Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Scorp84
Stalni uporabnik

Re: Centralno zaklepanj zadnjih levih vrat ne deluje - motor

Napisal/-a Scorp84 To jul 22, 2014 5:10 pm

Poglej kable, sploh tam pri vratih, kjer se ves cas upogibajo. Lahko gre samo za precvikan kabel, zaradi utrujenosti materiala od odpiranja/zapiranja.

Uporabniški avatar
miraldinjo
Novinec

Napisal/-a miraldinjo Sr jul 23, 2014 1:23 pm

Scorp84 je napisal/-a:Poglej kable, sploh tam pri vratih, kjer se ves cas upogibajo. Lahko gre samo za precvikan kabel, zaradi utrujenosti materiala od odpiranja/zapiranja.

Zdravo. Sem preveril kable pa so videti vsi celi.

Rokica2002
Nov uporabnik

Kraj: Kranj-okolica

Napisal/-a Rokica2002 Sr jul 23, 2014 10:41 pm

Snemite oblogo vrat in preverite mehanizem zaklepanja-lahko se je snela kakšna ročica, spotoma se pa preveri, če pride signal na motorček.

Uporabniški avatar
miraldinjo
Novinec

Napisal/-a miraldinjo Če jul 24, 2014 12:10 am

Rokica2002 je napisal/-a:Snemite oblogo vrat in preverite mehanizem zaklepanja-lahko se je snela kakšna ročica, spotoma se pa preveri, če pride signal na motorček.

Z vrat sem snel tapeto, preveril, če mehanizem deluje in videti je, da vse deluje.

Kako preverim, če signel pride do motorčka? Kje se ta motorček nahaja?

Uporabniški avatar
miraldinjo
Novinec

Napisal/-a miraldinjo Sr jul 30, 2014 6:13 pm

Mal update.

Danes ko sem avto 1x odklenil in 1x zaklenil so se čudežno odklenila in zaklenila vsa vrata.

Kaj to pomeni, da motorček ni fuč in je kaj drugega?

Lp

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Če jul 31, 2014 10:30 am

Voltmeter v roke in preveriti, če dobi napetost ali pa električarju odpeljati, pa da premeri. Tudi na slušalkah se kabel obrabi in ni stika, pa so na zunaj celi... v notranjosti pač ne moreš videti, če je izolacija...

Uporabniški avatar
miraldinjo
Novinec

Vzdrževanje podvozja - Menjava zadnjih puš in amortizerjev

Napisal/-a miraldinjo Pe sep 19, 2014 2:01 pm

Zdravo.

Pri Opel Vectri B mi že pol leta na vsaki luknji poka zadaj in drugega kot fuč zadnje puše verjetno ni.

V kratkem imam namen menjati vse štiri zadnje puše, pa me vendarle zanima na čem bom največ pridobil z samo menjavo. Bo to le tišina ali se bo tudi lega čez ovinke izboljšala?

Ko sem avto malo preguncal se mi zdijo fedri še čisto OK, le zadaj če ruknem avto iz strani se le ta gunca levo desno-je to vzrok dotrajanih puš? Tudi nasplošno imam občutek, da zadnji del kar malo zaplava v hitrih ovinkik kjer pnevmatike še dobro držijo.

Koliko lahko pričakujem, da me bo stalo to? Mislim, da je komplet vseh štirih puš 100Eur-če ve kdo kaj bolj točno naj prosim to napiše. Delo pa lahko računam pri popoldancu koliko? Mehankar mi je že pred časom omenil, da je po odstranitvi starih puš potrebno nekaj peljati podrejat/pobrusit vendar nevem kaj točno je mislil.

Lp

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Podvozje - Menjava zadnjih puš - kaj pridobim?

Napisal/-a Fan Pe sep 19, 2014 2:53 pm

Pozdravljeni

Zakaj najprej ne dvignete vozilo in preverite kje ima zračnost? Po opisu napake, bi upal reči, da so zadnji amortizerji zreli za zamenjavo. Ko se točno ve, kaj se bo menjalo/delalo, je tudi lažje govoriti o strošku. Kar se tiče zvokov ki jih opisujete, jih lahko povzroči kar nekaj sestavnih delov na podvozju!
Kaj pridobite? Predvsem tehnično urejeno vozilo - posledično varno vožnjo .................................... Potrebno je vedeti, da vsaka zračnost, ki odstopa od normale, uničuje zdrave dele - posledično dražja popravila.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
miraldinjo
Novinec

Napisal/-a miraldinjo Pe sep 19, 2014 3:02 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Zakaj najprej ne dvignete vozilo in preverite kje ima zračnost? Po opisu napake, bi upal reči, da so zadnji amortizerji zreli za zamenjavo. Ko se točno ve, kaj se bo menjalo/delalo, je tudi lažje govoriti o strošku. Kar se tiče zvokov ki jih opisujete, jih lahko povzroči kar nekaj sestavnih delov na podvozju!
Kaj pridobite? Predvsem tehnično urejeno vozilo - posledično varno vožnjo .................................... Potrebno je vedeti, da vsaka zračnost, ki odstopa od normale, uničuje zdrave dele - posledično dražja popravila.

Lep pozdrav

Zdravo.

Avto je bil že pred časom na dvigalu in mehanik mi je tudi pokazal kako slabe so puše, in potrebne menjave.
Glede amortizerjev sem razmišljal v smeri nakupa športnih, da bi bil avto trši v ovinkih in pa tudi nekoliko nižji. Čeprav se na to nespoznam najbolje in nevem kakšni so primerni za Vectro B in koliko me bo stalo.

Oprosti vendar tega glede preverjanja zračnosti ne razumem. Mi lahko prosim bolj po domače napišeš kaj to pomeni?

Avto drugače je oz.naj bi bil tehnično izpraven, no ja vsaj v PRIGOtu na brezovici mi niso nič omenjali ko sem tam delal tehnični pregled.

Lp
Zadnjič spremenil miraldinjo, dne So sep 20, 2014 12:48 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Pe sep 19, 2014 4:52 pm

Pozdravljeni

No v koliko je bilo vozilo na dvigalu, se je videlo kaj je bilo takrat zanič, predvidevam, da se je vedelo tudi okvirni strošek.
Preverjanje zračnosti = pregleda se kje ima preveč "lufta"
Ja seveda, saj na tehničnem pregledu ne preverja posebaj zadnje preme - razen če ni odtrgana in visi samo na žicah parkirne zavore :)

Sicer je vseeno v kakšnem stanju je vozilo, ko se boste odločili, da se uredi podvozje, se odpeljite do lokalnega mehanika/mojstra/popoldanca, naj pogleda kaj je potrebno urediti, pove informativni strošek .................... Vi pa se boste potem lažje odločali.
Kar se tiče nižanja vozila ............................. ne niža se samo ena os, temveč kompletno vozilo. Za predelano vozilo je potrebno opraviti homologacijo. Torej so stroški malo večji, kot sama menjava amortizerjev.

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
miraldinjo
Novinec

Napisal/-a miraldinjo So sep 20, 2014 1:02 pm

No v koliko je bilo vozilo na dvigalu, se je videlo kaj je bilo takrat zanič, predvidevam, da se je vedelo tudi okvirni strošek.
Preverjanje zračnosti = pregleda se kje ima preveč "lufta"
Ja seveda, saj na tehničnem pregledu ne preverja posebaj zadnje preme - razen če ni odtrgana in visi samo na žicah parkirne zavore :)

Sicer je vseeno v kakšnem stanju je vozilo, ko se boste odločili, da se uredi podvozje, se odpeljite do lokalnega mehanika/mojstra/popoldanca, naj pogleda kaj je potrebno urediti, pove informativni strošek .................... Vi pa se boste potem lažje odločali.
Kar se tiče nižanja vozila ............................. ne niža se samo ena os, temveč kompletno vozilo. Za predelano vozilo je potrebno opraviti homologacijo. Torej so stroški malo večji, kot sama menjava amortizerjev.

Lep pozdrav

Kako pa se preverja to zračnost podvozja(res me matra firbec :D )?

No saj tisto z športnimi vzetmi sem mislil celoten komplet 4x amortizerji + vzmeti, vendar glede vseh komplikacij tu pri nas v saloveniji človeka vse mine naknadno kaj vlagat v avto pa naj bo star ali nov :(

Torej na avtomobilu so fuč komplet zadnje puše + zadnja 2 amortizerja. Verjetno se mi najbolj splača menjati vse skupaj od enkrat. Ali je dovolj če najprej menjam le zadnje amortizerje in nato puše.

Mal osem tudi klical naokoli v trgovine z avtodeli in imajo večinoma na razpolago zadnje amortizerje od: SACHS / KAYABA / MONROE. Morda kakšen predlog kateri so najbolj kvalitetni(morda malenkost trši)?
Je pa razlika v ceni med vsemi tremi znamkami max 12Eur/komad kar mi ni težava dodat, če so le te kvalitetnejši ;)

Mazda2
Stalni uporabnik

Napisal/-a Mazda2 So sep 20, 2014 5:36 pm

Lep pozdrav

To bi se pa povsem strinjal. Sem bič včasih tud tak, zaradi denarja odlašal s popravilom določenih napak, toda sčasoma človek ugotovi, da je bolje takoj kot pa kasneje ker se stvar kvečjemu še bolj olvari in je takrat popravilo dražje.

Zračnost izgleda tako, da je preveč lufta vmes, kot je rekel Fan, natančneje, deli preveč >>plešejo<< sem in tja.

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Re: Vzdrževanje podvozja - Menjava zadnjih puš in amortizerj

Napisal/-a Nikola_Tesla So sep 20, 2014 6:24 pm

Zdravo

Za amortizerje bo lažje svetovati če podate info ali se radi hitro vozite čez ovinke :)

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan So sep 20, 2014 8:12 pm

miraldinjo je napisal/-a:
Kako pa se preverja to zračnost podvozja(res me matra firbec :D )?

No saj tisto z športnimi vzetmi sem mislil celoten komplet 4x amortizerji + vzmeti, vendar glede vseh komplikacij tu pri nas v saloveniji človeka vse mine naknadno kaj vlagat v avto pa naj bo star ali nov :(

Torej na avtomobilu so fuč komplet zadnje puše + zadnja 2 amortizerja. Verjetno se mi najbolj splača menjati vse skupaj od enkrat. Ali je dovolj če najprej menjam le zadnje amortizerje in nato puše.

Pozdravljeni

Zračnost zna preveriti vsak normalen mehanik/mojster/popoldanec, če boste pri preverjanju zraven, boste videli kaj dela..........
Da ne bo pomote, ni dovolj samo nabaviti amortizerje in vzmeti, potrebujete še vijake, da se bo dala nastaviti optika, ki jo je potrebno obvezno nastaviti!!
Nič ni komplicirano! Vse se lahko z lahkoto homologira, če se dela po zakonu :D .......................... pol ure časa, 66€ stroška in homologacija je narejena.
No ja, predvidevam, da za sebe tudi nabavite par čevljev, ne pa samo najprej levega in šele čez kakšen mesec desnega :)

Lep pozdrav

gusar188
Nov uporabnik

Napisal/-a gusar188 Ne sep 21, 2014 12:29 pm

glede amortizerjev bi ti predlagal ali SACHS ali KAYABA

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Ne sep 21, 2014 8:20 pm

Tudi Sachs in Kayaba imajo različne serije in nimajo vse iste lastnosti.
Lahko vzameš tudi gewinde TA Technix, ki bodo verjetno po pol leta spustile...

Uporabniški avatar
miraldinjo
Novinec

Napisal/-a miraldinjo Ne sep 21, 2014 8:40 pm

Aha to je bilo mišljeno pod zračnost-kje je kaj dotrajano in je lufta oz.zlajano :)

No saj to z športnimi vzmetmi in amortizerji sem se sprijaznil da nebo nič, morda res le morda na pomlad..na zimo nižat in avto je bol meh.

Ja teh amortizerjev je veliko vrst. Kakšna priporočila kateri modeli naj se gledajo?

Sedaj za MONROE imam opcijo vzeti MONOROE REFLEX za 60Eur na komad, kar se mi zdi ugodno. Nekaj sem bral, da so ravno ti oljno-plinski amortizerji kvalitetni in tudi kar konkretno trdi kar je zame plus-pač grem rad z gasom v ovinke :D

Če imate kakšen navset glede samih amortizerjev se priporočam za mnenje. Sicer nevem kateri modeli sploh pašejo na Opel Vectro 1.8 16v.

Lp
Zadnjič spremenil miraldinjo, dne Ne sep 21, 2014 8:51 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Ne sep 21, 2014 8:43 pm

Za nakup amortizerjev, kontaktirajte uporabnika nad vami ........................... nič ne boste zgrešili, niti pri kvaliteti, niti pri ceni :)

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Ne sep 21, 2014 10:06 pm

Monroe odsvetujem, ker so nekvalitetni. Reflex verzija ni nič pretirano trda, nekako trdota ustreza originalu. To lajnanje s strani Monroja v smislu oljo plinski ni nič kaj fantastičnega, ker so to čisto običajni twin tube plinski amortizerji.

Mazda2
Stalni uporabnik

Napisal/-a Mazda2 Po sep 22, 2014 4:35 pm

hippo je napisal/-a:Tudi Sachs in Kayaba imajo različne serije in nimajo vse iste lastnosti.
Lahko vzameš tudi gewinde TA Technix, ki bodo verjetno po pol leta spustile...

Kaj pa Öhlins? Ti naj bi bili tudi dobri, ane? Ali so to le bolj za motorna kolesa?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov