Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To avg 17, 2010 3:29 pm

hladni je napisal/-a:
p.s.: ZAKAJ JE V VSAKI TEMI SPOTIKATE OB VW?? Kaj vas tako grozno peče in srbi?

ta del tudi mene zanima? Lahko pa mi odgovorite na pm, da nebi tukaj ustvarjali preveč off postov.

Vw,kia,mb,bmw,opel itd...vse te znamke so krasni avtomobili z krasno vizijo kako kupca pridobiti in kako mu ponuditi določeno opremo...itd.. Nekateri malo bolj nekateri malo manj cenijo svoja vozila in niso tako zagriženi nad določenimi znamkami a dejstvo je, da nekatere preveč boli, ko vidijo, da se je njihov rabljen ali nov avtomobil enostavno pokvaril vedoč, da jih še zmeraj čaka mesečni obrok za avtomobil pa naj bo to leasing ali pa kredit ni važno-od tu jaz vidim to sovražnost nad drugimi znamkami.

In po vsem videnem/prebranem se alfe še najmanj kvarijo, no vsaj na tem forumu se najmanj kvarijo.
Zadnjič spremenil adis, dne To avg 17, 2010 3:33 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d To avg 17, 2010 3:31 pm

ne bi zdej komentiral Kie, ampak Auto build in njegovi testi so naceloma popolnoma nicvredni. To ve vsak, ki vsaj malo spremlja avtomobilski zurnalizem. To je pofl revija, ki sicer vedno posreze s plejado nekih statisticnih podatkov, ampak kaksne resne vsebine ne zna ponuditi. Kar pa seveda ne pomeni, da si Kia ni zasluzila te ocene.

askerc
Nov uporabnik

Re: Kia Cee'd napake

Napisal/-a askerc Če maj 05, 2011 2:15 pm

Pozdravljeni!

Potrebujem nasvet. Pred emsecom dni sem kupil 4 leta staro kio ceed 16, dizel. Ker je imel prevozenih ze 150000km so mi v avtohisi ponudili se 1 leto garancije, ker so trdili da je avto brezhiben! Po slabem mesecu mi je shodila sklopka ( prevozil sem cca 2000km, normalne mestne voznje... ). Peljem avto na servis, kjer mi povedo da bo vse krila garancija. Po dobrih dveh tednih vnetega servisiranja in narocanja delov so me danes poklicali in povedali da bi bilo priporocljivo menjati se lamele in kosarico ( ta dva dela pa naj bi stala 275, ker ju garancija ne krije..? ). zanima me, ce je to res ali hocejo samo obrati studenta, ki je komaj napraskov za "brezhiben" avto??

hvala za odgovor in nasvet

askrc

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sorento Če maj 05, 2011 3:18 pm

Jah če se menja sklopko je priporočeno zamenjati komplet vse, da ni potrebno potem spet kmalu razdirati. Verjetno lamele res ne krije garancija, ker je to pač potrošen material in pri 150000km sploh ni nenavadno da sklopka odpove, pač vse je odvisno kako se je avto do sedaj vozilo. Glede cene ti pa težko kaj svetujem, samo tako na uč je pa kar prava cena za novo original sklopko. Menjaj in potem brez skrbi (vsaj upam) vozi naprej.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če maj 05, 2011 5:58 pm

askerc je napisal/-a:Pozdravljeni!

Potrebujem nasvet. Pred emsecom dni sem kupil 4 leta staro kio ceed 16, dizel. Ker je imel prevozenih ze 150000km so mi v avtohisi ponudili se 1 leto garancije, ker so trdili da je avto brezhiben! Po slabem mesecu mi je shodila sklopka ( prevozil sem cca 2000km, normalne mestne voznje... ). Peljem avto na servis, kjer mi povedo da bo vse krila garancija. Po dobrih dveh tednih vnetega servisiranja in narocanja delov so me danes poklicali in povedali da bi bilo priporocljivo menjati se lamele in kosarico ( ta dva dela pa naj bi stala 275, ker ju garancija ne krije..? ). zanima me, ce je to res ali hocejo samo obrati studenta, ki je komaj napraskov za "brezhiben" avto??

askrc

Tega ne razumem najbolje. Sklopka je sestavljena iz treh delov: Lamele, potisne plošče (košara) in potisnega ležaja. Kaj ti bodo zamenjali na podlagi garancije?

Po izkušnjah najraje pri sklopki odpove lamela, mnogo kasneje pa potisna plošča in potisni ležaj. Sedaj pa bi ti radi še enkrat zamenjali lamelo in potisno ploščo (košaro)....

Preveri na servisu kaj točno bodo menjali na podlagi garancije in kaj naj bi ti doplačal. Tako kot si opisal do sedaj je zadeva malce sumljiva.

Pa še vprašanje kaj čarajo kar dva tedna z menjavo sklopke? To opravi popoldanec v enem popldnevu.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Če maj 05, 2011 6:02 pm

Malo jih povprašaj kaj si oni tolmačijo pod sklopko, kot ti je tristan rekel je iz treh delov. Dobro se pripravi, preberi vse drobne tiske, najbrž te čaka mala borba :?
RiDe hArD

askerc
Nov uporabnik

Napisal/-a askerc Če maj 05, 2011 6:21 pm

še enkrat živjo!

Da povem še kaj so mi danes povedali , govoril sem z sefam, ki ima to avtohiso. pravi, da krijejo oni pod garancijo sklopko, potisni lezaj, delo in olje v menjalniku! da so pac ko so razdrli opazili se da je zanic se lamela in ta kosarica za katere bi mogel sam doplacati. odpovedal naj bi potisni lezaj, zaradi katerega sem dal avto tudi na servis.

po vasih komentarijih sodec pase vse to pod menjavo sklopke, torej Kako naj pristopim k sefu, da mu to objasnim, ker pac me ima za lajika, kar tudi delno sem, vendar ni lepo da nas takole prinasajo naokrog!!

ps pa ce je lamela sestavni del sklopke, je torej tudi sklopka potrosni material??! in potem naj krije garancija vse ali nic!!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če maj 05, 2011 7:11 pm

askerc je napisal/-a:zanima me, ce je to res ali hocejo samo obrati studenta, ki je komaj napraskov za "brezhiben" avto??

res je; ko se 1x namreč vse razdere, se pomenja vse sploh pa pri sklopki, ki glih ni samo za "1 uro" dela :arrow: skratka svetovali so ti pravilno in tudi cena je primerna oz. bi rekel kr zelo ugodna..........resnično tako naredi in boš imel še 1x toliko koliometrov mir...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe maj 06, 2011 8:59 am

askerc je napisal/-a:še enkrat živjo!

Da povem še kaj so mi danes povedali , govoril sem z sefam, ki ima to avtohiso. pravi, da krijejo oni pod garancijo sklopko, potisni lezaj, delo in olje v menjalniku! da so pac ko so razdrli opazili se da je zanic se lamela in ta kosarica za katere bi mogel sam doplacati. odpovedal naj bi potisni lezaj, zaradi katerega sem dal avto tudi na servis.

po vasih komentarijih sodec pase vse to pod menjavo sklopke, torej Kako naj pristopim k sefu, da mu to objasnim, ker pac me ima za lajika, kar tudi delno sem, vendar ni lepo da nas takole prinasajo naokrog!!

ps pa ce je lamela sestavni del sklopke, je torej tudi sklopka potrosni material??! in potem naj krije garancija vse ali nic!!

Torej pri menjavi sklopke velja nepisano pravilo, da se zamenja v celoti. Razlog je povsem preprost, saj delo mehanika skoraj preseže vrednost zamenjanih delov. Pač potrebno je imeti primerno dvigalo in razdreti lep del avtomobila.

Kot sem že zapisal sklopka je sestavljena iz treh delov: lamele, potisne plošče (košara ali košarica) in potisni ležaj. Vsi trije deli skupaj tvorijo sklopko (več o delovanju si poglej na: http://www.howstuffworks.com/search.php?terms=clutch ali kaki drugi spletni strani).

Če šef trdi da garancija pokriva sklopko so potem to vsi trije deli. Če je shodil potisni ležaj je to znak da se je nekdo vozil ves čas z nogo na sklopki, kar je zelo nezdravo početje, posledice pa trpiš ti. Menjava olja v menjalniku je sicer dobrodošla reč, nima pa z delovanjem sklopke nič skupnega.

Glede na povedano sklepam, da ti na servisu skušajo vsaj delno prodati tisto kar naj bi pokrivala garancija, vendar bi bilo treba prebrati drobni tisk garancijske pogodbe. Zato je pametno, da vzameš s sabo nekoga, ki se na vse skupaj spozna malce bolj in se s šefom pogovorite kako rešiti težavo.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe maj 06, 2011 7:24 pm

Očitno si tule pojem sklopka, predstavlja vsak po svoje. Včasih (pred leti , ko še nisem bil v svetu avtomobilizma) sem tud sam pod besedo sklopka ali kuplonga imel predstavo o samo lameli. Kajti včasih se je dosti menjavalo samo lamelo in mirna bosna...

Sedaj se pač pri vseh tipih menja komplet (lamela, košara in ležaj). Kaj vse pa spada pod garancijo pa naj ti točno razložijo. Ležaj bi po vsej verjetnosti lahko šel pod garancijo saj praviloma zdrži življensko dobo sklopke. Olje....hja verjetno je bilo starega potrebno stočit ven.....servis ne bo šel starega olja zlivat nazaj....

Naj pa nekdo najde ceno sklopke za Kio....Mogoče za original niti ni tako drago....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

ceeder
Nov uporabnik

Napisal/-a ceeder So maj 07, 2011 9:34 pm

Pozdravljeni,

ravnokar sem šel prebrat kaj piše v moji Servisno garancijski knjižici in je res lamela sklopke iz splošne 150.000 km oz. 7-letne garancije izvzeta. Torej, sklopka razen lamele ima to garancijo, sama lamela pa ima 1 letno oz. 20.000 km (kar je prej). Očitno (samo) lamelo smatrajo kot potrošni material in je zato temu tako.

LP,
ceeder

Broz
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a Broz So maj 07, 2011 10:40 pm

U bistvu če pogledamo malo iz drugačne luči, so ti oni dali garancijo če kaj crkne. In če je crknila samo potisna plata so ti dolžni zamenjat samo to. So te pač opozorili, da ne boš čez 20 000 km spet plačeval drago dela mehanika, da se neka malenkost zamenja. Naredili so tebi uslugo in verjetno tudi sami sebi zato, da ti Oni ne bojo čez 20 000 km razdirali in menjevali.

Jaz osebno se kar čudim, da bi dali garancijo na takšne dele, ki jih dedek lahko uniči v enem mesecu, oz so potrošni material. ( ne rečem pri 50 000 km ne pa 150 000 ko gre počasi proti koncu.)

Plačaj to, zmeni se za kak popust in mirno vozi naprej.

In če te resnično ne matra za denar zamenjaj VSE v kompletu.

off@ to me spomne na ene pametne mehanike ali lastnike, ki ob velikem servisu zamenjajo vse ampak vodno pumpo pa ne ker je še dobra in bo prišparal 50 € :)
Zamenjam Opel Astro GTC Black & White za Laguno II grandtour Dynamique :)

Neox
Nov uporabnik

Napisal/-a Neox Ne jun 26, 2011 3:25 am

Meni pa je moj pro_ceed začel cviliti ko je v prostem teku, če stisnem sklopko neha. Glede na prebrano predvidevam da je potisni ležaj? Kdo ve če to spada pod garancijo? Ceed je pa star dve leti in ima 38k km.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Ne jun 26, 2011 9:55 am

Neox je napisal/-a:Meni pa je moj pro_ceed začel cviliti ko je v prostem teku, če stisnem sklopko neha. Glede na prebrano predvidevam da je potisni ležaj? Kdo ve če to spada pod garancijo? Ceed je pa star dve leti in ima 38k km.

Ponavadi je potisni ležaj res pri takih simptomih....
FOLCIKA - SCIROCCO

T_Eclipse
Nov uporabnik

Napisal/-a T_Eclipse Ne avg 07, 2011 10:47 pm

Pozdravljeni,

ta teden peljem svojo Kio Cee'd SW 1.6 CRDi (l. 2008) na servis pri 120.000km in nameravam še izkoristiti garancijo za nekaj napak. Ker se hočem predhodno pripraviti na morebitne odgovore "to ne krije garancija" vas vprašujem za mnenje. Sem pa drugi lastnik in sem naredil cca 20.000km, prenos garancije na novega lastnika je urejen.

1. Na stropu kjer je predalček in kjer se vklaplja notranja osvetlitev mi je odletel en plastični "haklc" in sedaj cela enota visi in vibrira med vožnjo. Vzel sem pa samo prometno iz predalčka in je dol padel tisti plastični zatič, ki drži enoto na mestu in od takrat ne stoji na mestu, visi.

2. Na armaturi, direkt pod vetrobranskim steklom, tam kjer so tiste "bunke" kjer utripa lučka alarma mi je tista letvica odstopla na obeh straneh in na desni strani se nagravžno oglaša en "čriček", tako da moram med vožnjo tisto letvico primit in jo umirit.

3. Zgodilo se mi je, da ko sem hotel zapreti okno, mi se je okno zapeljalo do sredine, se ustavilo in se nazaj odprlo. Sem ponovno hotel zapreti okno in zopet isto in še trikrat enako. Potem se je zaprlo normalno. Se mi pa od takrat več ni ponovilo, resda pa ne odpiram okna med vsako vožnjo 10x.

4. Večkrat se je zgodilo, da tempomat ni prijel. Sem moral ustaviti, vzeti kontakt in nato je deloval.

5. Radio mi je zmrznil, ni bilo mogoče prestavljati kanalov in prednastavljene kanale sem zgubil. Do zdej se mi je pripetilo enkrat.

6. Lak se lušči in to zadaj na na strehi pri prtljažniku, kjer skoraj ni mogoče da bi bila poškodba od kamenčka.

7. Pri zaviranju, ko se že skoraj ustavim občasno nekaj poči. Kaj bi lahko bilo?

Me zanimajo vaša mnenja, če bi za te napake morala kriti garancija ali ne? Veliko sem slišal o tem, da se nekateri servisi na smrt otepajo tega, da bi kaj v garanciji popravljali. Kako je s tem na KIA servisih? In še kateri servis priporočate v ljubljani? O KMAG-u nisem nič dobraga slišal.

Hvala za odgovore!

Lep pozdrav!
In The Name Of Science, Question Everything!

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne avg 07, 2011 11:11 pm

@T_Eclipse Pri Kiji ni takih komplikacij z garancijo, je pa sledeče
1. Gre za poškodbo in to ne krije garancija, včasih pa menjajo tudi pod garancijo take zadeve.
2. Garancija
3. Okno se je odprlo, ker je zaznalo obremenitev(sistem proti priprtju) naj ti podmažejo nosilce stekla(Garancija)
4. Garancija
5. Siemens j**c radijo ima samo 1leto garancije, je pa klasika na tem radiju
6. S tem ne vem kako je, mislim pa, da bi morala kriti garancija.
7. Garancija

ilyerik
Nov uporabnik

Napisal/-a ilyerik Po avg 08, 2011 9:43 am

T_Eclipse je napisal/-a:Pozdravljeni,

ta teden peljem svojo Kio Cee'd SW 1.6 CRDi (l. 2008) na servis pri 120.000km in nameravam še izkoristiti garancijo za nekaj napak. Ker se hočem predhodno pripraviti na morebitne odgovore "to ne krije garancija" vas vprašujem za mnenje. Sem pa drugi lastnik in sem naredil cca 20.000km, prenos garancije na novega lastnika je urejen.

Glede zadev, ki so se zgodile zgolj enkrat(ali parkrat) in niso ponovljive (da bi jim tam pokazal pred očmi), zna biti, da bojo rekli: "nismo nič opazili/ugotovili". To se je dogajalo meni (sicer ford servis in avto je že bil izven garancije), tako da sem jih na koncu nekam poslal in peljal k enemu manjšemu, neuradnemu mehaniku.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po avg 08, 2011 10:16 am

Predlagam da zadevo pelješ k Potočniku. Meni je mehanik rekel, da če karkoli opazim, ko pripeljem vozilo na servis, zapišem na listek. Zadevo pregledajo in po možnosti avto tudi ostane kak dan pri njih. Recimo meni se je na poti na njihov servis prižgala lučka ESP OFF. Ugasnila je lahko samo tako, da sem ugasnil avto. S testerjem je rekel, da je napako pobrisal. Če se pojavi znova, sem upravičen do garancije, kajti to se shranjuje na glavni center v EU. In ker se mi je lučka zadnjič z morja spet prižgala, sem brskal po forumih in na nekem nemškem forumu odkril za uporabnika, z identično težavo. Zginila mu je po reprogramiranju, katerega pa mi ga serviser Črešnik ni opravil, katerega bi mogel že v začetku leta 2010.

T_Eclipse
Nov uporabnik

Napisal/-a T_Eclipse Po avg 08, 2011 10:27 pm

Hvala zaenkreat za odgovore, sem rezerviral servis termin pri Trobcu na Dolgem mostu v Ljubljani in bom sporočil konec tedna kako je šlo!

Gosic, Potočnik je v Mariboru in mi je predaleč. Izmed vseh servisov v Ljubljani sem največ pohval zasledil za Trobca, največ graj pa za KMAG tako da sem se odločil kar za Trobca. Pa še, kolikor sem se poozanimal po telefonu, je najcenejši.

Lep pozdrav!
In The Name Of Science, Question Everything!

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Če sep 15, 2011 11:53 am

Takole, moja Kia še vedno deluje in sem z njo prevozil 35.000 km, VENDAR...

...se mi je pojavil čriček v zadnjem delu voznikovih vrat :)
...1.6 bencinski motor se mi zdi, da se oglaša malo preveč "klenkajoče" :/
...na sredini (SREDINI) vrat prtljažnika se mi je pojavil en mehurček in spomladi bo verjetno še vse zelo lepo cvetelo :/
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Klamzi in 8 gostov