SuperVeloce je napisal/-a:Kako hitro se pa (po izkusnjah vas iz foruma) tezava razvije po prvih znakih? Kar naenkrat? 5k km? 10k km? Saj pa ne ostanes kar na cesti iznenada...
Bratu so leona kao popravljal, naslednji dan ga je vžgal in je bilo konec....nekako se je privlekel do servisa tam so mu menjali cel motor...
TrijoAdijo je napisal/-a:@freddie:
Heh...mora tisti psa 1,6 dizl bit res jako dober, če ne celo odličen, glede na to, da so ga kako leto nazaj nadomestili s spremenjenim 1,6 motorjem. 1,8 motor so ukinli zato, ker je motor zelooo stare zasnoveNekje l. 1986 je prvič ugledal luč sveta, nato se je z leti le nadgrajeval.In so ga dokončno nekje dve leti nazaj upokojili, ker je dosegel le euro4 standard, predelave za euro 5 standard bi pa očitno bile predrage...ali celo neizvedljive. Sicer je pa res vprašanje, kaj je bolje za avtomobilsko industrijo: Ali v avto vgraditi motor, ki bo delal 1/2 mio.km brez težav, ali vgraditi motor, ki bo pri 101kkm "razpadel"? Pa vedet moreš, da je še do nedavnega pri Volvotu bil Ford ta-glavni in zato nekateri Volvotovi modeli bazirajo na Fordu (Imajo iste motorje,menjalnike in podvozja kot so v Fordih). Enako je tudi pri Mazdi. In recimo tudi marsikateri mehanik zna povedat (tudi videno na lastne oči), da ko pri 1,6 tdci odpove turbina, jo lahko zamenjaš. Ampak nova ne bo naredila niti polovice kilometrine stare turbine, ko bo spet godna za menjavo.
Je pa res, da je to deljenje tehnike po eni strani dobro: Nekateri deli, vgrajeni v recimo Forda, znajo bit cenejši pri PSA kot pri Fordu. Del je isti, le štempl je drug in seveda nižja cena.
Sicer je moje osebno mnenje enako tvojemu, vendar veš kakšni so ljudje: Veliki večini na VAG-u nikoli nič ne crkne.
@maniaxxx:
To je bilo vprašanje:A mi lahko nekdo po resnici pove, zakaj vedno...ampak res čisto vedno lastniki VAG vozil tako veselo razlagajo, kako z njihovim vozom ni nikoli nič narobe, a ko pa jim omeniš, da bi lahko malo s testerjem preverli stanje parametrov, pa postanejo čist prešvicani in vedno se jim nekam mudi (ponavadi v gostilni še pira do konca ne spijejo)?![]()
Ampak je več kot očitno, da ti ne spadaš v to populacijo
Me pa še zraven zanima, če so pri VAG-u pri zadnjih verzijah 1,9TDI motorja porihtali tisto spuščanje olja pri tesnilu pokrova ventilov? Ker katerega starejšega sem gledal, tisti je spuščal.....
Na to vprašanje ti pa res ne bi znal odgovoriti, sam znam veselo pošinfati forda, ko kako bedarijo naredi, bog ne daj da mi kaj crkne, ga ja popljuvam totalno, ne pa da rečem se zgodi....