Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Re: opel astra - egr ventil?

Napisal/-a ojnica So apr 19, 2014 8:52 am

Dodatki so pa kao res rešitev, mogoče minimalno s temi dodatki pa nekateri dobr služjo, blindira naj EGR pa bo mir. Men so tud na servisu pravl, da tega naj ne počnem ....blindiranje na seatu

wavemaker
Stalni uporabnik

Napisal/-a wavemaker So apr 19, 2014 10:49 am

lubej je napisal/-a:Pozdravljeni....

Zopet se oglašam... :)

Torej zgodba se ni končala pri egr ventilu, saj so me klicali iz servisa da imam popolnoma zamazane..?? sesalne kolektorje.... ?? in so za to želeli še 550 eur.
Seveda sem jim prijazno povedal da nimam 900+ eur za popravilo in da jih pač na počistijo....to bodo tudi naredili, a spet se seveda plača delo...

Če bo to ok, pa ne vem...?

Sicer pa zgodba še ni končana ;) oz bolje :x :( , preden sem avto peljal na servis sem ga še namreč razbil. Odletel je sprednji levi del, malo nepozornosti v križišču in že je počilo. Še dobro da imam kasko in odkup prve škode...

Tako sedaj pridno čakam da pridejo deli, barvanje, popravilo....

LP

pri cdti 150 KM so problem variabilne loputice v sesalnem kolektorju, ki se zatikajo ali popolnoma zataknejo, ko se kolektor zapaca. Loputice imajo nalogo usmerjati mešanico pod različnim kotom glede na obremenitev motorja, s tem naj bi se izboljšala ekonomičnost.
Če odstraniš plastiko in pogledaš motor z vrha se vidi vodilo teh loputic:
Slika
Pri meni je bilo vodilo odlomljeno z loputic zato, ker preperi plastika ki povezuje loputice in vodilo. Loputice so prosto plapolale in tudi v prostem teku je ropotalo. To govorim zato, ker lahko da ne bo dovolj le čiščenje kolektorja, če so loputice že na koncu. v glavnem, treba je preverit. Baje v najslabšem primeru lahko tudi loputko potegne v motor in sledi ena velika katastrofa. (pogosto pri BMW) V mojem primeru mi je mehanik odstranil loputke in luknje začepil z nekimi čepi, ki se jih tudi dobi na ebay. (ne vem kaki čepi, ker se ne spoznam na avte). Tako da kolektor je ostal isti. (nov je res ene 500 eur)
Od takrat dela vse super in poraba je padla za 2-3 deci. Dopuščam pa možnost, da je bila prej povišana zaradi okvare loputic in zabasanega EGR. Aja EGR je blindiral, do zdaj dela vse bp (3000km)

lubej
Novinec

Napisal/-a lubej Ne apr 20, 2014 7:17 pm

potem ko sem jim rekel da naj očistijo kolektor, me niso nič več klicali, upam da se je dalo kaj naredit...
če ne bo pač čez čas treba menjat zadevo.... :x

samo še vedno mi ni jasno v čem je finta tega egr ventila, je nujen, ni nujen?
zakaj potem na uradnem servisu lahko dobim blendo ki delno zapre luknjo...stala bi naj cca 35 eur... če so mi vgradili sedaj ne vem, ker še čakam na popravila karoserije....

če ne bi bilo vse skupaj tako drago, bi že bilo prav smešno....egr ja, ne, popolnoma, delno zaprt...??

avto bi naj dobili prihodnji teden....

LP

Uporabniški avatar
barossa45
Novinec

Napisal/-a barossa45 Po apr 21, 2014 8:10 am

Usi smo ti že povedali svoja mnenja/izkušnje
sedaj je čas da se sam odločiš
[img]http://www4.slikomat.com/11/0430/jln-astra.jpg[/img]

lubej
Novinec

Napisal/-a lubej Sr maj 07, 2014 8:12 am

še zaključek te zgodbe
na koncu so mi menjali egr, kolektorje.... in končna cena je bila 1110 eur :x :(

LP

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr maj 07, 2014 10:11 am

U jebemti je pa drago :huh:
Lp

lubej
Novinec

Napisal/-a lubej Sr maj 07, 2014 10:27 am

pošastno drago :( :evil:

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica Če maj 08, 2014 5:16 pm

Ja sranje no, kolk so res dragi, ampak tud mi smo imel pred 2 leti problem s škodo fabio, cela elektrika in 1300 evrov. Avto pa takrat vreden 2000 evrov, se je zrihtal, ampak par mesecev kasneje je avto končal pod cesto.

rush
Nov uporabnik

Napisal/-a rush To maj 13, 2014 9:14 am

Egr enostavno das blendirat, stane te do enih 20e pomoje. Edino kar je mozno, da svet lucka za masino. Tko je v mojem primeru pri signumu. Sicer pa razmislam enkrat dat ven dpf in v tem primeru bom istocasno dal programsko odstranit se egr.
Blendiran mam 2 leti, avto gre dost bols, brez tistih zakasnitev z egrjem.. Nobenih tezav razen lucke.

rush
Nov uporabnik

Napisal/-a rush To maj 13, 2014 9:18 am

btw. Ce ti na servisu recejo da tega ne delej, je to za njihov plus.
Men so na neuradnem servisu lepo potrdil da je blendiran egr velik bols za masino, kot mi je tud potrdu kolega, ki je serviser.
MY 5 cents:)

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica To maj 13, 2014 12:07 pm

Lučka je z namenom tam, ko bo na motorju-elektroniki še kakšna napaka tega ne boš vedel, ker ti že od prej svet lučka, men tud svet pa naj saj vrjetno bo prej pregorela lučka :lol:

aljo221
Nov uporabnik

Napisal/-a aljo221 To maj 13, 2014 3:49 pm

Lučka sveti ker maš popolnoma blindiran EGR. Navrti dve ali tri luknjice fi8 pa bo nehala svetit.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To maj 13, 2014 4:13 pm

U glavnem za ta denar bi avto čipal in s tem softwarsko izklopil EGR in bi imel večno mir z njim,kolektor pa se sname,lopute pobere ven,luknje blindira in čao.Za 1100€ jih jaz tam vse nabijem na qrac.Drugače pa se EGR da popravit,če zašteka mehanski del se ga spuca,če zašteka električni del se ga zadaj prevrta,bat se zbije ven,zadeva se spuca in čisto na rahlo namaže in sestavi luknjo ki si jo prej zavrtal pa zapreš z silikonom in je gotova priča.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To maj 13, 2014 4:15 pm

Pa kdaj za boga isusa se boste navadl da dizel tud mrzel dela normalno če gr ečez 2000 obratov???Če bi jaz vozil po vaše bi 3/4 kilometrov naredil pod 2000 obrati,ker voda ne bi bila segreta na 90 stopinj...Bolniki!!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To maj 13, 2014 4:23 pm

Čare ne morš jim dopovedat to :) Jaz moje avte vse vozim normalno ne da bi gedal na obrate....Res pa je da mrzlih ne tiščim v nenormalne obrate in takoj z AC ne ugašam....Vsak avto pa redno vsaki dan vidi ali blokado ali pa vsaj obrate zelo blizu blokade....pa ni bilo težav še z nobenim.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To maj 13, 2014 4:47 pm

Čudim se da je sploh še kakšna Xsara Picasso HDI na cesti glede na to da nima obratomera.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica To maj 13, 2014 4:59 pm

Zbit bat ven iz EGR prvič slišim,

rob512
Nov uporabnik

Napisal/-a rob512 To maj 13, 2014 6:51 pm

ojnica je napisal/-a:Zbit bat ven iz EGR prvič slišim,

Takole to izgleda http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-147 ... tions.html
odpri: How-to Fix the EGR on a 1.9JTD.pdf ali http://api.viglink.com/api/click?format ... s%2FNllzYU

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To maj 13, 2014 7:07 pm

ojnica je napisal/-a:Zbit bat ven iz EGR prvič slišim,

Saj vsega ne rabiš vedt.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten