lubej je napisal/-a:Pozdravljeni....
Zopet se oglašam...
Torej zgodba se ni končala pri egr ventilu, saj so me klicali iz servisa da imam popolnoma zamazane..?? sesalne kolektorje.... ?? in so za to želeli še 550 eur.
Seveda sem jim prijazno povedal da nimam 900+ eur za popravilo in da jih pač na počistijo....to bodo tudi naredili, a spet se seveda plača delo...
Če bo to ok, pa ne vem...?
Sicer pa zgodba še ni končana

oz bolje

, preden sem avto peljal na servis sem ga še namreč razbil. Odletel je sprednji levi del, malo nepozornosti v križišču in že je počilo. Še dobro da imam kasko in odkup prve škode...
Tako sedaj pridno čakam da pridejo deli, barvanje, popravilo....
LP
pri cdti 150 KM so problem variabilne loputice v sesalnem kolektorju, ki se zatikajo ali popolnoma zataknejo, ko se kolektor zapaca. Loputice imajo nalogo usmerjati mešanico pod različnim kotom glede na obremenitev motorja, s tem naj bi se izboljšala ekonomičnost.
Če odstraniš plastiko in pogledaš motor z vrha se vidi vodilo teh loputic:

Pri meni je bilo vodilo odlomljeno z loputic zato, ker preperi plastika ki povezuje loputice in vodilo. Loputice so prosto plapolale in tudi v prostem teku je ropotalo. To govorim zato, ker lahko da ne bo dovolj le čiščenje kolektorja, če so loputice že na koncu. v glavnem, treba je preverit. Baje v najslabšem primeru lahko tudi loputko potegne v motor in sledi ena velika katastrofa. (pogosto pri BMW) V mojem primeru mi je mehanik odstranil loputke in luknje začepil z nekimi čepi, ki se jih tudi dobi na ebay. (ne vem kaki čepi, ker se ne spoznam na avte). Tako da kolektor je ostal isti. (nov je res ene 500 eur)
Od takrat dela vse super in poraba je padla za 2-3 deci. Dopuščam pa možnost, da je bila prej povišana zaradi okvare loputic in zabasanega EGR. Aja EGR je blindiral, do zdaj dela vse bp (3000km)