Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Re: Golf 7 napake

Napisal/-a ModraW To dec 08, 2015 9:12 pm

Ta avto krajše relacije od 20km ni vidu in se 90% vozi na dolge relacije po AC. Start stop pa ne uporabljam.
Na testerju se bo pokazala morebitna napaka?
Dvakrat-trikrat je zagnal potem je pa vžgal(včas pa samo dvakrat zažene), samo čudno mi je ker dans je nazaj zaganju, ne pa zjutraj. Da ne bom tja vozu pa se blamiru pa bodo rekl to je pozim normaln, ker mam prvega mehanika 50km stran. Nimam izkušnje z dizli...
Opilke? Ne vem 10 000 mam prevoženih.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To dec 08, 2015 10:09 pm

Opilke je mislil v naftnem filtru. Ta filter se menja šele pri 90kkm in tudi ko se menja brez testerja boš teško zagnal motor.
Ko boš imel servis na 15kkm jim na servisu omeni kaj se dogaja in boš videl kaj bodo rekli. Po moje nisi edini z tem problemom
Lp

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW To dec 08, 2015 10:46 pm

Pskoda Teb ga kdaj zaganja kej al ti iz prve vedn vžge?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda To dec 08, 2015 11:09 pm

Meni vedno vžge v prvo, ampak jaz ga imam v garaži, ki ima vedno čez 10 stopinj.
Lp

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Sr dec 16, 2015 6:13 pm

Do sedaj je bilo na vozilu odpravljenih že nekaj napak:

-nastavitve sprednjih vrat in pozicija zaponke ključavnice
-tresenje obojnih sprednjih vrat med vožnjo
-pokanje v ključavnici vrat
-stalno pokanje zunanje okrasne letvice na b stebričku(menjava)
-popravljena plastika na predalčku armature
-sam sem popravil zaščitno gumo, ki je štrlela iz sprednjega odbijača
-močan piš vetra v sprednjih vratih
-cviljenje zadnjih vrat pri odpiranju in zapiranju( identično kot tu->>https://www.youtube.com/watch?v=TRE-Vv1GHo4)

Opažam pa nove napake, ki se občasno pojavljajo:

-črički v tapetah vrat in rožlanje zvočnikov ob slabi cesti
-potovalni računalnik laže pri porabi za vsaj 10%
-megla v sprednjih lučeh ob pranju vozila
-pozimi redno cviljenje v armaturi(https://youtu.be/CTaw8qDSUfQ)
-ob veliki vlažnosti ali deževju zelo glasno podvozje(cviljenje gumic)
-če v hribu zavrtim volan se občasno glasno sliši nekje neko ropotanje
-pri vžigu občasno trikrat avto zažene preden se vžge- ga imam v garaži in ni nič boljše
-ko se peljem po vijugasti in strmi cesti slišim kako se karoserija "lomi" in vse skupaj "diha"
-tesnila sprednjih vrat so že razpokana pa avto še pol leta ni star
- ob odpiranju-zapiranju sprednjega stekla v obeh sprednjih vratih sliši glasno pokanje in škripanje
-zelo glasno butanje nafte v rezervoarju

Pišem zato, ker sem velikokrat rekel da je zadnjič da pišem v zvezi to temo, sedaj pa res zadnjič pišem o golfu 7. Sem kontaktiral uvoznika in niso ponudili nobene rešitve razen obrnite se na pooblaščenega prodajalca. Če gre človek 2krat v 5 mesecih na servis bi še razumel, ampak s takšnim vozilom lahko greš vsak mesec vsaj 2x na servis in sem bil že vsaj 6krat čeprav vedno niti niso naloga odpirali in so na servisu vw kar po domače malo s kladivom tolkli po zaponki gor in dol in tako dalje. Če imaš dva takšna vozila lahko obiske podvojiš 12x!
Ko pišem na forum je to škoda za vw, ampak sami so me oni v to prisili, če imaš dva podobna avta(drugi ima zanič motor tsi notri in vsako jutri ne veš če bo zdržal do službe, prvi je pa tak kot da si imel totalko z njim...dal si pa skoraj 40 tisoč evrov za oba(eden je sicer na kredit) in kupuješ vw že 25 let me bo mogoče kdo razumel.... Lahko bi predstavil vozila v kakšni v oddaji pa ne bom, že objava na forumu ni lepo dejanje ampak kdor ima vw naj ne pričakuje od garancije/jamstva whatever se imenuje ta nategancija preveč, ker ko se napake začnejo je edina opcija prodaja ali pa da si postaviš šotor pred servis.

Če kdo rabi imam neki dve novi majci seat in audi, korito za prtljažnik za golfa, neke metlice za sneg, dodatne tepihe za g7, časopise vw in če kdo iz foruma hoče mu podarim, ker sem zaključil s to znamko. Pa ne zaradi tovarne in vw vozil, ker vsak avto se lahko pokvari, ampak zato ker so na uvozniku nesposobni, nekateri vw prodajalci(ne vsi) pa podobno, dokler ne kupiš prijaznost, potem pa ignore.
Že ko sem reklamacijo poslal na uvoznika sem moral dvakrat pisati in se jeziti zakaj mi ne odpišejo, da so mi gospodje sploh hoteli odgovoriti, enostavno ne šmirglajo 5 posto. Včasih se res sprašujem a je dandanes stranka res tako samoumevna in da se stvari prodajajo kot vroče žemljice in se ne rabijo nič trudit. Tak občutek sem dobil in za banke vem da je tako, da mastno služijo na megli. Očitno so prodajalci isti.
Ko so pa napisali odgovor pa niso napisali praktično nič konkretnega, V kolikor ne želite več uporabljati vašega vozila lahko s strani pooblaščenih partnerjev pridobite
ponudbo za odkup vozila in lep pozdrav. Kaj naj sem sedaj ob zgubo 5000€ ker ga prodajam zaradi njihove šlamparije? Saj ga ne bi prodajal če bi bilo večino stvari ok. Kdo pa hoče takšno vozilo uporabljat? Očitno zahtevam preveč, ker si ne predstavljam vsaka dva tedna viseti na vw servisu. če si oni tako predstavljajo pa naj delajo popoldneve zastonj samo naj pazijo da ne bo popoldne deževalo ker lahko imajo mokro v das auto.

Lep pozdrav ekipa karkoli ste mi že dala odgovor, razkurl ste me do konca čestitam. 100 kupcev se lahko na taktiko ignorance znebite ampak imeli ste nesrečo da jaz nisem ostal tiho in sem se vam s tem postom naredil reklamo ki bo "požrla" 1 mesec zakupljenih reklam, kjer stane 1 sekunda reklame tudi na televiziji tudi 50€, 10sek 500€. Delavec si ne predstavlja koliko trošijo brandi za marketing in njihovo nedotakljivo podobo. Pogoste reklame vsi brandi uporabljajo zato, da se potem usidra v človekovo podzavest in kot ovce kupujemo iste stvari... Televizija, športniki, tekme... kdo bi jim dajal milijone za reklamiranje če se ti potem ne povrnejo? Nihče.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Sr dec 16, 2015 7:01 pm

samo malo v odgovor...

kot prvo mi vw niti malo ne diši in mi dol visi kakšen je.....ampak tvoje pripombe....vsaj nekatere pa so take, kot bi iskal dlako v jajcu!!
naprimer glasna nafta ali da mora 3x obrniti da zalavfa in podobne, glede točnosti BCja......
da se sliši kak čriček po naših "brezhibnih" cestah tudi ni , da bi rekel da je avto zanič.

sicer avto ni bil poceni, a hkrati ta avto ni neki višji rang in glede tvoje zahtevnosti moraš biti pač realen......ko boš kupoval avto za 100k€ be veliko bolj upravičeno, da se spotikaš ob malenkosti.
Seveda pa ne govorim, da lahko v avtu vse šklepeta in poka zato ker je 20k€....samo na tvoj opis se mi zdi da si preveč pikolovski

kot drugo.....na žalost kvaliteta pri vseh znamkah zelo pada......ampak to je današni stil vsepovsod ne samo v avtoindustriji

in še glede odnosa.....seveda ni primeren, ampak pojdi do kake druge znamke in boš v večini naletel na zelo podobno sceno.....nažalost!
in če še malo posplošimo, tak odnos dandanes prednjači pri vseh stvareh ( avto, gradbeništvo, gostinska oprema, sobna interier, mizarji, keramičarji..........) , ne glede kaj kopuješ.......dokler si še v fazi nakupa in sploh če nakup še ni odločen, potem so vsi zelo ustrežljivi in prijazni.....po nakupu pa se stanje v večini zelo spremeni....današnji kapitalizem.......smo ga hoteli in smo ga dobili....

PS : vedno bolj sem prepričan, da če ne kupuješ neke top zadeve (pa še tem je razočaranje) je bolje imeti malo starejšo.....imaš več od tega, edino sosedje ti potem ne zavidajo =P

lp

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Sr dec 16, 2015 7:13 pm

Imaš prav gričko, seveda črički in ropot nafte so dlaka v jajcu to se zavedam, vendar če pišeš pravo reklamacijo napišeš vse napake. Sicer tako glasnega rezervoarja kot ima g7 se ne spomnim da kdaj bi zasledil.
Tudi glede odnosa se strinjam, čeprav do sedaj nisem imel v življenju veliko reklamacij, ker sem tak da večinoma požrem in sem tiho. Ljudi je vedno več na svetu in če ne boš ti kupil bo pa drug. Če ne boš ti opravil hotel neke službe bo pa država dala oglas v Sirijo in uvozila poceni delovno silo in bodo še bolj zadovoljni. Št. prebivalstva strmo narašča in taka je žal danes kruta realnost kapitalizma vsepovsod. Men so lepo napisal, če kupuješ več let ali kupiš prvič zadnjič nikoli več je za nas isto. Nekatera podjetja se še celo na povpraševanje ne odzovejo, potem že morajo imete veliko prometa....

Recimo: glasno podvozje ni dlaka v jajcu, da motor večkrat zažene ni dlaka v jajcu, da ti v armaturi stalno cvili(res stalno) ni dlaka v jajcu, da ko odpreš šipo zaropoče ni dlaka v jajcu, da se voda nabira ni dlaka v jajcu, da ko sučeš volan in ropoče ni dlaka v jajcu, da voziš tsi na popravilo dvakrat in še vedno zarohni kot 30 let stara kosilnica ni dlaka v jajcu, 2 dni rosa v žarometih po pranju ni dlaka v jajcu, da ko odpreš vrata zaropoče kot da odpiraš 30 let staro omaro ni dlaka v jajcu, da slišiš veter tako kot da bi šipo imel odprto ni dlaka v jajcu... Letos sem vozil cirka 100 vozil in v B razredu se nekatere stvari ne pojavljajo kar se v g7.
Če karikiram, lastništvo avta je tako kot zvezi, potem ko enkrat ne gre več in so prevelike razlike te začnejo tudi manjše manj pomembne stvari motiti in zavedam se da v opisanih napakah so tudi manjše stvari, ki bi se jih dalo spregledati. Če jih pa omenim pa ne škodi, na reklami kupec tega ne bo zasledil, na forumu jih bo. Bo pa na reklami zasledil neko sterilno okolje in avto prikazan kot božanstveni mit ki mu bo spremenil življenje ko ga bo kupil. Na internetu je pa tudi 80% videov in člankov plačanih reklam. Potem pa imajo moderni kupci tako sprane možgane, tudi sam sem bil tak, da začnejo kanto od avta opravičevat, saj ni tako hudo, ah saj naslednji bo boljši, saj je vw, saj je audi,... Opravičevat začnejo sami sebi napake vozila. Slabše bit ne more in ogromno jih to počne, plačaš pa vsaj 20% samo značko na nosu.
Tudi jaz več kot za 12k avta ne kupim več. 2-3 lete stare bom kupoval vozil 10 let in adijo. V prvem letu lahko izgubiš tudi 6 plač, komu na čast? Navaden človek je postal samo stroj za črpanje denarja in okoriščanje, medčloveškega odnosa ni več, humanitarne akcije pa delajo samo zaradi reklame in to je vso bistvo.
Zadnjič spremenil ModraW, dne Sr dec 16, 2015 7:41 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Sr dec 16, 2015 7:30 pm

ModraW je napisal/-a:
Recimo: glasno podvozje ni dlaka v jajcu, da motor večkrat zažene ni dlaka v jajcu, da ti v armaturi stalno cvili(res stalno) ni dlaka v jajcu, da ko odpreš šipo zaropoče ni dlaka v jajcu, da se voda nabira ni dlaka v jajcu, da ko sučeš volan in ropoče ni dlaka v jajcu, da voziš tsi na popravilo dvakrat in še vedno zarohni kot 30 let stara kosilnica ni dlaka v jajcu, 2 dni rosa v žarometih po pranju ni dlaka v jajcu, da ko odpreš vrata zaropoče kot da odpiraš 30 let staro omaro ni dlaka v jajcu, da slišiš veter tako kot da bi šipo imel odprto ni dlaka v jajcu..

res je....to ni dlakoceplenje....za to bi tudi jaz norel po servisu....

glede tega, da če več napišeš je bolje.......kakor kdaj......ker tako kot sem ti jaz napisal, tako bo marsikdo videl dlakoceplenje in te bo hitro dal na stranski tir ker kompliciraš....resne napake pa se kar spregledajo v tisti poplavi brezveznih pritožb......moje mnenje

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Sr dec 16, 2015 7:40 pm

Saj sem zaključil s to zgodbo, bom pa upošteval tvoj nasvet za drugič, če bom še kdaj pisal kakšno reklamacijo. Do sedaj sem jo samo enkrat pisal za nov gorenjski pralni stroj, ko nam je dvakrat vodo spustil. So takoj poslali serviserja ki ga je odpeljal na servis, ko so ga pa iz popravila prinesli je pa po kopalnici skakal, da še serviser ni mogel verjet kaj se dogaja z njim. So nam po tistem takoj rekli boste novega ali vam vrnemo denar in ni bilo niti najmanjših težav, še zelo prijazni so bili serviserji in v Gorenju. To je storitev ne pa droben tisk in kampiranje pred servisom.
Na ta vw sem pa najmanj že 30krat pisal pa nič od nič. Verjetno po njihovem bi 10krat vozil avto na servis za isto stvar. Če se bodo tako obnašali in če upoštevam črno piko-> dieselsko afero se jim ne piše dobro. Mogoče imajo dosti poslov z javno upravo in dobijo veliko razpisov pa se ne rabijo za navadne ljudi trudit. Če podvozje škripa na golfu rečejo to ni passat, ko smo imeli pred leti novega passata in je imel neko težavo in sem peljal na servis so pa popravili in rekli jah to ni audi. Ne vem kaj rečejo ko se audi pokvari, mogoče to ni bentley.
Nič grem, lep pozdrav.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr dec 16, 2015 9:12 pm

Kje pa so zdaj tisti uporabniki foruma, ki so tako hvalili kako je lepo božati armaturo in kako je vse vhunsko narejeno, kvalitetni materiali............... itd

Po vsem tem prebranem se me bi bilo strah s takim avtom vozit, ker se bi bal, da bo med vožnjo razpadel, če že nebi prej motor hudič vzel :lol:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Sr dec 16, 2015 11:46 pm

Nimajo časa pisat, je treba dobiček porabiti ker so pridno pri garancijah šparali, za kakšno prednovoletno zabavo. Skrbi z prevozom ne bodo imeli, ker pri vw je serijsko vključena asistenca, če bi kateri motor zakašljal.
Ja, se z roko nasloniš na prag vozila ko sesaš avto pa vse nekaj poka, kot da so ga na roke varili pa še takrat je bilo boljše narejeno. Bog ne daj da bi se na bok naslonil, takoj luknja, pod ogledalom pri blatniku pa mislim da je en del celo plastičen(tako mehak mi deluje).

PINki92
Nov uporabnik

Napisal/-a PINki92 Če dec 17, 2015 12:51 am

Tvoj avto je res katastrofa :shock: Pa imamo doma g7, kmalu bo dopolnil 1 leto in 35k prevozenih pa ni nobenih čričkov, škripanj, pokanj... :) In upam, da jih tudi v prihodnje ne bo.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Če dec 17, 2015 8:29 am

Jaz skoraj ne morem verjeti, da je lahko taka razlika :shock:
Nekateri imajo podrtijo od podrtije nekateri pa sploh nimajo ali imajo minimalne problemčke
Lp

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Če dec 17, 2015 9:16 am

VW izkazuje izvedbe rešitev, ki to niso ali pa nove rešitve ustvarjajo nove težave. Težave s pokanjem vratnih tesnil ostajajo in lastniki po "home made" vstavljajo cevke v tesnila, enako kot pri predhodniku. Cevi goriva pod sopotnikom ropotajo enako, kot pri predhodniku... Marsikaj se ni nič spremenilo na bolje, tako da se sam prav nič ne čudim. Posamezni primerki se vozijo s tekočega traku, kot da bi bil to trak predserijske kvote vozil, ki gre na uničenje.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

kseb
Novinec

Napisal/-a kseb Če dec 17, 2015 9:20 am

[quote="ModraW"] Če se bodo tako obnašali in če upoštevam črno piko-> dieselsko afero se jim ne piše dobro.

Afera ni imela posledic, saj v Sloveniji prodaja VW baje raste (članek Finance: Slovenci ostajamo nori na Volkswagen tudi po aferi).

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Če dec 17, 2015 9:26 am

Tudi Slovencem bo počasi "vklopilo", ampak se bodo do takrat prostovoljno "nažrli" mazohizma.

Pač vsak ima svoje veselje! Glede na povečano prodajo po aferi ne vidim druge logične razlage..
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če dec 17, 2015 6:51 pm

Zanimivo bo videti čez cca 10 let ali pa še precej prej, kako se bojo prodajale šestice in sedmice glede na vse težave in afere.
Mislim da jih bo Golf 2 D kar prekašal v ceni :lol:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Če dec 17, 2015 7:12 pm

yashica je napisal/-a:VW izkazuje izvedbe rešitev, ki to niso ali pa nove rešitve ustvarjajo nove težave. Težave s pokanjem vratnih tesnil ostajajo in lastniki po "home made" vstavljajo cevke v tesnila, enako kot pri predhodniku. Cevi goriva pod sopotnikom ropotajo enako, kot pri predhodniku... Marsikaj se ni nič spremenilo na bolje, tako da se sam prav nič ne čudim. Posamezni primerki se vozijo s tekočega traku, kot da bi bil to trak predserijske kvote vozil, ki gre na uničenje.

Točno to, v golfu 7 opažam napake ki so bile že v golfu 5, ki sem ga imel skoraj 8 let in je bil letnik 2006. Leta 2015 pa isto oz. še slabše in to mene kot nekoga ki vozi volkswagne že 11let najbolj razočara. Oče pa vozi striktno vw že od leta 1990 naprej pa isto pravi da prodajajo klump od klumpa, vsakič slabše od prejšnega.
Pri g5 mi je stalno nekaj cvililo na desni pri armaturi pa sem mislil da je pač samo pri meni, pri g7 isto cvili le da je zvok nekje nad števci.
Podvozje je cvililo kot osel pri g5 in tudi sedaj se to pojavlja. Pri g5 so mi nekaj menjevali neke gumice trikrat, pa ni zdržalo več kot par mesecev, kolega z novim a4 je imel tisti čas isti problem, avto je pa stal za skoraj tri golfe.
Pri g5 sem imel meglo v obeh zadnjih lučeh, pri g7 v obeh sprednjih.
Zadnja prema je pri g5 po treh letih dobesedno spustila dušo, ko sem se peljal čez ležečega me je bilo sram tako je škripalo, servis ni hotel priznati ko sem šel trikrat, preden je bil star 2 leti.
Potem ko v hribu zavrtiš volan ko se obračaš, isto ruži pri g5 in g7.
Za rjo ne vem kako je z g7, pri g5 sem imel celega mehurjastega po blatnikih.
Pri g5 so mi vsaj 4krat neke senzorje menjevali in črpalke goriva, ker se neka kontrolka ni hotla ugasnit. Na koncu so mi rekli da se naj ne sekiram za kontrolko.
Avto je pa v 8 letih imel narejen 90.000km in vožen samo relacije. Kompesor klime je tudi hitro dušo spustil.

Pri g7 sedem je pa tako kot si rekel, lahko ga 10krat na servis pelješ in tudi oni za kakšno stvar rečejo, da lahko vrata prestavijo na sto in eno pozicijo pa ne bo bolje in da mogoče se bo filc na zgornjem robu vrat še vedno napolnil z vodo in bo še tu in tam kakšen čriček. Tudi tapete menjujejo oziroma podlagajo serijsko na trivratnih leonih in vw vozilih. Ljudje dajo 28 funtov za avto, pa jim tapete ropočejo kot da imaš pločevinke v železni kanti. Imam prijatelja ki je imel skoz na gtiju g7 grd ropot in niso vedli kaj je(teleskopi, fedre...???) na koncu so ugotovili da so bila vzrok zadnja vrata, ki so imela luft.

Skratka sem danes razmišljal malo in so mi naredili na vw uslugo da so me tudi tokrat ignorirali, ker delajo slabe avte. Ampak mediji poskrbijo za nebeško in brezmadežno podobo, vključno z novinarji, ki kot roboti hvalijo kot da je ne vem kaj. Materiali v notranjosti, so boljši na dotik, tudi kakšno naslonjalo za roko je bolj zašpanano, da kupec dobi občutek "robustnosti" v resnici so pa vw postali slabše kot francozi, vrata se pr g7 mehko zapirajo kot pri meganu pri škodah je še slabše, bog ne daj da se z ritjo nasloniš na zgornji del blatnika, tisti strešni spojler zadaj ki ga ima golf 40 let pa pazi to! škripa ko premikaš prtljažna vrata gor in dol. Bočni črni spojlerji zadaj se pa po 15000km odlepijo(na testnem sem to opazil ko je štrlel kot od kure noga). Kompaknost na nivoju kitajske robe na tržnici. Motorjev pa tako ne znajo naredit, bencinski motor slabše kot da bi imel motor od kosilnice. Vpoklic imajo za praktično za vsak bencinski motor ki ga imajo trenutno v ponudbi, milijoni dizlov pa nezakonit program. Sem imel kakšne pol leta 1.2 tce in 1.2 tsi se lahko proti njemu skrije. Za tsi pri vw še niso izumili zdravila.
Zadnjič spremenil ModraW, dne Če dec 17, 2015 8:01 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Če dec 17, 2015 8:00 pm

berem tole temo... bojim se četudi boš zamenjal znamko avta, bo pri naslednjem podobno... napake
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Če dec 17, 2015 8:17 pm

Tvoj strah je odveč, ker vozim veliko avtov in vw je po pravici povedano na repu. Če bom dal za avto namesto 20 tisoč 12 tisoč in se bo isto obnašal kot golf 7 ne bom niti besede rekel, razen če bi motor nagajal. Tako kot zeza tsi še kosilnice ne zafrkavajo, to bi se pa bunil pri vsakem avtu, tudi za 12k. Ampak da moraš trikrat peljati tsi motor in da ropoče je pri vw normalno, pri drugih znamkah pa to ni normalno. Za vse tsi motorje imajo vpoklic odmične grede, to ti je nemška kvaliteta? Do sedaj tako slabega motorja kot je tsi še nisem vozil, kaj da bi si ga lastil.

Tvoj golf je ne samo pri meni ampak tudi po uglednih neodvisnih raziskavah na repu. Ampak ne smeš gledati tistih raziskav ki ga delajo inštituti in novinarske hiše, ki imajo lastniški delež vw. Moraš gledat neodvisne raziskave kjer nimajo cilja zavajanja za večjo prodajo ali novinarje ki hvalijo test, da bi dobili več reklam od znamke.
Jd power je dal golfu leta 2014 za kvaliteto 3/5 oceno, leta 2015 so pa g7 oceno kvalitete(overall quality) znižali na 2/5, za zanesljivost je pa dobil 2014 2/5. Zanesljivost so lahko 2014 realno ocenili ker se je g6 poslovil.
Ko bodo leta 2016 upoštevali serijske vpoklice tsi odmične gredi v ZDA(in Evropi) mu bodo zanesljivost(predicted reliability) sigurno znižali nazaj na 2/5.
Ko otrok dobi dvojko v šoli starši niso zadovoljni, verjetno pri vw se trepljajo po rami: good job, avto leta nimaš kaj. JD power tudi ni z nobenim avtom zadovoljen? Niti ne, je pa neodvisen in tudi celotna vw znamka se vedno uvršča v zadnjo tretjino po raziskavah zanesljivosti. Kot lastnik golfa lahko tem neodvisnim raziskavam samo pritrdim.

Slika

predicted reliability(predvideno vzdržljivost) sem načrtno izrezal, ker ko nov model pride ven ne moreš vedeti in so predvidevanja. Pri našem golf 7 je motor prvih 14000 deloval dobro in če bi ga takrat ocenil bi mu dal 4/5, danes po številnih popravilih in upoštevanju številnih vpoklicev bi mu dal 1/5. Design je pa subjektivna stvar.
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov