Nasveti in napotki ter povpraševanja...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Golf 7 napake

Napisal/-a maniaxxx Ne dec 06, 2015 9:24 am

Oziroma noben VW ni tako slab, da ne bi mogel najti še slabšega :lol:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Spectre
Nov uporabnik

Napisal/-a Spectre Ne dec 06, 2015 11:13 am

Sem dans mal focus z vodo polil pa na srečo ni blo skor nič megle sam ob robu focusa je bla kaka 2 cm. Mogoče se pozna ko je bil celo noč v garaži, ker drugač ga mam na prostem, šlavfa se mi pa ob tej zimi ne lub vlačit ven. Bom poslikal prvič ko ga operem, ker tam se lepše vidi ko postaneta oba sprednja fokusa meglena, levi malenkost bolj. Lp

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne dec 06, 2015 1:03 pm

So to navadni žarometi, ali tisti z LED in xenonom?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne dec 06, 2015 1:22 pm

Saj imaš halogensko ali kseninsko ki se grejejo in se bo hitro posušilo bolj problem bi bil z led lučmi ki se ne grejejo toliko, ampak golf jih itak nima
Lp

Spectre
Nov uporabnik

Napisal/-a Spectre Ne dec 06, 2015 1:28 pm

Sem posnetek naredil kako cvili spredaj pri števcih.
Malo se mi roka trese, važen je tako zvok. Še dobro da je radio, da se ga lahko da naglas, da ni treba umirajočih miši poslušat.
Itak je ta cvilajoč zvok v obeh golfih 7 tko da...(poleg drugega klopota, ki je že bilo odpravljeno). Eden ko je dizel je dokler niso vrata bolj notri naštelali cela vrata potresavalo. Ne veš al bi se jokal al smejal

https://youtu.be/CTaw8qDSUfQ

Za focuse dam pa prvič ko ga operem. Lahko bi res en dokumentarni video naredu, materiala ne bi zmanjkalo. Ala jim vera kake avte delajo leta 2014-2015, slabše ko 10 let nazaj.
Škoda da sem pozabil naredit še posnetek kako ropoče ko se šipe odpirajo in zapirajo, to je sicer samo na enem g7. :(
Bom ob drugi priliki, pa še mogoče ob dežju kako gumice na podvozju škripajo in mogoče še kdaj kako vse diha ko so kakšni ovinki in se cesta lomi... Pa še zvok tsi-ja ob zagonu bi lahko dal kako zahruli... idej ne zmanjka.
Zadnjič spremenil Spectre, dne Ne dec 06, 2015 1:54 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne dec 06, 2015 1:54 pm

Pa si siguren, da cvili okrog merilnikov?

Zvok se prenaša in pri mk7 se znajo oglašat cevi ventilacije, plastika pri OBD vhodu... ma, moraš imet raziskovalno žilico, da najdeš pravi vir.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Spectre
Nov uporabnik

Napisal/-a Spectre Ne dec 06, 2015 1:56 pm

možno da je pri ventilatorju, samo je izklopljen na 0 tako da ventilator 100% ni. Nekje v armaturi se mi zdi da prihaja zvok... ne bom pa trdil kje, zvok je kot da bi nad števci cvililo.
Ne grem pa popravljat zato ker imata oba isto cviljenje. Če bi imel samo eden golf bi še šel, tako pa vem da je vse skupaj sranje. :?
Da je vsaj koliko vzdržno je že tako bilo potrebno vsaj 3x iti z vsakim posebej, poleg ostalih popravil... Npr. neka črna plastika na b stebričku je poleti ko se je segrela non stop pokala, non stop tok tok...s tistim sem pa izgubil živce dokler je niso menjal... Me je folk spraševal če je bil rukjen tako je klopotala, ko se je verjetno na soncu zvijala in pokala. Dost je blo za dans, lepo nedeljo vsem.

yeo
Novinec

Napisal/-a yeo Ne dec 06, 2015 7:47 pm

pskoda je napisal/-a:Saj imaš halogensko ali kseninsko ki se grejejo in se bo hitro posušilo bolj problem bi bil z led lučmi ki se ne grejejo toliko, ampak golf jih itak nima

a si ti že kdaj videl led luč? ledice se tako grejejo, da potrebujejo ponavadi dodatno hlajenje...
xenon pa se ne greje!

lp

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Ne dec 06, 2015 8:19 pm

Ne da sem jo samo videl, ampak si jih tudi lastim. Sama led žarnica se se greje tolk greje se balast in rabi hlajenje, ki pa ni v luči
Lp

eUros
Nov uporabnik

Napisal/-a eUros Ne dec 06, 2015 9:04 pm

Bom kar tukaj vprasal, da ne odpiram nove teme (ker gre ravno za isti avto).

Priblizuje se namrec servis (menjava olja) jaz pa moram na daljso pot. Za koliko lahko priblizno prekoracim kilometre, da mi nebojo na servisu kaj tezili? Narocil me je pa cez en teden.

Hvala lp

blaze11
Novinec

Napisal/-a blaze11 Ne dec 06, 2015 9:12 pm

me so rekli na servisu da do +-500 km je vse ok!

Spectre
Nov uporabnik

Napisal/-a Spectre Ne dec 06, 2015 9:26 pm

eUros je napisal/-a:Bom kar tukaj vprasal, da ne odpiram nove teme (ker gre ravno za isti avto).

Priblizuje se namrec servis (menjava olja) jaz pa moram na daljso pot. Za koliko lahko priblizno prekoracim kilometre, da mi nebojo na servisu kaj tezili? Narocil me je pa cez en teden.

Hvala lp

Pri večini vw modelov se dela servis na 12 mesecev oz. 15.000km- kar nastopi prej.
Da se ohrani garancija oz. jamstvo oz. kasnejša kulanca.... je odstopanje od zgoraj navedenega intervala lahko 1 mesec oziroma 1000km.
Tako piše v VW pogojih.
Srečno potovanje.

eUros
Nov uporabnik

Napisal/-a eUros Ne dec 06, 2015 9:30 pm

Ok, najlepsa hvala.

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic Ne dec 06, 2015 10:08 pm

reSpectre je napisal/-a:Sem posnetek naredil kako cvili spredaj pri števcih.
Malo se mi roka trese, važen je tako zvok. Še dobro da je radio, da se ga lahko da naglas, da ni treba umirajočih miši poslušat.
Itak je ta cvilajoč zvok v obeh golfih 7 tko da...(poleg drugega klopota, ki je že bilo odpravljeno). Eden ko je dizel je dokler niso vrata bolj notri naštelali cela vrata potresavalo. Ne veš al bi se jokal al smejal

https://youtu.be/CTaw8qDSUfQ

Za focuse dam pa prvič ko ga operem. Lahko bi res en dokumentarni video naredu, materiala ne bi zmanjkalo. Ala jim vera kake avte delajo leta 2014-2015, slabše ko 10 let nazaj.
Škoda da sem pozabil naredit še posnetek kako ropoče ko se šipe odpirajo in zapirajo, to je sicer samo na enem g7. :(
Bom ob drugi priliki, pa še mogoče ob dežju kako gumice na podvozju škripajo in mogoče še kdaj kako vse diha ko so kakšni ovinki in se cesta lomi... Pa še zvok tsi-ja ob zagonu bi lahko dal kako zahruli... idej ne zmanjka.

Nevem ali slišim slabo ali pa sem navajen že raznih čričkov ampak za tole na posnetku pa res nebi kompliciral.

Spectre
Nov uporabnik

Napisal/-a Spectre Ne dec 06, 2015 10:35 pm

Jaz nič ne kompliciram, ker ga ne vozim več na servis niti nikomur ne težim. Rad pa prestavim kakšno napako na forumu, ker ni vse zlato kar se sveti. Blinderju so moje predstavitve verjetno všeč, zato se rad potrudim še za soforumeraše. Team work.
Se pa človek počasi prenaje takšnih in drugačnih zvokov ki so non stop prisotni. V živo se to cviljenje sliši še bolj glasno ampak dobro zarad cviljenja res ne bom ostal peš. Ni pa to piskanje zdaleč edina napaka, verjetno pa res med manjšimi.

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW To dec 08, 2015 4:42 pm

Eno stvar bi še vprašal preden avto zapeljem v jarek.
Men je dans popoldn 1.6 TDI vžgal šele ko ga je trikrat zagnal in ni iz prve vžgal, dopoldne je pa normalno vžgal. Drugače dela avto brez težav, razen raznih zvokov in ostalih "drobnarij". To mi je sedaj naredil že četrtič v dveh mesecih in ne dela stalno, včasih večkrat zažene zjutraj, včasih popoldne, ne pa vedno. Nobena kontrolka ni prižgana. Kaj je to kaj povezano, ker ga samo 2x-3x tedensko vozim in je zunaj hladno(imam ga zunaj pod nadstreškom). Poleti to ni delal, vozim ga pa na relacije od 50 do 150km, 80% avtocesta, start-stop vedno izklopim in ne uporabljam. Hvala.

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW To dec 08, 2015 6:52 pm

Nima noben kake ideje kaj bi lahko bilo. Verjetno bom šel na servis, mogoče je akumulator?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda To dec 08, 2015 7:17 pm

Logično je, da pozimi težje vžiga kot poleti.

Dizel je mišljen, da dela dlje časa in mu samo prižiganje in ponovno ugašanje na kratke razdalje ne ugaja preveč zdaj če mu škodi to ko malo dela potem 2 dni stoji pa ne vem po mojem ni dobro
Lp

Influenz
Novinec

Napisal/-a Influenz To dec 08, 2015 7:42 pm

Kaj pa vem.. meni 1.5dci vžge po 5 dneh stanja zmeraj v prvo oz. maximalno v drugo

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 To dec 08, 2015 8:02 pm

ModraW je napisal/-a:Nima noben kake ideje kaj bi lahko bilo. Verjetno bom šel na servis, mogoče je akumulator?
Ali pa kaj od elektronike, ali pa famozna pompa z injektorji.... imaš opilke v filtru nafte?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov