Nasveti in napotki ter povpraševanja...

meglicp
Nov uporabnik

Re: Kia Cee'd napake

Napisal/-a meglicp Ne jan 29, 2012 2:45 pm

Zanima me ali je kdo opazil, spremembo trenutne porabe pri ceed sw 1.6 crdi 2011. Občasno 3-4 na tank, se pojavi, da se trenutna poraba dvigne za slab liter (tukaj ne gre za neogret avto ali vremenske razmere). Tudi pri vožnji iz klanca (brez plina) poraba ne kaže 0,0 ampak od 0,5 do 1,0 litra ta razlika pa se prenese tudi na pospeševanje in pri relacijski vožnji. Taka poraba traja približno 20-30km. Če pa vozili ogasnem in ponovno prižgem pa je poraba zopet normalna.
Najlepša hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne jan 29, 2012 3:02 pm

Regeneracija DPF-ja. Ne ugašaj avto ko se to dogaja. Naslednjič pa le preberi navodila za uporabo avta, predno ga začneš redno uporabljat.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne jan 29, 2012 3:55 pm

Nekam veliko napak ima tale KIA, ko sem napisal napake na bivši bratovi ste me pa skor požrli, da si zmišljujem :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne jan 29, 2012 4:09 pm

lizard je napisal/-a:Regeneracija DPF-ja.

x2

Verjetno se tudi ventilator prižge in obrati malce povišajo.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Ne jan 29, 2012 4:52 pm

lizard je napisal/-a:Regeneracija DPF-ja. Ne ugašaj avto ko se to dogaja. Naslednjič pa le preberi navodila za uporabo avta, predno ga začneš redno uporabljat.

x3

meglicp
Nov uporabnik

Napisal/-a meglicp Po jan 30, 2012 9:19 am

Ali je kdo slučajno opazil pri radiju, da ko vklopiš naključno predvajanje vedno začne z istim komadom?

lp

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Po jan 30, 2012 9:45 am

meglicp je napisal/-a:Ali je kdo slučajno opazil pri radiju, da ko vklopiš naključno predvajanje vedno začne z istim komadom?

lp

To je tipični problem ceedov (tudi mojga) - vedno ma isti vrstni red playlista (vsaj za USB vem). Problem je v softwareu od radia. Jst sm skušal dobit starejši SW ki preverjeno dela (povprašal par lastnikov), sam brez uspeha. Pejt na servis pa probi dobit starejši software (jst mam not c209, vem da c206 dela bp) pol mi pa sporoč če pa kje ti je ratal :D

meglicp
Nov uporabnik

Napisal/-a meglicp Po jan 30, 2012 3:48 pm

Ali se da na kakšen način zmanjšati regeneracija filtra trdih delcov? Ali je med potekom čiščenja bolje voziti v nizkih ali visokih obratih? Sm bral da bi eni aditivi pomagal? Drgač sem pa na zadnjem servisu vprašaj kaj naj bi to bilo pa ni bil nobeden dovolj pameten? Tako da hvala za odgovore -če pa kdo najde kje v navodilih kaj napisanega se pa priporočam za stran!

lp
Zadnjič spremenil meglicp, dne Po jan 30, 2012 5:10 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

meglicp
Nov uporabnik

Napisal/-a meglicp Po jan 30, 2012 3:51 pm

maniaxxx je napisal/-a:Nekam veliko napak ima tale KIA, ko sem napisal napake na bivši bratovi ste me pa skor požrli, da si zmišljujem :mrgreen:

Kakšne napake - avto dela kt urca. Nimam ne čričkov, ne rje samo tale filter trdih delcov mi ni bil najbolj jasen. Drugače pa super avto!

himi

Napisal/-a himi Po jan 30, 2012 4:12 pm

Meni se spoh ne zdi, da bi cee'di imeli veliko napak. Vem, da so bile težave z radiom neki časa, ampak to ni bila krivda Kie ampak Siemensa oz dobavitelja. Poleg čričkov v notranjosti nisem zasledil večjih napak.

Seveda se vedno najde kak stvar, ki lahko gre narobe... tudi Kia ni imuna na to. Ampak na splošno, mislim, da so kupci Kie cee'd zelo zadovoljni s kvaliteto njihovih avtomobilov.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po jan 30, 2012 4:42 pm

1xzamenjana žarnica, 1x podmazan nek obroč amortizerja, 1x štelan tek menjalne ročice, ki je postala trda. Še vedno nimam enega samega črička, upam, da bo tudi naslednja kia tako robustno sestavljena.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 30, 2012 4:45 pm

meglicp je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Nekam veliko napak ima tale KIA, ko sem napisal napake na bivši bratovi ste me pa skor požrli, da si zmišljujem :mrgreen:

Kakšne napake - avto dela kt urca. Nimam ne čričkov, ne rje samo tale filter trdih delcov mi ni bil najbolj jasen. Drugače pa super avto!

himi je napisal/-a:Meni se spoh ne zdi, da bi cee'di imeli veliko napak. Vem, da so bile težave z radiom neki časa, ampak to ni bila krivda Kie ampak Siemensa oz dobavitelja. Poleg čričkov v notranjosti nisem zasledil večjih napak.

Seveda se vedno najde kak stvar, ki lahko gre narobe... tudi Kia ni imuna na to. Ampak na splošno, mislim, da so kupci Kie cee'd zelo zadovoljni s kvaliteto njihovih avtomobilov.

Ta tema pa še kakšna je odgovor, koliko napak je, nekaj se jih pa le nabere, mogoče najbolj kruta je volan. Govorit, da ni krivda Kie, ampak Siemensa, je rahlo zgrešeno, itak so avti večinoma sestavljeni iz delov, ki izvirajo iz celega sveta. Avto kupiš od Kie, garancijo uveljavljaš pri Kii itd. Ne kritiziram Kie, vseeno je zelo ugodna cena in solidna garancija, nenazadnje se vsa tehnika kvari. Mi pa ne pade na pamet, da bi na tak način "opravičeval" napake, češ je kriv nekdo drugi. Potem VW ni ravno kriv, da mi je blatnik začel rjavet, ampak Italijani, ker je tam narejen. :D

Očitno je veliko zadovoljnih kupcev in tudi precej nezadovoljnih, ne vidim pa razloga za "opravičevanje", češ da se vama zdi, da ni veliko napak oz. jih vidva nimata, če je kristalno jasno, da jih je citirani brat od uporabnika imel! :D Če sem jaz zadovoljen s svojim avtom, še ne pomeni, da morajo bit tudi vsi ostali z enakimi! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

meglicp
Nov uporabnik

Napisal/-a meglicp Po jan 30, 2012 5:14 pm

meglicp je napisal/-a:Ali se da na kakšen način zmanjšati regeneracija filtra trdih delcov? Ali je med potekom čiščenja bolje voziti v nizkih ali visokih obratih? Sm bral da bi eni aditivi pomagal? Drgač sem pa na zadnjem servisu vprašaj kaj naj bi to bilo pa ni bil nobeden dovolj pameten? Tako da hvala za odgovore -če pa kdo najde kje v navodilih kaj napisanega se pa priporočam za stran!

lp

kakšna ideja?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 30, 2012 5:38 pm

meglicp je napisal/-a:
meglicp je napisal/-a:Ali se da na kakšen način zmanjšati regeneracija filtra trdih delcov? Ali je med potekom čiščenja bolje voziti v nizkih ali visokih obratih? Sm bral da bi eni aditivi pomagal? Drgač sem pa na zadnjem servisu vprašaj kaj naj bi to bilo pa ni bil nobeden dovolj pameten? Tako da hvala za odgovore -če pa kdo najde kje v navodilih kaj napisanega se pa priporočam za stran!

lp

kakšna ideja?

Ne razumem, zakaj bi želel zmanjšat regeneracijo, že sam izraz pove, da je to nekaj pozitivnega! :D Verjetno so boljši višji obrati, čeprav se ti po moje ni treba preveč ukvarjat s tem. Pač pustiš, da avto opravi svoje in normalno voziš.

P.S.: Verjetno voziš varčno oz. na nizkih obratih, če je tako pogosto in opaziš vsako nihanje v porabi in se DPF že zaradi tega bolj zapaca?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To jan 31, 2012 12:58 pm

DPF filter se mora pucat!! Neko umetno skrajševanje ali celo preprečevanje tega intervala bi lahko privedlo v to, da se ta ne bi uspel regenerirat oz. spucat. Ko vidiš povišano trenutno porabo (2-3 litre nad normalnim) ali kot si sam opazil ob spuščenem gasu, ko ni kazalo 0,0 l/100km, je pač dobro avto furat dalje na vsaj 2.000 ali več obratih. Običajno regeneracija traja od 5-10 minut (odvisno od avta do avta ter od količine saj, ki jih mora filter skurit).

