Nasveti in napotki ter povpraševanja...

čare
Mojster foruma

Re: Škoda superb Hladila tekočina.. Pomoč prosim!

Napisal/-a čare Po feb 10, 2014 4:31 pm

Maš prav,nimam pojma zato pa se ne zadržujem po servisih.Al yebi ga storitve so normirane in ti ne morjo za menjavo tesnila glave danes računat 30 ur jutri pa 15...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po feb 10, 2014 4:32 pm

Sicer pa ne razburjaj se,avto bo zrihtan,cena ti ustreza to je pa važno.

power19
Nov uporabnik

Napisal/-a power19 Po feb 10, 2014 10:31 pm

Jaz se sploh ne razburjam pač vem vsak ma svoje mnenje , in vsak bi problem drugače rešil po svojem okusu in finančni zmožnosti. lp

power19
Nov uporabnik

Napisal/-a power19 Če feb 13, 2014 3:55 pm

evo avto sem danes prevzel... vse je v najlepšem redu cevi več ne napihuje in niso več trde avto laufa kot urca.. pa hladilna miruje več ne zginja :d tko da sem zadovoljen.. cenovno me je prišlo 631 eu par zadev sem še zamenjal dodatno uglavnem tko se je rešil problem.. mam še par slik ko se je avto rihtal. če kdo rab kakšne info naj pove. lp

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Če feb 13, 2014 8:06 pm

dogovoril da ga zrihta u piko prepuca vse kanale v glavi itd in naj raje počasa dela pa dobro kot hitro in slabo.

Takih imajo vsaj 30% strank. In vsakemu pokimajom ja ja, bomo se še posebej potrudili, seveda gospod, izučen mehanik bo v polni delavnici z zobno ščetko čačkal vaše kanale, veste, pa tamle je bila napokana cev-smo zamenal, pa tistle konektorček smo obrisal, pardon, zamenal itd, itd. Ti pa vs slinast, kako sedaj motor prede in ne vem kaj še. Pa človek, glavo so ti poštimal, to se na pooblaščencih dela na dnevni bazi nekaj komadov, boli njega k***c za tvoje kanale in ''v piko''. Zmetal so skup, zaključili nalog, pa zdravo. Standard procedure. Tolkle ur po normi in vozi!

Kdor da star jermen nazaj na avto,pa četudi samo par tisoč kilometrov, je zame klošar.

po letih le ta dobi mikro razpoke ki vodijo do tega kar mi opisuješ..

Po letih?? Koliko je to? Mikro razpoke?? A si jih gledal z mikroskopom? Jermen ob menjavi ne bi sploh smel imeti nikakršnih razpok.

Ti si en poseben Baltazar, res.
Sex turns gay people into Mexicans.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če feb 13, 2014 8:15 pm

Zanimivo.Predračun 375€ plačal pa 630€.Jermen pa je še vedno star.

power19
Nov uporabnik

Napisal/-a power19 Če feb 13, 2014 8:59 pm

primozek68 ti si en baltazar ceu ! k maš avto na pou v razsulu vrjetno. Brat pa tud ne znaš kot kaže.. sem vmes napisu da mehankarja poznam in vem kako dela pa še vmes med sestavo sem biu na servisu in sam vidu zadevo kako je narjena. Tko da ne mi palamudit s takimi idiotskimi! ja 635eu. dela je blo za 212eu materiala za 315 pa davek je biu nekaj čez 100.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Če feb 13, 2014 9:07 pm

k maš avto na pou v razsulu vrjetno

Statistično gledano obstaja določena verjetnost, ja.

med sestavo sem biu na servisu in sam vidu zadevo kako je narjena.

Cel cajt?
Sex turns gay people into Mexicans.

power19
Nov uporabnik

Napisal/-a power19 Če feb 13, 2014 10:24 pm

ne cel cajt vsaj 2 ure... glih ko je glavo nazaj montiru.. in sem videl kanale kako se lepo šajnajo od svoje čistoče ;) tko da vem kaj so delal..+ ves star material sem dobil.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Pe feb 14, 2014 12:55 am

[/quote]Tja do 200k štemplana knjižica in vsi računi (Vrtač Kranj). [/quote]

Morda nevmesno, pa ti vseeno dam prijateljski nasvet. Ko boš avto prodajal ne povej kje je bil servisiran. Vsaj Gorenjcem ne :D

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe feb 14, 2014 3:10 am

power19 je napisal/-a:primozek68 ti si en baltazar ceu ! k maš avto na pou v razsulu vrjetno. Brat pa tud ne znaš kot kaže.. sem vmes napisu da mehankarja poznam in vem kako dela pa še vmes med sestavo sem biu na servisu in sam vidu zadevo kako je narjena. Tko da ne mi palamudit s takimi idiotskimi! ja 635eu. dela je blo za 212eu materiala za 315 pa davek je biu nekaj čez 100.

Kaj pa so bili dodatni stroški? Ker če je 250€ dražje kot so ti na začetku rekli, potem je bilo precej teh stroškov. In čudno je to, da je bil predračun tak, potem pa račun onak. Če narediš predračun lahko oni več računajo zgolj s posvetom s stranko. Ali je bil predračun "po domače"?

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Pe feb 14, 2014 7:58 am

pa koji qurac, puste človeka na mir, če je bil predračun pol manjši kot končno plačilo in če je njemu kul in avto dela, pol je to to, poleg tega kaj pa vi veste kolk on pozna mehankarja, mogoče cela žlahta tja voz in majo 20 avtomobilov in se potem zaradi stalnosti bolj potrudjo.......hvala bogu, da je še obstajajo taki servisi.............
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Pe feb 14, 2014 8:34 am

xsara je napisal/-a:pa koji qurac, puste človeka na mir, če je bil predračun pol manjši kot končno plačilo in če je njemu kul in avto dela, pol je to to, poleg tega kaj pa vi veste kolk on pozna mehankarja, mogoče cela žlahta tja voz in majo 20 avtomobilov in se potem zaradi stalnosti bolj potrudjo.......hvala bogu, da je še obstajajo taki servisi.............

kar jst vidim truda za 600+eu je bil vložen najbolj v razlago stroškov.. ker lepo ožet stranko, ki je s storitvijo zadovoljna je najlepše :D

Uporabniški avatar
Kovcek
Stalni uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a Kovcek Pe feb 14, 2014 2:30 pm

Jaz na mojem (dirkalnem) avtu snamem zobati jermen po 5-6 krat, pa ga dam nazaj, pa mi ga do sedaj še nikoli ni utrgalo...menjava rolic in španarjev pa mi ob tem niti slučajno ne pride misel - mogoče 1x na dve leti. Saj pa se sliši, če je kje kakšen ležaj fuč in se potem tisto rolico ali španar zamenja po potrebi...pa se avto tera do onemoglosti in v obrate konkreto preko tovarniških...tak, da ne vem, kje vi eni pobirate take fore...ja sedaj pa lahko na polno udrihate po meni ;-)
Lp

kovcek

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe feb 14, 2014 2:44 pm

xsara je napisal/-a:pa koji qurac, puste človeka na mir, če je bil predračun pol manjši kot končno plačilo in če je njemu kul in avto dela, pol je to to, poleg tega kaj pa vi veste kolk on pozna mehankarja, mogoče cela žlahta tja voz in majo 20 avtomobilov in se potem zaradi stalnosti bolj potrudjo.......hvala bogu, da je še obstajajo taki servisi.............

Mene zanima, ker sam nimam izkušenj z uradnimi servisi. Zanima me, kako poslujejo ali kako nategujejo. Meni ni vseeno, če mi rečejo 400€ ali 600€. Enostavno zanima me, kako je tisti predračun zgledal, če so ga kontaktirali in obvestili o dodatnih stroških PREDEN je prišlo do njih in kaj so bili tisti dodatni stroški.

power19
Nov uporabnik

Napisal/-a power19 Pe feb 14, 2014 11:30 pm

OK OK da odgovorim avto ni bil servisiran na vrtač kranj to je prvo :D drugo zakaj predračun tak končni znesek pa tak... Pri razstavi se je še našlo par tesnil ki so se dobesedno strgala ali so bila že dosti načeta in ne bi bilo več pametno z istimi tesnili stvar sestaviti skupaj. zato preventivna menjava le teh. dodatno sem dal še menjati naftni filter, eno hladilno cev ki je bila že bolj boga in nisem hotel reskirati da bi kasneje spustila.Morate pa vedeti da so se menjala vsa tesnila na glavi + vsa tesnila okoli glave, izpušni kolektor, sesalni kolektor, tesnilo med egr in sesalnim, tesnilo izpuha na trubini, tesnilo odvodne cevi olja iz turbine, tesnila na ceveh ki vstopajo in izstopajo v haldilnik vode, prirobnica na cevi ki pride zadaj na glavo. uglavnem mehankar ki ga poznam že kar nekaj časa in mi vseskozi servisira avtomobile se je res max. potrudil kar se tiče popravila , kot sem omenil sem bil tudi sam na servisu tako da sem res videl na lastne oči kaj se je naredilo. bom rekel pa tako 631 eu za nekatere veliko za nekatere pa niti ne tako , sam menim raje dam 631 eu pa sem zadovoljen z opravilom in motor teče bolj mirno kot prej. naredil sem 320km od menjave tesnila in vse v najlepšem redu, sicer ga še vozim zmirno brez priganjanj, tako da se stvari malo utečejo nazaj. Drugače pa hvala za komentarje!

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe feb 14, 2014 11:34 pm

Pri glavi se nima kaj utekat.

power19
Nov uporabnik

Napisal/-a power19 So feb 15, 2014 12:06 am

Lej je le stvar na novo skup sestavljena zakaj bi forsiru zadeve če lahko v miru 500km prevozim pol pa ga spet postopoma nazaj poženem do fula..nimam kej zajebat s tem.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So feb 15, 2014 10:10 am

Niti nimaš kaj zayebat če ga takoj forsiraš

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus So feb 15, 2014 10:44 am

Hvala za pojasnilo, power19. :)

čare je napisal/-a:Niti nimaš kaj zayebat če ga takoj forsiraš

Ni pa nobene nuje, da ga. :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov