Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Re: Kia Cee'd napake

Napisal/-a Jerch_ To mar 05, 2013 6:28 pm

Axeelant je napisal/-a:Sej nism nek KIA fan alpa kej v tem smislu, ampak res morm povedat da ko sem bral tele komentarje me je prijelo da napišem svoje mnenje :)
Delam v avto industriji in imam zares veliko stika z strankami, ampak res vsak dan. In ko tako delaš že dlje časa verjemte da slišiš vse živo glede najrazličnejših modelov vseh znamk. No in ko smo ravno pri ceedu, morm povedat da še ena stranka ni jamrala da bi blo karkol narobe z avtam odkar je pač na trgu (07 če se ne motim). Sploh kar se tiče motorja vsi pravjo da laufa kot urca. Od približno 100 ljudi z katerimi sem govoril in so lastniki cee'd-a, pro_cee'da ali cee'd_sw sta bila edina problema na avtih ena menjava alternatorja (pod garancijo) in ena pokvarjena lambda sonda (tudi krita z garancijo). Cene teh avtov so pa tut kr ugodne, garancija res pokriva praktično vse razen potrošnega materiala (bremze, akumulator, žarnice). Zanimivo da pri dizlih vključuje tudi turbino, pumpo in mislim da celo šobe. To je danes že res prava redkost...

LP

lepo je, da to siris z nami. upam, da si dobil kakšno stimulacijo za to brezplačno reklamo.
Če je kaj resnice me zelo veseli, da so se potrudili pri Kii, da avti delajo kot treba. Bilo bi pa fer, da poveš tudi, da se to garancijo zelo drago (pre)plača. vsaj pri dizlih in ob primerjavi cen rednih servisov s konkurenco. pa prosim ne primerjam premium znamk s kio, ampak podoben cenovni razred novih vozil. če imaš na tem področju izkušnje in si delal že v kakšni drugi avtohiši/ uradnem servisu, bi to lahko omenil..

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy To mar 05, 2013 8:31 pm

Meni KIJe niso všeč. Sem pač pristaš Germanske tehnike.
Ampak KIJo vozi foter!
Z prvo je naklepal cca 240kkm. Brez večjih izrednih popravil (razen enkrat je prebil kabel za svečke, ter težava s fedrom ključavnice zadnjih vrat-vibriranje med vožnjo).
Z drugo (dizel) so bile težave z končniki/feltno/amortizerjem, ker je kavsnil v luknjo. zamenjali so v garanciji. Pri 170kkm je moral menjati sklopko. Drugih problemov zaenkrat še ne, ima pa samo 180kkm.
Toliko z moje strani.... ;)

lp, andrej

Uporabniški avatar
Axeelant
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Axeelant To mar 05, 2013 9:32 pm

Jerch_ je napisal/-a:
Axeelant je napisal/-a:Sej nism nek KIA fan alpa kej v tem smislu, ampak res morm povedat da ko sem bral tele komentarje me je prijelo da napišem svoje mnenje :)
Delam v avto industriji in imam zares veliko stika z strankami, ampak res vsak dan. In ko tako delaš že dlje časa verjemte da slišiš vse živo glede najrazličnejših modelov vseh znamk. No in ko smo ravno pri ceedu, morm povedat da še ena stranka ni jamrala da bi blo karkol narobe z avtam odkar je pač na trgu (07 če se ne motim). Sploh kar se tiče motorja vsi pravjo da laufa kot urca. Od približno 100 ljudi z katerimi sem govoril in so lastniki cee'd-a, pro_cee'da ali cee'd_sw sta bila edina problema na avtih ena menjava alternatorja (pod garancijo) in ena pokvarjena lambda sonda (tudi krita z garancijo). Cene teh avtov so pa tut kr ugodne, garancija res pokriva praktično vse razen potrošnega materiala (bremze, akumulator, žarnice). Zanimivo da pri dizlih vključuje tudi turbino, pumpo in mislim da celo šobe. To je danes že res prava redkost...

LP

lepo je, da to siris z nami. upam, da si dobil kakšno stimulacijo za to brezplačno reklamo.
Če je kaj resnice me zelo veseli, da so se potrudili pri Kii, da avti delajo kot treba. Bilo bi pa fer, da poveš tudi, da se to garancijo zelo drago (pre)plača. vsaj pri dizlih in ob primerjavi cen rednih servisov s konkurenco. pa prosim ne primerjam premium znamk s kio, ampak podoben cenovni razred novih vozil. če imaš na tem področju izkušnje in si delal že v kakšni drugi avtohiši/ uradnem servisu, bi to lahko omenil..

No preden na novo odkriješ toplo vodo glede moje stimulacije, nej še enkrat povem da nimam nobene veze z kio. Vem pa kako laufajo zadeve glede garancij, da firme pač to nazaj dobijo z servisi, pri vseh znamkah je tako.
Eat, Sleep, Shift, JDM

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Sr mar 06, 2013 8:54 am

@Axeelant en majčkem pa pretiravaš oziroma imaš slab spomin. Pozabljaš na težave z rjavenjem (vrat, okrog registrske tablice, tretje zavorne luči), slabim lakiranjem, ko se je lak sam od sebe luščil od baze, marsikateri je hodil po servisih zaradi čričkajoče notranjosti, množično so odpovedovali radiji (kolegu so ga menjali 4x, potem je imel vsega dovolj in je dal notri nekaj drugega) in še kaj bi se našlo ;)
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
Axeelant
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Axeelant Sr mar 06, 2013 11:42 am

Ok ja rjavenje je bil včasih res problem, jst sm sam pravu da kar se motorja tiče res ni blo nekih problemov. Radio pa res ni tak big deal k bi vplivou na nakup avta se mi zdi...
Eat, Sleep, Shift, JDM

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy Sr mar 06, 2013 11:50 am

radio je še kako pomemben! če ne dela, slišiš vse čričke v armaturi! :D

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr mar 06, 2013 4:23 pm

Axeelant je napisal/-a:Ok ja rjavenje je bil včasih res problem, jst sm sam pravu da kar se motorja tiče res ni blo nekih problemov. Radio pa res ni tak big deal k bi vplivou na nakup avta se mi zdi...

Tudi kak motor se je zamenjal, pa ta "nepomembni" radio je povzročil, da avta sploh nisi mogel odkleniti in podobno. Ne bom rekel da je KIA slab avto, ker ni, je popolnoma v rangu evropejcev, od nakaterih je tudi boljša,, ni pa nek nepokvarljiv nadnaravni stroj......to je lahko samo vw :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

bregar07
Nov uporabnik

Napisal/-a bregar07 To mar 19, 2013 9:16 pm

Lep pozdrav vsem!
Če je slučajno takšna napaka že kje opisana se opravičujem, čeprav dvomim, ker je rahlo specifična :huh:

Torej, govora je o Ceedu SW 1.6 2011 letnik, 30k km prevoženih. Problem se je pojavil že kar pred časom ko je avto mat večkrat vozila in sicer, da ji avto ni hotel vžgat, ko ji je ugasnil med vožnjo. Govorim o tem, da je dodala premalo gasa, preveč spustila sklopko in hop, motor ugasne. A ko daš potem kontakt in obrneš ključ se nič ne zgodi..

Pa da smo si na jasnem, avto ne crkuje vsako vožnjo, se pa pač zgodi enkrat na vsake tolk. Tudi se ni vedno, ko je crknil, zgodil opisan problem. No, sprva sem tudi jaz mislil, da gre za pač 'žensko' napako in, da bi sam že znal prižgat avto, a danes se je prav meni zgodila ta stvar. Se vozim tle na šmartinki do izvoza za AC, kolona, malo premalo gasa in avto mi crkne. Ni panike, obrnem ključ nazaj, pa naprej, a avto ne mrdne. Naredim tako še ene dvakrat, preden mi kapne, da je to tista težava o kateri je mat govorila. Ključ dam ven iz mašine, pa nazaj noter in obrnem, pa nič. Torej ko dam kontakt vse dela, radio, luči, a ko obrnem, avto niti ne zavergla. Enostavno, kot da bi obrnil ključ v prazno. Potem po ene 30-40s čakanja, avto vžge ko obrnem ključ, kot da ni bilo nič. Normalno se pelje itd. Tudi ko ga ugasnem doma na parkingu in takoj znova prižgem, normalno vžge.

Smo šli že enkrat na servis pa so nekaj čarali in pregledovali in odkrili nobene napake. Problem ni, da ti avto ne vžge na parkirišču ali tako kje, mene resno skrbi, kaj bi se zgodilo, če ti avto slučajno crkne v križišču oz. nekje, kjer moraš pri priči odpeljat stran?! Kaj svetujete? Bi pomagal reset računalnika, kaj drugega mogoče? hvala za odgovore, jutri gre avto sicer itak in itak na servis, samo morda je imel kdo že podobno izkušnjo oz. ima kak nasvet, ki bi prišel prav. lp

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= To mar 19, 2013 9:20 pm

Imej s seboj še rezervni ključ in ko naslednjič ne bo šlo vžgati z obstoječim ključem poskusi z rezervnim. Lahko da koda v ključu heca...

bregar07
Nov uporabnik

Napisal/-a bregar07 To mar 19, 2013 9:28 pm

Nevem, imamo dva ključa doma, en je "javen", drugega pa uporablja samo mat. Torej se pojavlja težava z dvema različnima ključema.. Je pa nemogoče vedno nosit s sabo oba ključa..

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= To mar 19, 2013 9:40 pm

Če avto doma na dvorišču zanalašč ugasneš s preveliko prestavo/premalo plina in ga ne moreš normalno več vžgati, poskusi z rezervo. ;)

bregar07
Nov uporabnik

Napisal/-a bregar07 To mar 19, 2013 9:49 pm

Nazadnje, ko je mat rekla, da se ji je zgodil ta problem, sem šel dol na parking in avto kako minuto vžigal in spuščal sklopko v prestavi. Hudič je vedno vžgal normalno.. Nevem kaj naj si mislim.. Če mi crkne avto v križišču, ko nujno rabim gas pa mi ja-jc zablokira iz neznanega razloga... :evil:

emilo
Nov uporabnik

Napisal/-a emilo To mar 19, 2013 10:56 pm

Enak primer pri meni, sicer na novem modelu Ceeda 1.4 motor bencinar. Tudi meni je punca parkrat povedala, da ji je ob napačnem speljevanju mrknil avto in potem ni hotel prižgati, dokler ni izvlekla ključa, prisnila gumb za zaklep in odklep ter ga vtaknila nazaj. In jaz sem seveda sklepal, da je pač baba :D No zadnjič sem sem tudi sam zabluzil in mi je ugasnil avto zaradi premal gasa pri speljevanju, zatem pa avto ni hotel vžgati. V tistem trenutku sem pomislil na punco in izvlekel ključ, nakar je avto normalno vžgal (sicer še vedno ne morem verjeti, da je punca ugotovila kako ``popraviti`` napako, očitno je tudi ona gledala MacGyvera v mladosti ). Sklepam da je neka varnostna finta, katrere namen mi ni jasen. To s mi je sicer zgodilo le enkrat, a bom naslednjič ko se vsedem v avto probal če se to zgodi vedno...

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim To mar 19, 2013 11:24 pm

naslednjic ko se to zgodi, preveri ali gori oz utripa oz ne gori lucka za imobilizator (oranzen kljuc). lahko da je problem v kljucu ali pa v "anteni" in zato nagaja pri obeh kljucih. sem imel to tezavo na hy.i30, en poslovni partner pa na svojem passatu.

ponavadi je vzgal, ko si dal kljuc ven in pocakal kakih 30sek.

barbara13
Nov uporabnik

Napisal/-a barbara13 To apr 30, 2013 10:29 am

Hej
no da dam še js svoj komentar....
julija 2012 sem kupila novi ceed, vse je bilo ok....1teden, ko sem bila prvič sovoznica in se nisem pripela z varnostnim pasom, ter ugotovila da dela in ne dela zvočni signal za varnostni pas.
seveda sem odšla na prodajno mesto kjer sem ga kupila, do svojega prodajalca ta pa me je pospremil do serviserja, oba sta zadevo preverila (smo se šli pelat in ugotovili da res ne dela tako kot bi mogl), ok, do sem je šlo gladko, serviser mi je rekel da bo zadevo podal naprej in da se slišimo, številko mi ni vzel, kajti imel jo je moj prodajalec.
vmes sem porajtala da lučka pri radiu ne dela, zvok pa je, ampak to samo vsako jutro kadar je bilo zelo hladno zunaj.

uglavnm....minilo je 6mesecev (vmes sem doskrat kontaktirala prodajalca kaj je z mojim senzorjem za varnostni pas, ter dobila odgovor da še niso dobili odgovora). Pripeljala sem se na kio kjer sem avto kupila Kia Motors Adria Group d.d., Leskoškova 2, Ljubljana, zopet do prodajalca in istega serviserja, in ju prijazno vprašala v čem je problem da me že 6mesecev niso NIČ obvestili, je problem v telefonski številki? jasno da ne, v čem pa potem: nakar mi reče serviser da so dobili negativni odgovor ki se glasi: TKO PAČ JE
halooo?? :shock: :shock: tko pač NE BO. in je rekel če se gremo lahko še enkrat peljati, nakar je spet potrdil da zadeva NE deluje. auto sem pustila tam in šla v službo, čez 5ur prevzamem svoj auto in dobim obrazec za podpisat, kjer je pisalo SISTEM DELUJE BREZHIBNO - niso nič popravljali. Jasno nisem podpisala ker sistem NE deluje brezhibno. :?
Zopet sem čakala na njihov klic, skratka auto je bil star 8mesecev in odpelala sem se direkt do direktorja servisa, kateri mi je zatrjeval da to ni napaka da problem je svetlobni signal. ki pa tudi ne dela sem mu omenila. komaj sem ga prepričala da gre zadevo preverit. bil je zelo začuden, tako kot "polovica" ki je zadevo preverjala, skratka prišel je tehnik preverit zadevo, in zopet sem čakala....na koncu sem DOSEGLA SVOJE menjavo senzorja. KONČNO..Po 8mesecih. Na moje vprašanje: zakaj je to trajalo 8 mesecev?, sem dobila odgovor od šefa servisa: LEJTE GOSPA, FANTJE SO NA VAS POZABIL.
a je to kašn strokovni odgovor??

omenila sem tudi napako radia, sem priložila tudi video posnetek (tako mi je svetoval direktor servisa da posnamem doma), nakar mi je direktor servisa rekel da bodo radio naročili in me pokličejo ko pride.seveda sem vprašala kolikok mesecev bo pa to trajalo? gospod mi je rekel največ 14dni.
Seveda ni bilo nobenega klica, zato sem se 15.dan odpravila ZOPET na kio, in ugotovila da sploh ni odprtega naloga, da radia niso naročili,skratka obup. serviser je preveril zalogo radia, in itak ga ni bilo na zalogi, vprašam kok je za čakat, pravi da ne ve, se je pozanimal, in dobila sem odgovor da nimajo datuma kdaj bo dobavljiv. Ok od tega je že 19dni, skupno k čakam radio je 34dni.

Naj ne pozabim omeniti, da sem prosila (auto je bil star 1teden) naj mi popravijo optiko ker mi konstantno vleče v levo. sem poudarla da bom plačala če je treba samo da si ne uničim gum.
skratka spet so zadevo preverli tokrat brez mene in kao je vse ok, kao jaz v levo držim volan.
sem vidla da z njimi ne bo nič in sem auto odpelala na prvi servis k sm ga vidla da mi uštimajo optiko in plačala 30e in so zadevo popravili na vseh štirih gumah.
tut to sem KMAG-u omenila in so zopet ostali brez besed.

Skratka ZELO NESTROKOVNI ODNOS.

aja da dodam nekaj zanimivega: šef servisa mi je rekel (ko sem mu omenila da senzorji za pas zadaj delujejo), da senzorjeu za pas zadaj sploh ni, da ne obstaja to. Jaz kot ŽENSKA in LAIK sem ga z veseljem povabila na kratko vožnjo da mu dokažem da zadaj OBSTAJA senzor za pas.

Zelo razočarana nad KMAG-om v BTCju.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To apr 30, 2013 7:41 pm

barbara13 je napisal/-a:Hej
no da dam še js svoj komentar....
julija 2012 sem kupila novi ceed, vse je bilo ok....1teden, ko sem bila prvič sovoznica in se nisem pripela z varnostnim pasom, ter ugotovila da dela in ne dela zvočni signal za varnostni pas.
seveda sem odšla na prodajno mesto kjer sem ga kupila, do svojega prodajalca ta pa me je pospremil do serviserja, oba sta zadevo preverila (smo se šli pelat in ugotovili da res ne dela tako kot bi mogl), ok, do sem je šlo gladko, serviser mi je rekel da bo zadevo podal naprej in da se slišimo, številko mi ni vzel, kajti imel jo je moj prodajalec.
vmes sem porajtala da lučka pri radiu ne dela, zvok pa je, ampak to samo vsako jutro kadar je bilo zelo hladno zunaj.

uglavnm....minilo je 6mesecev (vmes sem doskrat kontaktirala prodajalca kaj je z mojim senzorjem za varnostni pas, ter dobila odgovor da še niso dobili odgovora). Pripeljala sem se na kio kjer sem avto kupila Kia Motors Adria Group d.d., Leskoškova 2, Ljubljana, zopet do prodajalca in istega serviserja, in ju prijazno vprašala v čem je problem da me že 6mesecev niso NIČ obvestili, je problem v telefonski številki? jasno da ne, v čem pa potem: nakar mi reče serviser da so dobili negativni odgovor ki se glasi: TKO PAČ JE
halooo?? :shock: :shock: tko pač NE BO. in je rekel če se gremo lahko še enkrat peljati, nakar je spet potrdil da zadeva NE deluje. auto sem pustila tam in šla v službo, čez 5ur prevzamem svoj auto in dobim obrazec za podpisat, kjer je pisalo SISTEM DELUJE BREZHIBNO - niso nič popravljali. Jasno nisem podpisala ker sistem NE deluje brezhibno. :?
Zopet sem čakala na njihov klic, skratka auto je bil star 8mesecev in odpelala sem se direkt do direktorja servisa, kateri mi je zatrjeval da to ni napaka da problem je svetlobni signal. ki pa tudi ne dela sem mu omenila. komaj sem ga prepričala da gre zadevo preverit. bil je zelo začuden, tako kot "polovica" ki je zadevo preverjala, skratka prišel je tehnik preverit zadevo, in zopet sem čakala....na koncu sem DOSEGLA SVOJE menjavo senzorja. KONČNO..Po 8mesecih. Na moje vprašanje: zakaj je to trajalo 8 mesecev?, sem dobila odgovor od šefa servisa: LEJTE GOSPA, FANTJE SO NA VAS POZABIL.
a je to kašn strokovni odgovor??

omenila sem tudi napako radia, sem priložila tudi video posnetek (tako mi je svetoval direktor servisa da posnamem doma), nakar mi je direktor servisa rekel da bodo radio naročili in me pokličejo ko pride.seveda sem vprašala kolikok mesecev bo pa to trajalo? gospod mi je rekel največ 14dni.
Seveda ni bilo nobenega klica, zato sem se 15.dan odpravila ZOPET na kio, in ugotovila da sploh ni odprtega naloga, da radia niso naročili,skratka obup. serviser je preveril zalogo radia, in itak ga ni bilo na zalogi, vprašam kok je za čakat, pravi da ne ve, se je pozanimal, in dobila sem odgovor da nimajo datuma kdaj bo dobavljiv. Ok od tega je že 19dni, skupno k čakam radio je 34dni.

Naj ne pozabim omeniti, da sem prosila (auto je bil star 1teden) naj mi popravijo optiko ker mi konstantno vleče v levo. sem poudarla da bom plačala če je treba samo da si ne uničim gum.
skratka spet so zadevo preverli tokrat brez mene in kao je vse ok, kao jaz v levo držim volan.
sem vidla da z njimi ne bo nič in sem auto odpelala na prvi servis k sm ga vidla da mi uštimajo optiko in plačala 30e in so zadevo popravili na vseh štirih gumah.
tut to sem KMAG-u omenila in so zopet ostali brez besed.

Skratka ZELO NESTROKOVNI ODNOS.

aja da dodam nekaj zanimivega: šef servisa mi je rekel (ko sem mu omenila da senzorji za pas zadaj delujejo), da senzorjeu za pas zadaj sploh ni, da ne obstaja to. Jaz kot ŽENSKA in LAIK sem ga z veseljem povabila na kratko vožnjo da mu dokažem da zadaj OBSTAJA senzor za pas.

Zelo razočarana nad KMAG-om v BTCju.

Ja ko enkrat vidiš, da z določenim servisom ne bo nič se je najbolje obrnit na drug servis... Oziroma vztrajat pa še z kakšnim ZPS zatežit. Pa če ne bi bilo nič bolje še poslat maile okrog...
Zaleže. Izkušnje.
Da se vse dosečt. Samo pripravljeno moraš imeti vse. Pač probajo na več načinov. Če jim uspe jim uspe.
Mislim, da nas bi tudi kaj hitro okrog prinesli če ne bi bili tako pripravljeni. Niso pričakoval, da bomo imeli vse okrog naših problemov tako pripravljeno. Pa je šlo za velik večje probleme.
Je pa žalostno ja, da se moraš tako borit za svoje.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi Sr maj 08, 2013 7:47 am

Je pa žalostno ja, da se moraš tako borit za svoje.

Vedno je bilo tako in vedno bo. Zato pa je treba natančno vedeti, kaj vse krije garancija in do česa si dejansko upravičen.
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Sr maj 08, 2013 9:57 am

Žal, KMAG ima neke svoje fore. Stric je svojo Kio prodal in prevekslal na Hyundai-a. Zaradi odpravljanja KMAG-ove napake (slabo opravljena ličarska dela), je bil primoran hoditi k njim nekaj časa (na odpravo ene in iste napake) in ni mogel iti na drug servis. Po nekem času, se mu je avtomobil tako zagravžal, da ga je prodal nekaj pod ceno, samo da se ga reši. Pa je bil z avtomobilom samim izjemno zadovoljen. Seveda pa se na KMAG noben zaradi tega ne sekira.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi Pe maj 10, 2013 12:45 pm

Če si z avtom zadovoljen in te jezi serviser, je po mojem najbolje, da zamenjaš serviserja, ne pa znamko avtomobila. 8)
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Pe maj 10, 2013 1:16 pm

Veronika.borghesi je napisal/-a:Če si z avtom zadovoljen in te jezi serviser, je po mojem najbolje, da zamenjaš serviserja, ne pa znamko avtomobila. 8)

Ce mores na aervis vozit za odpravo napak si sigurno zadovoljen z znamko :D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Klamzi in 7 gostov