Nekateri avti imajo zadevo poštimano tako, da se regeneracija filtra vklopi le takrat, ko je motor popolnoma segret, s čimer se izogneš bojazni, da bi se regeneracija vklopila pri kaki izmed kratkih voženj pri nesegretem motorju, kjer se nato ne bi uspela dokončat. Ne vem kako ima to narejeno KIA (moj nekdanji Proceed 2.0 dizel še ni imel DPF-ja :mrgreen: ), tako imajo npr. vse novejše Mazde in prepričan sem, da tudi novejši avti nekaterih drugih znamk. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Vulko
Nov uporabnik

Napisal/-a Vulko Ne sep 23, 2012 6:18 pm

Zdravo. Kupil sem Kio Pro Ceed 1,6 bencinar s sport pack opremo. Ker sem prečesal celo temo se je pisalo bolj o dizelskih različicah, ker je avto letnik 2008 je zagotovo kak primerek da bi povedal kakšno svojo izkušnjo z avtomobilom. Nihče ne omenja "trdote" avtomobila? Je to samo pri meni ker imam 17' originalno in je športno podvozje? (če je sploh kaj drugačno od navadnega Ceeda glede na to, da je sport pack; razen če to zajema samo belo kljuko, črno pri lučeh, spojler, temne šipe?). Razen trdega podvozja in občutka da bi lahko bil "mehkejši" servo (ali pa sem navajen tipke "city" od fiata), in čričkov na armaturki, kateri pa so posledica trdega podvozja in čutenja vsake luknje :D :D

Aleksman71
Nov uporabnik

Napisal/-a Aleksman71 So okt 20, 2012 1:38 pm

Je trdo podvozje,nekje kot Clio in to pri 15' gumah,verjetno je še trše z 17'.Volan je pa mehkejši ,nekje kot pri Oplih,vsaj moj.Če bi bile ceste brez lukenj,bi bila vožnja res užitek,saj se zelo dobro drži podlage,še posebno na ovinkih.

ceeder
Nov uporabnik

Napisal/-a ceeder Po nov 19, 2012 9:25 am

Imam Kia ceed 1.6 crdi (94kw) letnik 2011 in do sedaj sem imel eno napako in sicer, da mi avto včasih ni prepoznal ključa (kodni vžig). Tako sem moral 2x ali 3x obrniti ključ, da ga ja na koncu prepoznal in normalno prižgal. Problem je bil rešen na uradnem servisu v garanciji, seveda. Moral pa sem avto večkrat na servis peljat in vztrajat, saj kot rečeno se je to dogajalo le občasno (ne vedno). Napaka je bila trivialne narave in sicer slabi kontakti na elekrični povezavi.
Sicer pa je avto bp.

emilo
Nov uporabnik

2012 Kia Cee'd

Napisal/-a emilo So mar 02, 2013 5:59 pm

Pri Ceedu 1.4 EX Style mi pri stisku sklopke rahlo zaškrta. Ugotovil sem da je pod sklopko nekakšno potisno stikalo (najbrž zaradi varovala pri prižiganju) in ravno to stikalo spušča nadležne zvoke. Zanima me če ima še gdo podobne težave?

Uporabniški avatar
Axeelant
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Axeelant To mar 05, 2013 3:31 pm

Sej nism nek KIA fan alpa kej v tem smislu, ampak res morm povedat da ko sem bral tele komentarje me je prijelo da napišem svoje mnenje :)
Delam v avto industriji in imam zares veliko stika z strankami, ampak res vsak dan. In ko tako delaš že dlje časa verjemte da slišiš vse živo glede najrazličnejših modelov vseh znamk. No in ko smo ravno pri ceedu, morm povedat da še ena stranka ni jamrala da bi blo karkol narobe z avtam odkar je pač na trgu (07 če se ne motim). Sploh kar se tiče motorja vsi pravjo da laufa kot urca. Od približno 100 ljudi z katerimi sem govoril in so lastniki cee'd-a, pro_cee'da ali cee'd_sw sta bila edina problema na avtih ena menjava alternatorja (pod garancijo) in ena pokvarjena lambda sonda (tudi krita z garancijo). Cene teh avtov so pa tut kr ugodne, garancija res pokriva praktično vse razen potrošnega materiala (bremze, akumulator, žarnice). Zanimivo da pri dizlih vključuje tudi turbino, pumpo in mislim da celo šobe. To je danes že res prava redkost...

LP
Eat, Sleep, Shift, JDM
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov