Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a gorgo Sr mar 14, 2007 11:54 am

xandrej je napisal/-a:Stari jaz kupim ta avto to je neuničljivo, da ti 1 leto kuha (kot praviš) pa ni počla glava ali vsaj spustila dihtunga na glavi... Ene par dejstev je, da ti je treso diske kakorkoli... Se strinjam s par trditvami s temi pa se ne:

Čip za zagon motorja je v ključu (kovinski del) vezje nima veze ker samo odklepa avto. Rezervni ključ je čisto navaden brez daljinca pa glih tak avto vžge...

Aja pa najdi en avto ko mu klima DELA pod 3 stopinjami celzija.

Praviš, da se je mami kadilo iz haube. Od kod se je kadilo? Nekje bi se potem moralo videt od kod črni dim al bi se kaj vžgalo ali kakorkoli. Ne pa da se je kadilo se razkadilo pa potem nikjer nič videlo...

Drugače vrjamem, da si mel pizdarije ampak vse ni po moje čisto tak. Vsak ki se vsaj malo spozna na avte bo povedal ta dejstva ki sem ti jih napisal zgoraj.

stari pa ti si tak tečn, da že greš meni na kura* . Pusti človeka naj porihta zadevo do konca, ne pa da se naslanjaš na vsako stvar, res nevem kak se ti da!

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Sr mar 14, 2007 12:04 pm

pr naši laguni in meganu klima vedno laufa. ni važno kolk stopinj je zuni. al 3 al -3. vedno. kadar mam zamrznjene šipe, ker mi avto zunej stoji, se mi odtajajo takoj

ne razumem pa tega, da pod 3 stipinje klima ne laufa. kak avto pa je pol to?
brezveze pol avto z klimo kupit

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator Sr mar 14, 2007 12:19 pm

xandrej:
Počasi začenjaš že vsem najedati...

Anej ti/nam je napisal, razložil, ilustriral, povedal, posnel... Pa kaj bi še rad?
Poskusi Slika, samo pazi, da ne prideš skozi!!!
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne Sr mar 14, 2007 1:08 pm

Uribobo je napisal/-a:pr naši laguni in meganu klima vedno laufa. ni važno kolk stopinj je zuni. al 3 al -3. vedno. kadar mam zamrznjene šipe, ker mi avto zunej stoji, se mi odtajajo takoj

jaz sem peljal na Peugeotov servis pred dvema mescoma rihtat klimo pri P806, ker so se rosile šipe in je reku serviser, da je prehladno da bi sploh karkoli prčkal in da klima pod nevem kok stopinj (nekaj nad ničlo) ne dela več.....

glede kode za zagon motorja mam tut izkušnjo s P Partner, ki je imel čip kodirnega ključa (ki je velik toliko da ga s prostim očesom komaj vidiš) vgrajenega v plastiko ohišja ključa in je bil ločen od ostale elektronike za daljinsko zaklepanje!!!!

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Sr mar 14, 2007 1:19 pm

Uribobo je napisal/-a:pr naši laguni in meganu klima vedno laufa. ni važno kolk stopinj je zuni. al 3 al -3. vedno. kadar mam zamrznjene šipe, ker mi avto zunej stoji, se mi odtajajo takoj

Nisem vedel, da ima Renault antifriz v kondenzu, ki nastaja pri delovanju klime. Če ločiš seveda klimo, delovanje kompresorja klime ali pa navadno pihanje zraka ko ga je imel jugec. rec. Se pravi pri -3 kot praviš tebi dela klima in kompresor normalno. Iz kondenza pa si sladoled delate v avtu al kaj? Dajte ga srat.

sanny
Novinec

Kraj: koper

Napisal/-a sanny Sr mar 14, 2007 1:51 pm

xandrej sam si pa res že siten...če maš citroena pri bajti ni nujno da zdaj vsi citroeni delajo bp

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Sr mar 14, 2007 1:55 pm

Skeptičnost je bila do neke meje določenih gorečih zagovornikov citroena še razumljiva, sedaj je pa to že smešno. kaj eni ne želite razumeti?
Vsi smo videli kak je avto, ne samo, da je pravzaprav neuporaben, ta avto je tragikomedija! in po vsem videnem, se eni še vedno spotikate ob lapsuse kot je klima, ki ne dela pod 3°C!? :har Vsi smo dojeli, da se kompresor klime pri nizkih temperaturah izklopi, ne pomeni pa, da je normalno, da se kljub nedelovanju kompresorja vse zarosi itn. :roll:
Ta ata na citroenu je bil smešen, o onem tipu iz bmw-ja pa sploh ne gre izgubljati besed! :cry
afric, tisti, ki te razumemo - sočustvujemo ;) :D

SIPI
Nov uporabnik

Napisal/-a SIPI Sr mar 14, 2007 2:02 pm

Samo jaz sploh ne razumem kaj delajo z novejšimi avtomobili,da moraš zmiraj klimo prižgat,da se kaj odrosi.Pri starejših avtomobilih brez klime si samo naštimal ventilacijo na šipe in se ni več rosilo,pri novejših moraš pa nujno klimo prižigat,da je kak efekt.Če naštimaš ventilacijo na šipe brez vklopljene klime sploh nisi nič naredil!Praktično pri vsakem vozilu,ki ima klimo mora bit le ta prižgana da se šipe ne rosijo.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr mar 14, 2007 2:15 pm

Maš prav ja, da pri teh avtih s klimo se šipe bolj rosijo kot pri onih brez klime.

Drugač pa tistemu, ki klima dela pri minus 5 stopinj, se mu lahko samo v faco smejem. Če ti gori lučka na AUTO gumbu ali kakorkoli že, še ne pomeni da je kompresor klime zalaufal. Eni ste biseri.

afric, ti pa upam da boš porihtal to glede avta. Aja daj reči mi, kako sploh ugasneš avto če laufa tud brez ključa? :?
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Sr mar 14, 2007 2:22 pm

SIPI je napisal/-a:Samo jaz sploh ne razumem kaj delajo z novejšimi avtomobili,da moraš zmiraj klimo prižgat,da se kaj odrosi.Pri starejših avtomobilih brez klime si samo naštimal ventilacijo na šipe in se ni več rosilo,pri novejših moraš pa nujno klimo prižigat,da je kak efekt.Če naštimaš ventilacijo na šipe brez vklopljene klime sploh nisi nič naredil!Praktično pri vsakem vozilu,ki ima klimo mora bit le ta prižgana da se šipe ne rosijo.

To je posledica tega, da novejši avtomobili bistveno bolj tesnijo, drugače bi bila klima brez učinka. Pri starih avtomobilih brez klime pa je bilo nasprotno zaželjeno, da je bila kabina čim manj zatesnjena. Hlajenje pri klimi pa deluje prav na pricipu sušenja zraka, zato je tudi klima tako učinkovita proti rošenju.

borisrd
Nov uporabnik

Napisal/-a borisrd Sr mar 14, 2007 2:59 pm

Nevem ali se ta prodajalec zaveda da je prav on na najvecji izgubi, tako zastonj reklamo nimajo niti največja podjetja v SLO.

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 Sr mar 14, 2007 3:04 pm

Kakor je meni znano - klima pri določenih stopinjah ne dela, lahko ti sicer gori lučka za prižgani klimo, kompresor pa ne laufa.
Nisem pa čist prepričan :roll:

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Sr mar 14, 2007 4:01 pm

Sorry za tale komentar, afric ima dost časa in lahko tož servis,avtohišo,dobavitelje itd men se zdi da so se africa mal naveličal na servisu in so nadaljne diagnostike na avto potrdil kot da je z avtom vse vredu sam da so se ga znebil, napake tud ne morejo kar tako ugotovit dobr s testerjem že amapak včasih si lahko razočaran, ker napake ne prepozna ali pa se tisti čas ni pojavla na avtu.
Me prav zanima kaj bo z takimi avti ko bodo stari po več kot 10 let.
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
bergkamp
Novinec

Kraj: Brezovica pri Lj.

Napisal/-a bergkamp Sr mar 14, 2007 5:31 pm

Ma kakorkoli. To k se s tem avtom dogaja ni normalno. Res žalostno. Jz razumem , se mi je tip prov smilu k sm gledu to, k sm jz na istem, vem kako to zgleda k te nafukavajo. Spraskaš skup za nov avto da boš mev mir, pa da bo vse ok pol se pa jebeš do onemoglosti .

Ampak tazga(servis, citroen slovenija) je treba sam po..... da se bo sam seb smilu. On nč ne najde (ja zakaj že, k bi blo predrago popravlat, se raj neumnga nardi), izvedenc pa lahko ane. Mislm da je vse jasn.

Sam po grbi :twisted:

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr mar 14, 2007 6:11 pm

Sierrator je napisal/-a:Saj sem si že po tvojih opisih predstavljal, kako zgleda voziti brez ključa, ampak na TV mi je bilo pa prav smešno... Ključ ven, avto pa še kar brum brum... BTW, kodni zapis je res v vezju - enkrat sem poskusil vžgati Mondeota brez vezja pa ni reagiral.

To sem danes jest probu na mojmu focusu.Lepo sem vezje vn uzel,dal kjuč v klučavnico,obrnu,volan se je odklenu (doooh),kontakt se je tut pržgal,ampak motorja pa mi ni ratalo zagnat.Torej je v vezju nekaj nekje.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Sr mar 14, 2007 6:52 pm

xandrej je napisal/-a:Stari jaz kupim ta avto to je neuničljivo, da ti 1 leto kuha (kot praviš) pa ni počla glava ali vsaj spustila dihtunga na glavi... Ene par dejstev je, da ti je treso diske kakorkoli... Se strinjam s par trditvami s temi pa se ne:

Čip za zagon motorja je v ključu (kovinski del) vezje nima veze ker samo odklepa avto. Rezervni ključ je čisto navaden brez daljinca pa glih tak avto vžge...

Aja pa najdi en avto ko mu klima DELA pod 3 stopinjami celzija.

Praviš, da se je mami kadilo iz haube. Od kod se je kadilo? Nekje bi se potem moralo videt od kod črni dim al bi se kaj vžgalo ali kakorkoli. Ne pa da se je kadilo se razkadilo pa potem nikjer nič videlo...

Drugače vrjamem, da si mel pizdarije ampak vse ni po moje čisto tak. Vsak ki se vsaj malo spozna na avte bo povedal ta dejstva ki sem ti jih napisal zgoraj.

Zakaj se mi vedno bolj dozdeva, da si ti nekdo od zaposlenih pri tem nesposobnem Citroen servisu? Obnašaš se ravno tako ignorantsko kot oni brkonja, ki je nastopal včeraj na tv, vse zanika, to je pri Citroenu vse normalno!

Mislim katera j***a od avta, če je to res vse normalno. :roll: Citroen? Ne, hvala - je enkrat bilo dovolj. ;)

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Sr mar 14, 2007 6:57 pm

sonček je napisal/-a: napake tud ne morejo kar tako ugotovit dobr s testerjem že amapak včasih si lahko razočaran, ker napake ne prepozna ali pa se tisti čas ni pojavla na avtu.

Računalnik vozila si napake shranjuje, problem je le nesposobnost servisov, da nimajo niti enega majstra, ki bi znal uporabljati tester. :roll:

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Sr mar 14, 2007 7:24 pm

xandrej je napisal/-a:Aja pa najdi en avto ko mu klima DELA pod 3 stopinjami celzija.

recimo subaru forester, pa renault modus, pa scenic, pa ...
lp pilgrim

KVINTON
Nov uporabnik

Kraj: Hotinja Vas

Napisal/-a KVINTON Sr mar 14, 2007 7:50 pm

no pa nekaj modrosti o delovanju klimatske naprave BEHR , ki jo uporablja večina evropskih vozil.

Varnost izparilnika klima naprave pred zaledenitvijo:

ohišje klime prepove vklop kompresorja klime v določenih temperaturnih pogojih, da prepreči poledenelost izparilnika klime .
ohišje klime krmili varnost pred poledenelostjo izparilnika .
Kompresor klime se izklopi, če je temperatura sonde izparilnika nižja od najnižje mejne temperature dlje kot 1 minuto
Zunanja temperatura (stopinj C) od 2do -40 2 10 35 80
Najnižja mejna vrednost (stopinj C) -1 -1 -1 0 0
Kompresor klime se ponovno vklopi, če se temperatura povzpne nad najvišjo mejno temperaturo in ko je časovna nastavitev izklopa za 1 minuto potekla
Zunanja temperatura (stopinj C) -40 2 10 35 80
Najvišja mejna vrednost (stopinj C) 4 4 4 3 3

Ko je zunanja temperatura nižja od 3,5 °C, je kompresor klime izklopljen .
Kompresor klime se ponovno vklopi, ko se zunanja temperatura dvigne nad 4,5 °C .
važno da je vlažno....

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Sr mar 14, 2007 8:06 pm

pilgrim je napisal/-a:
xandrej je napisal/-a:Aja pa najdi en avto ko mu klima DELA pod 3 stopinjami celzija.

recimo subaru forester, pa renault modus, pa scenic, pa ...

SI prepričan, da kompresor dela ?

Sicer pa pri nas tudi pri nobene, avtu ne dela pod 4+/- C. Niti VW, niti Peugeot, niti Fiat.
In šipe se kdaj kar lepo pri vseh treh zameglijo pri določeni temperaturi in vlažnosti. Pa če se na glavo postavim. Tako da sicer je bil prispevek kul, samo ta del s klimo je bil malo mimo.
Zadnjič spremenil Sonny, dne Sr mar 14, 2007 8:09 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: D12J12 in 6 gostov