Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Hribo Pe avg 13, 2010 8:19 pm

Nalite gume pri osebnih vozilih NE so samo za prikolice če* ker če neznajo gume naliti itak bz , npr tovornjakarji pa sibajo s temi gumami ampak ono je klasa zase.
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Pe avg 13, 2010 8:22 pm

Kako je z letnicami pri nalitih oz.obnovoljenih, če je nalita je vrjetno letnica stara že več, kot 5+ let, če je obnovoljena je letnica pobrisana in na novo napisana (čas obnove), je tako ali se motim...samo predvidevam.

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten Pe avg 13, 2010 8:46 pm

Za po snegu so pa dobre..

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Hribo Pe avg 13, 2010 8:53 pm

Za posnegu hehe 9mm + profila poraba pa :D
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Pe avg 13, 2010 10:01 pm

Kaopirano iz enga članka:

Obnova gum bo v prihodnje v Evropski uniji pod strožjim nadzorom, kar naj bi potrošnikom zagotovilo večjo varnost, so sporočili v Bruslju. Za obnovljene gume so v EU namreč stopili v veljavo podobni enotni varnostni standardi in kontrola kakovosti, kot veljajo za nove pnevmatike.

"To je elegantna pot, da preprečimo kopičenje nove zakonodaje EU, hkrati pa zagotovimo učinkovito varnost v avtomobilskem sektorju," je ob tem dejal evropski komisar za podjetništvo in industrijo Günter Verheugen.

Za obnovljene pnevmatike bodo po novem veljali standardi UNECE (United Nations Economic Commission for Europe), EU pa zato ne bo sprejemala lastnih pravil.

Vsako leto se v Evropi na odpadu znajde več milijonov avtomobilskih pnevmatik, ki so bile v rabi nekaj let, nato pa so končale na smetišču. Obnova starih gum je razširjena tehnika, ki omogoča, da se stare pnevmatike ponovno uporabi.

Obnovljene pnevmatike pogosto uporabljajo predvsem vozila težjih kategorij, kot so avtobusi in tovornjaki. Po navedbah Evropske komisije naj bi kar 50 odstotkov tovrstnih vozil v Evropi uporabljalo obnovljene gume.

Z uveljavitvijo varnostnih standardov želi Evropska komisija obenem okrepiti zaupanje potrošnikov in jih spodbuditi k pogostejši rabi tovrstnih pnevmatik. Obnovljene gume so namreč bolj okolju prijazne kot nove pnevmatike, saj se za njihovo obnovo uporabi manj surovin in manj energije, uporaba obnovljenih gum pa prispeva tudi k zmanjševanju odpadkov.

:idea: Ampak naj jih kak ADAC prvo dobro stestira v vseh uporabnejših dimenzijah pa da vidimo kako in kaj. Na slepo pa hvala lepa! :!:

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Pe avg 13, 2010 11:27 pm

jaz obnovljene gume kupujem in uporabljam že več kot 10 let pa nimam kakih večjih pripomb čez njih. imam pa ROTAL
je pa tko da je VSAKA guma predno gre v obnovo, dobro pregledana, in testirana, pa ne prestara. če te karkoli zanima o postopku obnove, jih lahko kontaktiraš in ti z veseljem razložijo ali pa tudi pokažejo kako zgleda. http://www.rotalgume.si/index.php?optio ... &Itemid=26
je pa res da jih jaz osebno uporabljam za vožnjo po domačem kraju in ne na avtocesti, tako da ti izkušenj o zanesljivosti pri večji brzini žal ne moram dat.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So avg 14, 2010 1:45 am

Oče jih je zmeraj imel na Yugotu in 101-ki pa je šš danes živ in zdrav :) Ok, šalo na stran.
Drugače pa ni to nek bav bav, kot nekateri ''poznavalci'' pravijo. Sem enkrat gledal oddajo na Discovery kako to poteka - je pa res, da je bilo za tovornjake.
Gume se pred postopkom skrbno izberejo, stara tekalna plast se odstrani oz. nekako odstruži in nanese se nova plast.

Recimo letalske gume tudi po 30× ponovno nalijejo.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan So avg 14, 2010 7:23 am

Včeraj sem kupil ene feltne na njih pa gume z dobrim profilom, na gumah piše XX01, so še te jezički ven ob strani, ker se ni veliko uporabljala guma, tud če je obnovoljena guma mi nekako ne da miru letnica. Mam slabe izkušnje z gumami stare po več let. Imam dobre izkušnje z 1-2 leti starimi gumami. Gnar res ni tukaj problem ja ali ne. Pozimi ne hodim na AC.

Jeaka
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a Jeaka So avg 14, 2010 7:33 am

To so 9 let stare gume, ni za vozit.
[url=http://www.enigma-motorsport.si][img]http://www.enigma-motorsport.si/images/enigma_uvodna.jpg[/img][/url] http://www.enigma-motorsport.si

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan So avg 14, 2010 7:59 am

Itak da ne...vse vzeto na znanje iz googla. Dodajam še, da sem dobil odg.obnovoljene gume imajo novo letnico gor, te moje so nalite in za odpis.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Re: Nalite gume??

Napisal/-a pinny Sr jan 05, 2011 8:22 am

Da mal obudim temo :D
Iščem eno firmo iz lubanskega ali kranjskega področja, ki naliva oz. obnavlja gume za tovorna vozila, v svojem programu pa ima tudi čistilna sredstva. V lanskem letu se mi je ogasil en tip iz te firme in mi dal vizitko, katera je bila take bl žalostne barve :D, temno sivi in nekaj malega pisana v zlo temno rdeči barvi. In sedaj bi nekako želel priti do te firme, če je morda komu kaj znano. Sem googlal pa nekako nisem prišel do željenega rezultata, vglavnem Protect sigurno ni.
No če bi se komu kaj svitalo, pa naj pripiše.
lp

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Sr jan 05, 2011 9:03 am

ma jst sm mev 12 let stare nalite gume 160k km + pa sm še kr furov, je pa res da na mokri cesti treba počas vozit, ker drgač vrti :D.so ble pač že trde

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Sr jan 05, 2011 10:05 am

pinny je napisal/-a:Da mal obudim temo :D
Iščem eno firmo iz lubanskega ali kranjskega področja, ki naliva oz. obnavlja gume za tovorna vozila, v svojem programu pa ima tudi čistilna sredstva. V lanskem letu se mi je ogasil en tip iz te firme in mi dal vizitko, katera je bila take bl žalostne barve :D, temno sivi in nekaj malega pisana v zlo temno rdeči barvi. In sedaj bi nekako želel priti do te firme, če je morda komu kaj znano. Sem googlal pa nekako nisem prišel do željenega rezultata, vglavnem Protect sigurno ni.
lp

a mogoče iščeš alpetour -al nekaj takega no

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr jan 05, 2011 10:12 am

Bandag

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Sr jan 05, 2011 2:23 pm

žau ni ne eno ne drugo

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr jan 05, 2011 3:00 pm

vojkostar je napisal/-a:ma jst sm mev 12 let stare nalite gume 160k km + pa sm še kr furov, je pa res da na mokri cesti treba počas vozit, ker drgač vrti :D.so ble pač že trde

Svaka čast, res.... :roll:

MaRko81
Novinec

Napisal/-a MaRko81 Sr jan 05, 2011 3:23 pm

pinny je napisal/-a:Da mal obudim temo :D
lp

ROTAL

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Sr jan 05, 2011 3:36 pm

dask je napisal/-a:
vojkostar je napisal/-a:ma jst sm mev 12 let stare nalite gume 160k km + pa sm še kr furov, je pa res da na mokri cesti treba počas vozit, ker drgač vrti :D.so ble pač že trde

Svaka čast, res.... :roll:

cestni predpisi pa to ni panike, zakon omejuje da varuje :D

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr jan 12, 2011 12:22 pm

:shock:
Halo?!
To je skrita kamera, ane?! :huh:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov