Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Matko37
Novinec

Re: citroen, peugeot, DS, opel - 1.2 puretech težave

Napisal/-a Matko37 Če avg 03, 2023 10:57 am

V primeru stojeloma - nov motor stane 1800€.

Je to realna cena??? V tujini pišejo zneske tam 6000 do 7000 funtov, kar je 8000€+, je pa res, da gre za Anglijo, pa vseeno.

Če bi nov motor bil 1800€, se ne bi nič sekiral, servisi po knjigi, ampak nekje pod kozolcem in crkne, ko crkne, namesto novi avto, kupim vsakih 6 do 8 let nov motor.

Kar se pa verige tiče, imam Civic, letnik 2008, 362.000km prevoženih in motor nedotaknjen, tudi veriga še prva in se je ne sliši, ne med vžigom in ne med delovanjem motorja (tovarna je postavila življenjsko dobo 300.000km, v praksi so pa primerki z 500.000km in še kar vozijo).

Bojim se, da bo motor v Civicu preživel Puretecha, vsaj glede na to, kaj vse pišejo o tem Puretech motorju. Čeprav se mi zdi, da če si precej na AC, zna tudi Puretech naredti 200.000+km, se najdejo primerku na autoscout24. Je pa res, da ne piše, koliko motorje je bilo menjanih vmes :)

boštjan_01
Uporabnik

Napisal/-a boštjan_01 Če avg 03, 2023 10:07 pm

Prej ko se sprijazniš s tem zadnjim stanjem tehnike, manj boš trpel.

Opažam pa, da je veliko mazohistov glede tega.

Seveda ima vsak pravico in se smeji temu kako te nategne vsak, ki ima sekundo časa. Nekateri prav iz srca uživajo, ko si zjutraj vsede v avto in mora razmišljat, če je ta teden že dolil liter olja v motor.
Prav tako ima vsak pravico se ne strinjat z nečim. Na kak način trpim? Se mi nabira holesterol, mi izpadajo zobje, ...?

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe avg 04, 2023 5:03 am

Ne kratim pravice po nestrinjanju nikomur, ampak, a resnično mislite, da ste rešili problem, ko na forumu bolj ali manj sočno preklinjate nad pokvarljivostjo današnjih vozil?

Verjamem, da gre ta pokvarljivost vsakemu - tudi meni - na živce. Ampak vas je pa veliko takih, ki morate na to vedno znova opozoriti. Kot da bi vmes to pozabili.

Torej, tovrstno preklinjanje evidentno ne rešuje problema. Je pa to lahko krik obupa ali pa dejanje mazohizma.

Dejmo se posvetiti reševanju težav kolikor si lahko znamo pomagati.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

boštjan_01
Uporabnik

Napisal/-a boštjan_01 Pe avg 04, 2023 7:33 am

Ali ti resnično misliš, da si rešil problem, ko si se sprijaznil in se strinjaš z nategovanjem? Tako se rešujejo problemi, da sam sebi rečeš "to je danes normalno" in se temu smejiš?

Jaz resnično menim, da se "tovarniške serijske" napake na avtomobilih še premalo opozarjajo. In nekateri resnično pozabljajo.
Imam občutek, da ne razumeš pojma mazohizem.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe avg 04, 2023 7:45 am

Zanimivo, jaz sploh ne rešujem tega problema!

Si pa ne domišljam, da bi ga rešil s stalnim smetenjem po forumu ali - po tvoje - s še več smetenja po forumih, ker naj bi to kao vplivalo na proizvajalce.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Pe avg 04, 2023 10:43 am

2CV_1976 je napisal/-a:ni tako hudo s temi PSA 1,2 turbo, kot nekateri tu gor pišete. Pri 50.000km dajte jermen zamenjat (dayco) in je spet vsaj 70.000 km mir. Olje je treba menjavati bolj pogosto tam na 15.000 km ali 1 leto. Drugo leto dobi ta motor verigo.

Avto je šparavček, zelo solidno potegne, je prožen - mami pije na C4 110KM l. 2017 malo nad 6 l kratke relacije, na dolge še kakšen deci manj. Vpoklici so, tisti, ki so vozili na pooblaščeni servis jim menjajo po meritvah jermen brezplačno. Je pa treba ob vsakem servisu biti na jermen pozoren in ga spremljati, da ne začnejo odpadajo deli jermena in začnejo mašiti oljne kanale. V primeru stojeloma - nov motor stane 1800€.

A ni bil ravno tukaj gor nekdo ki ga je peljal na vpoklic, so premerili jermen, nato je pa jermen spustil dušo in so se delal francoze?

boštjan_01
Uporabnik

Napisal/-a boštjan_01 Pe avg 04, 2023 10:48 am

Seveda nučesar ne rešuješ. Saj si že večkrat v različnih temah povedal, da se raje sprijazniš, kot pa rešuješ. Po lažji poti dokler gre. Ko več ne gre, se veselo smejiš, bo že nekako.
Zakaj pa potem pišeš komentarje, če ne rešuješ problemov? Čudno logiko imaš. Mogoče si član kakšne sekte, kjer se samo smejijo.

boštjan_01
Uporabnik

Napisal/-a boštjan_01 Pe avg 04, 2023 10:50 am

DePalmo je napisal/-a: A ni bil ravno tukaj gor nekdo ki ga je peljal na vpoklic, so premerili jermen, nato je pa jermen spustil dušo in so se delal francoze?

Ja je bilo omenjeno na tem forumu. Če se prav spomnim, so mu rekli, da za njegov avto to ne velja. Kasneje pa mu niso priznali.
Očitno se je temu najboljše samo nasmejat.

Kristjan123
Uporabnik

Napisal/-a Kristjan123 Pe avg 04, 2023 11:44 am

Firediver je napisal/-a:Zanimivo, jaz sploh ne rešujem tega problema!

Si pa ne domišljam, da bi ga rešil s stalnim smetenjem po forumu ali - po tvoje - s še več smetenja po forumih, ker naj bi to kao vplivalo na proizvajalce.

Internet je kar dober vir informacij, ko kupuješ, če si sposoben vklopit filter in izluščit tiste prave. Lahko pa kupuješ po sistemu bom kupil. ker je lepe oblike in barve prijazni prodajalec v lepi obleki in zloščenih čevljih trdi da porabi 3.2 l/100km. Potem ko pa to ni to se čez par let spet pustiš nasankat. Jaz še mesni burek, če enkrat dobim slabega vzamem vsaj sirnega naslednjič in če je tudi ta slab tam ne jem več bureka. Vsakemu, ki mi omeni tudi povem, da je zanič in zakaj je tako. Nekako logično a ne?

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Pe avg 04, 2023 1:12 pm

Meni so menjali jermen na avtu, ko je bil star 7 let pa ga nisem vozil na pooblaščen servis. Menjali so ga pa na pooblaščenem servisu, kjer še nikoli do tedaj nisem bil. Se je pa menjal samo jermen brezplačno. Olje sem plačal sam novo.

nasamorpheus
Novinec

Napisal/-a nasamorpheus Pe avg 04, 2023 2:01 pm

Pa ravno sem gledal novi C4 , se mi zdi super za ta denar, 130 konjski

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe avg 04, 2023 5:56 pm

Kupi. Če si upaš. Avto je tudi meni kar všeč in ponuja dosti za svoj denar. Ampak 1.2 tb, ne hvala.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Pe avg 04, 2023 6:44 pm

Kolega je isto zamahnil z roko ko sem mu rekel da naj tega ne kupuje in mi je trdil da je kakor naletiš in da se na forumska in druga online mnenja ne moreš zanašat.

No, naletel je na limono in je v avto zmetal že tri tisočake, pa še kar ne laufa vredu. Avto pa ima manj kot eno leto, znebit se ga pa ne more.

AssKicker
Stalni uporabnik

Napisal/-a AssKicker So avg 05, 2023 7:40 am

Take skrete bi morali bojkotirati, in tega pač ne kupovati. Jest ljudi ne razumem, splošno znano je, da so problemi z nekaterimi motorji, ampak eni še zmer rinejo v te avtomobile ko svinja u buče, pol pa jamrajo po raznih forumih, da je nekaj odbilo, da ma avto na servisu že 1 mesec, ter kakšne so njegove pravice. Ma kakšne pravice prjatu, še volilno pravico bi ti mogl uzet zaradi tko butastih odločitev.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul So avg 05, 2023 9:02 am

Ma je tudi dosti od sreče odvisno. Jaz sedaj gledam za drugi avto, ki bo imel veliko mestne vožnje, zato gledam izrecno bencinarja.
Kljub temu, da sta mi 208 in Corsa zelo cool se jih bom izognil. Najbolj se nagibam na Cliota 1.3, vendar jih ne dobiš več. Zato sem spet prisiljen, gledati nepokvarljivo VAG grupo.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl So avg 05, 2023 6:58 pm

Za mesto je hybrid, če delaš malo km, pa nek poceni švoh bencinar.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Ne avg 06, 2023 5:44 am

Če je izvedljiva domača polnilnica, je električni čista zmaga za tak profil uporabe.

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Po nov 20, 2023 9:25 pm

Še kaj izkušenj s temi motorji? Se pravi so v vseh majhnih Citroen, Peugot, Opel? Kakor vem je tudi Fordov Evoboost isti z jermenom v olju, torej so tudi tam težave?

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor To nov 21, 2023 12:32 am

Osebno bi se ga izogibal, pa ga sam imam in so bili problemi s tem jermenom že pred 50kkm, upam da bo ta zdržal naslednjih 50 oz. 4 leta. Več ga ne pustim notri, če ne prej avto menjam.
Tudi pri Fordu so bili problemi vendar v manjši meri. Mislim pa, da so pri večini modelov že prešli na verigo, ne vem pa točno, bo kdo drug povedal, ki se bolj spozna in spremlja Ford.
Don't worry, be happy ;)

2CV_1976
Novinec

Napisal/-a 2CV_1976 To nov 21, 2023 10:40 am

Moja mama ima ta motor 1.2 110 KM v C4 l. 2016, letos smo ji pač preventivno dali zamenjat jermen pri 45.000 km oz po. 6 letih. Domov je dobila vpoklic in preventivni pregled jermena. Avto se s tem motorjem lepo pelje, je kar poskočen, dolga 5 brzina, na AC ima zato nižje obrate in porabo. Relacija 5,5 l/100 km, bolj kratke vožnje 6,5 l/100 km bencina, poraba je več kot ugodna, olja ne pije nič. Prej Xsara Picasso 1.6i 110 KM, 7-8 l/100 km.

Kaj se bojite in jamrate, novi avti imajo danes 5 let garancije in vam menjajo vse kar se pokvari. Naj bi bilo na avtomatikih manj problemov s temi motorji in jermeni, olje 5W 30/40 pa menjujte na 15.000 km ali 1 leto, pa bo vse OK. Tako so nam svetovali.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], mrtwelvetrees in 11 gostov