Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko So sep 25, 2004 7:04 pm

a to je kao od tipota?? ne pr men!
jst nimam niker 3 kablov mam ali 4 ali pa 2 kabla v konektorju!
tam ker mi pride vakum not je pol mal naprej kon (2 kabla), mam pa eno podobno stvar k si jo gor prpopu privito kar na vplinjač, sam tam je pa konektor s 4imi žicami! bom dal slike gor k sem mal posliku , pa bo mogoče malo bol jasno.

Sk|Diver
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto/Ljubljana

Napisal/-a Sk|Diver So sep 25, 2004 7:13 pm

red_mamba mi lahko poveš kje pogledaš v ta avtodata? Progy na PC-ju al kje na netu?

Gricko avto drugače normalno potegne ko stopiš na gas. Dej ga vžgi in daj v prosti tek. Mal počaki, če je mrzu, da laufa brez čoka in potem stisn gas v poden na hitr. Isto nared z toplo mašino. Če prec zavrti pol bo to dobr, če pa ne da prej mal počepne pol pa zavrti pol pa?! Hudič. Ti ga najbrž zaliva. Bi blo pametno pogledat cevi za dovod in odvod bencina! Lahko je odvod nazaj v rezervoar kje stisnjen in ker ne more nazaj gre v motor. Drugače vleče v redu avto med vožnjo?

Ma naš nek podoben problem. Sem že napisal v tejle temi. Je pa bla pred časom menjana lambda sonda in tud katalizator. Poraba se je poznala za cca 2 litra manj. Prej je bla tam 8.5, 9.5 zdej pride pa na 6,5 nekje. Odvisno od vožnje.

Sem pa pr našemu dubu eno idejo. Avto je šel na menjavo konusa pri izpušnem sistemu. Ni bil pravih dimenzij in tisti, ki je bil gor ga praktično skor ni blo. Zato je majstr dal vmes enga poštukanega. Možno da vleče tam zrak vmes mal in zjbava pol lambda. Bomo vidl kaj bo. ko bo tist uštiman pr men.

VECTRA 2.0 si ti pomislu da pumpa od 2.0 turbo velik več benza sprav čez kot pa pumpa od 1.4 mašine? Tud cevi so ožje in posledično tud odvod bencina ni zadovoljiv in ge v mašino.

Mi je dal zdejle tale odvod mislt od dizl petke.
Veselo, lepo tedaj je zares, ko bratci vinski mamo kongres! Na zdravje cin-cin

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko So sep 25, 2004 7:29 pm

Sk|Diver men avto dobr potegne ( dobr za tiste hrčke k jih ma) , ne počepne, se hit zavrti, katalizatorja pa nimam že enoleto in pol.
mogu bi pa pregledat cevi za odvod benza! koko ste jih vi spucal, a sam na kompresor al kej druzga?

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba So sep 25, 2004 7:57 pm

sky: na CDju
Bad things happen to good people all the time for no reason!

Adijo Slovenija

Sk|Diver
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto/Ljubljana

Napisal/-a Sk|Diver So sep 25, 2004 8:34 pm

si lahko kje to dol_potegnem?

Velikost ni ovira->dsl povezava

Gricko jz bi se tega lotu na sledeč način. Vzel bi vn iz rezervarja ves sistem za odvod in dovod nazaj. Odklopu cevke in tistga vraga k je gor plovček in cevke vse spucal. Cevke bi na motorju odklopu in prklopu na kompresor. Dobr spihov pa gledu kako na drug stran vn šopa zrak. Če bi šel švoh bi se poslužu kakšne coca-cole -> original (coca-cola je ena fantastična zadeva za kj spucat!). Obvezno bi tud pregledal kompleten vod cevi. In to bi blo to glede cevi. Seveda pri čiščenju filter za benz dol in po čiščenju novega gor.

Kako bi se lotu pumpe pa ne vem.
Veselo, lepo tedaj je zares, ko bratci vinski mamo kongres! Na zdravje cin-cin

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Ne sep 26, 2004 11:55 am

evo sem neki posliku ( trenutno ni digitalca doma, pa so slike iz mobitela in so bl tko tko :?
Slika
Slika
Slika
Slika
evo to so slikce,
zdej pa še neki mojih pogruntavščin, če je prov?
Slika
z rumeno je narisana cevka za vakum, pa da se vid kam gre. če jo dam dol avto skor crkne, če dodam gas se zavrti, pol pa dela, sam mal čudn.
z rdečo je pomoje ta luftmeter?? 4 kabli so not, če iztaknem, pa da je cevka za vakum dol vzeta je kul, če pa cevko dam gor pa iztaknem pa hitr crkne ( mal zakašla prej)
Slika
tle je z rdečo označen kabl ( 2 kabla ), ki krmilita vbrizg , kok da benza
z rumeno pa pojma nimam kaj je. ma pa stvar eno stikalo, ko daš malo gasa se stikalo razklene, drgaš je pa pritisnjeno

evo to je to če je kej bol znano zdej??

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Po sep 27, 2004 12:40 am

:wink:

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Po sep 27, 2004 6:42 am

Gricko če bi bil MAP vredu in kot kaže gledaš pravi senzor, ko mu snameš cevko bi se morali obrati dvignit ne pa crknat. Ker ko snameš cevko ni nič vakuuma in zato ECU razširi impulze ker misli da tiščiš pedal do podna. Razen če ga zalije, sam potem maš pa drugje problem.

Tiste rdeče stvari so pa verjetno ena za prosti tek druga pa pozicija lopute. Sam kero je kero pa pitaj boga :D

Ne me za besedo držat sam mislim da dobiš haynes manual za tipota na netu, probi si DL pa tam poglej boš takoj vedu kaj je kaj.

Adijo Slovenija

vR5GTT
Novinec

Napisal/-a vR5GTT Po sep 27, 2004 6:48 am

A obstaja ta Haynes tud za petko turbo? A so to sam za avte z računalniki in mal več štroma :)
R5 GTT

Uporabniški avatar
VECTRA 2.0
Nov uporabnik

Kraj: lublana

Napisal/-a VECTRA 2.0 Po sep 27, 2004 8:10 am

Sk|Diver je napisal/-a:red_mamba mi lahko poveš kje pogledaš v ta avtodata? Progy na PC-ju al kje na netu?

Gricko avto drugače normalno potegne ko stopiš na gas. Dej ga vžgi in daj v prosti tek. Mal počaki, če je mrzu, da laufa brez čoka in potem stisn gas v poden na hitr. Isto nared z toplo mašino. Če prec zavrti pol bo to dobr, če pa ne da prej mal počepne pol pa zavrti pol pa?! Hudič. Ti ga najbrž zaliva. Bi blo pametno pogledat cevi za dovod in odvod bencina! Lahko je odvod nazaj v rezervoar kje stisnjen in ker ne more nazaj gre v motor. Drugače vleče v redu avto med vožnjo?

Ma naš nek podoben problem. Sem že napisal v tejle temi. Je pa bla pred časom menjana lambda sonda in tud katalizator. Poraba se je poznala za cca 2 litra manj. Prej je bla tam 8.5, 9.5 zdej pride pa na 6,5 nekje. Odvisno od vožnje.

Sem pa pr našemu dubu eno idejo. Avto je šel na menjavo konusa pri izpušnem sistemu. Ni bil pravih dimenzij in tisti, ki je bil gor ga praktično skor ni blo. Zato je majstr dal vmes enga poštukanega. Možno da vleče tam zrak vmes mal in zjbava pol lambda. Bomo vidl kaj bo. ko bo tist uštiman pr men.

VECTRA 2.0 si ti pomislu da pumpa od 2.0 turbo velik več benza sprav čez kot pa pumpa od 1.4 mašine? Tud cevi so ožje in posledično tud odvod bencina ni zadovoljiv in ge v mašino.

Mi je dal zdejle tale odvod mislt od dizl petke.

točno to kar si napisu čisto na vrhu se dogaja meni; torej ko nahitr pohodiš gas v podn malenkost počaka in pol dvigne obrate. to o ceveh ma svoj smisel, sam čudno mi je da bi zaradi večjega pritiska tok več bencina pršlo čez šobo, sej valda tle tud comp. neki kontrolira al ne?

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Po sep 27, 2004 9:13 am

kontrolira že samo moraš vedet da ima neko okno znotraj katerega kontrolira in če je vbrizg na minimum pa kaj z tlakom goriva ali šobo ne štima bo še vedno preveč goriva not špricnil. V takem primeru bi naj kak error javil sam ...

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
VECTRA 2.0
Nov uporabnik

Napisal/-a VECTRA 2.0 Po sep 27, 2004 9:24 am

se pravi, da lahko začnem s šobo, nadaljujem s cevmi in če še vedno ne bo dobr zamenam še pumpo; a misliš da ta MAP v mojem primeru isto lahko serje kej?

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Po sep 27, 2004 9:35 am

red_mamba: a si ti kupu novga al si rabljen MAP vzel??
pa kolk prebližn pride nov če veš?
lp

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Po sep 27, 2004 11:02 am

sem rabljenga dobil, pa sem dal okol 10kSIT, nov je v rangu od 30k navzgor.

pri šobi ni drugega kot da jo daš očistit, to ponavadi nanese nekaj prešernov potem pa še delo računaj da do šobe pride če ne boš sam ven vzel. Jaz sem dal pri puntotu 12kSIT ko sem dal vse 4 šobe spucat.

ubistvu če tko gledaš je trenutno cenej če daš šobo spucat, škodit tudi ne more, ne glede na to al je šoba gut al ne, še posebaj če že maš nekaj km za sabo pa ni bila še nikoli spucana.

za MAP pa poglej po oglasniku/odpadih, novga se ne splača kupovat, men se zdi da ma en kolega tipota za dele samo ne vem ker model, lahko ti dam GSM, je pa v MB med tednom.

Adijo Slovenija

vR5GTT
Novinec

Napisal/-a vR5GTT Po sep 27, 2004 11:14 am

Haynes Za petko turbo obstaja, kdo ve kje dobit mogoče z neta!????
R5 GTT

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Po sep 27, 2004 12:28 pm

no sem bil zdele pr SENICI, da bi mi ga dal na tester, pa ni mel časa (grem drug tedn),
sam je reku ta ta avto nima luftmetra!
tisto kar sem mislu da je luftmetr, je v bistvu potenciometer (kok je loputa odprta)
Reku mi je da je treba stesterat, ker je lohk merilec temp zraka, merilec za vlažnost, merilec temp vode??? neki tazga je naštevu.Mah bomo že zrihtal.
(Sam še nevem kako :oops: ).
priklop na PC je pa reku da je od 5k (ok) pa do 15K sit :shock:

Uporabniški avatar
VECTRA 2.0
Nov uporabnik

Napisal/-a VECTRA 2.0 Po sep 27, 2004 12:37 pm

jst sm pelu avto še enkrat na tester in ne kaže nobene napake, se pravi da je neki narobe s staro dobro mehaniko; po moje škoda dnarja da ga voziš testirat, ker težko verjamem, da bodo odkril kakšno napako;
skratka dizo sm dau spucat, MAP dela normalno, ostanejo še cevi pa pumpa.
P.S. aja, če mi ne uspe odpravit napake, se bo prodaju v kratkem en tipo...
hehe

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Po sep 27, 2004 1:03 pm

jst sm dal pri avto Celje mal čez 3000SIT za tester pa je 45minut šraufal po avtu k je motorček prostega teka testiral

na ceniku majo pa napisano test elektronike 6100SIT tko da mu reč naj ti cenik pokaže :shock:

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
VECTRA 2.0
Nov uporabnik

Napisal/-a VECTRA 2.0 Po sep 27, 2004 1:08 pm

red_mamba je napisal/-a:jst sm dal pri avto Celje mal čez 3000SIT za tester pa je 45minut šraufal po avtu k je motorček prostega teka testiral

na ceniku majo pa napisano test elektronike 6100SIT tko da mu reč naj ti cenik pokaže :shock:

ka je pa počel 45 min?

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba To sep 28, 2004 6:30 am

motorček prostega teka je čistil, imel sem še enega s sabo pa je še tistega probal.

Adijo Slovenija
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov