askerc je napisal/-a:še enkrat živjo!
Da povem še kaj so mi danes povedali , govoril sem z sefam, ki ima to avtohiso. pravi, da krijejo oni pod garancijo sklopko, potisni lezaj, delo in olje v menjalniku! da so pac ko so razdrli opazili se da je zanic se lamela in ta kosarica za katere bi mogel sam doplacati. odpovedal naj bi potisni lezaj, zaradi katerega sem dal avto tudi na servis.
po vasih komentarijih sodec pase vse to pod menjavo sklopke, torej Kako naj pristopim k sefu, da mu to objasnim, ker pac me ima za lajika, kar tudi delno sem, vendar ni lepo da nas takole prinasajo naokrog!!
ps pa ce je lamela sestavni del sklopke, je torej tudi sklopka potrosni material??! in potem naj krije garancija vse ali nic!!
Torej pri menjavi sklopke velja nepisano pravilo, da se zamenja v celoti. Razlog je povsem preprost, saj delo mehanika skoraj preseže vrednost zamenjanih delov. Pač potrebno je imeti primerno dvigalo in razdreti lep del avtomobila.
Kot sem že zapisal sklopka je sestavljena iz treh delov: lamele, potisne plošče (košara ali košarica) in potisni ležaj. Vsi trije deli skupaj tvorijo sklopko (več o delovanju si poglej na:
http://www.howstuffworks.com/search.php?terms=clutch ali kaki drugi spletni strani).
Če šef trdi da garancija pokriva sklopko so potem to vsi trije deli. Če je shodil potisni ležaj je to znak da se je nekdo vozil ves čas z nogo na sklopki, kar je zelo nezdravo početje, posledice pa trpiš ti. Menjava olja v menjalniku je sicer dobrodošla reč, nima pa z delovanjem sklopke nič skupnega.
Glede na povedano sklepam, da ti na servisu skušajo vsaj delno prodati tisto kar naj bi pokrivala garancija, vendar bi bilo treba prebrati drobni tisk garancijske pogodbe. Zato je pametno, da vzameš s sabo nekoga, ki se na vse skupaj spozna malce bolj in se s šefom pogovorite kako rešiti težavo.
Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.