blaz2013 je napisal/-a:peroRS je napisal/-a:blaz2013 je napisal/-a:danes sem klical na porsche ljubljana na servis, in mi je rekel da rapid spaceback prihaja samo še z jermenom in ni več verige. Tako sklepam da je zamenjana mašina. Začetni spacebacki so imeli verige(bencin) sedaj pa nimajo več. Po mojem človek govori resnico.
Na uvoznika si klical in pričakuješ realne podatke? Se bom vzdržal komentarja. Tam imajo tako znanje o avtih kot jaz o zadnjem delu Lune![]()
Pojdi v salon in odpri havbo pa boš videl kaj je notri. Veriga.
Ja v salonu, je benciner z verigo, ker je bil nared pred datumom spremembe zamenjave motorja. Od ne vem katerega datuma proizvodnje je pa jermen notr.
Kakorkoli, hvala vsem za odgovore. Odločili smo se da kupimo dizla, 1.6 tdi 90 konjev ali mogoče 105km. Prevladalo je to da servisi med bencinerjem in dizlom ni neke velike razlike. Cestni sklad se tako ali tako plača na kubituro in ne na vrsto goriva, v registraciji ni neke razlike, poleg tega pa je 1.6 tdi manj "navita" kot 1.4tsi. Če je na sto kilometrov 1,5 eura ceneje vožnja, je to na 200.000km 3000 eur ali pa še malo več, v ceni novega pa ne bo neke razlike. Vozimo večinoma relacijsko in avtoceste. Crkne lahko pa vedno kaj, to je pri vsaki mašini riziko.
Še enkrat hvala vsem na forumu.
blaz2013 je napisal/-a:
Koliko je približno razlike v ceni med servisom dizla in bencinerja na leto( 50eur ali 100eur ali več?
Gosic je napisal/-a:Servisi za mojega dizla na pooblaščencu so bili med 200-280€
Za bencinsko verzijo med 130-200€. Torej razlika zagotovo je. In po vseh mojih izračunih je bencinar cenejši. Že na začetku je minimalno 1000€ v prid bencinarju (to je za cca 4-5 uradnih servisov...). Če prišteješ še razliko med servisi (cca 20-50€) se ti pokrije še z gorivom oz je prihranek v prid dizla minimalističen. Ampak novodbni dizli so opremeljeni še z raznimi DPF filtri, ADBlue itd.. Cena dizla pa se zna tudi spremeniti, ko bo EU spregledala, da je za slab zrak in povečano rakavost kriv prav smrduh, s katerim se varčuje.
Gosic je napisal/-a:Servisi za mojega dizla na pooblaščencu so bili med 200-280€
Za bencinsko verzijo med 130-200€. Torej razlika zagotovo je
yashica je napisal/-a:Ko je že ravno prava tema. Avto je golf 7, motor 1.6 tdi 105KM. Napaka, ki jo ne želim posploševati: spustilo tesnilo glave pri dobrih 25.000km. Sledi menjava motorja.
jordan je napisal/-a:yashica je napisal/-a:Ko je že ravno prava tema. Avto je golf 7, motor 1.6 tdi 105KM. Napaka, ki jo ne želim posploševati: spustilo tesnilo glave pri dobrih 25.000km. Sledi menjava motorja.
j***a od golfa. Škoda je imela (ima) štiri leta prave garancije ne glede na prevožene kilometre, in če po tem času zdrži motor, mislim da ne bi smelo biti kasneje hujših okvar.
yashica je napisal/-a:jordan je napisal/-a:yashica je napisal/-a:Ko je že ravno prava tema. Avto je golf 7, motor 1.6 tdi 105KM. Napaka, ki jo ne želim posploševati: spustilo tesnilo glave pri dobrih 25.000km. Sledi menjava motorja.
j***a od golfa. Škoda je imela (ima) štiri leta prave garancije ne glede na prevožene kilometre, in če po tem času zdrži motor, mislim da ne bi smelo biti kasneje hujših okvar.
Si ti sploh prebral kaj sem napisal!? Spustilo je tesnilo glave, avto je pa star približno leto dni. Stari motor gre v fabriko in naročen je bil nov motor. Kaj tebi tukaj ni jasno pa ne vem.
Ja, Škoda ima pravo garancijo vw pa po tvoje slamnatoRazmišljanje, da v prvih štirih letih crkne vse najhujše nato pa nič je tudi mimo
Kar se 1.6 tdija tiče so že v preteklosti hodili nazaj s kilometražo okrog 100.000km. Ja, tudi iz Škode Octavije naprimer.
srcnik je napisal/-a:Tale plin je še sam en dodaten problem, sem ga imel in je skoraj brez veze. Voziš se že ceneje, sam ti pa kdaj motor ugasne sploh v križiščih, dodatni stroški servisa plinske naprave, manj prostora v prtljažniku oz. manjko rezervne gume, težje vozilo, kakor se spomnem tudi debilno tankanje na petrolu, ko moraš tisto tipko skoz držati, kar je bilo sploh prijetno pozimi...
srcnik je napisal/-a:kakor se spomnem tudi debilno tankanje na petrolu, ko moraš tisto tipko skoz držati, kar je bilo sploh prijetno pozimi...
Petrol je napisal/-a:srcnik je napisal/-a:kakor se spomnem tudi debilno tankanje na petrolu, ko moraš tisto tipko skoz držati, kar je bilo sploh prijetno pozimi...
Spoštovani,
zelena tipka je varnostna zahteva evropske direktive za opremo pod tlakom (FYI)(PED), kar pomeni, da je obvezna v vseh državah EU. Njen namen je izključno in samo varnost. S to tipko namreč zapremo 3 elektromagnetne ventile na agregatu za točenje avtoplina, ki v primeru nesreče popolnoma zaprejo dovod energenta. V Sloveniji to področje nadzira tudi Inšpektorat RS za delo.
Žiga Fišer
Strateško-korporativno komuniciranje
Petrol d.d., Ljubljana
J.McLane je napisal/-a:Vodik, ja ta bo pa res poceni, not![]()
Petrol je napisal/-a:srcnik je napisal/-a:kakor se spomnem tudi debilno tankanje na petrolu, ko moraš tisto tipko skoz držati, kar je bilo sploh prijetno pozimi...
Spoštovani,
zelena tipka je varnostna zahteva evropske direktive za opremo pod tlakom (FYI)(PED), kar pomeni, da je obvezna v vseh državah EU. Njen namen je izključno in samo varnost. S to tipko namreč zapremo 3 elektromagnetne ventile na agregatu za točenje avtoplina, ki v primeru nesreče popolnoma zaprejo dovod energenta. V Sloveniji to področje nadzira tudi Inšpektorat RS za delo.
Žiga Fišer
Strateško-korporativno komuniciranje
Petrol d.d., Ljubljana
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 3 gostov