilizmu. Gnili kapitalizem ...nimaš kaj. :roll:

Spectre
Nov uporabnik

Napisal/-a Spectre Ne dec 06, 2015 12:48 am

O tej temi res ne bom več pisal, 100%.
S prvim sem bil na servisu kake 6x pa bi mogel it zarad motorja sigurn še nazaj ker zaropoče ob zagonu bolj kot 22 let stara kosilnca ko jo mamo doma, z drugim kake 6x pa bi mogu spet it ker očitno megla v focusih ni normalna(nisem vedel), pol so še tisto cviljenje itd... Pa en avto niti pol leta ni star, drug niti 2 leti. Poslal sem pa tut celo kopico mailov, včas niti odpisal niso ko sem kako vprašanje poslal. Pol ko sem pa "zagrozil" so šele odpisovat začel. Js se ne maram kregat in grozit da me kdo resno jemlje. Enkrat sem poslal spisek napak tako na tehn službo kot na avtohišo in reku to in to mi popravte. So rekl ok bomo poskrbel. Ko peljem avto na sprejem sem mogu pa vse še enkrat naštevat napake, pa sem jim pisno dal vse... 99% ljudi bi že trikrat prodal. Lahk jim še sam sliko moje riti pošljem to je vsa dokumentacija, ki jo lahk dam.

Tiste focuse še slikam da kdo ne reče na forumu da si izmišljujem al pa da lažem in to je zadnja stvar kar sem jo kadarkol naredu z vezi s to temo.
Vem pa da že nekaj let skrbim za naš vozni park in tolk kot je bilo sranja z tema dvema jih ni blo z vsemi ostalimi skupaj v dvajstih letih. Bom požrl tisto izgubo ko jih bomo prodajal in je to to, jamstvo pa tako je.
Zadnjič spremenil Spectre, dne Ne dec 06, 2015 1:06 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne dec 06, 2015 1:01 am

Čak ...oba avta imaš doma? Ni šlo za kakšno zamenjavo?

Po vseh težavah z prvim, ti kupiš še enega?! :shock:

Spectre
Nov uporabnik

Napisal/-a Spectre Ne dec 06, 2015 1:13 am

Točno, tak bum bar sem, lahk bi si že prišu gor da nisem preveč pameten.. Pa še enga vw smo hotl vzet, še sreča da niso nič kej popusta hotl dat tak da ga nismo pol vzel. Fatr jih je vsega skupi kupil kakih 8 novih. :( Sam je reku da je ta zadnji.
Sam pri prvem g7 je začela šele po enem letu zajebavat mašina prej je delal dobro. Za čričke, piš vetra in zamakanje vode na filcu sem pa mislu saj to ne more bit serijsko... Sevede ne... ko sem ga tretjič za vrate peljal in so rekl ne vemo če bo kaj bolš tako je narejen, sem pa vedu kok je ura.
Za tsi sm pa mislu slabš kot v g6 ne more bit, so že zrihtal. Seveda so.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne dec 06, 2015 9:18 am

Naj te pomirim. Valeo zagotavlja, da je notranjost polikarbonat stekla kemično obdelana s plastjo, ki preprečuje nastajanje lis, ko se meglica ali kapljice posušijo :mrgreen:

Za tsi sm pa mislu slabš kot v g6 ne more bit, so že zrihtal

Nič ni tako slabo, da ne bi moglo biti še slabše in vsaka rešitev rojeva nove težave.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov