Nasveti in napotki ter povpraševanja...

metor
Novinec

Kraj: GO

Re: Golf 7 napake

Napisal/-a metor Če dec 17, 2015 9:48 pm

Ne to enostavno ni normalno, pri novem avtu še črička nočem slišat, kajšele zgoraj naštete probleme. Pred časom sem se vozil v novem sanderu za tistih 8k€ in ni bilo slišat črička po slabših cestah, zvočna izolacija je seveda ceni primerno slabša, to itak ni bistvo tega. Hočem reči, da če za nekaj pošteno plačaš z denarjem, ki ga pošteno služiš tudi nekaj pričakuješ. Od ranga, kot je golf pa pričakuješ tudi še kaj več kot samo vožnjo brez neprijetnih ropotov, zgleda da še tega ne nudi. Neverjetno na koncu mora pošten kupec avto prodati, iti na izgubo in pristojnim za to znamko se pa je**** za to.
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Pe dec 18, 2015 7:13 am

Pri nas imamo zaostal pravni sistem in zaostale zakone na področju potrošništva, posledice so manj pravic in aroganca, ki si jo lahko privoščijo vpleteni brez posledic. Kdor ima prirojeno poštenje in čut za sočloveka določenih zakonov niti ne rabi, ampak veliko jih to rabi, nenazadnje je človekov najbližji prednik z 98% enakostjo šimpanz-tudi če se pripelje v službo v audijem.
Po drugi strani imamo v Sloveniji zakone in referendume, ki "prehitevajo" in privilegije enačijo z človekovimi pravicami, ali pa lapsus kjer obsojenec sodeluje pri pisanju zakonov. Ko živiš dlje časa v kakšnih tretji oddaljeni državi lahko lažje na vse skupaj gledaš bolj objektivno in širše. Slovenija je zelo čudna mešanica primitivizma in nekega nejasnega futurizma.

Primer1: VW bo v ZDA plačal zaradi dizelske afere milijardne kazni tako državi kot potrošnikom, pri nas bodo montirali filter in plastično cev v vrednosti 1€ za vsako vozilo, za nagrado bodo pa dobili še kak velik državni ali EU razpis, mogoče celo nov naslov avto leta. Zakaj tako se ne bom spuščal v podrobnosti, izgovor drugačno oglaševanje je za EU politike uradno dovolj-neuradno dolga zgodba koristi...
Tempus ostendet, slej kot prej. Elektronika in informatika ljudi po eni strani zelo informirata po drugi strani pa hitro zmanipulirata, in ljudje počasi že dojemajo da ni vsaka informacija na internetu(tako kot v realnem življenju), tudi s strani medijev, resnična.
Primer2: Car Buyer's Bill of Rights..... to pri nas sploh na tak način ne obstaja. Prebral sem knjigo ameriškega strokovnjaka na področju reklamacij novih vozil in nekje 10% vseh novih vozil ustreza vsem strokovnim kriterijem da bi jih kupec lahko vrnil. Po nekod to tudi lahko.
Brez zakona, ali z zakoni ki so pisani na kožo prodajalcem, v kombinaciji z neučinkovitim in zelo zamudnim sodnim sistemom, je tako kot je in odnos takšen kot je. Na koncu si v zelo obdavčeni državi še dodatno odškodovan tako časovno kot denarno, ko vozilo prodajaš z veliko izgubo zaradi napak proizvajalca in po vrhu oškoduješ še naslednjega kupca.
Politiki, mediji, gospodarstvo, sodstvo, parlament z roko v roki vodijo circulus vitiosus.
Dobro jutro
.

Clancy
Novinec

Napisal/-a Clancy Ne jan 03, 2016 12:25 am

Naj se o napakah Golf 7 še malo jaz razpišem :D . Sicer se ne gre o Golfu, ampak o Sportsvanu, kar pa je skoraj isto.

Golfe vozim od leta 1992 in priznam, da sem VW fan. Sportsvana 1.4 Highline imam dobro leto in ima prevoženih 15k km.
Nad avtom sem sicer navdušen, ampak navdušenje kvari ogromno napak in napakic. Pri prejšnjem Golfu 6 Comfortline sem opazil morda 2 ali 3 napake, pri tem se pa napake in opažene površnosti kar vrstijo.
Seznam napak in površnosti, ki sem jih opazil. Večino sem jih opazil že nekaj tednov po nakupu in se niso pojavile sčasoma:

- cviljenje zavor pri počasni vožnji ali narahlem zaviranju
- škripanje zunanje kljuke sovoznikovih vrat pri odpiranju
- škripanje voznikovega sedeža pri vožnji skozi ovinke
- čriček v armaturni plošči (kasneje sem ugotovil, da vibrira prezračevalna cev nad voznikovimi nogami pod volanom in napako sam odpravil)
- drsni pokrov predala med sedežema pri večjih temperaturah močno drsa in se zatika.
- naparava za pranje vetrobranskega stekla je zelo neučinkovita
- enkrat v jeseni sem doživel presenečenje, da na petrolu nisem mogel odpreti vratic za nalivanje goriva. Po nekajminutnem mučenju, mi je le nekako uspelo z nohti odpreti vratca. Žena bi verjetno obupala in ostala brez goriva :mrgreen:
- sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah, me pri prehodu iz poletja v jesen ni opozoril, da je tlak v vseh štirih pnevmatikah padel iz 2,5 na 2,0 bara. Opazil sem šele, ko me je v ovinku močno zaneslo.

In katere so največje napake?

- menjalnik je pri prestavljanju iz 3.v 5. prestavo škrtnil. Po kar nekaj izgubljenimi živci, so napako vseeno priznali in jo uspešno odpravili. Menjan je bil sinhron in zobnik 5. prestave. Po besedah serviserja je novi zobnik in sinhron drugačne oblike :!: :?: Menim, da je modificiran, ker so verjetno pri VW dobili več reklamacij zaradi tega.
- pri pospeševanju v 6. prestavi, pri hitrosti okrog 90-100 kmh, se iz menjalnika sliši pritajen visokofrekvenčni zvok.

In še zadnja opažanja.
- opažam, da je motor zadnje čase predvsem v prostem teku nenavadno glasen. Kot bi se slišalo rožljanje ventilov ali aktuatorja turbine... kaj pa vem. Odmična gred? Kaj je že z temi vpoklici zaradi odmične gredi?
- in danes še ugotovim škripanje podvozja pri prehodu čez ležeče policaje.

Pa še malo za zabavo:
http://www.mojvideo.com/video-vw-lights ... 5983b175af

In

Slika

To bi bilo vse :D

Uporabniški avatar
Galaxy
Nov uporabnik

Napisal/-a Galaxy Ne jan 03, 2016 7:50 am

Podobno kot na mojem 1.4 2014
-Cviljenje zavor pri počasni vožnji
-Zatikanje menjalnika pri prestavljanju v 3.
-Cukanje pri neogretem motorju
-Škripanje podvozja pri vožnji, ležeče policaje
-Škripanje sprednjih oken pri odpiranju
-črički v notranjosti iz vseh smeri
-Usnje volana izredno netrpežno
-Mečkanje oblazinjenja

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Ne jan 03, 2016 8:34 am

je ze kdo naletu na težave pri golfu 1.2 tsi kot so:

- večkrat zaporedoma preperela plastika oddušnika oljnih hlapov -->posledica mastna mašina in denarnica vsakič lažja za 17€
- ko se avto ustavlja in če pozorno prisluhneš iz sprednjega dela slišiš pljuskanje neke tekočine -----> kljub polnemu/praznemu rezvoarju zvok še vedno prisoten
- puščanje sesalnega kolektorja ali spoja z glavo na zadnji strani pri vezni steni---> mastan zadnja stran motorja.
-montizerji zadnje havbe ----> obup stalno pada dol havba

ima kdo rešitev za omenjene zadeve?
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Influenz
Novinec

Napisal/-a Influenz Ne jan 03, 2016 9:25 am

Svaka čast VW-ju za tako mojstrovino. In svaka čast kupcem, ki tako pridno kupujejo golfe (med najbolj prodajanimi avti). Zdaj bo šla kvaliteta itak samo še navzdol, saj bo šlo manj denarja v inženiring (zaradi afere bojo sigurno "optimizirali stroške" in zakaj ne bi na kvaliteti optimizirali, VW fani so itak z vsem zadovoljni win-win :) )

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne jan 03, 2016 9:29 am

@pocesnkII: Se vse naštete težave nanašajo na 1.2 tsi EA211 serije ali še na staro serijo EA111, ki se nahaja v MK6?

"Diši" mi bolj po starem tsi-ju....
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Ne jan 03, 2016 10:09 am

No le nisem edini, zanimivo pa da imamo podobne=identične napake. Me bo še kak forumski idio t oklical za lažnivca?

Clancy mi poveš kako si popravil čriček v armaturi pod nogami, ker sem siguren da imam istega. Stalno hudič ropoče, potem pa še podvozje glasno in misliš da voziš 10 let staro jajco.
Pri novem 1.2 tsi sem pri auspuhu opazil da ko je motor hladen po intervalih vn pljuva dim, puf pa 4desetinke pavze pa spet puf... kot da nekaj ni vredu. Motor pa kot kosilnica ropoče.
1.6 tdi pa v tej zimi tako cvili v prostem teku da je to nenormalno, kot da imam uničen ležaj. https://youtu.be/K1WzAOvBwxc
Jaz se bom za tožbo odločil in bom šel do konca. Desetkrat sem jim pisu pa nič. Tak avto ne sme nihče dobit in če oni rajo nategujejo js je ne bom. Vsak avto ima vsaj 15 napak, tako ne gre in še oba motorja zafrkavata. Komu naj tak avto prodam?

Sekcija za motorna vozila Slovenije, kjer so vključeni vsi uvozniki novih vozil se borijo za to:

Še vedno nismo uspeli pri pristojnih službah na Ministrstvu za gospodarstvo spremeniti pravilnik in zakon, ki govori o obvezni enomesečni garanciji za vsa rabljena vozila. Ponovno bo potrebno pripraviti predlog za ukinitev omenjene obvezne garancije saj smo v zadnjem odgovoru, ki smo ga prejeli od pristojnih služb dobili nedefinirano tolmačenje uvedbe mesečne garancije....

Ta lobij se bori za manj pravic potrošnika kdo se bori pri nas za več pravic? Sveti Peter.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Ne jan 03, 2016 10:41 am

Seveda nisi edini. Če prav pomislim, moj G6 ima tudi svoje muhe, škripanje vrat med vožnjo, ta je bila huda, pomagalo mazanje kljukic od ključavnice, neko škripanje v armaturki, najbrž kakšna cev od ventilacije, pokanje v stebričkih so odpravili pred mojim modelom, neko škripanje v sedežu.... mah, ker smo vsega hudega vajeni, ni to vse skupaj nič posebnega, čeprav za ta dnar....

Glede tožbe je fajn, da ni iz principa, ker principi stanejo, temveč da boš (vsaj) ekonomsko gledano v plusu, ko bo postopek čez par let končan.

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Ne jan 03, 2016 12:33 pm

Ne vem kaj naj nardim ker sem stisnjen v kot, ker včeraj mi je motor tdi cvilu ko hudič na semaforju v prostem teku in cukal kot da ima dva cilindra, 1.2 tsi pa samo čakam kdaj bo krepnal, iz auspuha piha kot da je zamašen, ob zagonu tuli in rohni.
Kakšnega principa? Imam živce kot konj, desetkrat sem poslal pritožbo pa ne ponudijo nobene rešitve, kolkrat bo treba še oba avta peljat na servis v enem letu, petnajstkrat, dvajstkrat da se bo reklo dovolj? Celo rekel sem naj jih komisija pregleda pa se izmikajo, ker točno vejo da ne lažem. Pri vw lahko vse iz rok pustim in samo še vw avte vozim na servis.

Komu naj tak avto prodam? Pa koliko objav sem tukaj napisal pa veliko vwgnovcev bere forum. Uživajo v tuji nesreči?

Kaj bi pa ti naredu če si bil v enem letu vsaj 8x na servisu pa oba motorja nista vredu, kaj naj naserjem novega kupca in mu uturim ta drek od avtov? Nimam srca da bi to storil.

TDI ima prevoženih cca. 8000km in 90% vožen relacije, vedno do max 2800 obratov, po navadi menjam med 2000-2500 ko je ogret, ko je hladen med 1500 in 2000 obrati, vedno sem ga pet minut laufal preden sem začel z vožnjo, tudi preden sem ga izklopil sem 5 minut počakal, olje in filter sem mu preventivno menjal na 3000km ker ga je že poleti treslo. Kaj bi še lahko storil, da ga vozim v brezzračnem prostoru pri 20 stopinj celzija da bo gospod delal?
Cela Slovenija je polimana z plakati vw, na tv vrtijo reklamo na pet minut, milijone evrov dajejo za oglase, mene so pa našli da me "nategujejo" za drobiž. Upam da se brez sramu pogledajo v ogledalo ko takšno robo prodajajo, pri reklamacijah pa šparajo na gumi ki je vredna 3€. Bolano.

pri nas tudi pri enem tlak ne opozori da se je zmanjšal v pnevmatikah kljub temu da se vedno calibrira ko se napolni zrak.
pri drugem pa kaže da je premajhen tlak pa je dejansko pravi tlak notri.
Ampak vsega se ne spomnim, sedaj pri clancyju sem videl da ima podobno težavo pa sem napisal. Podvozje pa najraje zaškripa če so nizke temperature in velika vlažnost v zraku.
Tsi vpoklici so in bodo...Vendar bodo po moje sedaj ker šparajo manj vpoklicevali in bolj čakali da kupci sami pridejo...
Zadnjič spremenil ModraW, dne Ne jan 03, 2016 1:08 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne jan 03, 2016 1:05 pm

Preveč šparaš svojega dizla.
Jaz svojega ne šparam od novega oz po prevoženh cca 1kkm je že videl 4000rpm in ko prižgem mrzel motor takoj speljem nič ne čakam samo, kar malo bolj pazim ko je mrzel ko je pa ogret pa redko vozim pod 2500rpm. Preventivnih ali nekoh po moje brezveznih servisov nisem delal, ampak jih delam na 15kkm. Sedaj imam cca 35kkm in dela ko šus.
Lp

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Ne jan 03, 2016 1:12 pm

:idea: ö
pskoda je napisal/-a:Preveč šparaš svojega dizla.
Jaz svojega ne šparam od novega oz po prevoženh cca 1kkm je že videl 4000rpm in ko prižgem mrzel motor takoj speljem nič ne čakam samo, kar malo bolj pazim ko je mrzel ko je pa ogret pa redko vozim pod 2500rpm. Preventivnih ali nekoh po moje brezveznih servisov nisem delal, ampak jih delam na 15kkm. Sedaj imam cca 35kkm in dela ko šus.

Mislis? Več kot 140 se ne morem peljat na avtocesti, da bi pa prestavljal nad 3000 obrati mi je pa brezveze,. Sem že tudi ampak ne velikokrat. Tist link zgoraj ko motor krepa je nov golf 7 2.0 tdi.

Clancy
Novinec

Napisal/-a Clancy Ne jan 03, 2016 2:11 pm

uros11 je napisal/-a:u.... mah, ker smo vsega hudega vajeni, ni to vse skupaj nič posebnega, čeprav za ta dnar....

Saj to je glavni problem. Ko naštevam napake, nekatere so prav banalne, se zdi, da sem preveč picajzlasti, ampak za 25k€ koliko je po ceniku avto stal, se to ne bi smelo dogajati. Prejšnji Golf je stal 16.800€ in ni imel niti približno toliko napak.
Sem prvič kupil tako drag in dobro opremljen avto z namenom, da bom ga imel en čas, ampak ravno sedaj sem kupil polizdelek.
Očitno se bom moral zelo potruditi, da se navadim na vse pomanjkljivosti. Avto mi je drugače zelo všeč in mi ga je škoda prodajati, tudi zaradi izgube vrednosti pri novem avtu. Se pa tudi že spogledujem za novim Scenicom, če bo stanje z Sportsvanom šlo na slabše.

Influenz
Novinec

Napisal/-a Influenz Ne jan 03, 2016 2:46 pm

Avto mora delati če ga voziš na 3000 obratih ali pa 1500. Enim pač ni v interesu poslušati pol ure motorja na 3000 obratih in vozimo do 2000 obratov... Moj renault dizel dela čisto brez problema, če ga vozim mrzlega na -10 po mestu do max 2000 obratov in brez problema na avtocesti pri 2800 obratov in 140km/h eno uro...

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Ne jan 03, 2016 2:59 pm

Jaz na obrate ne gledam nič in mrzlega komot zlogoma na 2-3 tisoč spravim. Pravijo, da je pri nižjih obratih slabše mazanja, material bolj trpi, vztrajnik itd. DPF ima rad pretok, da se ne paca. Zlasti pa nobenega ogrevanja na mestu. Ne pomaga nič.

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Ne jan 03, 2016 3:26 pm

Pri tako novem avtu se nemore poznati. Zna pa to zelo vplivati na življenjsko dobo vztrajnika, motorja itd. Bolje kakšen obrat več kot manj, saj če voziš na meji že sam čutiš da najbrž ni najbolje za avto.

Imam bencinarja 1.2 e-thp in pri hladnem vžigu posebej doma vedno pustim 30s - minuto teči preden štartam, pa imam avto v garaži kjer ne pade pod 5 celzija. Ko dam kontakt vedno počakam tiste 3s preden vžgem. Ravno tako vedno počakam enih 5-10s preden ugasnem da se obrati umirijo. Prvih nekaj km vozim previdno z obrati do največ 2500 pri pospeševanju. Ko je ugret vozim nekje okoli 2000 ali malo več po ravnini, tako da ne trpi vztrajnik ali karkoli drugega tudi občutek imaš da to območje motorju najbolj ustreza ker je prijetno tih in brez tresljajev. Seveda ga tudi stisnem na kakšni regionalki ali avtocesti. Mi je pa nekako žal ker sem budala že pred 5000km vozil 160km/h in občasno rabil tempomat, kar ni priporočljivo ko motor ni utečen. Bolj pazit skoraj nemoreš, samo upat da tvoj motor nima serijske napake, ali da je v "ponedeljek zjutraj" sestavljen.
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Ne jan 03, 2016 3:35 pm

Ma nemogoče je da bi jaz dizla zapacal saj se po avtocesti skoraj skoz vozim med 130 in 140, mestne vožnje skoraj nič. Olje sem pa zato menjal ker sem mislil da se bo nehal tresit. Kdaj pa dodajo aditive v nafto za zimo, da nimam še jesenske nafte noter, ker se mi je avto tako zameril da hodim peš ali z javnim prevozom in imam 1 tank na mesec dovolj.

Clancy moj oče tudi od hrošča naprej kupuje vw in je samo slabše. Jezen je ko pes. Jaz sem imel golfa 5 in je bil trendline pa je imel sicer podobne cvetke kot ta( glasno podvozje, light show kontrolk) ampak čričkov pa ni imel nič. Tudi voda ni notr tekla. Tisto tesnilo ko si pokazal, jaz imam pri zadnjih vratih spodnje tesnilo cik cak kot slalom je levo desno. Spredaj je pa tesniko po pol leta že vse razpokano.
Ko sem vozil testnega golfa 7 je imel nekaj bremze pokvarjene- pedalo je preskakovalo, bočni spojlerji odlimani, sklopka je drsela, pa še menjalnik je bil trd ko kamen in je tudi nekaj preskakovalo.
Ko sem probal Leona 2014 reference 200 prevoženih km je pa zadaj podvozje ropotalo da je še prodajalca bilo sram, v armaturi kot da je sršen notri. Jaz grem pa kljub tem navijat da še enga golfa 7 na kredit vzamemo. Dober popust ja, če bi mi ga šenkal ga ne bi več vzel.
Oprema ni važna če je slaba kvaliteta na splošno. Očitno niso folgal povpraševanja pa so standard spustil na minimum.
Zadnjič spremenil ModraW, dne Ne jan 03, 2016 3:38 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne jan 03, 2016 3:36 pm

Clancy je napisal/-a:
Saj to je glavni problem. Ko naštevam napake, nekatere so prav banalne, se zdi, da sem preveč picajzlasti, ampak za 25k€ koliko je po ceniku avto stal, se to ne bi smelo dogajati.

ne sikirajten se_tud drugim se dogaja, da pa je 1.2 motor "šrot" pa itak ni skrivnost....določene napake zgoraj napisane, so pa več ali manj banalna stvar, ki jih lahko s "pol" muke rešiš....

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Ne jan 03, 2016 3:46 pm

Menjava menjalnika, glasno podvozje, pravi da je motor začel bit glasen kar je pri tsiju prvi znak.... light show radija, še tesnilo čudno da mu vodo drži ko je tako odrezano.... če je to malenkost kaj pa potem ni malenkost? Črički so malenkost za mene, ostalo pa ne.
Tudi novi 1.4 tsi je šrot imaš na youtube 5 videov ko ropočejo identično kot 1.2 tsi, 1.8 tsi in 2.0 tsi sta imela množični vpoklic v zda in canadi 80.000 zaradi odmične gredi, v Evropi ne vem ker skrivajo tako novinarji kot vw.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Ne jan 03, 2016 3:55 pm

ModraW je napisal/-a::idea: ö

Mislis? Več kot 140 se ne morem peljat na avtocesti, da bi pa prestavljal nad 3000 obrati mi je pa brezveze,. Sem že tudi ampak ne velikokrat. Tist link zgoraj ko motor krepa je nov golf 7 2.0 tdi.

Vsak avto je fajn kdaj pa kdaj pošteno naterat v obrate, saj ni treba zato peljat 180, ampak ga občasno pri pospeševanju pač nateraš na ene 4000+ obratov (ogretega seveda) pa je to to. Pa tudi pri normalni vožnji ko se pospešuje, naj se prestavlja tako, da v višji prestavi obrati ne bodo padli pod cca 2000 (mrzlega lahko enih 200 manj)...

Včasih kdo reče za kakšno stvar manj kot boš pazil, boljše bo in dlje bo držalo in dostikrat to tudi pri avtomobilih popolnoma drži. Na neko osnovo je pa seveda treba gledat (olje in filter redno menjavat na 15kkm, mrzlega ne terat preveč itd.).
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 16 gostov