Nasveti in napotki ter povpraševanja...

spektr
Novinec

Kraj: Cerklje

Re: Vprašanje o regeneraciji DPF-a

Napisal/-a spektr Sr apr 13, 2016 8:38 am

Black_Racer® je napisal/-a:Vedno pustite da naredi regeneracijo do konca in ne ugašajte vmes motorja ker bodo posledice ;)

Jas sem na svojem grande puntotu kar blendiral egr ventil ter odstranil dpf filter in mi je mojster to porihtal v računalniku in vnesel vrednosti tako da sedaj nič več ne dela regeneracij pa še avto boljše gre in malo več navora ker ga ne duši ta BV filter :D

To je za mene spet ena zadeva ki je za brezveze na avtih, res da ko ne dela regeneracije slabih plinov skoraj da ni, ko jo pa dela pa 3x huje onesnaži za vse nazaj in sčisti filter pa še poraba s dpf filtrom večja ker se avto z njim bolj muči tako da za mene je ta zadeva kr neki :roll:

Delno ti dam prav. Potrošniki to plačamo, samo noben nas ne sili da kupimo dizla za na kratke razdalje. Ker na daljših vožnjah načeloma težav ni.

To da pa za vse nazaj onesnaži se pa ne strinjam. Fora je v kakšni obliki pridejo delci ven. In kot si opazil, črnega dima ni več, torej teh večjih delcev ni.
lp dejan

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Sr apr 13, 2016 2:13 pm

Sam ćaki mal, v navodilih za uporabo avtomobila nikjer ne piše da se ne smem vozit v službo 1 - 5 km kratek relacije, in če bodo problemi s tem filtrom v roku garancije bo vse to na stroške podjetja, ker mi prodajalec ni povedal in v navodilih za uporabo tega ne piše.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Influenz
Novinec

Napisal/-a Influenz Sr apr 13, 2016 2:52 pm

To je res, garancijski rok itak vsak dpf več ali manj zdrži. Pa saj sigurno greš vsaj enkrat mesečno na avtocesto na kakšno relacijsko vožnjo? Nevem kdo kupi avto za delat 1-5km relacije, sploh pa ne dizla... z 1-5 km relacijami v celem letu težko nabereš 5000km

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Sr apr 13, 2016 4:32 pm

spektr je napisal/-a:
Black_Racer® je napisal/-a:Vedno pustite da naredi regeneracijo do konca in ne ugašajte vmes motorja ker bodo posledice ;)

Jas sem na svojem grande puntotu kar blendiral egr ventil ter odstranil dpf filter in mi je mojster to porihtal v računalniku in vnesel vrednosti tako da sedaj nič več ne dela regeneracij pa še avto boljše gre in malo več navora ker ga ne duši ta BV filter :D

To je za mene spet ena zadeva ki je za brezveze na avtih, res da ko ne dela regeneracije slabih plinov skoraj da ni, ko jo pa dela pa 3x huje onesnaži za vse nazaj in sčisti filter pa še poraba s dpf filtrom večja ker se avto z njim bolj muči tako da za mene je ta zadeva kr neki :roll:

Delno ti dam prav. Potrošniki to plačamo, samo noben nas ne sili da kupimo dizla za na kratke razdalje. Ker na daljših vožnjah načeloma težav ni.

To da pa za vse nazaj onesnaži se pa ne strinjam. Fora je v kakšni obliki pridejo delci ven. In kot si opazil, črnega dima ni več, torej teh večjih delcev ni.

Ja res je samo je pa spet druga da ni važno kako padejo delci ven, bolj kot je zamašen izpuh več je plinov ker se motor muči tako da absolutno je boljše odstranjen dpf mašina lažje zadiha in če se lepo voziš je to to :D
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr apr 13, 2016 8:18 pm

mah to spet ene bedarije trosite klel.
pa a je dko gledal kok je dejansko tlaka v izpuhu da zj kle neki pametuje da motor lazje diha brez.
isti ti pa tlačjo poj v avto pocen zračne filtre kar bolj duši motor kot pa en zdrav dpf.
Ni vse res kar napišem

motom
Stalni uporabnik

Napisal/-a motom Sr apr 13, 2016 8:35 pm

Upam, da bo drzava cim prej ugotovila, da je precej lahko ugotoviti kdo ima odstranjen dpf in bo carina oglobila in odvzela prometno vsem tem inovatorjem. Meni ni vseeno kaj diham ko vozim po avtocesti, kakih 50k km letno.

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Napisal/-a Black_Racer® Sr apr 13, 2016 8:41 pm

Dragi motorn, kaj boš pa rekel ko se bo začela enkrat regeneracija pred tabo v enem dizlu ko bo bela dimna zavesa pred tabo? Js sm enega na polno klel ker tako ko je pa to zasmradil in se ni nič videlo da sem moral zmanjšat hitrosto pod 100 za njim bi se pa vprašal če ti je to res všeč še posebej da se komu regeneracija vklopi v tunelu tako da ti prav privoščim da to enkrat v živo doživiš boš imel drugačn mnenje ;)
Oglobijo pa lahko tebe na cesti ker imam občutek da si eden tistih voznikov ki delate gužvo po cesti, za tiste te pa naj nič ne briga ki smo vestni vozniki in ko odstranimo eno tako nepotrebno zadevo vsak pač ve za sebe, še vsak mehanik je rekel da je to ena bedarija na avtu in samo slabo za avto ;)
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Napisal/-a Black_Racer® Sr apr 13, 2016 8:51 pm

abbe je napisal/-a:mah to spet ene bedarije trosite klel.
pa a je dko gledal kok je dejansko tlaka v izpuhu da zj kle neki pametuje da motor lazje diha brez.
isti ti pa tlačjo poj v avto pocen zračne filtre kar bolj duši motor kot pa en zdrav dpf.

Zračni filter je kr za okras in samo slabo, izpuh je pa druga pesem ker dpf res zaduši avto in po odstranitvi se vredu pozna razlika, lahko to povem iz lastnih izkušenj tako da ni to tisto baba čula baba rekla, pa tudi nisem edini ki sem takega mnenja :D
1 3 5
2 4 6 R

Dizzy
Novinec

Napisal/-a Dizzy Pe apr 15, 2016 11:48 am

si mi pa s tem zadnjim odgovorom samo pokazal, da res nimaš pojma. bi te rad videl brez zračnega filtra, kako dolgo bi motor delal brez problemov ...

DPF pa tako. za starimi avti smrdi. tudi sam ogromno vozim, in nekateri dizli res smrdijo, kot zanalašč so to starejša vozila, ki zagotovo nimajo DPF-ja. sploh kak starejši Golf IV res smrdi, najbolj SDI.

dočim za novejšimi niti ne veš, če so dizli ali bencinarji. tako da DPF ni kar tako. in ja, kadi se predvsem za pošvedranimi avtomobili, kot je tvoj. in za starejšimi. za novejšimi vidim pa bolj malo dima, tudi smrdijo ne več tako zelo ... tako, da se strinjam z enim od predhodnikov - DPF je tam z namenom. pač je dizelski motor bolj obremenjujoč za okolje in zaenkrat je ta filter rešitev. da bi pa se karkoli dušilo - avto je zasnovan s takšnim filtrom in zaenkrat še nisem peljal dizla, ki bi ga DPF dušil oz. ravno zaradi filtra ne bi šel.

in ko berem tole temo, sem spet hvaležen svoji neumnosti, da sem kljub veliko kilometrom na letni ravni še vseeno na bencinu. se strinjam, lažje se je še en krog zapeljat, kot popravljati oz. menjati DPF, ampak, a ni neumno, da se moraš pa še enmal zapeljat, da avto dela? jaz sicer zelo rad vozim, ampak imam vseeno avto za to, da me pripelje od A do B in ne za to, da naredim še en C obvoz, da DPF oddela svoje.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Pe apr 15, 2016 1:27 pm

Evo kakšni filtri, Nizozemska bi prepovedala, prodajo dizlov in bencinarjev:

http://www.rtvslo.si/zabava/avtomobilno ... rji/390490

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Napisal/-a Black_Racer® Pe apr 15, 2016 5:15 pm

Dizzy je napisal/-a:si mi pa s tem zadnjim odgovorom samo pokazal, da res nimaš pojma. bi te rad videl brez zračnega filtra, kako dolgo bi motor delal brez problemov ...

DPF pa tako. za starimi avti smrdi. tudi sam ogromno vozim, in nekateri dizli res smrdijo, kot zanalašč so to starejša vozila, ki zagotovo nimajo DPF-ja. sploh kak starejši Golf IV res smrdi, najbolj SDI.

dočim za novejšimi niti ne veš, če so dizli ali bencinarji. tako da DPF ni kar tako. in ja, kadi se predvsem za pošvedranimi avtomobili, kot je tvoj. in za starejšimi. za novejšimi vidim pa bolj malo dima, tudi smrdijo ne več tako zelo ... tako, da se strinjam z enim od predhodnikov - DPF je tam z namenom. pač je dizelski motor bolj obremenjujoč za okolje in zaenkrat je ta filter rešitev. da bi pa se karkoli dušilo - avto je zasnovan s takšnim filtrom in zaenkrat še nisem peljal dizla, ki bi ga DPF dušil oz. ravno zaradi filtra ne bi šel.

in ko berem tole temo, sem spet hvaležen svoji neumnosti, da sem kljub veliko kilometrom na letni ravni še vseeno na bencinu. se strinjam, lažje se je še en krog zapeljat, kot popravljati oz. menjati DPF, ampak, a ni neumno, da se moraš pa še enmal zapeljat, da avto dela? jaz sicer zelo rad vozim, ampak imam vseeno avto za to, da me pripelje od A do B in ne za to, da naredim še en C obvoz, da DPF oddela svoje.

Prijatelj, če bi dobreo prebral bi videl da sem odgovoril na Abbejev post ki je govoril o športnem filtru in sem rekel da je športni samo za okras v avtu in samo poslabšaš z njim tako da čez original ga ni ;)
O DPF-ju je pa tudi govora o tem da če ga imaš ni avto zaradi njega zadušen, govoril sem o tem da če ga odstraniš potem čutiš po navoru kako avto boljše zadiha brez njega uglavnem vsak po svoje in iz mojega nikoli ne smrdi niti nikoli ne pokadi tako da tudi nimaš prav o mojem avtu, niso vsi dizli enaki in ne kadijo vsi ;)
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe apr 15, 2016 10:59 pm

V abbe-jevem postu ni sledi o "športnem", piše takole: "pocen zračne filtre".

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Napisal/-a Black_Racer® Pe apr 15, 2016 11:31 pm

esem je napisal/-a:V abbe-jevem postu ni sledi o "športnem", piše takole: "pocen zračne filtre".

Pardon to pa js spregledal, no pa sj pod nje tud spadajo športni filtri :D
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne apr 17, 2016 5:51 pm

Black_Racer® je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:mah to spet ene bedarije trosite klel.

Zračni filter je kr za okras in samo slabo, izpuh je pa druga pesem ker dpf res zaduši avto in po odstranitvi se vredu pozna razlika, lahko to povem iz lastnih izkušenj tako da ni to tisto baba čula baba rekla, pa tudi nisem edini ki sem takega mnenja :D

to je vse baba čula baba kazala,
djte avto na valje pa da vidmo.
valda da se je pr teb poznal če maš zjeban avto pa zabasan dpf (sj zato si ga pa dal vn sm 100 posto) pa seveda lahko trdiš drugače..
to k si pa ti vidu da se je za enmu kadila zavesa bela,je pa prej izjema kot pravilo.oz je bl pravilo zjebani vozil in potem se to dogaja, no in taki pametni ga poj dajo vn ker je to valda ceneje kot popravt avto.
dejstvo je pa da s tem ni nč naredu,saj se dpf ne zabase sam od sebe ampak ker motor ne deluje pravilno.
no in poj se za takim kadi vn pa smrdi vn pa nevem kaj še vse..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne apr 17, 2016 6:32 pm

Če vse deluje kot mora avto ne kadi nikoli
Lp

autofrik
Nov uporabnik

Napisal/-a autofrik Ne apr 17, 2016 6:52 pm

Kar za glavo se držim, ko berem forumske debate o izpustih dizlov, ki so daleč najbolj packasti, posebej in predvsem tisti brez SCR sistema, tudi LNT je kar v redu vendar LNT povzroča 4-5% višjo porabo goriva.

Norma in pravila EU6 so določena iz leta 2007 v uredbi(ES) št. 715/2007. To pove veliko o "napredku" dizlov brez SCR v Evropi.

V Sloveniji imamo podjetje, ki se ukvarja z meritvami na tem področju Aerosol, in ti iz svojih meritev povedo da vsak dizel, ki je star več kot 5 let bo spustil 2-3x več saj, kot dizel ki je star od 0-5let. Z starostjo dizli izpuščajo več črnih saj, ne glede na znamko. Za NOx pa ni nobene razlike pri izpustih glede na starost vozila in to kaže na dejstvo da napredka na področju NOx skorajda ni bilo do uvedbe SCR.

Tisti proizvajalci ki standardno vgrajujejo v dizel sistem SCR(bolj znano kot AdBlue) so naredili velik napredek na področju zmanjšanja NOx, drugi so naredili malo manjši napredek, tretji so se posluževali prepovedanih programov ki so prirejali rezultate in prodajali vozila z izpusti NOx kot so bili 10 ali 15 let nazaj(Porsche, Audi, VW, Škoda, Seat).
Novejši dizelski hibridi(Volvo dizelski plug-in hibrid) trenutno presega v realni vožnji norme NOx po najnovejših testih za 4-5x, VW dizelska vozila(tudi moje) pa za 40x! Ostali proizvajalci so nekje vmes 4-15x. Povprečno evropsko dizelsko EU6 vozilo prekorači normo NOx za 7x!
Nekateri avtomobilski proizvajalci(BMW, Mercedes) uporabljajo pri dizlih zvijačo, da so izpusti vezani na temperature ozračja, torej ko ozračje pade pod 10 stopinj izpustijo vso packarijo. Izgovarjajo se na "optimalno" delovanje motorja pri nizkih temperaturah.

Renault je imel težave s temperaturo motorja in vpoklicem dizlov, in vsak kemik ve da višja temperatura v valju da višjo stopnjo NOx. Torej nižja temperatura motorja da manj NOx.

DPF filtri zelo zmanjšujejo črne saje pri dizlih. Črne saje imajo obstojnost v ozračju nekaj tednov in so drugi najpomembnejši dejavnik za ogrevanje ozračja in zelo pomemben dejavnik slabega zraka kar povzroča v končni fazi smrt zaradi različnih bolezni. Zato se DPF ne odstranjuje, EGR ventilov se ne blindira in tega nikomur ne priporočam da počne. Če nazorno povem: Zrak in kemikalije ki jih vdihavamo gredo preko pljuč v kri. Bi si tisti, ki odstranjujete DPF vbrizgali v žilo koktejl kemikalij ki povzročajo bolezni in raka? Ravno to počnete tistim ki vas srečujejo po cesti in ravno to počnejo proizvajalci vozil, ki krepko presegajo EU norme.
Nekaj napisanega je bilo povzetega iz intervjuja Vincente Franca: http://europe.autonews.com/article/2016 ... nox-output

kukident
Nov uporabnik

Napisal/-a kukident Ne apr 17, 2016 10:33 pm

Dobro napisano!

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po apr 18, 2016 6:01 am

Nekateri ljudje tudi delajo v nemogočih pogojih za minimalno plačo. Se pravi, da je denar igra veliko vlogo in dokler bodo te stvari razni filtri trdih delcev, egrji dragi kot so ne bo nič drugače in jih bo skoraj vsak odstranil ko bodo začeli zezat.

Vedno je bilo in bo. Predpisi so eno realnost pa drugo in to ne samo pri avtomobilizmu. Na žalost
Lp

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Napisal/-a Black_Racer® Po apr 18, 2016 8:02 am

edit mod
Zbrisano zaradi neberljivosti/nerazumljivosti (8 vrstic (cca 370 znakov!) dolg stavek povsem brez ločil itd)
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po apr 18, 2016 12:36 pm

Black_Racer® je napisal/-a:Dragi motorn, kaj boš pa rekel ko se bo začela enkrat regeneracija pred tabo v enem dizlu ko bo bela dimna zavesa pred tabo? Js sm enega na polno klel ker tako ko je pa to zasmradil in se ni nič videlo da sem moral zmanjšat hitrosto pod 100 za njim bi se pa vprašal če ti je to res všeč še posebej da se komu regeneracija vklopi v tunelu tako da ti prav privoščim da to enkrat v živo doživiš boš imel drugačn mnenje

Če motor in DPF delujeta normalno, ni pri regeneraciji nikakršnih dimnih zaves, od kje pobiraš take buče?! :roll: Če si pa to doživel, zagotovo ni bilo to to. Po cestah se letno kot voznik ali sovoznik prepeljem krepko prek 60k km pa še nisem doživel tega kar opisuješ. Tudi sam imam dizla z DPF in prav tako po skoraj 120k prevoženih ni bilo pri regeneraciji nikoli nobene dimne zavese, prav tako tudi ne pri avtomobilih v katerih sem kot sopotnik...

Se strinjam s tistimi, ki bi oglobili pametnjakoviče, ki bi kar nekaj na lastno roko odstranjevali filtre, blindiral egr ventile itd.
Antiznačkar po prepričanju
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov